2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Peki hiç açılma yoksa suni sancıyı istemeli miyim ne yapmalıyım

Benim de 37+6 da 3500 dü 40 haftaya kadar beklerse 4000 e yaklaşırsa sezaryen isteyeceğim alttan 20 tane dikişim olacağına ve bebeğin de doğarken zorlanma ihtimali olacağına sezaryen daha mantıklı diye düşünüyorum

Hayirli olsun canim ne guzel haftaya kavusuyosun
Bebisine saglikli bir sekilde kavusun insallah :)

Hayırlı olsun tatlım sağlıcakla kavuş tosbiginee:)

Sağolun kızlar evet cok az kaldı artık. Ama bende bitmiş durumdayım bacaklarım çat diye kırılcak sanki öyle bi ağrıki tarif edemıyorum. Sımdıye kadar kandırdı gelmedi sımdıde aman sakın daha gelme dıyorum. Cumartesı akşam anneler burda olcaklar pazar beraberız ve pazartesı doğuma gidicez. Hayırlısıyla ınsallah. Bıraz stres olmaya başlamadım değil bu iğneler vs lerden aklıma geldikçe bi ateşim yukselıyo kalbım çarpıyo bakalım

Yok canım yaralar gecti şükür de ilk çekince ağrı oluyor.emzirmeyince de sertleşiyor ağrıyor falan.biraz daha sabır napalim emsin yeter ki

Yok canım yaralar gecti şükür de ilk çekince ağrı oluyor.emzirmeyince de sertleşiyor ağrıyor falan.biraz daha sabır napalim emsin yeter ki

Aynen yeter ki emsin güzel guzel :)
Memeyi bebeğe vermeden önce biraz masaj yaparak sütü getirirsen yine sert çekmez o da aklında olsun canim

Canim naptin muayene oldun mu guzel haberlerini bekliyoruz umarim sorunsuz bi sekilde atlatmissindir
Yok olamadim canım dr geceden beri dogumdaymis 10dkligina geldi gitti zaten nstde sanci cikmadi gerek yok sanci cikinca bakalim dedi oldugumda yazarim:)

Kizlar acil bisey sorucam ben 35 gunde bir adet oluyordum bu yuzden de sizlerden bir hafta gec yumurtlamam oldugu icin son adetim 12 Şubatta olsa 19 Şubat olarak hesapliyordum hep. Dr bugun 38 degil 39. Haftadasin dedi gec yumurtladigimi soylesem de olsun son adete gore hesaplicaz dogum olmazsa ekstra bir hafta bekleyebiliriz dedi. Merak ettigim rahim son adete gore mi kasilip bebegin dogmasini sagliyor yoksa gebeliğin olustugu yani dollenme tarihine gore mi? Tutustum iyice ya

Normal de sona adet tarihini baz aliuorlar canim benim 27 ocakti son adet tarihim ama gec dollenme olmus sanirim doktor kendi ayarladi son adet tarihin 3 subat olarak sayacagiz dedi suan da ona göre ama bende anlam verememistim :)

Cankm benimde catlatma ignesiyle gebelik olustu son adet tarihim 15 subatti ama catlatma ignemi 6 martta olmustum yani hamile kalmam 6 ile 10 mart arasi bisey oldu ilk gunler ona gore hesaplanihordu ama suan sa son adet tarihinin bile 2 gun onunde sat alinıyor yani sen dert etme usg da bebegin durumuna gore karar veriyor de lar hangisini baz alicaklarini

Peki hiç açılma yoksa suni sancıyı istemeli miyim ne yapmalıyım
Canım benm arkadaşım 3 ay önce doğum yaptı. Tam 40 haftalık olmuştu bebek hala gelmiyodu ona da yatış yapılacaktı. Dktora giderken suyu gelmiş ama açılması olmamış. Felaket derecede canı tatlıdır saçını tararken ağlar düşün. Ama onada suni verildi. Ve rahim yumuşasın açılsın diye bi iğne varmış o yapılmış ona. Ve normal doğum yaptı. Korkutma kendini bukadar. O bşle diyo ki ben suni çektiysem herkes çeker korkma diye. Korkutma kendini bebeğinide riske atma lütfen. Doktorunla kaygılarını konuş zaten açılman olmuyosa doktor da bebeği tehlikeye atmaZ. Sırf normal olsun diye bebeği tehlikeye atacağını sanmıyorum

