Canım benim çatı muayenesinden sonra olmuştu dr. Takıp et demişti sonra geçti...Kızlar bu arada bugün sancım var diye doktor çatı muayenesi yaptı açılma olur diye. Bebek ters ya. Yaparken elime batikon sürdüm dedi.. Eve geldim çamaşırım kahverengi leke olmuş. Bu acaba batikon mu yoksa bir açılmanın işareti mi. Duş aldım peçete koydum hafif o kahve leke yine gelmişti.. Çatı muayenesinden sonra böyle bişey yaşayan var mı..
Kizlar dogum sancilarim basladi sanirim. Belim cok agrimaya basladi. Arada kasiklarima vuruyor. Kasigimada vurunca gözümden yas geliyor. Ama arasi cok uzun oldugu icin bi duzen olmadigi icin henuz hastaneye gitmedik.
orjinalgama ben de bugun itibariyle izne ayrildim kizlar, bebislerimiz 2 3 hafta musaade etsin de dinlenelim ve hazirliklarimizi tamamlayalim. Simdi bir kac ay calismayacak olmak cok garip geliyior. Ama dunyanin en guzel ugrasi yanimizda koynumuzda olucak.
Beni bile bir heyecan bastı bir anda rabbim kolaylık versin inşallah. Sağsalim kavuşun Allah ın izniyle.Kizlar dogum sancilarim basladi sanirim. Belim cok agrimaya basladi. Arada kasiklarima vuruyor. Kasigimada vurunca gözümden yas geliyor. Ama arasi cok uzun oldugu icin bi duzen olmadigi icin henuz hastaneye gitmedik.
Kızlar acil desteğinize ihtiyacım var. Bugün 37+4 olduk kontrole gittim nst sancı çıktı. Benim bebek hala dönmemiş doktor salı gel alalım dedi. Sancıların var suyun gelir , kordon önden gelir falan dedi. İnsan ilk olunca çok acemi oluyor. Çevremdeki birçok kişi de doğum anında bile dönebilir niye acele ediliyor deniyor. Kafam allak bullak. Beklemelimiyim doğum başladığında döner mi yoksa zaten o zaman sezeryana alınır mı... Sezeryan günü 38+1 oluyor erken değil mi. En azından 39 olsak. Kafamda bir deli sorular. Doktora güveni soracak olursanız emin değilim. Sanki uğraşmak istemiyorlar gibi geliyor.
Amin cnm . İhmal etme cunku sezeryanlıların sancı cekmemesi gerekıyo sezeryan yeri incelirse çok daha başka sorunlar gelısıyo. Bu yuzden sezeryanlılarda erken doğum durumu bi tık daha öenmli oluyo. Sancı cekmıcen acılma olmucak vs vs vs vs ....
Kızlar acil desteğinize ihtiyacım var. Bugün 37+4 olduk kontrole gittim nst sancı çıktı. Benim bebek hala dönmemiş doktor salı gel alalım dedi. Sancıların var suyun gelir , kordon önden gelir falan dedi. İnsan ilk olunca çok acemi oluyor. Çevremdeki birçok kişi de doğum anında bile dönebilir niye acele ediliyor deniyor. Kafam allak bullak. Beklemelimiyim doğum başladığında döner mi yoksa zaten o zaman sezeryana alınır mı... Sezeryan günü 38+1 oluyor erken değil mi. En azından 39 olsak. Kafamda bir deli sorular. Doktora güveni soracak olursanız emin değilim. Sanki uğraşmak istemiyorlar gibi geliyor.
Başlıyo evet oğlumda hıc bısey yoktu 2 cm le 2 hafta gezdım sonra suyun gelmeye başladı az az sonra suni 7 saat sancı açılmayan rahım ve sezeryanBu benim ilk hamileligim o yüzden sezeryan sorunum yok . Ama gene de dikkat ediyim . Birde merak ediyorum h3r hangi bi su veya kan gelmeden açılma başlıyo mu .
Başlıyo evet oğlumda hıc bısey yoktu 2 cm le 2 hafta gezdım sonra suyun gelmeye başladı az az sonra suni 7 saat sancı açılmayan rahım ve sezeryan
Başlıyo evet oğlumda hıc bısey yoktu 2 cm le 2 hafta gezdım sonra suyun gelmeye başladı az az sonra suni 7 saat sancı açılmayan rahım ve sezeryan
Evet dırımlarımız benziyor.ama hiç degilse siz 38. Haftadasınız canım.biz bugun 35 haftayı doldurduk.haftaya 36 olacak.henuz çok küçük.doktor oyle sorular sorduki aglamamak için kendimi zor tuttum.hareketi varmı,daha önceki gebeliklerinde boyle bişey yaşadınmı dedi mesela.hepsi uc kilo uzeriydi dedim.çok az kilosu bu haftaya göre.beslenemiyo olabilir,hareket hissetmezsen hemen gel dedi.şukurler olsun hareketleri normal ama niye birden boyle oldu.herşey çok iyiyken anlamadım.Herşey Allahın takdiri biliyorum ama anne yuregi işte.inşallah normale doner.saglıkla dogsun küçük dogmasına razıyım.Durum olarak aynıyız. Bizimde kilo alımı geride kaldı. Son haftalarda yavaşlamıştı en son dün doktor artık doğum için gün verdi. Haftasını dolduruyor 38.hftada alırız ztn küçük bebek olcak belli daha fazla büyümez riske gireriz oksijeni azalır dedi. Son kontrolüm haftaya ctesi. Tam gününü saatini felan netleştircez gerisi Allahın takdiri...
