- 17 Ocak 2018
- 1.699
- 5.625
- 158
Kızlar dogum yaklastikca beni endiseler basıyo burda eski olanlar bilir 2 li testim dusuk riskli cikmisti bende baska dr lara hatta perinatologa gostermistim sıkıntı yok demislerdi ama kendi dr um beni endiselndirmisti htirlarsaniz.ayrintılida ekosunda bi sıkıntım olmamisti ama icim icimi kemiriyo suanda nasil dogucak saglikli olucakmi yoksa down sendromlu dogarsa o anki sokumu dusunuyorum bi korku sariyor tabi basimiza gelorse yavrumuzu sokaga aticak degilizde buyuk bi sok yaratir basta benim gibi olan varmi aranizda icim kipir kipir bu yuzden ole olsa illa usg da falan bisey gorulurdu bi ipucu verirdi herqlde dimi kızlarr
insallah bebeklerimizin saglikli dogmasi tek temennimiz ama o donemde cok sikinti yasamistim bu durumdan hatta oglumun 2li testiyle karsilastirinca ayni sonuctu hemen hemen ama ozaman dr sorun yok demisti kafam rahatti ama bu sefer biraz fazla abartinca dr um benide korkutmustu.son gunlere kadar aklimin ucundan gecmiyordu ama gun yaklastikca bu korku beni sarmaya basladi isteKesin down sendromlu dedikleri bebekler bile down sendromlu olmayabiliyor . Bunun bi çok örneğini okudum duydum . Gönlünü ferah tutmaya çalış. Umarım sağlıkla gelir bebisin
evlat olunca insan nasılda korkuyor. Gebelik kapalı kutu bence ne olacağı hiç belli olmaz. Benim 2li testi normal çıktı ama aynı endişeyi yaşıyorum bende. Organları iyi mi. Usg den görülmeyen bişey olur mu dahada önemlisi sonradan bile herşey olabilir biliyoruz. Oyüzden rabbim evlatlarımızla sınamasın. Rabbim evlatlarımızı sağlıklı sihatli bize bağışlasın diyeceğiz. Başka hiç çaremiz yok çünküKızlar dogum yaklastikca beni endiseler basıyo burda eski olanlar bilir 2 li testim dusuk riskli cikmisti bende baska dr lara hatta perinatologa gostermistim sıkıntı yok demislerdi ama kendi dr um beni endiselndirmisti htirlarsaniz.ayrintılida ekosunda bi sıkıntım olmamisti ama icim icimi kemiriyo suanda nasil dogucak saglikli olucakmi yoksa down sendromlu dogarsa o anki sokumu dusunuyorum bi korku sariyor tabi basimiza gelorse yavrumuzu sokaga aticak degilizde buyuk bi sok yaratir basta benim gibi olan varmi aranizda icim kipir kipir bu yuzden ole olsa illa usg da falan bisey gorulurdu bi ipucu verirdi herqlde dimi kızlarr
insallah bebeklerimizin saglikli dogmasi tek temennimiz ama o donemde cok sikinti yasamistim bu durumdan hatta oglumun 2li testiyle karsilastirinca ayni sonuctu hemen hemen ama ozaman dr sorun yok demisti kafam rahatti ama bu sefer biraz fazla abartinca dr um benide korkutmustu.son gunlere kadar aklimin ucundan gecmiyordu ama gun yaklastikca bu korku beni sarmaya basladi iste
Bu gidişle öyle olucak zatenDoğumu da evde kendi kendine yapta bari doktora gerek kalmasın.
aventinkini deneyeceğim ben. 1 ay falan yara oluyormuş bebek alışınca tara olmuyormuş. Gerek yok bence gümüşe
Allah evlatlarimizi saglik sihhat versin onlar bambaskaevlat olunca insan nasılda korkuyor. Gebelik kapalı kutu bence ne olacağı hiç belli olmaz. Benim 2li testi normal çıktı ama aynı endişeyi yaşıyorum bende. Organları iyi mi. Usg den görülmeyen bişey olur mu dahada önemlisi sonradan bile herşey olabilir biliyoruz. Oyüzden rabbim evlatlarımızla sınamasın. Rabbim evlatlarımızı sağlıklı sihatli bize bağışlasın diyeceğiz. Başka hiç çaremiz yok çünkü
Son günü bekleyecek galiba bu gidişle maşallah
:)))
Yok kuzu 13 unu beklemez kanala ıyıce kafayı yerlestırmıs orayı ınceltmeye başlar bu hafta cıkmayabılır dedı. Pazartesı doğurmazsan kontrolde gorusuruz dedıay kg boy yerınde sukur artık gelebılır kg dan endıse edıyodum. Kucucuk olmasın dıye
İlk emzirmede yanınızda oluyorlar bebek tuttu mu doğru mu tutuyor diye yardımcı oluyorlar canım.
