Benimki bunuda söledi ama söyleyiş tarzinı hiç begenmedim soruyorum riskim cok fazla bana hayır demiyo ne fazla ne az diyebilirim risk varmı var diyo yani sinir olmamin sebebi buydu ya deki riskin var evet ama yuksek riskli degil de az hastanı rahatlat yaniCanım doktorun biraz abartmış.benim doktorum bana testin düşük riskli bölgede diye bebeğin sağlıklı diyemem çünkü bu testler olasılıktan ibaret eğer paran varsa içim rahat etsin diyorsan fetal dna testi yaptır dedi.bu oran 1:20 çıkar bebek sağlıklı olur 1:50.000 çıkar bebek downlu olabilir dedi.bunu diyen bir Prof.
Yani bu testleri yaptırmanin hic bi anlamı olmuyo yuzde yuz saglikli bi hastanin da down sendromlu bebek dogurabilmesi mumkunse yaniBenimki bunuda söledi ama söyleyiş tarzinı hiç begenmedim soruyorum riskim cok fazla bana hayır demiyo ne fazla ne az diyebilirim risk varmı var diyo yani sinir olmamin sebebi buydu ya deki riskin var evet ama yuksek riskli degil de az hastanı rahatlat yani
Down sendromlu diye heyet raporu verilmiş bebeğin sağlıklı doğduğunu biyorum ben. Ve evet Bu testlerin hiçbir anlamı yok, sadece bir ön tanı olabilir o kadar. Bi arkadaşımın 2’li sonuçları temiz çıkmış, Ayrıntılı ultrasonda down sendromunda olabilecek hastalıklara rastlanmış şu an var mı yok mu araştırması yapılıyor.Yani bu testleri yaptırmanin hic bi anlamı olmuyo yuzde yuz saglikli bi hastanin da down sendromlu bebek dogurabilmesi mumkunse yani
İlk attığın fotoğraftaki duvarı ben de çok beğenmiştim. Teyzem biraz beceriyor bu işleri, odanın bir duvarını boyayacak böyle
Pinteresti annem çok kullanıyor özellikle. Ordan bişeyler görüp dikmeyi de seviyor. Şimdiden başladı bebek için hazırlık yapmaya2 takım pikesiyle beraber nevresim takımı dikti, alt açma ve içinde bebeği yatırmak için şu şekilde bişey dikti Eki Görüntüle 2150553
Şimdi de beşiğin kenarları için süslü yastıklar dikmeye başlayacakmış şunlar gibi
Eki Görüntüle 2150554
Saolsunlar ailem o kadar hevesli ki, benim hiçbirşey düşünmeme gerek kalmıyor
Aynen öyle canım maddi durumu iyi olan zaten direk fetal dna yaptırıp geçiyor.benim kuzenimin geçen ay down riski 1:50 çıktı doktoru amniyosentez dedi oda fetal dna testi yaptırdı hiçbirşey çıkmadı.yani bu testler gerçekten anlamsız.Yani bu testleri yaptırmanin hic bi anlamı olmuyo yuzde yuz saglikli bi hastanin da down sendromlu bebek dogurabilmesi mumkunse yani
Evet benimkinde grefik farklı canım onlarda renkli ayni risk oranına gösteriyor
Canim benim raporumda duzeltilmis falan yazmıyo ama bhcg degerinin karsinda mom diye bisey var onlarmi acaba benim duzeltilmis degerlerKozmogirl17 benim arastirmama gore duzeltilmis hcg 2.5dan buyuk duzeltilmis pap a 0.40 dan asagidaysa risk fazla çıkıyor ama bu da illa engelli birey anlamina gelmiyor ek tetkik gerekiyor benimkiler böyleymiş
Bu test peki gecen sene bukadar meshurmuydu hani ben hic duymadimda kixlar ya yoksa yeni bi testmi herkese bunu oneriyolar yani gecen sene de olsaydi sanki bana oglumun testi icin oneride bulunurlardi sanirimAynen öyle canım maddi durumu iyi olan zaten direk fetal dna yaptırıp geçiyor.benim kuzenimin geçen ay down riski 1:50 çıktı doktoru amniyosentez dedi oda fetal dna testi yaptırdı hiçbirşey çıkmadı.yani bu testler gerçekten anlamsız.
Canım daha önce paylaşmıştım ama görmemişsindir bu decavit vitaminini heray sağlık ocağından ücretsiz veriyorlar ama balık yapları hep özel ona yapcak bişey yok[/QUOTE
Canım decaviti aile hekimliğimizden nasıl ücretsiz alıyoruz.
