Aaa süpermişKızlar epidural konusunda kararsız olanlara fikir olarak şunu söyleyeyim. Açılma 4 cm olmadan zaten epidural yapılmıyor. Siz o süreci yaşarken zaten anlarsınız dayanır miyim dayanamaz miyim diye. Baktınız zor geldi 4cm sonrası epidural istersiniz baktınız kolay geldi istemezsiniz :) ben suyum geldikten 1 saat sonra hastanedeydim ilk kontrolde 3cm açılma dediler sonra ne olduğunu anlamadan 10 cm e ulaşmıştı bile :)
Canim anne 0 grubuysa bebek farkli grupsa anne dogumda anti antikor uretiyor ve bebek sarilik doguyor.kan uyusmazligi sariligi olarak netten bakarsin detayli.bende yasadim simdi oglumda babasinin kan grubu olursa yine yasiycam.digerlerinden biraz daha uzun suruyor ama geciyor butun bebeklerinki geciyor.kilosuda dusukse cok hizli toparlanir 1 aya 2 katina cikar dusuk kilolu bebekler daha hizli kilo aliyor.korkma annesi.haklisin bebegin orda yatarken kucagina alamadigin icin kotu hissediyorsun her sey oldugundan daha kotu gorunuyo ama bu gecici bir durum 10 15 gun sonra hiiic hatirlamayacaksin bu gunleri.İnşallah yarına geçer
İnşallah geçer. Şimdi fototerapi alıyor. Doktoru yarın akşama kadar geçer dedi. Bizim bebek 2,5 kilonun altında olduğu için riskli. Ama güçlü bir bebek .
Benim kan grubum 0+ kızımın B+ .
Teşekkür ederimCanim anne 0 grubuysa bebek farkli grupsa anne dogumda anti antikor uretiyor ve bebek sarilik doguyor.kan uyusmazligi sariligi olarak netten bakarsin detayli.bende yasadim simdi oglumda babasinin kan grubu olursa yine yasiycam.digerlerinden biraz daha uzun suruyor ama geciyor butun bebeklerinki geciyor.kilosuda dusukse cok hizli toparlanir 1 aya 2 katina cikar dusuk kilolu bebekler daha hizli kilo aliyor.korkma annesi.haklisin bebegin orda yatarken kucagina alamadigin icin kotu hissediyorsun her sey oldugundan daha kotu gorunuyo ama bu gecici bir durum 10 15 gun sonra hiiic hatirlamayacaksin bu gunleri.
senin küslük ise yaramis :)) bende suan küsüm insallah benimkide biraz ise yarar. Sen yine babasiyla göndermissin ben onu da yapamam guvenemedigim bazi konular var cünkü. Sevecekleri zaman benim evime gelip Benim gözümün önünde severler öyle giderler. 2.5 senelik evliyim herseyi alttan alip sustum hic saygisizlik yapmadim. Ama hamileligimin ozellikle son dönemlerinde esim akli basinda biri olmasa bizi ayirmaya kadar gidecek tavirlar sergilediler. Cok sükürki esim benim yanimda durdu. Önce onlar ortada hic birse yokken bana küstüler simdi bende devamini getiriyorum. Suandada barisma cabalarindalar ama ben barismiyorum. Cok kirginim ve öfkeliyim. İnsallah iyi anlamda gelisme saglanir yoksa bu kopukluk ömür boyu sürer gider. Senin iyi anlamda olmus gelismeler Allah bozmasin insallah :)
Hı hı tabi canım o her gelinin yaşadığı başka sürtüşmelerde yaşamadım ama Başlangıçta ne onlar benim düzenimi ne ben onlarınkini benimseyemedik küslükler tartışmalar yasandı. Ben oğlumu bile 1 saat gonderıyodum babasıyla kendim gitmiyodum . 1 saat durup gelıyolardı. Oyle bebekken hiç verip alıp bakın benim işim var demedım. Bi ara bebek kıyafet satısı yaptım 50/100 kargo tasıyodum kargoya bazen merkeze gitmem gerekıyodu bebek arabasının altına dizip çocukla karda kışta yazın 40 derece sıcagında gittiklerim oldu. Tek kargo için bile 1 saat onu hazırlayıp evden gıttıgım oldu. Ama sonra baktımda bunun ne bana ne başkasına faydası yok. Sınırını kurallarını koy işine bak dedim kendime cunku diğer turlu hem esım uzuluyo hemde arada kalıyordu. Ama hep benım yanımdaydı. Ailesinin dengesiz oldugunu bılıyodu cunku şimdilerdede hamılelıgım başlarında hıc cocugu oyle bırakma yada buraya gelıp akşamlama yapmadım. Son zamanlar ne zamanki zorlanmaya cocuk iyice el ayak olup sinirlendirmeye ve hem kendime hem onu sarsma derecesıne ulaştım o zaman olmuyo dedım sabah cıkıp gelıp akşam döndugumjzde oldu. Akşam yemegıne geldıgımızde oldu oglen gelıp durdugumda oluyo. Ama yapma dedıgımı yaptıklarını gordugumde esıme soledım hep yapmasınlar bırakmam getırmem bı daha dedım . Oda uyarınca yapmadılar. Boyle oldu yanı bu duzen yoksa baştan gelen bısey değil.
