Kızlar sabahtan beri ateşim çıkıyordu, parol alıp düşürüyordum. En son 5te aldım, iftardan sonra yine bi iç titremesiyle anladım ateşim çıkıyor diye. 36,8di evde. Kalktık hastaneye geldik, acilde baktılar 37,5 olmuş. KBBye gittik, bademcik iltihabı, doktor antibiyotik ve parol verdi. Bir de 1lt suya 1çay kaşığı tuz, 1çay kaşığı karbonat koyup gargara yap dedi. Size de yazmak istedim, boğaz ağrısı için ilaç yerine hamilelikte kat kat daha iyi dedi, ihtiyaç olursa bi kenara not etmek iyi olacak bunu...
İleri haftalar ya ondan canım. Önceleri etik değil, diyorlar ki aldırma oluyormuş.E bana söylediler. Bebeğinizin cinsiyetinin erkek olduğunu biliyor musunuz dediler evet dedim :) ama benim 22 haftalık filandı.
Buna şok oldum şimdi.Öyle bir lüks yok zaten bebekte hastalık varsa aile aldırma kararı veriyor ya, o kararı cinsiyete göre veriyorlarmış. Hayır ne fark eder kız erkek oluşu o saatten sonra her türlü melek.
İnşallah güzel haberler alırsın. Maalesef hem cinslerimiz çok daha duyarsız olabiliyor bazen. Sağlıkla kucağına aldığını dusun başka da kimseyi hiçbir şeyi takmaaydingelini @Sebiss @Circassian girl @yet07 November 22 @pullubiber 2 2miracles @kikoleyim @namasteallday @emn523452 @dlkmk S saglik35 LezzetliCipetpet hepinize mesajları beğenileri için teşekkür ederim bayanlar. Yemin ederim doktorun odasına girmeden 5 saniye önce bile telefondan mesajlarınızı okuyup güç aldım. VAROLUN!
Sonuç olarak amniyozentez yapıldı! Nedense o ameliyat öncesi gibi hazırlıklar sırasında bir heyecanlandım korktum. Doktorcum da ameliyat kıyafetleri içindeydi, benden önce bir kızcağıza da yapıldı. Bebeğin pozisyonu güzel olduğu için de canım az yandı. Aslında kasmasam daha az yanarmış ama iyiyim. Ön rapor için pazartesi arayacaklarmış. Allahım tertemiz çıkarsın inşallah. İğne ucunu eşime aldırdı hemşire hanım, 18 cmlik incecik bir iğne.Resmen şişlendim yani. Ama kendime yaptığım iğne kadar ancak acıttı, maşallah tekrar doktorcumun da eli hafifmiş. Haklısınız gerildiğim kadar yokmuş.
Ama cinsiyeti söylemedi iyi mi! Israrla sorduğum halde şakaya vurdu, erkeklerin ilgisi azalıyor cinsiyeti öğrenince biz söylemiyoruz vs. dedi. Ama bence sebebi çocuk genetik bölümündeki doktorun söylediği sebep; bazı aileler bebekteki sorunlardan ziyade cinsiyeti sebebiyle gebeliği sonlandırma kararı alabiliyor, bu nedenle cinsiyeti söylememiz (genetik olarak kesin bir sonuç olacağından) kanunen yasak demişti. Tövbe tövbe diyorum, burayı yorumsuz geçiyorum.
Eşim -odaya alınmıyor burada erkekler- çıkışta kudurdu, yok ben öyle öküz cahillerden miyim kız olsun erkek olsun ne farkeder, ama illaki bugün öğrenmeye şartlamıştım kendimi diye sinir küpü oldu. O kadar ki sonunda beni ağlattı. Yani o öğrenemediyse, annesi olarak ben de öğrenemedim değil mi bebişimin cinsiyetini bana ne gürlüyorsun e be öküz. Şimdi halen burnundan getirmekle meşgulüm bu tavrını.
Ama asıl kızdığım bekleme salonundaki başka bir hamile bayan oldu. Size onu şikayet edeyim. Elimdeki steril iğne paketini görünce sağımdaki ve solumdakiler sordular , ben de dedim amniyo sentez yapılacak gerginim. O hamiş dedi ki -aaaa niye yapılıyor ?
