- 5 Temmuz 2018
- 1.417
- 851
- 43
- 34
Allah analı babalı büyütsün:)) ne güzel anlatmışsınızz:) odaya bebek mi önce geliyor yoksa anne mi?Ah keşke toplamda 4 dk olsaçocuk hemen çıkıyor gerçekten. Ama dikişinizi yapmaları biraz sürüyor. Zaten çok hızlı geçiyor hiç merak etmeyin. Ben sakinleştirici almadım ama anestezi kafayı da güzel yapıyor biraz
Mide bulantısı ilacını bence doktorunuza danışın. Ama dediğim gibi zaten bulanırsa çaresi var.
Ben ağlamayı hiç sevmem ama hemen her şeye gözlerim dolar. O yüzden Rabbime hep beni taş gibi yap, doğuma neşeli gireyim ağlamayayım dedim. Çok şükür öyle de olduzaten az evvel dediğim gibi, kafam da biraz güzel olmuştu. O an çok anlayamadım, pek bir şey hissetmedim. Ama odaya geldiğimde hissettiklerimi anlatamam. Ben biraz etraf zoruyla hamile kaldım, ama iyi ki de kalmışım. Harika bir duyguymuş. Şimdi de durup durup ağlıyorum çok seviyorum oğlumu diye, hazır annem de uyuyorken :)
Benim ayağa kalkışım biraz zor oldu ama bence bu bana özel bir durum bence. Çünkü etraftaki tanıdığım sezaryenlilerin hepsi çok rahat atlatmışlar ilk ayağa kalkmayı ve dikiş olaylarını. Benim bir tık sancılı geçiyor ama dayanılmayacak gibi değil inanın. Benim canım biraz tatlıdır da :)
bana hastane hasta bezi bağlayınca ben tekrar değiştirmedim. Rahat hasta bezi de. Yani özel bir nedeni yok kullanmamamın. Siz yine de yanınızda götürün, bazı hastaneler bu bezi vermiyor çünkü.
Aklınıza başka takılan bir şey olursa lütfen çekinmeyin, sorun. seve seve anlatırımKolay doğumlar diliyorum. Sevgiler
Benimde bir tane sancim cikti 100 ama hic hissetmedim agrim yoktu yani hatta baglayan kisi hissetmedinmi dedi yoo dedim. Benimkide kolay gecermi yoksa bir taneden bisey olmaz mi :)
cok tesekkur ederim cok aydinlatici oldunuzAh keşke toplamda 4 dk olsaçocuk hemen çıkıyor gerçekten. Ama dikişinizi yapmaları biraz sürüyor. Zaten çok hızlı geçiyor hiç merak etmeyin. Ben sakinleştirici almadım ama anestezi kafayı da güzel yapıyor biraz
Mide bulantısı ilacını bence doktorunuza danışın. Ama dediğim gibi zaten bulanırsa çaresi var.
Ben ağlamayı hiç sevmem ama hemen her şeye gözlerim dolar. O yüzden Rabbime hep beni taş gibi yap, doğuma neşeli gireyim ağlamayayım dedim. Çok şükür öyle de olduzaten az evvel dediğim gibi, kafam da biraz güzel olmuştu. O an çok anlayamadım, pek bir şey hissetmedim. Ama odaya geldiğimde hissettiklerimi anlatamam. Ben biraz etraf zoruyla hamile kaldım, ama iyi ki de kalmışım. Harika bir duyguymuş. Şimdi de durup durup ağlıyorum çok seviyorum oğlumu diye, hazır annem de uyuyorken :)
Benim ayağa kalkışım biraz zor oldu ama bence bu bana özel bir durum bence. Çünkü etraftaki tanıdığım sezaryenlilerin hepsi çok rahat atlatmışlar ilk ayağa kalkmayı ve dikiş olaylarını. Benim bir tık sancılı geçiyor ama dayanılmayacak gibi değil inanın. Benim canım biraz tatlıdır da :)
bana hastane hasta bezi bağlayınca ben tekrar değiştirmedim. Rahat hasta bezi de. Yani özel bir nedeni yok kullanmamamın. Siz yine de yanınızda götürün, bazı hastaneler bu bezi vermiyor çünkü.
