- Konu Sahibi Sseerraayy
-
- #20.881
Canım benim kızda biberon almıyor mamayı da kabul etmiyor gerçi ben ilk ayında deniyordum sarılıktan dolayı uyuyakalıyorum memede mecbur mama deniyordum içmiyordynonu da biberonla sütümü sağıp veriyorum onu da, sevmio içmiyor eğer uzak kalmışsa ondan ve çok acıktıysa içiyormuş benden zaten hiç biberon kabul etmiyor emzijte tutmuyor benim kızda bu ay az kilo aldı takipteyiz bsjakımYarın söylicem doktora,mahvoluyor insan onlar bir şey yemedikçe ya..mamayı her bebek yer bu yemiyor antibiyotik kullanmak zorundayım şuan emmek de istemiyor sanırım tadını değiştirdi ilaç
Geçmiş olsun canımSutum nasil gelecek aç aç dedim ben getirmicem demedim şaka gibi
Emzik veriyorum ben , ama parmak emek için fırsat kolluyor :) işaret parmağını emmeye çalışıyor:))Bebegi parmak emen var mi? Parmaklari kucuk kalir ve dis yapısı bozulur diyorlar. Emzik mi versem acaba? Siz ne yapiyorsunuz?
Ya canım sen niye bosaniyosun ben ilk kez okudum gayetde sabırlı kararlı istikrarlı bi yapın var ben çok şaşırdım . Hayirlisi olsun. Üzüldüm. Ama daha yeni bebeğiniz oldu yaCanım benim kızımın herşeyimi annem yaptı ama annem diğer 2 torunununda herşeyini yaptı.Bu kararımın onlarla hiç bir ilgisi yok.Her annane zevkle yapar.Biz odasını aldık annemde bu ilk torun madem odasını aldırmadınız diğer şeyler bana ait dedi.Ocak ayından sonrada astım krizi geçirdiğim için tek kalmam yasaktı Annemde İstanbul’da olduğu için onun yanında kalma kararı aldım eşimle ikimizin ortak kararıydı.Bizim en büyük hatamız onu ailesi ile barıştırmak oldu doğum olduktan sonra.Ailem üzülüyordu yazık olsun gelsinler torunlarını görsünler ama onlar değer bilmeyen insanlar.Geldi gördü çıldırdı çoçuğa yaptıklarımızı ,oğlundan ilk torunu sadece bir bilezik taktı torunlarına o kadar durumlarıda var.Huylu huyundan vazgeçermi gene onlar yüzünden kavga ettik ama bu sefer artık tamam o aile onda olduğu sürece bana o evde huzur yok ben anladım hepsi otursun mutlu mesut .Benim Ailem arkamda çoçuğumu alıp evden çıktım geldiğimdede beni evladımla kabul edermisiniz dedim başımızın üzerinde yerin var dedi annem.Kararım kesin boşanma davamı açıcam ama önce evde kendime ait olan eşyalarımı alıcam sonrada dava başlıycak.Ailem bebeğimin ihtiyaçlarını karşılıyor özel doktoruna kadar ama ben eskidende çalışıyordum şimdide çalışıp evladımın ilerideki geleceğini düşünüyorum çünkü o hayattaki herşeyin en güzeline laik.Hem çalışmak banada iyi gelicek.Öyle harika kayınvalideler babaanneler varki eşler ayrılsada gelinleri gelini oluyor ama benimkiler beni 1 senedir görmedikleri halde benden acayip şikayetçi ben ne yaptıysam onlara hamileyken hiç görmedim bile.Allaha havale ettim ben.Güzel dileğin için çok sağol .Bebeginde zamanla alışır merak etme şimdi sadece seni gördüğü için öyle benimki kalabalığa alıştı hiç sorun çıkarmıyor maşallah,ben dışarıdayken
Bebekler kansız oluyorlar ama olabilir enfeksiyon Allah şifa versinAynı benim ki kanına baktır kansızlığı olabilir canım ya da enfeksiyonu olabilir benimki de 3300 doğdu 5700 suan ilk 1.5 ay hiç alamadı zaten ne yapacağımı şaşırdım sağıp veriyorum biberondan bir iki çekiyoe sonra yemiyor daha kabus gibi