-E yaş 36 o nedenle hoca yapıyor.
-Bana diğer falanca doktor dedi ki ben istemiyorum dedim, siz de yaptırmasaydınız.
-Ben hocama güveniyorum, o nerse o, hem sadece yaş değil bir sürü hastalığım ar o nedenle gerekli görüyor.
(Aha şimdi sinir olmaya hazırlanın: ) -Valla benim arkadaşım 2li yapıldı temiz çıktı, 3lü yapıldı temiz çıktı, amniyosentez yapıldı temiz çıktı, doğum yaptı down sendromlu oldu bebeği, bu testlere de güvenilmez, yanılma payı çok bence.
Ölür müsün öldürür müsün, elinde koca iğneyle, ter atan insana bu denir mi? Yahu senin de karnın burnuna çıkmış üstelik, hadi düşünce yok, duygusallık da mı hiç yok, e be gebe! Tek kelime etmedim suratını şöyle bir süzdüm kaldım ama sinnirrrr oldum. Hatta sonradan daha da sinir oldum. 2li taraması temiz çıkana 3lü yapılmaz ki, diyelim yapıldı, 3lüsü temiz çıkana hele hele amniyosentez yapılmaz ki. E diyelim o da yapıldı, 2li-3lü taramalar olasılık belirtir, amniyonun sonucu %99.8 kesindir yani, gen haritası bu! Ay bunları demedim lafı uzatmamak için ama hani , çok cahilsin be bacım demediğime kızıyorum kendime.
Lafı çok uzattım bayanlar kusura bakmayın ama, size günümü gerginliğimi tam aktarayım diye içimi döktüm hani.
Şimdi içerdeki adama işkenceye devam edeceğim.
Sizlere çoooook teşekkür ediyor hepinizi koccaman öpüyorum
Merhaba canim testin eksik daha bunlarin duzeltilmis mom degerleri lazim o da ense kalinligi ile yas da katılıp ortaya bir risk cikacak. Sadece bu iki degerle bir sonuca ulaşılmıyorGünaydın arkadaşlar.ben daha henüz 2 gün önce ikili test yaptırdım.meraktan baktım sonuç çıkmışmı diye ekranda bunlar yazıyordu.nedemek bu acaba yorumlayabilen arkadaşlar varmı.kafama takıldı.doktor iki hafta sonra çıkar demişti sonuçlar.
Günaydınlar, Kan sonuçlarınız çıkmış. Kan ve ultrason sonuçlarınızın sentezi ile bir sonuç oluşuyor. Bunun içine yaş kilo da giriyor o yüzden bi çıkarımda bulunulamaz bu verilerle.Günaydın arkadaşlar.ben daha henüz 2 gün önce ikili test yaptırdım.meraktan baktım sonuç çıkmışmı diye ekranda bunlar yazıyordu.nedemek bu acaba yorumlayabilen arkadaşlar varmı.kafama takıldı.doktor iki hafta sonra çıkar demişti sonuçlar.
Geçmiş olsun inşallah gelip geçicidir.Kızlar böbreklerime ağrı girdi çok fena geçti şuan ama ben şubatta yaşamıştım bunu ve idrar yolu enfeksiyonu kapmıştım şuan da olunca korktum acaba enfeksiyon mı kaptım yine
Teşekkürler canımCanım çok geçmiş olsun .
Rica ederim, sana da çok çok geçmiş olsun canımÇok geçmiş olsun. Ben de günlerce acıdan uyuyamayınca en sonunda gittim, niye gitmiyorsam artık. Aynı sorun gargara İçin teşekkürler.
Çok geçmiş olsun canım..Kızlar böbreklerime ağrı girdi çok fena geçti şuan ama ben şubatta yaşamıştım bunu ve idrar yolu enfeksiyonu kapmıştım şuan da olunca korktum acaba enfeksiyon mı kaptım yine
Kızlar ya aklıma takıldı, doktor 1000mg Augmentin vermiş, dün hamileyken içebileceğin antibiyotikler de var demişti ama bu ağır değil mi ya? Gece de bebeğin olduğu yer ara ara kasıldı, sertleşti sanki minnoş oraya toplandı. Gerçi ateşten de rahatsız olmuş olabilir tabi. Ne düşünüyorsunuz canlar?