Aklınıza başka takılan bir şey olursa lütfen çekinmeyin, sorun. seve seve anlatırımKolay doğumlar diliyorum. Sevgiler
Canım bende genelde ara öğünlerin bi tanesinde atıyorum ağzıma ama dr.um günde 1tane dedi gebelik şekeri yüzünden o yüzden mecburen 1 tane ile idare ediyorum umarım etkisi olurCanim günde kac tanr hurma yiyosun acilma icin. Bende aldim da gün icinde ara ögünlerde 1 er tane atiyorum agzima günde toplamda 4 tane falan yiyorum. Yetermiki
Amin geçmiş olsun canim aksatma bence ne olut ne olmazKızlar devamlı bayılacak gibi oluyorum. İlk annemdeyken akşam üzeri oldu, şekerim düştü sandık, tansiyonumsa normaldi. Şimdi evde ayağa kalktıkça oluyor. Şekerim gayet normal, ölçtüm, tansiyonum da 13-7 o da iyi. Neden oluyor ne oluyor anlamadım. Oturup ağlayasım var, hiç iyi hissetmiyorum. Flaş patlaması ışık çakması gibi şeyler oluyor gözümde, başım acayip dönüyor. Allahım sen şifa ver...
Asoro stres yapmış niri olarak cok şükür yetişti hersey . Allah öyle güzel rayına oturtuyorki canim :) odasi ev falan sıkıntı degil bence cantasi hazir olduktan sonra . Haftasonu cok agrim vardi pazartesi kontrole gittik allahim bu hafta persembeden sonra dogsun inşallah doye dua.ediyorum ni yandan . Esim neden dedi . Daha kapi süsü ve çikolatası gelmedi dedim ama bendeki stresi gormelisinLezzetliCipetpet ablana katılıyorm canım önceliğin var Allah korusun aklında kalacağına git bencede ..
biraz önce ablam kaç haftalıksın diye sordu. Cumartesi 36+0 olcak dedim. Ay ben büyük kızımı 36 da doğurdum diyo sağolsun çok güzel moral veriyo.. evin halini görsen bu adam olmaz dersin :) eksik tonla zaten inşaşlah bitmeden gelmez paşa ya
Daha bende kapı süsünü hazırlamadım valla. Hastane yatağına bebeğin yatağına tülden tütü gibi bişey yaptırıcam daha onlar eksik. Eğer erken gelmezse paşa ben bu ay bittikten sonra çikolata siparişi vericem :) inşallah haftasını bekler. Ev temizliğide bayası bitti kalanı doğumdan sonrada olur napalım benim yapabildiğim kadarını yapmaya çalışıyorum. Hatta herşeyi yapıyormda gün gün. Çabuk yoruluyorumAmin geçmiş olsun canim aksatma bence ne olut ne olmaz
Asoro stres yapmış niri olarak cok şükür yetişti hersey . Allah öyle güzel rayına oturtuyorki canim :) odasi ev falan sıkıntı degil bence cantasi hazir olduktan sonra . Haftasonu cok agrim vardi pazartesi kontrole gittik allahim bu hafta persembeden sonra dogsun inşallah doye dua.ediyorum ni yandan . Esim neden dedi . Daha kapi süsü ve çikolatası gelmedi dedim ama bendeki stresi gormelisincok şükür hic sancım çıkmadı nst de . Bazen duygu duurm agri değişikliğinden acaba suan dogurcakmiyim. Bu agri dogum sancısı mi diye kendini sıkıntıya sokuyor insan .
