2018 mart-nisan anneleri

Herkes mama veriyor mu sütü yeten var mı aramızda normal hayatta ben yeteni mama vermeyeni duymadım eskiler nasıl sadece emzirirmiş aklım almıyor
Ben sadece sut veriyorum canim. Sutum ne kadar geliyor hicbir fikrim yoktu. Israrla meme verdim. Ilk haftalarda cok uzuldum. Surekli sutun yok dedi cevredekiler. Hatta bir gece sabaha kadar agladim. Sagmaya çalıştım. Iki memeden toplamda 20 cc bile cikmadi. Ama bebegim surekli idrar ve kaka yapıyordu. Sonra saglik ocagina gittim ve kilo alimi gayet iyi dedi. Cclere takilmamami, herkesin sutunun yaginin farkli olduğunu soyledi. Ayrica sutun az bile olsa verdikce cogalir dedi. Su an hala ne kadar sutum var bilmiyorum. Ama bebegim kilo almis. O gunlerde cevre baskisiyla mamaya basliycaktim. Hatta saglik ocagina mama tavsiyesi almaya gitmistim.

Bende sadece emziriyorum mama yemiyor benim bebegim kusturuyor kendini kasikla vermeme ragmen bende elimden geldigince emziriyorum

ASlında ben de çevrenin baskısı ve işime karışması etkisinde kalıp verdim kendime ve sütüme inancım kalmadı öyle olunca sütümde azalıyor giderek gerçi mama içince ağlmaları azalıyor demek ki doymuyormuş diyorum. Kilo alması da çok yavaştı sanırım pek de başka şansım yokmuş

Kilo alimi yavassa mama vermen dogal canim. Insanin elinde olmuyor bazi seyler. Cevrenin de aslinda sutun artar diye konusmasi lazim. Nedense kadinlar olumsuz konusmaya programlanmis. Sut varsa da azaltiyorlar zaten.

Herkes mama veriyor mu sütü yeten var mı aramızda normal hayatta ben yeteni mama vermeyeni duymadım eskiler nasıl sadece emzirirmiş aklım almıyor
Bende sadece süt veriyorum cnm. Inşallah böyle gider. Bol bol su içmeye çalışın. Denildiği gibi herkesin sütünün yağı besleyiciligi akis hizi farklıymış bu nedenle dk nın bi önemi kalmadı

Canım bence sakin pes etme hep emdir ya da sağ sütünü. Bak benim kuzenim bıraktığına pişman keske ugrassaydim da verseydin diyor. Sütünü sağdıkça bebeğini göğsüne yatırıp ona baktıkça sütün daha da artacak bi de bol bol su iç.

Ben mama vermiyorum sadece emiyor , ama çok büyük hata yaptım . Bana cevremdeki tecrübeli anneler emzik ver bebeğe , rahat edersin dedi bende yaptım emzik verdim . Neyin rahatligi olacaksa, erkenden neden ver dediler ki . Zaten 1 aylık 2 aylık bebek niye ağlar gaz açlık dan dolayi ağlar . Şimdi bebek öyle bişeyi içine düştü ki ,meme ucu ile emzigi karıştırıyor, meme ye gelince hop uyuya kalıyor . Uğraşıyorum şimdi emzigi biraksin diye . Bu sefer ne tam doyuyor ne tam uyuyabiliyor bebek . Bebekler aç kalınca 45 dk sonra uyanıyor ya , işte emzik den sonra da biz böyle olduk. Sagip biberon ole verince de biberonun kolayligina alısiyor.

Valla şimdiki aklım olsa hiç bi anne yi dinlemem, artık kendi bildiğim yapıyorum . Her bebek farklı çünkü . sütun az diyenler yetmiyor belli diyenler ,gidip tartiyorum normal kg alımı . Sürekli emzir diyorlar , bebek sürekli emince uykusuz kalıyor o da zarar . Uyuyacak ki büyüsün . Bide emzik ver emzik ver diye tutrurdular verdim , rahat edersin dediler ,neyin rahatlığı olacaksa zaten bebek bu yani kocaman emzik ağzında yavrum şimdi karıştırıyor meme ucu ile emzik ucunu uyuya kalıyor meme de . En iyisi bebeği kendi haline bırakmak ,çünkü o baktiriyor kendini . Benim bebeğim ne güzel uyaninca 15 dk emip tekrar uyuyodu şimdi 10 dk emiyor 5 dk emiyor 2 dk emiyor hop uyuyor , keşke kimseyi dinlemeseydim. Bebek zaten olmasi gerektiği gibi geliyor dünyaya biz bozuyoruz düzeni bi bence

Senin adına ben sevindim valla,ne üzdüler seni lohusa halinle boşver artık evinde bebeginin keyfini çıkart.Ailen iyi gelir şimdi sana kötü günleri unut.

Kizlar havalar ısındıkça pencereleri açtık kizi aslında varip ceryan olan yere yatirmadim.sicaktan dolayi bacağımda sallarken bacaklarim terliyor o da yastikta terledi.tam emin olamadim.sülükleri akti yastik elyaf .kalinda giydirmedim esofman kumasindan ayakli zibin takımı içinde. Atlet var.burada havalar cok sıkıntı lı iki tarafı açıp dursan esmese bile carpacak gibi kocam iki taraf acikken kucağında gezdiriyo. Sabit durmuyor.

Gozu akanlar goz masaji ve antibiyotik goz damlasi iyi geldi bize.. ayrica her bebegin sikintisi var iste benimkide gece uyumuyor uykusuz dolaşıyorum hep Allah hepimizin yardimcisicolsn

Sağol canım. Allah razı olsun korse ben de takiyorum, gerçi hiç bi düzelme yok olmadı alırım senin korsenden denerim onuda
Senden de olsun canımm bende diğerlerinden kullandım hem canımı yaktılar hem de gram inceltmediler bunu taktıgımdan beri üç dört kişi sen nasıl dogum yaptın ne kadar fitsin dedi demek ki baya inceltiyor

C Canpare24 canım 2 ay asılarımızı vurulduk bir koldan iki bacaklardan cok agladı bende agladım o kadar iğneyi buyuk insan yese kafayı yer neyseki atlattık bitti gitti bizde ateş fln olmadı cok şükür. İlk gün igne yerlerine dokunmamaya özen gösterdim bir kere yanlıslıkla dokunduk cok agladı bugün mutlu uyandı cok sukur

Canim daha çok küçük değil mi bacakda sallamak için , hiç mi durmuyor. . Dikkat et ya hemen usutuyorlar. .ben altını degistirirken bile hapsiriyor. . Besigini odanin esmeyen tarafina koydum .

Ah kiyamam ya aslında bu 2. Ay aşıları çok çok fazla bebek için
Keşke aylara bolseler geçmiş olsun Sifa olsun inşallah bizde rahat atlatiriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…