Günaydın kızlar. Ben nöbetçiyim bugün okulda birazdan cikacagim sanirim aksam 5te pert geleceğim yine iftara yemek de yok kolay bisey bulmam lazim ama ne....
Kızlar ya aklıma takıldı, doktor 1000mg Augmentin vermiş, dün hamileyken içebileceğin antibiyotikler de var demişti ama bu ağır değil mi ya? Gece de bebeğin olduğu yer ara ara kasıldı, sertleşti sanki minnoş oraya toplandı. Gerçi ateşten de rahatsız olmuş olabilir tabi. Ne düşünüyorsunuz canlar?
Çok teşekkür ederim.bilgilendirdiğiniz için.ben sonuç çıktı hemen sandım.bi an korktum ne demek acaba diye.sağolun içim rahatladı en azından.doktor bana 2 hafta sonra çıkar dedi.ekranda bunlaro görünce çıktı sandım sonuçları.teşekkür ederim tekrardanMerhaba canim testin eksik daha bunlarin duzeltilmis mom degerleri lazim o da ense kalinligi ile yas da katılıp ortaya bir risk cikacak. Sadece bu iki degerle bir sonuca ulaşılmıyor
Çok teşekkar ederim bilgilendirdiğiniz için biran ttm sonuçlar çıkmış sandım korktum.Günaydınlar, Kan sonuçlarınız çıkmış. Kan ve ultrason sonuçlarınızın sentezi ile bir sonuç oluşuyor. Bunun içine yaş kilo da giriyor o yüzden bi çıkarımda bulunulamaz bu verilerle.
bazı insanlar böyle dengesiz işte canım iyi sabırlı davranmışsın. rabbim seni ve hepimizi evladımızla sınamasın inşallah. bazı tipler vardır herşeyi yaşamış herşeyi görmüş herşey onların başına gelmiş gibi konuşurlar dengesiz dengesiz o da onlardan biriydi demek mercimek beyinli. inşallah sonuçların güzel çıkıcaktır rabbim mübarek günlerde dualarımızı kabul eder. bebişini sağlıklı sıhhatli rabbim size bağışlasın. cinsiyet konusunda da eşinin hormonlar tavan yapmış cidden yada adamcığız strestini öyle atmış olabilir. hayırlı evlat olsun inşallah rabbim izin verirse de gönlümüzdeki olsunaydingelini @Sebiss @Circassian girl @yet07 November 22 @pullubiber 2 2miracles @kikoleyim @namasteallday @emn523452 @dlkmk S saglik35 LezzetliCipetpet hepinize mesajları beğenileri için teşekkür ederim bayanlar. Yemin ederim doktorun odasına girmeden 5 saniye önce bile telefondan mesajlarınızı okuyup güç aldım. VAROLUN!
Sonuç olarak amniyozentez yapıldı! Nedense o ameliyat öncesi gibi hazırlıklar sırasında bir heyecanlandım korktum. Doktorcum da ameliyat kıyafetleri içindeydi, benden önce bir kızcağıza da yapıldı. Bebeğin pozisyonu güzel olduğu için de canım az yandı. Aslında kasmasam daha az yanarmış ama iyiyim. Ön rapor için pazartesi arayacaklarmış. Allahım tertemiz çıkarsın inşallah. İğne ucunu eşime aldırdı hemşire hanım, 18 cmlik incecik bir iğne.Resmen şişlendim yani. Ama kendime yaptığım iğne kadar ancak acıttı, maşallah tekrar doktorcumun da eli hafifmiş. Haklısınız gerildiğim kadar yokmuş.
Ama cinsiyeti söylemedi iyi mi! Israrla sorduğum halde şakaya vurdu, erkeklerin ilgisi azalıyor cinsiyeti öğrenince biz söylemiyoruz vs. dedi. Ama bence sebebi çocuk genetik bölümündeki doktorun söylediği sebep; bazı aileler bebekteki sorunlardan ziyade cinsiyeti sebebiyle gebeliği sonlandırma kararı alabiliyor, bu nedenle cinsiyeti söylememiz (genetik olarak kesin bir sonuç olacağından) kanunen yasak demişti. Tövbe tövbe diyorum, burayı yorumsuz geçiyorum.
