Bana da 12+5 kıza benziyor dedi sonra 14+5 yine kız gibi dedi iki kez öyle deyince baya kaptırdım kendimi hayırlısı olsun inşallah[/QUOTE
Hayırlısı olsun canım ama sen yine de hazırlıklı ol çünkü 7.ayda bile değişeni duydum. Bende pembiş pembiş elbiseler bakarken maviye döndük :)
canım geçmiş olsun. sonuçlarını tertemiz alırsın inşallah, bebeğin de sağlıkla doğar. daha önce de söyledim bir şey çıkacağını sanmıyorum :)@aydingeliniSebiss @Circassian girl @yet07 @November 22 @pullubiber @2miracles @kikoleyim N namasteallday @emn523452 @dlkmk @saglik35 LezzetliCipetpet hepinize mesajları beğenileri için teşekkür ederim bayanlar. Yemin ederim doktorun odasına girmeden 5 saniye önce bile telefondan mesajlarınızı okuyup güç aldım. VAROLUN!
Sonuç olarak amniyozentez yapıldı! Nedense o ameliyat öncesi gibi hazırlıklar sırasında bir heyecanlandım korktum. Doktorcum da ameliyat kıyafetleri içindeydi, benden önce bir kızcağıza da yapıldı. Bebeğin pozisyonu güzel olduğu için de canım az yandı. Aslında kasmasam daha az yanarmış ama iyiyim. Ön rapor için pazartesi arayacaklarmış. Allahım tertemiz çıkarsın inşallah. İğne ucunu eşime aldırdı hemşire hanım, 18 cmlik incecik bir iğne.Resmen şişlendim yani. Ama kendime yaptığım iğne kadar ancak acıttı, maşallah tekrar doktorcumun da eli hafifmiş. Haklısınız gerildiğim kadar yokmuş.
Ama cinsiyeti söylemedi iyi mi! Israrla sorduğum halde şakaya vurdu, erkeklerin ilgisi azalıyor cinsiyeti öğrenince biz söylemiyoruz vs. dedi. Ama bence sebebi çocuk genetik bölümündeki doktorun söylediği sebep; bazı aileler bebekteki sorunlardan ziyade cinsiyeti sebebiyle gebeliği sonlandırma kararı alabiliyor, bu nedenle cinsiyeti söylememiz (genetik olarak kesin bir sonuç olacağından) kanunen yasak demişti. Tövbe tövbe diyorum, burayı yorumsuz geçiyorum.
Eşim -odaya alınmıyor burada erkekler- çıkışta kudurdu, yok ben öyle öküz cahillerden miyim kız olsun erkek olsun ne farkeder, ama illaki bugün öğrenmeye şartlamıştım kendimi diye sinir küpü oldu. O kadar ki sonunda beni ağlattı. Yani o öğrenemediyse, annesi olarak ben de öğrenemedim değil mi bebişimin cinsiyetini bana ne gürlüyorsun e be öküz. Şimdi halen burnundan getirmekle meşgulüm bu tavrını.
Ama asıl kızdığım bekleme salonundaki başka bir hamile bayan oldu. Size onu şikayet edeyim. Elimdeki steril iğne paketini görünce sağımdaki ve solumdakiler sordular , ben de dedim amniyo sentez yapılacak gerginim. O hamiş dedi ki -aaaa niye yapılıyor ?
-E yaş 36 o nedenle hoca yapıyor.
-Bana diğer falanca doktor dedi ki ben istemiyorum dedim, siz de yaptırmasaydınız.
-Ben hocama güveniyorum, o nerse o, hem sadece yaş değil bir sürü hastalığım ar o nedenle gerekli görüyor.
(Aha şimdi sinir olmaya hazırlanın: ) -Valla benim arkadaşım 2li yapıldı temiz çıktı, 3lü yapıldı temiz çıktı, amniyosentez yapıldı temiz çıktı, doğum yaptı down sendromlu oldu bebeği, bu testlere de güvenilmez, yanılma payı çok bence.