Evet ne gelirse allahtan gelir ama iste nebilim canim ya korkuyorum iste buraya paylastimki biraz olsun hafiflerim belki diye sanirim bu endisem kucagima alana kadar gecmicekGönlünü ferah tut hiç sıkma canını. Rabbim herşeyin hayırlısını versin inşallah. Sonuçta down sendromlu olsa da olmasa da evladın o senin . Sen bunu zaten kabul ediyorsun. Önceki yorumun da da yazmıştın. Her türlü kabulün olan bebeğin için hamileliğinin son zamanlarını sıkıntıyla geçirmek yerine heycanla mutlulukla geçir . Hem oğlunun sonuçlarıyla hemen hemen aynıymış. Demek ki büyütülecek bi sorun yok. Zaten doktorlar bazen çok abartıyorlar. Arada bi duymamazlıktan gelmek lazım onları.
En son 30 haftamda dopler yapti.herşey iyi dedi.kilosunu sorduğumda önemli olan sağlığı dedi.söylemedi kilosunu.insan ister istemez heyecan yapıyor.belki 4,5-5 kilo doğucak ? Nasıl doğuracağım ?Nasıl nst ye bağlamıyorlar . Kontrole gittiğinde ne yapıyolar peki ? Hiç bi açıklama yapmıyor mu doktor ?
Canım benimde 2li testim çok iyi çıkmamıştı ama detaylı vs. İyiydi. İçini ferah tut başka bi arkadaş da yazmış ztn bazen söyledikleri gibi çıkmıyo yani .senin2li testin ne çıkmıştıinsallah bebeklerimizin saglikli dogmasi tek temennimiz ama o donemde cok sikinti yasamistim bu durumdan hatta oglumun 2li testiyle karsilastirinca ayni sonuctu hemen hemen ama ozaman dr sorun yok demisti kafam rahatti ama bu sefer biraz fazla abartinca dr um benide korkutmustu.son gunlere kadar aklimin ucundan gecmiyordu ama gun yaklastikca bu korku beni sarmaya basladi iste
Amin..evlat olunca insan nasılda korkuyor. Gebelik kapalı kutu bence ne olacağı hiç belli olmaz. Benim 2li testi normal çıktı ama aynı endişeyi yaşıyorum bende. Organları iyi mi. Usg den görülmeyen bişey olur mu dahada önemlisi sonradan bile herşey olabilir biliyoruz. Oyüzden rabbim evlatlarımızla sınamasın. Rabbim evlatlarımızı sağlıklı sihatli bize bağışlasın diyeceğiz. Başka hiç çaremiz yok çünkü
Emira SY
yet07 canım epeydir cevap yazamadim. 1 hafta önce bugün dogum yaptım. Bebeğim ve ben sağlıklıyız her sey yolunda sağol sordugun icin. Yaşadığımız tatsizliklara girmeyecegim kimseyi korkutmak uzmek istemem. Sadece doktorunuzla sezeryan yapacak arkadaşlar, genel mi epidural mi spiral mi öncesinde konuşun derim. Bu 1.
Sezeryan dogum icin pijama degil gecelik kullanin 2.
Lohusa ya da hamile camasirinizin kasık kısmı ek dikişli olmasın yekpare olsun 3.
Odanıza ha bire degisik önlüklü personel gelecek, kadin dogum mu bebek hemsiresi mi yogun bakım mi vs. Vs. hep sorun.4.
Sanıldığının aksine her zaman yardimci olan size açıklama yapan yon gosteren personelle karşılaşmamaya kendinizi hazırlayın. Bölümler kendi aralarinda bile iletisime gecmeyip hasta ve hasta yakınları aracılığıyla iletişim kuracak kadar "kurumsallık"tan uzak olabilirler.
Bu da 5.
Gelelim güzel yönlere...
Bünyem sezeryanı zor kaldırdı. Ağrım acım çok siddetliydi. Psikolojik olarak da hem bu şiddetli acı hem de bebeğimi hemen goremedigimden çok ama çok ağladım. Hicbir sorunu olmamasina karşin tedbir olarak yoğun bakıma alınmış, uyandigimda yanimda olmayinca cok korktum. Ama o kadar ağlamama (tüm kat da bana ve benim aglamalarıma ağlamış sonradan ziyaretime tanimadigim taze anneler geldiler) rağmen sütüm hemen geldi!
Hem de öyle bir geldi ki 3.gün mastit oldum. Herkesi şaşırttı bu durum. Süt sagma makinesi alacaklara Lansinohu oneririm arkadasimin verdigi 1,5 yillik Avent ya gücünü kaybetmis ya da bana yaramadı. Ölüyordum acısından. ..
Meme ucu yarası icin hastane gas.... bilmem ne diye bir krem oneriyor adini unuttum mavi bir krem.
Pisik icin Bepanten pisikten baskasini onermiyorlar.
Aklima başka bir şey gelmiyor uzun bile yazdım. En guzeli ise belki unutulmuyor ama 1 hafta sonrasında bile daha iyi hissediyorsunuz. Zira bebeğiniz sağlıklı güzel ve yanınızda. Herkese selamlar!