Eşim -odaya alınmıyor burada erkekler- çıkışta kudurdu, yok ben öyle öküz cahillerden miyim kız olsun erkek olsun ne farkeder, ama illaki bugün öğrenmeye şartlamıştım kendimi diye sinir küpü oldu. O kadar ki sonunda beni ağlattı. Yani o öğrenemediyse, annesi olarak ben de öğrenemedim değil mi bebişimin cinsiyetini bana ne gürlüyorsun e be öküz. Şimdi halen burnundan getirmekle meşgulüm bu tavrını.
Ama asıl kızdığım bekleme salonundaki başka bir hamile bayan oldu. Size onu şikayet edeyim. Elimdeki steril iğne paketini görünce sağımdaki ve solumdakiler sordular , ben de dedim amniyo sentez yapılacak gerginim. O hamiş dedi ki -aaaa niye yapılıyor ?
-E yaş 36 o nedenle hoca yapıyor.
-Bana diğer falanca doktor dedi ki ben istemiyorum dedim, siz de yaptırmasaydınız.
-Ben hocama güveniyorum, o nerse o, hem sadece yaş değil bir sürü hastalığım ar o nedenle gerekli görüyor.
(Aha şimdi sinir olmaya hazırlanın: ) -Valla benim arkadaşım 2li yapıldı temiz çıktı, 3lü yapıldı temiz çıktı, amniyosentez yapıldı temiz çıktı, doğum yaptı down sendromlu oldu bebeği, bu testlere de güvenilmez, yanılma payı çok bence.
Ölür müsün öldürür müsün, elinde koca iğneyle, ter atan insana bu denir mi? Yahu senin de karnın burnuna çıkmış üstelik, hadi düşünce yok, duygusallık da mı hiç yok, e be gebe! Tek kelime etmedim suratını şöyle bir süzdüm kaldım ama sinnirrrr oldum. Hatta sonradan daha da sinir oldum. 2li taraması temiz çıkana 3lü yapılmaz ki, diyelim yapıldı, 3lüsü temiz çıkana hele hele amniyosentez yapılmaz ki. E diyelim o da yapıldı, 2li-3lü taramalar olasılık belirtir, amniyonun sonucu %99.8 kesindir yani, gen haritası bu! Ay bunları demedim lafı uzatmamak için ama hani , çok cahilsin be bacım demediğime kızıyorum kendime.
Lafı çok uzattım bayanlar kusura bakmayın ama, size günümü gerginliğimi tam aktarayım diye içimi döktüm hani.
Şimdi içerdeki adama işkenceye devam edeceğim.
Sizlere çoooook teşekkür ediyor hepinizi koccaman öpüyorum
hoşgeldin canım, daha bende öğrenemedim öğrenemeyenlerde çok. inşallah öğrenicez 2 hafta sonraHanimlar mrb araniza yeni katildim
Bnd 16 haftalik hamileyim rabbim hepimizin cocugunu sag salim kucagimiza almayi nasip eder ins ben halen cinsiyetini ogrenemedim sizler kacinci haftatada ogrendiniz kac kere gittim yuz ustu yatiyordu
geçmiş olsun canım şimdi nasılsın ?Kızlar sabahtan beri ateşim çıkıyordu, parol alıp düşürüyordum. En son 5te aldım, iftardan sonra yine bi iç titremesiyle anladım ateşim çıkıyor diye. 36,8di evde. Kalktık hastaneye geldik, acilde baktılar 37,5 olmuş. KBBye gittik, bademcik iltihabı, doktor antibiyotik ve parol verdi. Bir de 1lt suya 1çay kaşığı tuz, 1çay kaşığı karbonat koyup gargara yap dedi. Size de yazmak istedim, boğaz ağrısı için ilaç yerine hamilelikte kat kat daha iyi dedi, ihtiyaç olursa bi kenara not etmek iyi olacak bunu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?