Ölür müsün öldürür müsün, elinde koca iğneyle, ter atan insana bu denir mi? Yahu senin de karnın burnuna çıkmış üstelik, hadi düşünce yok, duygusallık da mı hiç yok, e be gebe! Tek kelime etmedim suratını şöyle bir süzdüm kaldım ama sinnirrrr oldum. Hatta sonradan daha da sinir oldum. 2li taraması temiz çıkana 3lü yapılmaz ki, diyelim yapıldı, 3lüsü temiz çıkana hele hele amniyosentez yapılmaz ki. E diyelim o da yapıldı, 2li-3lü taramalar olasılık belirtir, amniyonun sonucu %99.8 kesindir yani, gen haritası bu! Ay bunları demedim lafı uzatmamak için ama hani , çok cahilsin be bacım demediğime kızıyorum kendime.
Lafı çok uzattım bayanlar kusura bakmayın ama, size günümü gerginliğimi tam aktarayım diye içimi döktüm hani.
Şimdi içerdeki adama işkenceye devam edeceğim.
Sizlere çoooook teşekkür ediyor hepinizi koccaman öpüyorum
öyle bir şey mi varmışHerkesin her konuda fikri var, dile getirmekte de çekince duymuyor, kendisi yaptırmadığı için endişelerini anlayamaz.
Eşine kim dedi ki cinsiyeti söyleyeceklerini, söylenmesi yasak diye konuşulmuştu burada da, ilerleyen haftalara kadar göstermeyen bebekler oluyor, inşallah sağlıkla doğarlar, hayırlı evlat olurlar. Neyse hayırlı haberler alırsınız inşallah.
Sağolasın canım. Evet aslında çok yüksek değil. Gerçi benim normalde ateşim 36bile olmaz. Parolla düştü, 5 saat dolmadan tekrar çıktı gün içinde hep. O yüzden hemen gitmek istedim üçüncü çıkışta, bir de titreme oldu hep, biraz korktum açıkcası daha da yükselecek gibi hissettim... Doktor da bol su iç dedi. İnşallah dikkat etmeye çalışacağımGeçmiş olsun ama 37.5 fazla bir ateş değil .. ama işin ucunda boğaz varsa 39 a çıkarır o ateşi .. bol bol su için
Olur canım:)Bak bakalım yollarlarsa 2 tane iste :)) Bana da lazım olacak nasılsa yine.
Ya canım aminosentez olmuşsun şimdi okudum hepsini okuyamadım bugün yine. Bende olmuştum ilk bebeğimde inşallah güzel sonuçlar alırsın. Ultrasonla da izliyorsun ya bebeği benim ki iğne ucuna şöyle bir elini götürüp çekmişti iki kez filan:) bunun burda işi ne şimdi der gibi :)Çok sağol güzelim, inşallah hepimizinki sapasağlam gelir dünyaya...İlk 3 testi en geç pazartesi öğreneceğiz. Tam test sonucu 22 günde belli olacakmış. Allahım yüzüme baksın, sağlıklı olsun miniğim inşallah.
Allah allah cinsiyeti söylememeleri ilginç geldi bana söylemişlerdi halbuki. Cinsiyet sebebiyle çocuk aldırmak keyfi bir şey sonuçta böyle bir şey yasal değil ki. Problem varsa zaten yasal hakkı ailenin kendisine kalmış ama çocuk sağlıklı cinsiyeti yüzünden aldırmak istese de bunu söz konusu dahi ettirmezler.@aydingeliniSebiss @Circassian girl @yet07 @November 22 @pullubiber @2miracles @kikoleyim N namasteallday @emn523452 @dlkmk @saglik35 LezzetliCipetpet hepinize mesajları beğenileri için teşekkür ederim bayanlar. Yemin ederim doktorun odasına girmeden 5 saniye önce bile telefondan mesajlarınızı okuyup güç aldım. VAROLUN!
