Ben 4 gün süt bekledim cidden sabırlı olmak lazım. Gelecek ama siz sakin olun dinlenmeye çalışın bol su için ılık duş çok işe yaradı.Doğurduktan sonra hemen süt gelmemesi biraz moral bozucu olabiliyor kızlar. Ilk doğumum da hastanedeyken bebeği sürekli emzirdim ama bos bos emziriyomusum. Eve gelince akşam bastı yaygarayı açlıktan naparsak susmuyo. Apar topar eşim eczaneye mama almaya gitti. Benim moralim yerlerde tabi. Normal doğum yaptım niye gelmedi sutum diye kendimi paraliyorum bide idealist anneyim ya mama vermicem çocuğa neyse biberona alışmasın diye çay kaşığıyla verdik iştahlı iştahlı içti sustu uyudu :) tam ben çökmüş durumdayım besleyemiyorum çocuğu diye. Ertesi sabah yine emzirdim yine süt yok sağdım yine süt yok. Kafayı yicem heralde hiç sütüm olmayacak diye. Bi yandan sarılık riski var. 3.gün sabah göğüslerimin şiştiğini ve sizladigini hissedip nihayet gelmişti benden mutlusu yoktu o an. Normalde ilk hafta yüzde 10 kilo vermesi normal bebeğin. Benimki yüzde 10 kilo almıştı gelen sütümle. O yüzden yeni doğum yapan arkadaşlar panik yok. Bol bol gelecek sütünüz. Emzirmeyi çok isteyin. Dus alın. Pes etmeyin. Yaraları iyilestirmeye calisin. bol su için. Incir kayısı komposto gibi yapıp için. Humana rezene gibi emzirme caylari için. Dereotu yeyin. Helva,tahin pekmez yeyin. Inşallah sakir sakir akan sütleri olsun herkesin
Kapı süsümüz bu kızlar. Sabitlemek için bikaç dokunuş lazım şuan ben öylesine hevesten astım
Gozun aydun canım.Rabbim saglıcakla buyutmeyi nasip etsin.bende girip bakıyordum naptın diye.sukur dogum yapmışsın. :)Arkadaşlar günaydın hepinize.hepiniz çok sağolun allah razı olsun hepinizden allah hepinize kolay doğumlar nasip etsin. Doğum yapanlara yavrularıyla bir ömür boyu sağlık mutluluk dilerim. O gün yani 31 ekim günü sancılarım artınca hastaneye geçtim sancılarım gitgide arttı zaten dr. Yatisimi yapmisti ama 2cm açıklığım vardı sonra ebenin ve eşimin desteği yürüyüşler pilates egzersizi sıcak duşlar derken 4cm çıktık 4 cmde dr.um epidural uygun gördü. Epidural yapıldı. Ama biraz yavaş ilerledi sonrasında.. epiduralin etkisi geçene kadar 6cme çıktı. Epidural geçince yine çaba bana ve kızıma kaldı dr.um bi ara sezeryana dönülebilecegini nstde minigimin kalp atışlarının sıkıntılı olduğunu söyledi ama çok şükür aştık bunu da arkadaşlar.. Sonra oraları artık hatırlayamıyorum bi anda 9_10 cm.e çıktık ve doğumhaneye taşındık toplamda 2-3 ıkınma sonrası kızımızı gördük. gerekli kontroller sonrasi dogumhaneden kizimizi kucagimiza alip yürüyerek ciktik cok şükür..Allahım dedim ya nasıl olabilir böyle birşey.. ne güzel bir his tarif edilemez. Hiç bisey kalmadı geriye acı korku hiçbişey.. onu gördüğümüz an zaman sanki değişti şimdi eşimle ben zaten aşık aşık bakıyoruz iki tarafında ilk torun onlarda öyle..ne güzel birşey evlat..
