Evet o mom değeri seninle aynı şartlardaki kadınların değerlerinden ortanca olan belirleniyor ve senin o değerin kaç katı olduğun mom değer olarak yazılıyor.şans eseri senin değerin o Arada olan kadınlarınkine göre değerlendiriliyor.Canim benim raporumda duzeltilmis falan yazmıyo ama bhcg degerinin karsinda mom diye bisey var onlarmi acaba benim duzeltilmis degerler
Evet canım ya bir de sözde çok iyi bir Prof yani bunu yapan. Dünyanın parası döküldü o adama. Babası artık isyan etmişti yazık söyle bana diyordu adama yurt dışına mı götürelim yeter ki yerini söyle gidelim diyordu. Neyse ki şimdiki doktoru ilk gitmelerinde bilmişti. Çok şükür ki şimdi iyi hamileliği zordu gerçekten ama çok şükür ki iyi artık.Amin cnm Allahın izniyle tüm anne adaylaı bebişlerine sağlıklı sıhatle kavuşur inşallah.Arkadaşın için de üzüldüm cnm ya. Nasıl yanlış koymuşlar ki. Birde romatizmanın o kadar çok çeşidi var ki akıl almıyor. Hepsi birbirinden kötü cnm o gerçek.
İkili teste çok takılma bence. Ben yaptırdım valla üç hafta olacak almaya bile gitmedi sonucu merak bile etmiyorum. Yaşımdan dolayı yüksek çıkabilir biliyorum. Çokta önemsemiyorum. Ayrıntılıyı bekliyorum. Ultrasonda doktorumun gördüğü bir şey yok çok şükür. İçim rahat risksiz bile çıksa zaten güvenmiyorum.Hayır canım hatta gayet saglıklı dedi hareketleri falan kıpır kıpır dedi
Iste zeka seviyesi bu olunca ben hayretle dinliyorum karsindakini...Ayy bide ikinci ya da üçüncüde kız dendiğinde ayy öylemi olsunn yaa napcan diyenler var hey Allahım ablama çok diyorlardı :) 2 kızı 1 oğlu var. Bi kere hastanede bi kadın bi kızım vardı ikinci erkek oldu deyince kaynanam oo ikincide tutturmuşsun bravo demişti çok tuhafıma gitmişti o ne demek gıı dedim içimden sayısalmı tutturuyozz
Canim MoM , multiple of median anlamina gelio yani hangi aralikta, olcme degerlendirmedeki ortanca yani. Yani yapilan teste gore mesela PAPP-A bazi trisomylerde yuksek cikiyor bazilarinda dusuk. Ona gore testte bir risk degeri belirleniyorCanim benim raporumda duzeltilmis falan yazmıyo ama bhcg degerinin karsinda mom diye bisey var onlarmi acaba benim duzeltilmis degerler
Aynen canim bende kan sulandirici aliyorum.guya raporlu.her kutuya 20 tl oduyorum.ayda uc kutudan 60 tl coraspin,levitron,iyot ilaci ve balik yagli vitaminimde eklenince 150 tl yi buluyor.onceden kan sulandiricinicin boyle bi odeme yoktu ve istedigin kadar kutu yazilabiliyordu.birde dedigin gibi aylik doktor paralarini hesap edersek bayaga simdiden masrafli.esim ucincu cocuga 600 veriyorlarmis diyor gecen gun.dedim 600 nedirki isterse 6000 versin yine masrafi anca karsilar.Bu arada ilac masrafi demisken gecen eczanede ayni yorumu yaptim dayanamdim :) her ay 30 kutu kan ignesi alıyorum raporlu ama 135 lirasi bende. Vitamin ilaci 50 kan ilaci coraspin derken 200 lira sadece aylik ilac 200 de aylik doktora ödüyoruz muayene icin. Simdiden ayda 400 lira yani bize. Dogum 3800e gelecek 4de ona diyelim bunun alisverisiydi vs derken ek is yapsam diye düşünmüyor değilim valla :) kızımdan kalan yeni dogan hic bir sey yok herseyi dagittim hatira parcalar haricinde. Ama en azindan arabamiz besigimiz oyuncaklarimiz yastigimiz yorganimiz var bolca.... bu sefer babynest düşünüyorum ama .kızım 8 ay yatagina girmedi asiri ağladı her odada ayri bir yatak vardi bir wc kalmıştı yatağının olmadığı. Nerde ikna olursa orda uyurdu. Ama babynestler dar olduğu icin sicramasini engeller rahimde gibi güvende uyur diye düşünüyorum.
