2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Doğurduktan sonra hemen süt gelmemesi biraz moral bozucu olabiliyor kızlar. Ilk doğumum da hastanedeyken bebeği sürekli emzirdim ama bos bos emziriyomusum. Eve gelince akşam bastı yaygarayı açlıktan naparsak susmuyo. Apar topar eşim eczaneye mama almaya gitti. Benim moralim yerlerde tabi. Normal doğum yaptım niye gelmedi sutum diye kendimi paraliyorum bide idealist anneyim ya mama vermicem çocuğa neyse biberona alışmasın diye çay kaşığıyla verdik iştahlı iştahlı içti sustu uyudu :) tam ben çökmüş durumdayım besleyemiyorum çocuğu diye. Ertesi sabah yine emzirdim yine süt yok sağdım yine süt yok. Kafayı yicem heralde hiç sütüm olmayacak diye. Bi yandan sarılık riski var. 3.gün sabah göğüslerimin şiştiğini ve sizladigini hissedip nihayet gelmişti benden mutlusu yoktu o an. Normalde ilk hafta yüzde 10 kilo vermesi normal bebeğin. Benimki yüzde 10 kilo almıştı gelen sütümle. O yüzden yeni doğum yapan arkadaşlar panik yok. Bol bol gelecek sütünüz. Emzirmeyi çok isteyin. Dus alın. Pes etmeyin. Yaraları iyilestirmeye calisin. bol su için. Incir kayısı komposto gibi yapıp için. Humana rezene gibi emzirme caylari için. Dereotu yeyin. Helva,tahin pekmez yeyin. Inşallah sakir sakir akan sütleri olsun herkesin

Ben 4 gün süt bekledim cidden sabırlı olmak lazım. Gelecek ama siz sakin olun dinlenmeye çalışın bol su için ılık duş çok işe yaradı.

Gozun aydun canım.Rabbim saglıcakla buyutmeyi nasip etsin.bende girip bakıyordum naptın diye.sukur dogum yapmışsın. :)
40. Hafta bitmişti degilmi senin.annelik ne guzel degilmi.dunyanın en guzel mucizesi.sen boyle yazınca ben daha çok sabırsızlandım şimdi

maşallah cnm gözünüz aydın ne güzel bi doğum olmuş darısı başımıza inş. doğumlar arttıkça nasıl heyecanlanıyorum

Canım harika olmuş ya ellerine sağlık, bayıldım bayıldım
Yaa beğenmene çok sevindim canımm :)) becerebildim valls çok mutluyum :))
Çok güzel olmuş ellerine sağlık:))
Çok teşekkür ederim canımm:) senin için dün ablayla konuştum kuzum, okadar uzağa gitmiyorum dedi. Bide tanıdık olmayanlara gitmeye çekiniyorum o yüzden gidemem dedi ://
Güzel iş yapıyo ama beğendim açıkcası
TEsekkur ederim canım sabaha kadar devam etti akıntı gelmeye ağrı sancı yok henüz çok şükür ama tedirginim. Birazcık daha sabreder inşallah sen nasılsın nasıl gidiyor
İnşallah sabreder kuzum ya.
Bende iyiyim çok şükür sinir strest harici gayet pamuk gibiyim. Kv gelip kalcağı zaman deliriyorum saçımı başımı yolasım geliyo bu aralar fazla tepkiliyim kendime engel olamıyorm sadece.. dün kalmadı bugün sesi çıkmadı pamk gibiyim. Ama akşam 6 7den sonra çıkar gelir ozaman delirme saatim işte.. başka türlü hazırlıklar ufak tefek şeyler kaldı onlarda bitince tamamız :) ev temizliği falan bitti bi çantam kaldı, bide bazı eksikler var süs püs konusunda onlarda çok önemli değiller okadar :)
Sen neler yaptın? Nasılsın
vaay tebrikler ellerine sağlık ne güzel olmuş
Çok teşekkür ederm canımmm :))

Kızlar bızde sabah kontroldeydık 3.200 kgmuz. 51 cm boyumuz hersey yolunda bi sorun olmazsa gunumuzu zaten almıstık 13 kasıma saatte 9:30 dedı. 8 de gelırsın gece bısey yemek yok en son 7 de su ıcebılırsın dedı. Sezeryan rutınlerı ıcın kan verdim. Spinal olcam bu arada. Basından beri bu sefer belden ıstıyorum fotografcıda olcak dıye demıstım. Ilkım geneldi. Haberler boyle. Acılmamız olmamıs baskı devam edıyo kafası yerlesmıs dedı. Bakalım durursa durur durmazsa kapımız açık

Canım çok iyi anlıyorum seni hassas dönemde etrafındakilerin anlayışsız tavırları insanı cildirtiyor ise yaramiyorsunuz madem köstek olmayın ama boşver sen hiç takma onu takil kafana göre bizimkilerde aynı hiç bir faydaları yok ancak strese sokarlar insani zaten bu nişan gelmesi falanda hep stresle oldu kp 2. Hanımdan ayriliyorda her dakika bizi arıyor evlenirken hiç sormamisti oysaki eşim beni hastaneye götürüyor oda acil bı durum gibi sürekli arayıp yanına çağırıyor stres yapma sakın ben şuan çok pişmanım kimseyi de takma çok halsizim diyip git uzan oda ne isterse yapsın kimseler uzmesin anneleri minicik kuzularimiza kim bakar sonra

Ayy maşallah hadi hayırlısıyla gelsin zamanında

Teşekkür ederim canım sağlık olsunn :) bende artık çantamı hazırlasam diyorum herkesin hazır galiba değilmi

benim doktorumda yapmiyor cati muayenesi dogum surecinde yapilacak

KıZlar doğumdan sonraki 2. Günden beri aşırı derecede baş ve sırt ağrısı çekiyorum. Yani dayanılmayacak şekilde oluyor. Tansiyonum da halen yüksek düşmedi. Doktora söylediğimde anestezi etkisinden dolayı olduğunu söyledi ağrıların çünkü yatar pozisyondayken baş ağrısının şiddeti azalıyordu. Minoset plus verildi. Kahve içmem söylendi ama tansiyon yükselttiğinden içemiyorum. Tansiyonum 15-10 civarında geziyorken topuk kanı için sağlık ocağına gittiğimde idrar söktürücü yapıldı ve dünden bu yana 12-10 civarı tansiyonum yani büyük düştü ama küçük hala 9-10 arası seyrediyor bazen 11 e yaklaşıyor. Buraya yazmayacaktım spinal olacaklar için çok direndim ama önceden bu şekilde doğum yapıp gebelik tansiyonu olup sonrası nasıl seyretmiş merak ediyorum. Bir de böyle ağrısı olanlar ne yapmışlar. Allaha şükür sırt ağrım ve baş ağrım düne nazaran yüzde 10 azaldı ama hala çok rahatsız edici. Sevdiklerimle beraber vakit geçiremiyorum. Uyuyamıyorum.

Ne kadar sürede atlattınız peki?
Bir kere 40 gün sürmüştü. Lohusa 40ı çıkana kadar. Birde herkese lafımı sokuncada çok rahatlamıştım. Herkes ondan sonra haddini bilmişti oh. Sonradan ona göre davrandılar. Yine aynı olacağım napalım hissediyorum. Zaten antidepresan kullanıyordum ben hamile kaldığımı öğrenince bıraktım. Oyüzden yine olacaktır

Geçmiş olsun canım inşallah çabucak geçer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…