Canım benim ilk bebekte tam 5 hafta geç döllenme oldu :) ama bende polikistik over var o yüzden hep ultrasona göre takip ettik. Ultrasona göre 37 haftalık doğdu yani son adete göre 42 haftalık ama tabi imkansız çünkü 2800 Gr dogdu

Aynen oyle ki zaten herkesin aci esigi farklidir bol bol dua et Rabbim kimseye katlanamayacagi aciyi yasatmaz yasatmasin da insallah Allahim oyle bi sanci olsun ki dogum sancisi oldugunu anlamayasin bile ben hep ole dua ediyorum
Bir de fetih suresini duymustum okuma sansiniz varsa bol bol okuyun

Benim doktorum dollenmenin ne zaman oldugunun onemi yok, sat'a gore hesaplanir diyor. Ultrason takibini sik sik yapip bir sikinti yoksa 42 haftaya kadar beklenebilir diyor.

B birdelimuallime canim doktoruna birak bence kendini. Normalci bir doktormus zaten, senin de normal icin sartlarin uygunmus. Zaten bir sikinti gorurse hemen mudahale edip sezeryana alir seni.

Suni sanciyla da ilgili gecen gun Banu Ciftcinin bir videosunu izledim. Diyor ki adi suni sanci ama biz kimseye sanci vermiyoruz. Dogumu baslatan oksitosin hormonudur, dogal yolla bu hormon salgisi baslamazsa dogum da baslamaz. Biz bu hormonu veriyoruz, bu kasilmalari baslatiyor, rahimin kasilmasi da sanciya neden oluyor dedi. Yani aslinda suni sanci daha acilidir vs diye birsey yokmus aslinda.

Benim de yarın 40 haftam doluyor ve bebegimin gelmeye niyeti yok gibi doktor yarın eşyalarını da al gel dedi ama gidip gitmemekte çok kararsizim :/

Seninle aynı durumdayım denebilir, ama 39+1 im bugün ve doktora gittim ilk çatı muayenemi oldum,
Bebek 3200 gr olmuş, suyu plesanta herşeyi yerinde,
Ama muayene de kanala inmediğini ve hiç açılmam olmadığını, hiç sancılanmamış olduğumu söyledi... ki gerçekten hamilelik başından mide bulantım da olmadı ve sancım da Yok , sadece bi gerilme kasılma oluyor karnımda oda bebeğin hareketlerine bağlı...
haftaya gene kontrolüm var... eğer haftaya kadar gene açılmam olmazsa, ki haftaya 40 a giriyorum artık, 40+1 bekler bakarız artık yatış yapar suni sancı veririz dedi... sancı verip de ıkınmayla bebek kanala inerse amenna rahim çatım müsaitmiş baya rahat yaparsın normal doğumu dedi, ama yok bebek kanala inmezse suyu patlatır alırız dedi (buda sezaryene giriyor)
Yani seninkinin başı kanalda ve çatın müsaitse normal Doğuma bence sancı almak için korkma... denee denemeden bilemezsin... içinde kalmasın, doktorlar zaten riskli durumda çeviriyorlar sezaryene, inşallah ikinci durum olmaz, karnımda o kasar dikiş ile iz ile gezmek istemem (apandisitte dikişlerim patlamıştı da etim kendi kendine bir ayda kaynamıştı hala izlerim duruyor şimdi karnım büyüyünce onlarda büyüdü doktor onlara baktı çatlak mı bu ne diye
İşte bende de durumlar böyle üzüleyim mi sevineyim mi ne yapayım bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…