Simdiden hayirli olsun canim insallah saglikla al kucagina bebisini :)Kızlar sezaryen günü aldım haftaya anestezi doktoruyla görüsturecekmis doktorum . Doktora sordum tercihiniz nedir diye . Spiral veya genel anestezi mi diye. Sen ne düşünüyorsun dedi. Bende spinalde çok bel ağrısı oluyormuş sonrasında dedim . Cesaret edebilir miyim bilmiyorum dedim. Genel de de ilk uyandıgn zaman çok ağrı oluyormuş kararsızım ama genel sanırım tercihim olcak dedim. Benim hastalarıma önerim kesinlikle spinal dedi. Kıyaslanamaz bile genel anesteziyle dedi. Cesaret edebilir miyim bilmiyorum ama siz ne düşünüyorsunuz? Bilgisi olan var mı?
Benim bebegimde hep düsük kilolu cikiyor canm. kendisi 1 hafta geri Gobek cevresi haftasiyla uyumlu ama kilosu normale gore düsük cikti hep. Ne kadar yesemde aldiramadim hep kendim aldim. Suan 39. Haftamdayim 3210 kg. Haftaya 3300 falan olur heralde o civarlarda dogar diye tahmin ediyorum.mrb kasim anneleri Allah yardimciniz olsun dogum yapanlara da cok gecmis olsun
ben 31 haftalikken bebegim 1575 kiloydu
1 hafta icinde sadece 113 gr almis.
benim bulantilarim bitmedigi icin hala hap kullaniyorum et yumurta yiyemiyorumhaftada bir balik yiyorum sut iciyorum gunde 2 kere tahin pekmez yemeye calisiyorum.
benim gibi bebeginin kilosunun dusuk oldugunu dusunup 37 38.haftalarda 3 kiloya ulasabilenler var mi cok merak ediyorum ?
Aa gercekten mi ben bilmiyordum bunu. Benimde kan gurubum 0 bebek dogmadigi icin onunkini bilmiyorum ama sarilik kesin olurmu diyosun farkliysaBenim bebegimee fototerapi aldi dunyanin sonu degil canim.zaten kan grubun 0 sa ve bebegin farkliysa mutlaka sarilik oluyo.şu an lohusa oldugun icin cok korkunc biseymis gibi geliyo sana ama korkulacak bisey yok 1 hafta 10 gune temizlenir kanindan merak etme
Aynen öyle insan ne yasicagini bilmediginden korkuyor zaten birde cevrenin yorumlari tuz biber oluyor. İnsallah gerek kalmaz hersey dogal seyrinde ilerlerAmin canım hepimizinkini. Hiç bilmiyorum hapı. Ama endişenme belki de hiç gerek kalmazNe olacağını bilemediğimiz için hepimizde bi endişe . Hayırlısıyla hepimiz bi kurtarsak inşallah....
zaten kiloya takilmiyorum sadece temennim 3 kilo olsa yeter.cunku ilk bebegim giydirirken banyo yaptirirken bi tarafini incitirsem diye korkarim birazcik ele gelse bakim acisindan iyi olurdu.
hamileligim zaten cok zor geciyo reflü kusmalar yuzunden.Allah tan en cok istegim bulanti haplari bebegime etki etmesin.sag salim kucagima aliyim ve refluden kurtuluyum.
kilosunu baskasiyka kiyaslamak degil de merak ediyorum gercekten son aylarda hizli kilo aliyorlarmi diye.yoksa her bebek farklidir bunun farkindayim.
Bence nil duru bnde nil ece istemiştim ama nilden vazgectik nil ismi icimde kaldi birdhaki de kiz olursa keisn nil koycamHanimlar iki isim arasinda kaldik: İdil Duru&Nil Duru...