Önemli biseymiki bu pap dediginiz şeyEvet canim onlar zaten riskinin yuksek cikmasi pap a nin 0.30 olmasi o etkilemis
Açiklama icin tesekkurler canimCanim MoM , multiple of median anlamina gelio yani hangi aralikta, olcme degerlendirmedeki ortanca yani. Yani yapilan teste gore mesela PAPP-A bazi trisomylerde yuksek cikiyor bazilarinda dusuk. Ona gore testte bir risk degeri belirleniyor
Pozitif olculen sonuclarda bile %3-%7lik yanilma payi oluyor diye okumustum.
Insallah bisi yoktur, stres yapmayin.
Drunuzla tekrar gorusun olmazsa, detayli aciklama yapsin size
Tek basina degil canim hcg ve ense kalınlığı ile onem kazanıyor sizin ense kalinligi güzel en onemli bulgu o simdilik icinizi ferah tutun detaylida rahatlayacaksiniz eminim serce parmagi burun kemigi vs görünce.Önemli biseymiki bu pap dediginiz şey
Burun kemigi gorunmus ama serce parmagini anlamadim kuzum odami onemli bi bulguTek basina degil canim hcg ve ense kalınlığı ile onem kazanıyor sizin ense kalinligi güzel en onemli bulgu o simdilik icinizi ferah tutun detaylida rahatlayacaksiniz eminim serce parmagi burun kemigi vs görünce.
Canım o yataklara ben de baktım hatta çatılı olanlari görünce aklima küçükken kardesimle minderlerden yaptığımız evler geldi. Ser üstüne çarşafı çocuk oynasın. Tek aklıma yatmayan ilk zamanlar için uygun mu? Yani biz yatirirken egil kalk zor olur. Iki kere mi yatak almak lazim, ilk zaman besik sonra bu yataklardan? Hayir arastirdim cok ucuz da degil o yüzden aklima takildi. Bir de az esya cok huzur olayina inananlardanim o yüzden tecrubesizligimle evde kenarda bekleyip çöp olacak gereksiz bisey olmak istemiyorumYani uyku egitimi vermeyi dusunuyorsan eger ilk gunden itibaren kendi odasinda ve yataginda yatmali...1 yildan sonra gece uykusunu nasil duzenlersin hic bilemiyorum...soyledigin yer yataklari montessori egitimi icin kullanilan yataklar boylece tamamen sorumluluk cocuga ait oluyo.bizde simdi 17 aylik kizima çatisi olan cok sevimli yer yatagi aldik tabi uyku egitimi verdigimiz icin aksamlari yatagjna yatirip iyi geceler diyip cikiyoruz odasindan oda kalkip gezmiyo yatip uyuyo :) dogumdan itibaren montessori diye harika bir kitap var okuyabilecegin ve ayni yazarin modern bir yaklasim kitabida var onlari inceleyebilirsin :)
Evet canım ya bir de sözde çok iyi bir Prof yani bunu yapan. Dünyanın parası döküldü o adama. Babası artık isyan etmişti yazık söyle bana diyordu adama yurt dışına mı götürelim yeter ki yerini söyle gidelim diyordu. Neyse ki şimdiki doktoru ilk gitmelerinde bilmişti. Çok şükür ki şimdi iyi hamileliği zordu gerçekten ama çok şükür ki iyi artık.