Sonuç olarak amniyozentez yapıldı! Nedense o ameliyat öncesi gibi hazırlıklar sırasında bir heyecanlandım korktum. Doktorcum da ameliyat kıyafetleri içindeydi, benden önce bir kızcağıza da yapıldı. Bebeğin pozisyonu güzel olduğu için de canım az yandı. Aslında kasmasam daha az yanarmış ama iyiyim. Ön rapor için pazartesi arayacaklarmış. Allahım tertemiz çıkarsın inşallah. İğne ucunu eşime aldırdı hemşire hanım, 18 cmlik incecik bir iğne.Resmen şişlendim yani. Ama kendime yaptığım iğne kadar ancak acıttı, maşallah tekrar doktorcumun da eli hafifmiş. Haklısınız gerildiğim kadar yokmuş.
Ama cinsiyeti söylemedi iyi mi! Israrla sorduğum halde şakaya vurdu, erkeklerin ilgisi azalıyor cinsiyeti öğrenince biz söylemiyoruz vs. dedi. Ama bence sebebi çocuk genetik bölümündeki doktorun söylediği sebep; bazı aileler bebekteki sorunlardan ziyade cinsiyeti sebebiyle gebeliği sonlandırma kararı alabiliyor, bu nedenle cinsiyeti söylememiz (genetik olarak kesin bir sonuç olacağından) kanunen yasak demişti. Tövbe tövbe diyorum, burayı yorumsuz geçiyorum.
Eşim -odaya alınmıyor burada erkekler- çıkışta kudurdu, yok ben öyle öküz cahillerden miyim kız olsun erkek olsun ne farkeder, ama illaki bugün öğrenmeye şartlamıştım kendimi diye sinir küpü oldu. O kadar ki sonunda beni ağlattı. Yani o öğrenemediyse, annesi olarak ben de öğrenemedim değil mi bebişimin cinsiyetini bana ne gürlüyorsun e be öküz. Şimdi halen burnundan getirmekle meşgulüm bu tavrını.
Ama asıl kızdığım bekleme salonundaki başka bir hamile bayan oldu. Size onu şikayet edeyim. Elimdeki steril iğne paketini görünce sağımdaki ve solumdakiler sordular , ben de dedim amniyo sentez yapılacak gerginim. O hamiş dedi ki -aaaa niye yapılıyor ?
-Bana diğer falanca doktor dedi ki ben istemiyorum dedim, siz de yaptırmasaydınız.
-Ben hocama güveniyorum, o nerse o, hem sadece yaş değil bir sürü hastalığım ar o nedenle gerekli görüyor.
(Aha şimdi sinir olmaya hazırlanın: ) -Valla benim arkadaşım 2li yapıldı temiz çıktı, 3lü yapıldı temiz çıktı, amniyosentez yapıldı temiz çıktı, doğum yaptı down sendromlu oldu bebeği, bu testlere de güvenilmez, yanılma payı çok bence.
Ölür müsün öldürür müsün, elinde koca iğneyle, ter atan insana bu denir mi? Yahu senin de karnın burnuna çıkmış üstelik, hadi düşünce yok, duygusallık da mı hiç yok, e be gebe! Tek kelime etmedim suratını şöyle bir süzdüm kaldım ama sinnirrrr oldum. Hatta sonradan daha da sinir oldum. 2li taraması temiz çıkana 3lü yapılmaz ki, diyelim yapıldı, 3lüsü temiz çıkana hele hele amniyosentez yapılmaz ki. E diyelim o da yapıldı, 2li-3lü taramalar olasılık belirtir, amniyonun sonucu %99.8 kesindir yani, gen haritası bu! Ay bunları demedim lafı uzatmamak için ama hani , çok cahilsin be bacım demediğime kızıyorum kendime.
Lafı çok uzattım bayanlar kusura bakmayın ama, size günümü gerginliğimi tam aktarayım diye içimi döktüm hani.
Amniyosentez de söylemek yasakmış canım, insanlar cinsiyete göre gebeliğe son veriyormuş. Allah akıl fikir versin.öyle bir şey mi varmışpinkstrap yasak mı cinsiyet söylemek? ilk defa duyuyorum
E bana söylediler. Bebeğinizin cinsiyetinin erkek olduğunu biliyor musunuz dediler evet dedim :) ama benim 22 haftalık filandı.Amniyosentez de söylemek yasak canım, insanlar cinsiyete göre gebeliğe son veriyormuş. Allah akıl fikir versin.