insallah canimm. Insan yapıyor yavas yavas herseyi . Kendimizi bıraksak gerçekten yürümeye mecalimiz yok. Gecen doktorda hamilelero görüyorum daha 4 5 ayliklar oturup kalkarken fenalik gecirecekler adeta . Biri cikti muaneden koridorda esine coraplarini ayakkabilarini falann giydiriyor .Daha bende kapı süsünü hazırlamadım valla. Hastane yatağına bebeğin yatağına tülden tütü gibi bişey yaptırıcam daha onlar eksik. Eğer erken gelmezse paşa ben bu ay bittikten sonra çikolata siparişi vericem :) inşallah haftasını bekler. Ev temizliğide bayası bitti kalanı doğumdan sonrada olur napalım benim yapabildiğim kadarını yapmaya çalışıyorum. Hatta herşeyi yapıyormda gün gün. Çabuk yoruluyorum
İnşallah seninki de vaktinde gelir aklında bişey kalmaz şu da olcaktı ama kaldı diye
Evet teyzesi Yusuf Ege :) cidden yapılsa bi saatlik işim yok terzide :) olacak inşallah. Valla eşimin kuzeni hamile daha 23 haftalık hamile ama eşine çoraplarını giydiriyo. Çok şişmişmiş çok halsizmiş falan. Valla helal olsun daha bikere benmki çorabımı giydirmedi dedim ki göbeğim ağzıma girecek çorap giyerken. Millet kıymetli anacım biz yapmıyoruz onu, yapanların kıymeti biliniyo ya ona üzülüyorm valla. Valla bide grip oldum ben ama olmamışım gbi davranmaya çalışıyorum çünkü bende salarsam kendimi felaket olcam biliyorum. Sezaryenmi olacak seninki kzum çok giremediğime takip edemiyorum kusura bakmainsallah canimm. Insan yapıyor yavas yavas herseyi . Kendimizi bıraksak gerçekten yürümeye mecalimiz yok. Gecen doktorda hamilelero görüyorum daha 4 5 ayliklar oturup kalkarken fenalik gecirecekler adeta . Biri cikti muaneden koridorda esine coraplarini ayakkabilarini falann giydiriyor .esimde dedim bak bi ben böyle nazlanamiyorum diye . Oda senin bu kadar dinç bi hamilelik gecirmene cok şaşırıyorum zaten masalalah dedi . Normalde grip oldugumda bike 1 hafta yatakdöşek agir geciririm . Kendimi bi biraksam artik beni yattigim yerden zor kazirsin o kadar halsiz ve bitkinim her yerim ağrıyordedim . Cok yoruluyoruz uyku uyuyamıyoruz aklimizdakiler bizi mahvediyor. 2 gündür de dogum stresi sardi midem bulanıyor artik son 10 diyorum geri sayıyorum. Insalalj yavastan disari islerini terziye jallettir cnm aslinda yaoilsa 1 gunluk is biz erteliyoruz. Egeydi dimi zamaninda gelsininsallaj
Aslında bnm.doktorum çatı muayenesi yaptıramayanlari doğum sancısı başlayınca da bakabiliyoruz dediİnsallah benim gibi olmazsiniz ve rahat gecer psikolojik olacak çöküyor insan bu durumu yenemeyenleri sezeryana mi alıyorlar acaba
Tansiyonunun yükseliyor olabilir doktoruna soyle bende tansiyon ilacına basladiKızlar devamlı bayılacak gibi oluyorum. İlk annemdeyken akşam üzeri oldu, şekerim düştü sandık, tansiyonumsa normaldi. Şimdi evde ayağa kalktıkça oluyor. Şekerim gayet normal, ölçtüm, tansiyonum da 13-7 o da iyi. Neden oluyor ne oluyor anlamadım. Oturup ağlayasım var, hiç iyi hissetmiyorum. Flaş patlaması ışık çakması gibi şeyler oluyor gözümde, başım acayip dönüyor. Allahım sen şifa ver...
Ben ilk çocuğumda 36+5 de doğum yapınca çatı muayenesi olmadan doğurdum o anda ebeler bakıyorlar doktora bilgi veriyorlar hatta bazı doktorlar çatı muayenesi diye birşey yok çocuk doğum Kanalı'na girince kafa Çatının Şekli alır diyor ama işte hangisine güveneceksin insanın Kafası tüm karışıyorAslında bnm.doktorum çatı muayenesi yaptıramayanlari doğum sancısı başlayınca da bakabiliyoruz dedi
Size de çok geçmiş olsun...Tansiyonunun yükseliyor olabilir doktoruna soyle bende tansiyon ilacına basladi
Hareketlerde azalma varsa acile gidip bi baktir canım neolur neolmaz riske atmaSelam kızlar günaydın. Bugün 33+6 olduk biz. İki gündür bebeğimin hareketlerinde zayıflık var. Daha önce çok sert tekmeler atan bebeğim şuan sadece dönüyor saga sola yamuluyor ve tekmeler de daha hafif. Kontrolum de haftaya perşembe. Sizce erkene almalı mıyım kontrolumu. Evham yapmak da istemiyorum tedbirsiz davranmak da istemiyorum.
Allah analı babalı büyütsün canım. Plesantanın ayrıldığını nasıl farkettiler? Hastanede mi yatıyordun zaten?Herkese merhaba
Bugün 35+1'de dekolman sebebiyle (plasentanin vaktinden erken ayrilmasiymis) acil sezaryenle bebegim dogdu. Fakat cigerleri tam gelismedigi icin su an yogun bakimda, malesef solunum sıkıntısı yasiyor. Bu haftada dogum yapip solunum sıkıntısı yasayan bebekler kac gun kaliyor acaba? Burdan net bir cevap yok, hep bakicaz bakicaz diyorlar.