Arkadaşlar günaydın hepinize.hepiniz çok sağolun allah razı olsun hepinizden allah hepinize kolay doğumlar nasip etsin. Doğum yapanlara yavrularıyla bir ömür boyu sağlık mutluluk dilerim. O gün yani 31 ekim günü sancılarım artınca hastaneye geçtim sancılarım gitgide arttı zaten dr. Yatisimi yapmisti ama 2cm açıklığım vardı sonra ebenin ve eşimin desteği yürüyüşler pilates egzersizi sıcak duşlar derken 4cm çıktık 4 cmde dr.um epidural uygun gördü. Epidural yapıldı. Ama biraz yavaş ilerledi sonrasında.. epiduralin etkisi geçene kadar 6cme çıktı. Epidural geçince yine çaba bana ve kızıma kaldı dr.um bi ara sezeryana dönülebilecegini nstde minigimin kalp atışlarının sıkıntılı olduğunu söyledi ama çok şükür aştık bunu da arkadaşlar.. Sonra oraları artık hatırlayamıyorum bi anda 9_10 cm.e çıktık ve doğumhaneye taşındık toplamda 2-3 ıkınma sonrası kızımızı gördük. gerekli kontroller sonrasi dogumhaneden kizimizi kucagimiza alip yürüyerek ciktik cok şükür..Allahım dedim ya nasıl olabilir böyle birşey.. ne güzel bir his tarif edilemez. Hiç bisey kalmadı geriye acı korku hiçbişey.. onu gördüğümüz an zaman sanki değişti şimdi eşimle ben zaten aşık aşık bakıyoruz iki tarafında ilk torun onlarda öyle..ne güzel birşey evlat..
Yaa beğenmene çok sevindim canımm :)) becerebildim valls çok mutluyum :))Canım harika olmuş ya ellerine sağlık, bayıldım bayıldım
Çok teşekkür ederim canımm:) senin için dün ablayla konuştum kuzum, okadar uzağa gitmiyorum dedi. Bide tanıdık olmayanlara gitmeye çekiniyorum o yüzden gidemem dedi ://Çok güzel olmuş ellerine sağlık:))
İnşallah sabreder kuzum ya.TEsekkur ederim canım sabaha kadar devam etti akıntı gelmeye ağrı sancı yok henüz çok şükür ama tedirginim. Birazcık daha sabreder inşallah sen nasılsın nasıl gidiyor
Çok teşekkür ederm canımmm :))vaay tebrikler ellerine sağlık ne güzel olmuş
Canım çok iyi anlıyorum seni hassas dönemde etrafındakilerin anlayışsız tavırları insanı cildirtiyor ise yaramiyorsunuz madem köstek olmayın ama boşver sen hiç takma onu takil kafana göre bizimkilerde aynı hiç bir faydaları yok ancak strese sokarlar insani zaten bu nişan gelmesi falanda hep stresle oldu kp 2. Hanımdan ayriliyorda her dakika bizi arıyor evlenirken hiç sormamisti oysaki eşim beni hastaneye götürüyor oda acil bı durum gibi sürekli arayıp yanına çağırıyor stres yapma sakın ben şuan çok pişmanım kimseyi de takma çok halsizim diyip git uzan oda ne isterse yapsın kimseler uzmesin anneleri minicik kuzularimiza kim bakar sonraYaa beğenmene çok sevindim canımm :)) becerebildim valls çok mutluyum :))
Çok teşekkür ederim canımm:) senin için dün ablayla konuştum kuzum, okadar uzağa gitmiyorum dedi. Bide tanıdık olmayanlara gitmeye çekiniyorum o yüzden gidemem dedi ://
Güzel iş yapıyo ama beğendim açıkcası
İnşallah sabreder kuzum ya.
Bende iyiyim çok şükür sinir strest harici gayet pamuk gibiyim. Kv gelip kalcağı zaman deliriyorum saçımı başımı yolasım geliyo bu aralar fazla tepkiliyim kendime engel olamıyorm sadece.. dün kalmadı bugün sesi çıkmadı pamk gibiyim. Ama akşam 6 7den sonra çıkar gelir ozaman delirme saatim işte.. başka türlü hazırlıklar ufak tefek şeyler kaldı onlarda bitince tamamız :) ev temizliği falan bitti bi çantam kaldı, bide bazı eksikler var süs püs konusunda onlarda çok önemli değiller okadar :)
Sen neler yaptın? Nasılsın
Çok teşekkür ederm canımmm :))
Ayy maşallah hadi hayırlısıyla gelsin zamanındaKızlar bızde sabah kontroldeydık 3.200 kgmuz. 51 cm boyumuzhersey yolunda bi sorun olmazsa gunumuzu zaten almıstık 13 kasıma saatte 9:30 dedı. 8 de gelırsın gece bısey yemek yok en son 7 de su ıcebılırsın dedı. Sezeryan rutınlerı ıcın kan verdim. Spinal olcam bu arada. Basından beri bu sefer belden ıstıyorum fotografcıda olcak dıye demıstım. Ilkım geneldi. Haberler boyle. Acılmamız olmamıs baskı devam edıyo kafası yerlesmıs dedı. Bakalım durursa durur durmazsa kapımız açık
Bu butun özel hastanelerde geçerli mi cnm?Mesai dışı doğumda kendi doktorumu istersem 500 TL daha fazla ödeme yapacağım malesef canım onu demek istedim
Bu butun özel hastanelerde geçerli mi cnm?