Fikirlerinizi alabilir miyim
Bence Nil Duru.. ama ikisi de çok güzel İdil ve Nil çok güzel Duru anlamlarını pekiştirmiş benceHanimlar iki isim arasinda kaldik: İdil Duru&Nil Duru...
Fikirlerinizi alabilir miyim
Malesef ben bugunde ağeıyla uykudan uyandım yanı dusun. Epey bi dondum durdum ezan okundu sonraAy aynısı benim çektiklerimin. Belim ve kasığım ağrıyor.
inşallah bizimde genelde hamılelıgımde bi bırlesme oluyo ama ıns bozulmaz tabı bende ıstemem oyle küs püs durup esımıde arada bırakmayısenin küslük ise yaramis :)) bende suan küsüm insallah benimkide biraz ise yarar. Sen yine babasiyla göndermissin ben onu da yapamam guvenemedigim bazi konular var cünkü. Sevecekleri zaman benim evime gelip Benim gözümün önünde severler öyle giderler. 2.5 senelik evliyim herseyi alttan alip sustum hic saygisizlik yapmadim. Ama hamileligimin ozellikle son dönemlerinde esim akli basinda biri olmasa bizi ayirmaya kadar gidecek tavirlar sergilediler. Cok sükürki esim benim yanimda durdu. Önce onlar ortada hic birse yokken bana küstüler simdi bende devamini getiriyorum. Suandada barisma cabalarindalar ama ben barismiyorum. Cok kirginim ve öfkeliyim. İnsallah iyi anlamda gelisme saglanir yoksa bu kopukluk ömür boyu sürer gider. Senin iyi anlamda olmus gelismeler Allah bozmasin insallah :)
Günaydın canım sana bisey diyim mi günlerdir ağlıyorum resmen iyice sinirli bi ruh haline sahip oldum sürekli canım tatlı biseyler istiyor ama bi hurma hakkım var o açılmayı da sağlayacak ondan feragat edemiyorum ve normal diyettekileri yediğim zaman aslında doyuyorum ama doymus gibi de hissetmiyorum hiç mutlu olmuyorum. Yediğim şeylere allah affetsin tiksinerek bakmaya başladım...eskisi gibi hazirladigim büyük kahvaltilar hayal ediyorum.. ama yok yokSon günlerde açlıktan uyuyamıyorum günlerdir aç kalmışım gibi sabah kahvaltı hayaliyle.... aylardır diyet yapmaktan yoruldum galiba uyuyamadikca ağrılar artıyor Allah'ım hepimizin yardımcısı olsun
Aynen bende ağrıyla uyandım bebeğide daha aşağıda hissediyorum hareket ettiğindeMalesef ben bugunde ağeıyla uykudan uyandım yanı dusun. Epey bi dondum durdum ezan okundu sonra
inşallah bizimde genelde hamılelıgımde bi bırlesme oluyo ama ıns bozulmaz tabı bende ıstemem oyle küs püs durup esımıde arada bırakmayı
Evett , Aynen Himbeerblättertee .. iciyorum ama bende pek bi ise yaramadiAlmanyada yasiyorsun sanirim :) ben icmeye basladim bana da doktor onerdi. Himbeerblättertee diye. Hurma da yiyorum bunun yanisira
Aynı Şeyleriyasiyoruz canım az kaldı az kaldı diye kendimi telkin ediyorum amaGünaydın canım sana bisey diyim mi günlerdir ağlıyorum resmen iyice sinirli bi ruh haline sahip oldum sürekli canım tatlı biseyler istiyor ama bi hurma hakkım var o açılmayı da sağlayacak ondan feragat edemiyorum ve normal diyettekileri yediğim zaman aslında doyuyorum ama doymus gibi de hissetmiyorum hiç mutlu olmuyorum. Yediğim şeylere allah affetsin tiksinerek bakmaya başladım...eskisi gibi hazirladigim büyük kahvaltilar hayal ediyorum.. ama yok yokhiç tatlıya düşkün değildim..gebelik öncesi kilomda normaldi boyuma göre neden geldi ki başıma allah yardimcimiz olsun hepimizin..
AminTeşekkür ederimmesajın içimi rahatlattı
Hiç uyumadım bu gece 2 saatte bir sütümü sağıp verdim. Ara ara emzirip sağma ile destekledim. Çok minik teyzesi görsen için erir. Hemşire ablaları bile pilli bebek diye seviyor. Rengi düne göre daha iyi gibi inşallah bugünkü testte değerleri düşer. Allah kimseyi evladı ile sınamasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?