2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Benim büyüdü ama hassasiyet acıma geçti.şuan 15 haftalığım iki hafta gibi oldu acısı geçeli.

Benim erkek ama göğüslerim çok büyüdü.acaba dr cinsiyette yanılmış olabilir mi.çünkü 12. Haftada söyledi bir daha kontrole gitmedim.
Bu hormonlara verdiğimiz tepkiler göğüslerimiz ve kalçalarımız Doğum için hazırlanıyor. Cinsiyetle alakası Yok yani herkesin aynı olmaz. Bu arada kızlarbenimkilerde baya dolgunlaştı 9. aya kadar nolacak bunlar diyodum daha dün eşime hatta

Arkadaslar gebelik hakalrinizj sgk nin sitesinden ogrenebilirsiniz veta 153 ten.ben magaza muduru olarak calisiyordum kizim dogana kadar. Yeni haklar mutlaka eklenmistir ama 2 sene oncesine kadar gebe cakisan en gec 11 -20 vardiyasinda calisabilir.doktora gittigi gunler haftalik izninden haric idari izinlidir odenegi kesilemez.hic bir sartta 8 saatten fazla calistirilamaz gece mesaisine kalamaz...ki ben migrosta ve gratiste yonetici olarak calistim ozel sektor oldugu halde durum buydu.Ufaktan citlatirsiniz haklarimi arastirdim gece mesaisine kalmam gerekmiyo yada doktora gittigim gun idari izinli olmama lazim diye...sonucta amiriniz şefiniz her neyse haklarinizi bilmiyor olabilir siz çıtlatırsaniz ikya sorarlar.eger durum cok kotuye giderse 153 ten destek alin yonlendirirler.evet benimde personel azliginda fazladan izin vermek canimi sıkardı yada personel yokken mesaisi bitince 5dk durmayip giyinip cikmasi durumu zorlardi ama nihayetinde yasal hakki agzimi acamazdim.

Birde calismayan bayanlarada devletten dogum parasi hakki var il mudurlugunde 5dk dilekce dolduruyorsunuz.bunuda bilmeyen varsa diye suraya birakmis olayim

Günaydınlarrrr
2 gündür yorumsuz sadece okudum konular çok karıştı

Hastaneden güzel haberlerle dönenler cinsiyeti belli olanlar hepimize gözünüz aydın

Tansiyon benimde hep 10/6 dır bir değer oynasa baş ağrısı yapıyo

İlk hamileliğimde göğüsler 80-85 felandı doğumda 105 giyiyodumve birdaha asla 90 dahi göremedim şuan 95 im hassaslık ilk aya göre baya azaldı banyoda tutarak yıkanıyodum acısından yerçekimi malum

Doğru söylüyorsun arkadaşım değişen hormonlar herkeste farklı yeri etkiliyor.mesela benim basenlerim hiç büyümedi.

Ben 2 haftada bir gidiyorum ama toplasan 4 kez ölçülmemiştir..Son kontrolümde ölçtü en son

Benim hastanemde de var buna benzer ama nefes egitimi, yoga falanda dahil..Normal dogum olmasada iyi geliyormuş..Ben yazılacağım brnimki 20. Haftadan sonra başlıyor

Canım ben telefonumda bi not sayfası açtım, aklıma bir şey geldi mi hemen not ediyorum. Muayene sonunda da bir kaç sorum var diyip açıp okuyorum aklıma takılanları. Yoksa zaten bebeği görünce heyecandan herşey unutulup gidiyor çıkınca hatırlıyoruz bunu da soracaktım diye :) sana da tavsiye ederim, mutlaka yaz bir yere aklına geldikçe.
Tansiyona gelince, mutlaka kontrol edilmesi lazım, gebelikte tansiyon sorunu sıkıntı çıkarabilir. Hemşire ultrasona hazırlarken hemen ölçüp bildiriyor doktora bende. Yakın bir sağlık ocağı veya eczaneden ölçtür istersen canım belirli aralıklarla, not et değerlerini, bir dahaki kontrolünde sorarsın doktoruna.

Kan şekerin dusmus olabilir arabaya çikolata meyve suyu koy bu anlarda hemen ağzına at tansiyonunda düşmüşse toparlar bunlar geçmiş olsun

Çok geçmişolsun minik kuzucuğa.
İki kızımda çok hassasiyet yaşamıştım ama bunda hiç hassasiyetim olmadı.

Boyuna yiyorum güya midem bulaniyo bulanmasa evi yiycem demekki....gerci 57kg basladigim hamileligime 55 kg devam ediyorum...yinede sonumu iyi gormuyorum

Himm demek bangir bangir gogus hassasiyeti yasayan ben varim .Allahim bi acayip bisey oldular :) taşacaklar yakındır :) ama cok acıyorlar oyle boyle degil

Evet çok memnunum. Normal doğumu desteklediği için seçtim Baha hocayı, hakkında yazanlar çok olumluydu. Gerçekten de çok tecrübeli, güleryüzlü, babacan bir adam. Güven veriyor insana.
Çok güzel canım, çok sevindim senin adına. Hayırlı güzel doğumlarımız olur inşallah

kızlar bu baş ağrolarını ne yapıyorduk
bu ara hepimizde coştu heralde bende dün çok beterdim. baktım migren tutma sinyalleri hemen parol içtim ama banamısın demesi. sonra gözlerimi uyku bandıyla kapattım baya döndüm ama uyumuşum sonunda. şimdi hafiften ağırıyo yemekten sonra yine içicem sanırım. çünkü akşama dizim var
Himm demek bangir bangir gogus hassasiyeti yasayan ben varim .Allahim bi acayip bisey oldular :) taşacaklar yakındır :) ama cok acıyorlar oyle boyle degil
benimde baya azaldı ağrısı sızlaması. bide 75i zor doldururdu ama artık tam oluyo hatta 80 aldım ama takmak nasip olmadı.
çok aşırı büyümeyenlerde ben varım demek ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…