O haftalarda bilmeyen kalmıyordur ki zaten, ondan söylemişlerdir belki.E bana söylediler. Bebeğinizin cinsiyetinin erkek olduğunu biliyor musunuz dediler evet dedim :) ama benim 22 haftalık filandı.
Belki de ama bana cinsiyet için çocuk aldırmak garip geldi öyle bir lüks mü varmış ilk defa duydum gerçekten şaşırdım. Demek ki oluyormuş .O haftalarda bilmeyen kalmıyordur ki zaten, ondan söylemişlerdir belki.
Canım testin hayırlısıyla iyi çıkacaktır. O bayanda Allahın sevgili kuluymuşki senin gibi birine senk gelmiş! Bana denk gelseydi “ elimdeki 18 cm lik iğneyle seninde ihtimallerine bakayımmı “ diye bi sorardım@aydingeliniSebiss @Circassian girl @yet07 @November 22 @pullubiber @2miracles @kikoleyim N namasteallday @emn523452 @dlkmk @saglik35 LezzetliCipetpet hepinize mesajları beğenileri için teşekkür ederim bayanlar. Yemin ederim doktorun odasına girmeden 5 saniye önce bile telefondan mesajlarınızı okuyup güç aldım. VAROLUN!
Öyle bir lüks yok zaten bebekte hastalık varsa aile aldırma kararı veriyor ya, o kararı cinsiyete göre veriyorlarmış. Hayır ne fark eder kız erkek oluşu o saatten sonra her türlü melek.Belki de ama bana cinsiyet için çocuk aldırmak garip geldi öyle bir lüks mü varmış ilk defa duydum gerçekten şaşırdım. Demek ki oluyormuş .
Hiç sevmem zaten bekleme odalarında hastalık ilaç yarıştıranları...sırf bu yüzden. Ya senden daha hasta olmakla adeta övünürler ya da seni daha da hasta ederler.Canım testin hayırlısıyla iyi çıkacaktır. O bayanda Allahın sevgili kuluymuşki senin gibi birine senk gelmiş! Bana denk gelseydi “ elimdeki 18 cm lik iğneyle seninde ihtimallerine bakayımmı “ diye bi sorardım
Ay kıyamam yaÖyle bir lüks yok zaten bebekte hastalık varsa aile aldırma kararı veriyor ya, o kararı cinsiyete göre veriyorlarmış. Hayır ne fark eder kız erkek oluşu o saatten sonra her türlü melek.
Canım çok geçmiş olsun .Kızlar sabahtan beri ateşim çıkıyordu, parol alıp düşürüyordum. En son 5te aldım, iftardan sonra yine bi iç titremesiyle anladım ateşim çıkıyor diye. 36,8di evde. Kalktık hastaneye geldik, acilde baktılar 37,5 olmuş. KBBye gittik, bademcik iltihabı, doktor antibiyotik ve parol verdi. Bir de 1lt suya 1çay kaşığı tuz, 1çay kaşığı karbonat koyup gargara yap dedi. Size de yazmak istedim, boğaz ağrısı için ilaç yerine hamilelikte kat kat daha iyi dedi, ihtiyaç olursa bi kenara not etmek iyi olacak bunu...
Yani! Nasıl bir mantık ben de anlamadım. Hasta ama sonucta erkek/hasta ama sonucta kız diye aldırmak ya da aldirmamak...Bunu düşünen de oluyormuş iste.Öyle bir lüks yok zaten bebekte hastalık varsa aile aldırma kararı veriyor ya, o kararı cinsiyete göre veriyorlarmış. Hayır ne fark eder kız erkek oluşu o saatten sonra her türlü melek.
Amin Amin.Yani! Nasıl bir mantık ben de anlamadım. Hasta ama sonucta erkek/hasta ama sonucta kız diye aldırmak ya da aldirmamak...Bunu düşünen de oluyormuş iste.
Hastalık nedeniyle Allahım kimseyi boyle bir imtihana tabi tutmasın, evlatlarımizla sınavlarımızı boyle yazmasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?