2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Benimki bunuda söledi ama söyleyiş tarzinı hiç begenmedim soruyorum riskim cok fazla bana hayır demiyo ne fazla ne az diyebilirim risk varmı var diyo yani sinir olmamin sebebi buydu ya deki riskin var evet ama yuksek riskli degil de az hastanı rahatlat yani

Yani bu testleri yaptırmanin hic bi anlamı olmuyo yuzde yuz saglikli bi hastanin da down sendromlu bebek dogurabilmesi mumkunse yani

Yani bu testleri yaptırmanin hic bi anlamı olmuyo yuzde yuz saglikli bi hastanin da down sendromlu bebek dogurabilmesi mumkunse yani
Down sendromlu diye heyet raporu verilmiş bebeğin sağlıklı doğduğunu biyorum ben. Ve evet Bu testlerin hiçbir anlamı yok, sadece bir ön tanı olabilir o kadar. Bi arkadaşımın 2’li sonuçları temiz çıkmış, Ayrıntılı ultrasonda down sendromunda olabilecek hastalıklara rastlanmış şu an var mı yok mu araştırması yapılıyor.
Doktorlar en ufak riskte en kötüsünü dile getirip araştırma yoluna gider, sana sağlıklı bir bebek dese tersi çıksa, aldırmayı düşünüyorduysan karşısına dikileceksin doktorun.

Ya masaAllah ne güzel. Rabbim kullanmayı nasip etsin

Aynen öyle canım maddi durumu iyi olan zaten direk fetal dna yaptırıp geçiyor.benim kuzenimin geçen ay down riski 1:50 çıktı doktoru amniyosentez dedi oda fetal dna testi yaptırdı hiçbirşey çıkmadı.yani bu testler gerçekten anlamsız.

Kozmogirl17 benim arastirmama gore duzeltilmis hcg 2.5dan buyuk duzeltilmis pap a 0.40 dan asagidaysa risk fazla çıkıyor ama bu da illa engelli birey anlamina gelmiyor ek tetkik gerekiyor benimkiler böyleymiş
Canim benim raporumda duzeltilmis falan yazmıyo ama bhcg degerinin karsinda mom diye bisey var onlarmi acaba benim duzeltilmis degerler

Bu test peki gecen sene bukadar meshurmuydu hani ben hic duymadimda kixlar ya yoksa yeni bi testmi herkese bunu oneriyolar yani gecen sene de olsaydi sanki bana oglumun testi icin oneride bulunurlardi sanirim

Onuda sordum dr da ayrintilida belli olsa nolcak yine sivı alincak dedi bana sinir bozucu kadin

Ayy bide ikinci ya da üçüncüde kız dendiğinde ayy öylemi olsunn yaa napcan diyenler var hey Allahım ablama çok diyorlardı :) 2 kızı 1 oğlu var. Bi kere hastanede bi kadın bi kızım vardı ikinci erkek oldu deyince kaynanam oo ikincide tutturmuşsun bravo demişti çok tuhafıma gitmişti o ne demek gıı dedim içimden sayısalmı tutturuyozz

Bu arada ilac masrafi demisken gecen eczanede ayni yorumu yaptim dayanamdim :) her ay 30 kutu kan ignesi alıyorum raporlu ama 135 lirasi bende. Vitamin ilaci 50 kan ilaci coraspin derken 200 lira sadece aylik ilac 200 de aylik doktora ödüyoruz muayene icin. Simdiden ayda 400 lira yani bize. Dogum 3800e gelecek 4de ona diyelim bunun alisverisiydi vs derken ek is yapsam diye düşünmüyor değilim valla :) kızımdan kalan yeni dogan hic bir sey yok herseyi dagittim hatira parcalar haricinde. Ama en azindan arabamiz besigimiz oyuncaklarimiz yastigimiz yorganimiz var bolca.... bu sefer babynest düşünüyorum ama .kızım 8 ay yatagina girmedi asiri ağladı her odada ayri bir yatak vardi bir wc kalmıştı yatağının olmadığı. Nerde ikna olursa orda uyurdu. Ama babynestler dar olduğu icin sicramasini engeller rahimde gibi güvende uyur diye düşünüyorum.

Canım yaptırıyoruz ama ikili test güvenilir bir test değil. Risk düşük çıksa bile sana risk yok zaten diyemez doktorun bu hepimiz için geçerli. Bence rahat değilsen daha güvenilir testlere yönelmelisin. Ultrasonda gördüğü bir anomali yok sanırım öyle değil mi?

Amin cnm Allahın izniyle tüm anne adaylaı bebişlerine sağlıklı sıhatle kavuşur inşallah.Arkadaşın için de üzüldüm cnm ya. Nasıl yanlış koymuşlar ki. Birde romatizmanın o kadar çok çeşidi var ki akıl almıyor. Hepsi birbirinden kötü cnm o gerçek.

Hayır canım hatta gayet saglıklı dedi hareketleri falan kıpır kıpır dedi

buna cok guldum.benim kayinvalideninde 4 kiz 4 erkek 8 cocugu var.birisi dediki ne guzel tam dengede kiz oglan.o da diyor. eyi ben ayarli kariyim.sanki kendi elindede ayarliyomus.te Allahim.

Bu test peki gecen sene bukadar meshurmuydu hani ben hic duymadimda kixlar ya yoksa yeni bi testmi herkese bunu oneriyolar yani gecen sene de olsaydi sanki bana oglumun testi icin oneride bulunurlardi sanirim
Yok canım Yen'i bi test değil 2012 den beri yapılan bi test ama şimdi birçok ülke birçok marka çıktı ortaya o yüzden yaygınlaştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…