Onuda sordum dr da ayrintilida belli olsa nolcak yine sivı alincak dedi bana sinir bozucu kadin@2miracles canım geçmiş olsun iğne olmana ve bebeğin sağlıklı olmasına rağmen ikinci kanaman da normalmiymiş sordun mu benim hiç başıma gelmedi bilmiyorum ama doğuma kadar kanaması olanları çok duymuştum
Kozmogirl17 canım benim sonuç çıkmadı hiçte araştırma yapmadım deştikçe kafan daha da bulanacak kendini strese sokma canım ayrıntılıyı bekle derim canım
Ayy bide ikinci ya da üçüncüde kız dendiğinde ayy öylemi olsunn yaa napcan diyenler var hey Allahım ablama çok diyorlardı :) 2 kızı 1 oğlu var. Bi kere hastanede bi kadın bi kızım vardı ikinci erkek oldu deyince kaynanam oo ikincide tutturmuşsun bravo demişti çok tuhafıma gitmişti o ne demek gıı dedim içimden sayısalmı tutturuyozzBenimde kizim var ikincide kiz olcak dedigimde ya üzulme filan diyen zekasizlar oluyo sende uzulme tatlim 2020de ilk beyin naklini yapcaklarmis az kalmis seninde isin gorulur belki diyorum hatta wp profilimede bu fotografi koydum...Allah akil fikir versin onlarada yazikEki Görüntüle 2150418
Evet canim onlar zaten riskinin yuksek cikmasi pap a nin 0.30 olmasi o etkilemisCanim benim raporumda duzeltilmis falan yazmıyo ama bhcg degerinin karsinda mom diye bisey var onlarmi acaba benim duzeltilmis degerler
Ay bide evde olsam yanmışım bahanemde kalmazBen işe gitsem 2 kat üşenirdim
Hahaa aynen işteyken akşama bir seyler planlıyorum eve gelince aynı bu düşünceler sonuç elde var 0
Canım yaptırıyoruz ama ikili test güvenilir bir test değil. Risk düşük çıksa bile sana risk yok zaten diyemez doktorun bu hepimiz için geçerli. Bence rahat değilsen daha güvenilir testlere yönelmelisin. Ultrasonda gördüğü bir anomali yok sanırım öyle değil mi?Benimki bunuda söledi ama söyleyiş tarzinı hiç begenmedim soruyorum riskim cok fazla bana hayır demiyo ne fazla ne az diyebilirim risk varmı var diyo yani sinir olmamin sebebi buydu ya deki riskin var evet ama yuksek riskli degil de az hastanı rahatlat yani
Ins tatlım yaaAllah ın izniyle inşallah birşey yoktur.
Canım ya böyle okuyunca arkadaşım aklıma geldi kendisi yıllarca RA tedavisi gördü meğer kas hastasıymış yıllarca teşhişle devam etmişti hayatına çok zorlanıyordu. İkimizinde çocukları 22 aylık oldu. Doğum bile yaptı. İlacına hamileyken bir süre ara verdi zor bir dönemdi. Ama çok şükür kendisi de iyi bebekte iyi şimdi inşallah sağlıkla yavrunuza kavuşursunuz.
Hayır canım hatta gayet saglıklı dedi hareketleri falan kıpır kıpır dediCanım yaptırıyoruz ama ikili test güvenilir bir test değil. Risk düşük çıksa bile sana risk yok zaten diyemez doktorun bu hepimiz için geçerli. Bence rahat değilsen daha güvenilir testlere yönelmelisin. Ultrasonda gördüğü bir anomali yok sanırım öyle değil mi?
buna cok guldum.Ayy bide ikinci ya da üçüncüde kız dendiğinde ayy öylemi olsunn yaa napcan diyenler var hey Allahım ablama çok diyorlardı :) 2 kızı 1 oğlu var. Bi kere hastanede bi kadın bi kızım vardı ikinci erkek oldu deyince kaynanam oo ikincide tutturmuşsun bravo demişti çok tuhafıma gitmişti o ne demek gıı dedim içimden sayısalmı tutturuyozz
Yok canım Yen'i bi test değil 2012 den beri yapılan bi test ama şimdi birçok ülke birçok marka çıktı ortaya o yüzden yaygınlaştı.Bu test peki gecen sene bukadar meshurmuydu hani ben hic duymadimda kixlar ya yoksa yeni bi testmi herkese bunu oneriyolar yani gecen sene de olsaydi sanki bana oglumun testi icin oneride bulunurlardi sanirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?