Teşekkür ederim canım sağlık olsunn :) bende artık çantamı hazırlasam diyorum herkesin hazır galiba değilmiYaa beğenmene çok sevindim canımm :)) becerebildim valls çok mutluyum :))
Çok teşekkür ederim canımm:) senin için dün ablayla konuştum kuzum, okadar uzağa gitmiyorum dedi. Bide tanıdık olmayanlara gitmeye çekiniyorum o yüzden gidemem dedi ://
Güzel iş yapıyo ama beğendim açıkcası
İnşallah sabreder kuzum ya.
Bende iyiyim çok şükür sinir strest harici gayet pamuk gibiyim. Kv gelip kalcağı zaman deliriyorum saçımı başımı yolasım geliyo bu aralar fazla tepkiliyim kendime engel olamıyorm sadece.. dün kalmadı bugün sesi çıkmadı pamk gibiyim. Ama akşam 6 7den sonra çıkar gelir ozaman delirme saatim işte.. başka türlü hazırlıklar ufak tefek şeyler kaldı onlarda bitince tamamız :) ev temizliği falan bitti bi çantam kaldı, bide bazı eksikler var süs püs konusunda onlarda çok önemli değiller okadar :)
Sen neler yaptın? Nasılsın
Çok teşekkür ederm canımmm :))
Teşekkür ederim canım sağlık olsunn :) bende artık çantamı hazırlasam diyorum herkesin hazır galiba değilmi
kahverengi kisim ile birlikte agzini kocaman actiginda memeyi ver agzina canim. olumlu dusun dus al sivi tuket. insallah bolbol sutun gelir ve bol bol emer bebginevet ama sütüm gelmiyor ve yara oldular
benim doktorumda yapmiyor cati muayenesi dogum surecinde yapilacakBana da daha yapılmadı
Aslında yapılmasının çok da anlamı yokmuş doğım başladığında önceden çatın dar denilen kişilerin bebekleri rahatça doğabiliyormuş. Doğum başlangıcında değerlendirmeleri daha iyi bile oluyormuş diye okudum.
Sanırım doktorlarımız benzer düşünüyorbenim doktorumda yapmiyor cati muayenesi dogum surecinde yapilacak
Bir kere 40 gün sürmüştü. Lohusa 40ı çıkana kadar. Birde herkese lafımı sokuncada çok rahatlamıştım. Herkes ondan sonra haddini bilmişti oh. Sonradan ona göre davrandılar. Yine aynı olacağım napalım hissediyorum. Zaten antidepresan kullanıyordum ben hamile kaldığımı öğrenince bıraktım. Oyüzden yine olacaktırNe kadar sürede atlattınız peki?
uu 31.haftadan beri hazır. Bence hazırla hemen :)Teşekkür ederim canım sağlık olsunn :) bende artık çantamı hazırlasam diyorum herkesin hazır galiba değilmi
Geçmiş olsun canım inşallah çabucak geçerKıZlar doğumdan sonraki 2. Günden beri aşırı derecede baş ve sırt ağrısı çekiyorum. Yani dayanılmayacak şekilde oluyor. Tansiyonum da halen yüksek düşmedi. Doktora söylediğimde anestezi etkisinden dolayı olduğunu söyledi ağrıların çünkü yatar pozisyondayken baş ağrısının şiddeti azalıyordu. Minoset plus verildi. Kahve içmem söylendi ama tansiyon yükselttiğinden içemiyorum. Tansiyonum 15-10 civarında geziyorken topuk kanı için sağlık ocağına gittiğimde idrar söktürücü yapıldı ve dünden bu yana 12-10 civarı tansiyonum yani büyük düştü ama küçük hala 9-10 arası seyrediyor bazen 11 e yaklaşıyor. Buraya yazmayacaktım spinal olacaklar için çok direndim ama önceden bu şekilde doğum yapıp gebelik tansiyonu olup sonrası nasıl seyretmiş merak ediyorum. Bir de böyle ağrısı olanlar ne yapmışlar. Allaha şükür sırt ağrım ve baş ağrım düne nazaran yüzde 10 azaldı ama hala çok rahatsız edici. Sevdiklerimle beraber vakit geçiremiyorum. Uyuyamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?