Bu arada ilk dogumunu genel anestezi altinda sezaryenle yapan biri olarak, ikinciyi spinal sezaryen oldum ve bence sonrasinda iyilesme acisindan daglar kadar fark var. Hem ameliyat esnasinda cok rahattim, hicbirsey hissetmedim, bebegimi gordum, hem de genel anestezide 2. 3. gunde geldigim noktaya bu sefer ilk gun geldim. Sezaryen olacaklara tavsiye ederim. Yalniz bel fitigi gibi bir rahatsizliginiz varsa mutlaka onceden soyleyin, sanirim o durumda yapmiyorlar.
Bebegini dunyaya getiren herkese sonsuz iyi dileklerimi yolluyorum ve benim gibi bebegi yogun bakimda olanlara da acil şifalar.
Aa öylemi tamda aynı haftalar. Benim doktorum hiç açıklama yapmadı niye böyle diye eski ultrasonlarıma baktı falan. Korkuttu beni çok. Peki anlamadığım şimdi doğum zamanımız ultrasona göremi sata göremi olucak. Bide bu çıktı şimdi. Tabi allah beterinden korusun bu sorun bile değildir ama ilk şimdi kendimi kurbanlık koyun gibi hissediyorum insan neyle karşılaşıcağını bilmeyince
Yorgunda olabilirsin Bna sık sık oluyordu bi tansiyon yükselinceani mide bulantisi kafatasi agirligi ve agrisi o geviyordu sonra aksama dogru gözlerim kararıyor her yeri bembeyaz görüyordum doktora gidiyorum tansiyon normal . Üzüntü stres veya moral bozuklugu olabilir demisti . Şuan nasil oldun iyi misin canim ihmal etme allah korusun .orjinalgama Hebehubele
uyumaya çalışayım belki sadece yorgunumdur dedim, progestan da alınca onun sersemletmesiyle uyumuşum. Bu saatte uyandım. Devam ederse bu sefer direkt gideceğim doktora
Ya masalalh ismi cok guzel ♡ gerçekten öyleadami bi görsen hic şikayetçi görünmüyor dedim bundan sonra evde çorapları mi sen giydirceksin yaa bende oyle diyorum dedi benimki . Sana boyle bi es düşseydi keske dedim . Oynatıyorlar parmaklarında adamlaro helal olsun . Tabiki milletin icinde yapilmasini hic ama hic hos bulmuyorum. Evde yapsınadam napiyorsa görgüsüzlük gibi geliyor ne yalan soyliyim. Bolbol faydali seyelr ic canim oda benim korkulu ruyam allah korusun . Allah sifa bersin insallah . Boyle iyiyiz bence kimseye muhtav olmadan şükür verdigi dinclige allahin . Sezeryan istiyorum dedim doktora canim . Vqjinismus gecmisim oldugu icin . Sadece karar genel mo spinal mi asamasinda aradayim :) .Evet teyzesi Yusuf Ege :) cidden yapılsa bi saatlik işim yok terzide :) olacak inşallah. Valla eşimin kuzeni hamile daha 23 haftalık hamile ama eşine çoraplarını giydiriyo. Çok şişmişmiş çok halsizmiş falan. Valla helal olsun daha bikere benmki çorabımı giydirmedi dedim ki göbeğim ağzıma girecek çorap giyerken. Millet kıymetli anacım biz yapmıyoruz onu, yapanların kıymeti biliniyo ya ona üzülüyorm valla. Valla bide grip oldum ben ama olmamışım gbi davranmaya çalışıyorum çünkü bende salarsam kendimi felaket olcam biliyorum. Sezaryenmi olacak seninki kzum çok giremediğime takip edemiyorum kusura bakma
Benim de donem donem oluyir haSelam kızlar günaydın. Bugün 33+6 olduk biz. İki gündür bebeğimin hareketlerinde zayıflık var. Daha önce çok sert tekmeler atan bebeğim şuan sadece dönüyor saga sola yamuluyor ve tekmeler de daha hafif. Kontrolum de haftaya perşembe. Sizce erkene almalı mıyım kontrolumu. Evham yapmak da istemiyorum tedbirsiz davranmak da istemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?