2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Tez zamanda kavuşun inşallah yavrunuza.

Niye öyle olmuş ki? Allah şifa versin bol bol öpüp koklarsın inşallah en kısa sürede bebeğini. Allah yardımcınız olsun. Güç kuvvet şifa versin size.

Bende de ileri derecede yetmezlik çıktı varis için. Şimdilik çorap dedi de almadım daha doğumdan sonra sulandırıcı başlatacaklar. Pıhtı gözükmedi şükür ki. Mantara müsait oluyoruz sanırım.

Kızlar suyumuz tuvaletteyken gelirse nasıl anlıyoruz idrar sanmaktan korkuyorum
Korkma canım o öyle az bi sıvı değil illa ki anlıyorsun. Bende su fazlaydı hep bu gebeliğimde de öyle. Su yoğun geldi 3 saat sonra doğum oldu bebeği aldı doktor hala su geliyordu.

Amin cnm. Rabbim razı olsun sizlerden. Sizlerede kolay sağlıklı hayırlı doğumlar nasip etsin.

Gittiğim bir doktor günlük ped kullanma kağıt havlu koy sık sık değiştir demisti ama o da rahat olmuyor kayıyor çamaşırım kirleniyor. Evde yine kullanıyorum ama dışarı çıkarken mecbur ped
Sana da çok geçmiş olsun canim senin bayağı zor olmuş kaşıntı falan

Suyun gelirse anlarsın emin ol kuzum :) karnın filan yumuşuyor
Olur da suyun geldiğini anlamazsam bebeğin hareketleri azalıyomu yada kanama falan oluyomu sonrasında ordan anlaşılsa?.Bugün psikolojik olarak çok kötüyüm doktora gitsem bunun içinmi geldin diyecek diye gidemiyorum sürekli tedirginim

Canım bende su geldikten yarım saat sonra sancim başladı ve bebek çok hareketlendi ama herkeste aynı oluyor mu bilmiyorum.

Canim ayse onerin egitiminde doguma yakin uclarina kolonya surun yara olmaz diyordu. Bi dene istersen.

Canm benim hayırlı olsun sen de atlatmışsın bu süreci. Rabbim uzun ömürler versin analı babalı büyütsün inşallah diğer kardeşleri ile arası nasıl bebişin

Canim ben onceki dogumumdan bahsediyordum. Daha dogurmadim. Kismetse persembe sabahi sezeryan olacagim.

Gozun aydin canim kurtulmussunuz insallah bi an once cikar bebisin kavusursunuz.

Yani acıya dayanamayıp kasılma kendini sıkma ihtimalide var o zaman teşekkürler
Ben 6,5-7cm açıklıktan sonra dayanamadım yaptırdım epidurali. Ama niyetiniz varsa 4 cm de katateri taktırın en azından. Sancıyı çekerken çok zor oluyor taktırmak. Birde ıkınma hissi falan kaybolmuyor. O konuda rahat olun

Bende sorsam, ıkınıcağımız zamanı doktormu söylüyo şimdi dur şimdi ıkın gibi süreç nasıl ilerliyo?
Benim doğumuma doktorum girdi. Onun kontrolünde ilerledi tüm süreç. Aynı zamanda ebe de vardı. Ebenin eli sürekli karnımdaydı o sancıyı benden önce anladı. O ıkınmaya başla derken doktor gerisini devraldı.

Teşekkür ederim ilk gebeliğim herşeyi insan merak ediyo sağolun

Canim su olayini bu kadar takma kafana illaki anlarsin. Anlasilmayacak gibi olmuyor. Belkide suyun hic gelmeyecek dogumda dr bosaltacak benim tek sefee geldi mesela ama sar die bosaldi. Ona ragmen doktor kalanini dogum esnasinda bosaltmisti. Kendini sikma. Anlasilmayacak gibi degil idrardan farkli sanki icinden bisey bosalio ve tutman imkansiz. Ayrica tuvaletede denk gelmesi cok dusuk bi ihtimal. Bi arkadasim gece tuvalete kalkio. Idrarini yapio tam yataga girecekken gelio suyu. Daha zamaninda var kendini boyle strese sokma.

Bebek ilk doğduğunda yaylı yatakta yatmamalı mı? Sünger mi almak gerekiyo illaki acaba yaylı kullanan varmı?
Bende yatak almadan önce baya araştırdım cnm ilk altı ay ortapedik ve yaylı olmasin diyo uzmanlar çünkü bebeğin omurga yapısini olumsuz etkiliyormus.cok yumusakta olmasın içine gomulmesin diyolar ben visko aldım en sonunda daha kullanmadık ama bilemiyorum.

Bugun 36+5 olduk kontrole gittim artık haftada bir gel dedi doktorum normale bir engel görünmüyor. çatı muayenesi bebek kilosu 3700-3900 olursa yapıyorum dedi. 3500-3600 bebeğin doğamayacağı bir çatı darlığı yok dedi. Buarada oğluşum 3100 Gr olmuş 49 cm.

Bende sorsam, ıkınıcağımız zamanı doktormu söylüyo şimdi dur şimdi ıkın gibi süreç nasıl ilerliyo?
Evet canım aynen doktor öncesinde anlatıyor ne zaman nasıl ikinman gerektiğini dogumdada soyluyo sancım siddetlendiginde ikiniyorsun acilmani beklerken asla ikinmak yok sadece doğum masasında ikincaksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…