Bu arada önerdiğin kitaplari siparis ettim gelmesini bekliyorum :)) insallah bana da faydasi olurYani uyku egitimi vermeyi dusunuyorsan eger ilk gunden itibaren kendi odasinda ve yataginda yatmali...1 yildan sonra gece uykusunu nasil duzenlersin hic bilemiyorum...soyledigin yer yataklari montessori egitimi icin kullanilan yataklar boylece tamamen sorumluluk cocuga ait oluyo.bizde simdi 17 aylik kizima çatisi olan cok sevimli yer yatagi aldik tabi uyku egitimi verdigimiz icin aksamlari yatagjna yatirip iyi geceler diyip cikiyoruz odasindan oda kalkip gezmiyo yatip uyuyo :) dogumdan itibaren montessori diye harika bir kitap var okuyabilecegin ve ayni yazarin modern bir yaklasim kitabida var onlari inceleyebilirsin :)
Evet ama o erkenden anlaşılmıyor detayli da görünüyor. Domwn li cocuklarin çoğunlukla serce parmagi sorunlu oluyor burun kemikleri yassi kalıyor kalpte parlaklik ve böbrekte sorun görülüyor bu problemler ikili testte de sorun varsa down i isaret ediyor. Senin ilk bebegin de benzer riskteymis down icin orda da 160 kusurde 1 cikmis normalde o da yüksek cok sukur saglikla almissin kucağına. Insallah bu da oyle olacak burun kemigi görünmüş bile ne güzelBurun kemigi gorunmus ama serce parmagini anlamadim kuzum odami onemli bi bulgu
Evet işte arkadaşim bende onu demeye calisiyorum onun raporuna sadece bir doktor sıkıntılı dedi 3 dr a gosterdim 3 de sıkınti yok dedi 3 lu 4 lu yapmamiza gerek yok onermiyoruz dediler ikisi ozel biri devlet dr u idi sorunlu diyende özel doktordu ama cok sukurki binlerce sukur ki oglumda hic bi sikinti yok cok saglikli ama takimti yapmamistim o donemde ee 3 dr normal dedi yani simdi ona normal diyen drun bu rapora riskli demesi sinir bozdu 250 alti oldunmu risklisin diyo eee gecen senede 250 nin altindaydi raporum yani bi sonraki randebuma giderken ogluumun raporunuda goturucem aradaki farki sorucam druma neden mis bana bi aciklama yapsin pazartesi de devlwtteki dr uma randevu aldim onada guveniyorum hatta o riskli diyen dr icin para icin yapiyolar hic biseyi yok 3 luyu bile onermeyiz bu dr benim meslektasim olamaz ben buna dr demem diye soylenmisti bakalim nedicek pazartesiEvet ama o erkenden anlaşılmıyor detayli da görünüyor. Domwn li cocuklarin çoğunlukla serce parmagi sorunlu oluyor burun kemikleri yassi kalıyor kalpte parlaklik ve böbrekte sorun görülüyor bu problemler ikili testte de sorun varsa down i isaret ediyor. Senin ilk bebegin de benzer riskteymis down icin orda da 160 kusurde 1 cikmis normalde o da yüksek cok sukur saglikla almissin kucağına. Insallah bu da oyle olacak burun kemigi görünmüş bile ne güzel
mavila canım ben ocean mumy balık yağlı vitamin kullanıyorum 50 tl bir aylık decavit ide devlet veriyo sağlık ocağına gidip ebeden kayıt açtırıyosun ve vitaminimi burdan almak istiyorum de onlar aynı prezervatif kadın doğum hapıdağıtılır gibi aylık bitamininide veriyorlarmış bende bi forumda okumuştum
Ay bide evde olsam yanmışım bahanemde kalmaz
En iyisi eşlerimizi işyerine çağıralım içimizde istek olduğunda, avrupalılar gibi fantezi olur töbe estafrullah
Park yatak al ozaman canim biz hem oda aldik hem park yatak. Park yatak bizim odamizda 2 sene kaldi gayette sığdı kocaman yatakti onlar kucuk olmuyor 3 yasa kadar girilir ki benim kızım normalden uzun bir cocukCanım o yataklara ben de baktım hatta çatılı olanlari görünce aklima küçükken kardesimle minderlerden yaptığımız evler geldi. Ser üstüne çarşafı çocuk oynasın. Tek aklıma yatmayan ilk zamanlar için uygun mu? Yani biz yatirirken egil kalk zor olur. Iki kere mi yatak almak lazim, ilk zaman besik sonra bu yataklardan? Hayir arastirdim cok ucuz da degil o yüzden aklima takildi. Bir de az esya cok huzur olayina inananlardanim o yüzden tecrubesizligimle evde kenarda bekleyip çöp olacak gereksiz bisey olmak istemiyorum
Park yatak alan herkes memnun. Benim de aklima yatiyor. Gorsellikten ziyade pratiklik bence daha onemliPark yatak al ozaman canim biz hem oda aldik hem park yatak. Park yatak bizim odamizda 2 sene kaldi gayette sığdı kocaman yatakti onlar kucuk olmuyor 3 yasa kadar girilir ki benim kızım normalden uzun bir cocuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?