Allah yardımcın olsun canım. Sıcak duş tavsiyesi çok güzel rahatlatır.Kizlar dogum sancilarim basladi sanirim. Belim cok agrimaya basladi. Arada kasiklarima vuruyor. Kasigimada vurunca gözümden yas geliyor. Ama arasi cok uzun oldugu icin bi duzen olmadigi icin henuz hastaneye gitmedik.
Sürekli mi canım? Oldukça şiddetli bir ağrı tasvir ediyorsunBu bacak arasında aşırı ağrı ve iç bacaklarda aşırı ağrı hisseden varmı ? Bacak aramdaki kemikler yerinden çıkacak kadar çok ağrıyo yatarken bile. Kuyruk sokuma ve kasık rahme baskı bel kaskk ağrısı combo bu gece
doğru söylüyorsun ilk gebeliğimde yaşadım plesanta yaşlanmasını. 37 hafta kontrolüne gittiğimde Dr plesanta yaşlanmış kristalleşmiş bebek beslenemiyor artık yarın gel alalım demişti. Öylelikle acil sezeryan olmuştum. 3 kilo doğmuştu gerçi kızım. Fena değildi yinedeBenimde kısmetse 5 kasımda. Doktor daha fazla bekletemem dedim 39.haftayıda geçiyor çünkü.
Aynen bende onları yedim. Ama plesanda yaşlandığında dünyayı yesende azala azala en sonunda hiç almıyor. Benimde gidişat onu gösteriyor.
Aynen kilosunda değilimde bari ciğerleri gelişsin ama besin gitmeyince nasıl gelişcekki. 2 haftadır nerdeyse 100-150 gr gibi bişey almış. Yani 38 de de doğsak gelişimi 35-36da kaldı gibi bişey oldu bizimkide. Takvim ilerliyor ama bebek yerinde sayıyor. Ve oğlumda da aynısı oldu. Çok dua ettim bari bunda olmasın diye ama bunda da oldu aynı şeyler. Kaderim buymuş ne diyim. Sağlıklı dünyaya gelmesi tek dileğim inşallah hepsi sağlıklı doğar bugunlerde geride kalır. Benimde 2 gündür morelim çok bozuk. Umarım doğuma kadar psikolojimi toplarım.Evet dırımlarımız benziyor.ama hiç degilse siz 38. Haftadasınız canım.biz bugun 35 haftayı doldurduk.haftaya 36 olacak.henuz çok küçük.doktor oyle sorular sorduki aglamamak için kendimi zor tuttum.hareketi varmı,daha önceki gebeliklerinde boyle bişey yaşadınmı dedi mesela.hepsi uc kilo uzeriydi dedim.çok az kilosu bu haftaya göre.beslenemiyo olabilir,hareket hissetmezsen hemen gel dedi.şukurler olsun hareketleri normal ama niye birden boyle oldu.herşey çok iyiyken anlamadım.Herşey Allahın takdiri biliyorum ama anne yuregi işte.inşallah normale doner.saglıkla dogsun küçük dogmasına razıyım.
Allah ım bir nefeste kurtarsın derler ya inş kolay olur senin için. Bol bol volta at evin içinde yürüyüş yap. Çömelip kalk falan egzersizler yap.Kizlar dogum sancilarim basladi sanirim. Belim cok agrimaya basladi. Arada kasiklarima vuruyor. Kasigimada vurunca gözümden yas geliyor. Ama arasi cok uzun oldugu icin bi duzen olmadigi icin henuz hastaneye gitmedik.
Bu konuda doktoru dinle derim. Arkadasimda normal dedi bekledi. 40.haftada gece ambulansla hastaneye kaldirildi. Bebegin ilk kordonu geldi ve boyna dolanmis. Acil sezeryana gitti ve 3200 gram 40haftayi doldurmus bebek 1 gun kuvozde kaldi maalesef. Donmediyse 38den sonra donmesi cok zor bir ihtimal bence. Riske atmaya deger mi
Estagfurullah cnm. :)Ben hep açılma olunca illa bisi geleceğini düşünüyordum cehaletin böylesi
Korkma cnm doğum gercekten kişiye özel gel gör ki oğlumda olması gerek sancılar kızımda normal doğurmayacagım halde geldi yapıstılar. Kısmet işte .Ooooşimdi daha da korktum
hareket ederken bacak aram ve bacaklarım öyle ağrıyo ki kırılcak gibi. Hastaneye gitsem duzenli sancı vs dencek. Yarın gitmeyi dusunuyorum cnm sancı durumu gecmezse. Bebeğim kız 12. Haftada öğrendım :) ama bugun karnımın dustugunu gorerek uyandım zaten sonrasında artan baskı ve onun verdiği ağrılar en son yatmadan oncede kuyruk sokumuda dahıl oldu baskılara :OAllah yardımcın olsun canım. Sıcak duş tavsiyesi çok güzel rahatlatır.
Sürekli mi canım? Oldukça şiddetli bir ağrı tasvir ediyorsunYa bi gidin hastaneye içim acıdı.
Siz cinsiyetini öğrenmedimiz mi bebeğin? Süpriz mi olacak?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?