Gözünüzaydın Allah analı babalı büyütsün:) çok güzel bilgiler vermişsiniz sağolun insan tecrübesiz olunca böyle şeylerde tedirgin oluyo.. Yaşadıklarınızı okurken bi an bende ağlayacaktım zor durdum sanırım hormonlardan:) Neyseki geride kalmış, bebişinizle musmutlu günler:))Emira SY
yet07 canım epeydir cevap yazamadim. 1 hafta önce bugün dogum yaptım. Bebeğim ve ben sağlıklıyız her sey yolunda sağol sordugun icin. Yaşadığımız tatsizliklara girmeyecegim kimseyi korkutmak uzmek istemem. Sadece doktorunuzla sezeryan yapacak arkadaşlar, genel mi epidural mi spiral mi öncesinde konuşun derim. Bu 1.
Lohusa ya da hamile camasirinizin kasık kısmı ek dikişli olmasın yekpare olsun 3.
Odanıza ha bire degisik önlüklü personel gelecek, kadin dogum mu bebek hemsiresi mi yogun bakım mi vs. Vs. hep sorun.4.
Sanıldığının aksine her zaman yardimci olan size açıklama yapan yon gosteren personelle karşılaşmamaya kendinizi hazırlayın. Bölümler kendi aralarinda bile iletisime gecmeyip hasta ve hasta yakınları aracılığıyla iletişim kuracak kadar "kurumsallık"tan uzak olabilirler.
Bu da 5.
Gelelim güzel yönlere...
Bünyem sezeryanı zor kaldırdı. Ağrım acım çok siddetliydi. Psikolojik olarak da hem bu şiddetli acı hem de bebeğimi hemen goremedigimden çok ama çok ağladım. Hicbir sorunu olmamasina karşin tedbir olarak yoğun bakıma alınmış, uyandigimda yanimda olmayinca cok korktum. Ama o kadar ağlamama (tüm kat da bana ve benim aglamalarıma ağlamış sonradan ziyaretime tanimadigim taze anneler geldiler) rağmen sütüm hemen geldi!
Hem de öyle bir geldi ki 3.gün mastit oldum. Herkesi şaşırttı bu durum. Süt sagma makinesi alacaklara Lansinohu oneririm arkadasimin verdigi 1,5 yillik Avent ya gücünü kaybetmis ya da bana yaramadı. Ölüyordum acısından. ..
Meme ucu yarası icin hastane gas.... bilmem ne diye bir krem oneriyor adini unuttum mavi bir krem.
Aklima başka bir şey gelmiyor uzun bile yazdım. En guzeli ise belki unutulmuyor ama 1 hafta sonrasında bile daha iyi hissediyorsunuz. Zira bebeğiniz sağlıklı güzel ve yanınızda. Herkese selamlar!
Bende avent aldım canım. En iyisi o çünkü gümüşler pahalı olup olmayacağı kesin olmayan bisey için o kadar para vermek istemedim baktım durum vahim..aventte iyi gelmiyor ancak o zaman belki.. sen nasıl sterilize ettin? Hastane çantana koydun mu?Doğumu da evde kendi kendine yapta bari doktora gerek kalmasın.
aventinkini deneyeceğim ben. 1 ay falan yara oluyormuş bebek alışınca tara olmuyormuş. Gerek yok bence gümüşe
Rabbim ayırmasın hiç maşallahEmira SY
Bu da 5.
Gelelim güzel yönlere...
Bende avent aldım canım. En iyisi o çünkü gümüşler pahalı olup olmayacağı kesin olmayan bisey için o kadar para vermek istemedim baktım durum vahim..aventte iyi gelmiyor ancak o zaman belki.. sen nasıl sterilize ettin? Hastane çantana koydun mu?
Canım kafana bunları takip kendini üzme bu gerçek yaşanmış bisey annemin amcasının gelinine yüksek risk dediler hamileliğini sonlandiraliim bebiş maşallah canavar canavar ayrıca perinatalog sıkıntı yok demiş yüreğini ferah tut canimKızlar dogum yaklastikca beni endiseler basıyo burda eski olanlar bilir 2 li testim dusuk riskli cikmisti bende baska dr lara hatta perinatologa gostermistim sıkıntı yok demislerdi ama kendi dr um beni endiselndirmisti htirlarsaniz.ayrintılida ekosunda bi sıkıntım olmamisti ama icim icimi kemiriyo suanda nasil dogucak saglikli olucakmi yoksa down sendromlu dogarsa o anki sokumu dusunuyorum bi korku sariyor tabi basimiza gelorse yavrumuzu sokaga aticak degilizde buyuk bi sok yaratir basta benim gibi olan varmi aranizda icim kipir kipir bu yuzden ole olsa illa usg da falan bisey gorulurdu bi ipucu verirdi herqlde dimi kızlarr
Canım kusura bakma önceki sayfalara yeni baktım yazmışsın zaten nasıl sterilize ettiğini sagolasinRabbim ayırmasın hiç maşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?