2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Kızlar süt arttırıcı içeceklere ve rezeneye falan doğumdan 3-4 hafta önce başlasak olurmu?

Emzirme eğitimine gittim ben
Böyle bişeye gerek olmadığını söylediler
Rezenenin etkisi ne olur hamilelikte? Bence doktora danışmadan bitkisel bişey yapma

Süt salınımı oksitosin ve prolaktin hormonlarınca gerçekleşiyormuş
Şu anda vücudunda onların dengesini bozmamak lazım sanırım. Oksitosin doğumu da başlatan hormondu galiba

Ne zamana kadar beklemen gerekiyormus hayırlısıyla dogumun gerceklesir insallah :)

kızlar merhaba,
dün doğum yaptım ancak bebeğim ememiyor. küçük falan da değil 4 kilo çocuk ama tutamıyor memeyi. sezaryen de olunca o emmeyince süt gelmiyor tabi.

sizce ne yapabilirim bu konuda?

İlk bebek mi canım?
Emzirmeyle ilgili eğitim verdi mi hastanede hemşireler?
Eğer nasıl tutacağını filan bilmiyorsan sağlık ocağındaki hemşireye başvur onlar gösterir canım.
Bir de göğsünün ucu cok yoksa sut sağma makinesiyle önce biraz sagarsan hem sütü getirir hem de ucu bebeğin daha kolay kavramasını sağlar.

Canim sen kan sulandirici kullaniyormjydun gebelikte. Kan sulandirici kullananlarda spinal epidural yapilmamasi gerekiyormus
Yok canım hiç kullanmadım. Aklımın ucundan bunların başıma gelebileceği geçmedi. Panik atak hastasıyım bazen an gelir kalp krizi vs aşırı baş ağrısında beyin kanaması geçirdiğimi düşündüğüm olurdu ama gerçekten başıma böyle bir şeyin geleceğini tahmin edemezdim. Annem kayınvalidem bebeğim aynı odadayken bana inme ve nöbet gelmiş. Ben en son ambulansı çağırın diye bağırıyordum. Sonrasını hatırlamıyorum. Ambulansta açtım bi ara gözümü sonra hastane içinde açtım. Çok çok korkunçtu Rabbim düşmanıma vermesin. Spinal olacaklar bol bol yürüyün anesteZi etkisiyle buraya başımın çok ağrıdığını yazmıştım bu sebeple yatmak zorunda kalmıştım bu da artırıyormuş bu riski.

Niye kararsızsın?
En son 2 hafta önce açıklık var mı diye bakmıştı doktor yoktu, nst de sancim var ama ben hissetmiyorum. Yarın suni sancı vermek isteyecek çarşamba günü doğumu başlatırım dedi çünkü. Şimdi araştırdığım kadarıyla suni sancı alıp o kadar ağrıyı çekip sezeryana giren çok hamile var bir de bende açıklık yoksa işim daha zor değil mi, normal doğumu sonuna kadar denemek de istiyorum. Bir taraftan kendi sancımın gelmesini mi beklesem diyorum bu sefer de bebişin kakasini yapma riski var bilmiyorum yaa çok kararsızım ne yapacağım konusunda

Haklısın da ben riske atamam sanırım. Çünkü kaka yapıp yutması ciddi bir durum diye düşünüyorum.
Bir de iyice büyümez mi sen bekledikçe? Normal doğabilecek mi?
Suni sancıda başlangıçta hiç açıklık yoksa genelde sezaryene dönüyomuş falan diyorlar. Bu durumda baştan sezaryen yapsa olmuyor muymuş?

Doktorum tamamen normali zorlayan bir doktor sezeryanı acil durumlarda ancak yapıyor ben de normali çok istediğim için basından beri ona gidiyordum ama 40 haftayı dolduracağımı böyle bir durumla karşılaşacağımı düşünmemiştim hiç:) eşim de açıklık yoksa suni sancı almanı istemiyorum o kadar sancıyı boş yere de çekebilirsin direk sezeryan iste diyor, ama ben normal yapmak istiyorum ne olacak hiç bilmiyorum. Bebeğimin de başı kanalda öylece bekliyor kuzum:/

Allah muhafaza git başlatsın doğumu, bebek sıkıntıya girmesin.. olmadı sezaryenle kavuşturur.. Allah esirgesin sizi..

Baya heyecanlıyım alıntı yapamadım buraya yazıyorum. Turnosol kağıdı su geliyoru onayladı. Nst de malesef sancı çıkmadı doğru dürüst benim de hissettiğim bir ağrı yok sadece bir iki kez sertleştiğinde ateş bastı biraz ağrı oldu. Doğumhaneye alıp açıklığı kontrol etti ebeler bu biraz üzücü oldu benim için. O sırada baya suyum boşaldı. Kendimi çok sıktım. 1 cm ve 1 parmak bol dediler belki kendimi kasmasam daha rahat bir muayene olurdu. Odaya geçtim gelişmeleri bekliyorum. Emira SY 424 doluymuş :)

Insallah kolay ve saglikla kucagina alirsin. Basta kendini kasman normal. Muhtemelen suni sanci verecekler sancin olmadigi icin. Guzel haberlerini bekliyoruz canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…