Ya canım ben sana bisey söylemek istiyorum . Bak 9 aydır + 3 aydır buradayız aşağı yukarı hepimiz zor durumdayiz. Bende Bebeğimi düşürdüm pusetten kızım 3 aylık oldu halen pusete Bebeğimi koyamiyorum. Ama ben lohusa iken düşürdüm, cok yorgundum dusunemedim düşmez sandım düştü . Bebeğimin puseti benim 2 parça ve alt parçasına takarken mat kaydı mat la birlikte düştü . Zaten şimdi bunu yazıyorum nefes alamıyorum o derece içimden atamiyorum . İçim yanıyor . Sana samimi birsey söylemek istiyorum ,Lütfen ya rica ediyorum senden şu bebeğinizi eşinle sen inatlarinizin kurbanı etmeyin ya . Nolur bak sende annesin ben çok üzüldüm kızına . Eşin senin sıkıntılı anladım , ondan bişey bekleme artık 2 yumurta pisir ye hem protein hem sağlıklı poğaça dan daha sağlıklı . Sen artık ilgileniceksin Bebeginde . Boşver naparsa yapsın . Bak ben çok yalnızım eşim is seyehatine gidiyor ailem.zaten uzakda gurbetteyim ve market uzak ,bazen sabah öğlen akşam yumurta pişirip yiyorum . Yemek yapmaya zamanım olmuyor ama çok şükür Allaha Şükür sağlık olsun . Lütfen bende anayim bebeğin sizin bütün olumsuz enerjinizi kavganızı herşeyinizı hissediyor . Onların akılları unutuyor ama hisleri unutmuyor. Eğer esin sana gerekli desteği saglamiyorsa saglayamiyor anladigim kadarıyla güçlü ol canım sen bebegine odaklan,pozitif ol mutlu ve huzurla yaklaş. Kız sana şunları yazmak için 2 gündür Şifremi bulmaya çalışıyorum :))telefonda en son buldum . Allaha emanetsinizKizlar minik kizimin kolu acımasın diye sarmislardi doktorda.dun akşam kocama da anlatmıştım.dun akşam annem. Bizdeydi fesat kardeşim bana geliyo diye sokmamış evine annemi.kocamda aksam işten geldi. Çocuğun kolunu gördü bisey demedi sabah babasının damina gitmiş anasinda kahvalti yapmaya çağırıyor.gitmek istemedim.anasina dedim.yesin bi kac poğaça yollasin.artik nasıl anlatti bilmiyom.gelmis heralde bizi almaya cocugun kolu neden alçıda dedi bende dun dediklerimi unuttun mu dedim.hayir dedi kolu çürük ondan sarılı dedim.ben dedim kahvaltini yap poğaça getir dedim dedim.o da fısıldıyor poğaça mogaca getirmem sana diye.e dedim getirmezsen.
Canim ben bu kg konusunu 3 doktora 2 tane ebeye sordum . 500 gr bile iyi dediler. Eğer bebek zayifliyorsa ve 500 gr altına düşüyorsa sikintiliymis. 500 gr kötü değil yani stres yapma canımKızlar kafayı yicem kızım hala pek kilo alamadı..5550 gram 3 kilo doğdu bugün de 86.günümüz..bu ay yarım kilo aldı resmen çünkü sütüm az ve mama veriyorum biberon almıyor nasıl biberon aldıracam artık mahvoldum farklı biberon uçları deniyorum yok mama değiştiriyorum yok napcam benim gibi olan var mı..hiç iştahı yok ikinci ay aşısı da tam mahvetti kızımı olan iştahı da kaçtı gitti..kaşıkla mama veriyorum onda da ağzından çıkarıyor şırıngayla da bir süre sonra yutmuyor ağzında bekletiyor
Diş huzursuzlugu olabilir mi acaba , bence Dr götür canımBenim oğlum 4. Aya girdi ve huyu değişti stresten mi etkilendi bilemiyorum ama hem çok gazlandi ki 2. Aydan sonra gaz problemimiz yoktu hemde uyumuyo.
Neden dudaklari bembeyaz kabardi pamukcuk dan mi bahsediyorsun acaba ? Beyaz bi lekeler varsa dilinde ağzında gazlı bezi kaynamis ilitilmis karbonatli suyla batir sil canım .Kizlar daha arttı gözü ndeki enfeksiyon kizimin tobrased ve ful.. Krem ve damlanin ikisi ile de gecmedi.çay ve anne sütü de ise yaramıyor sürekli hemen tekrarliyor.gözü ışığa da hassas göz kapağı da kizardi daha ne kullanicam ben.cocuk doktorlari saydigim ilaçları tek tek vermisti.goz doktoru ikisini de verdi yok.degisen bisey.bir hemsire bayanla karsilastim. Bayan bende de cok oluyor.bana hap burun spreyi de veriyorlar bunlar olmadan damla bi işe yaramiyor dedi.tabi bu kadarcik çocuğa hap burunspreyi olmaz ama başka ne .göz harici gözle beraber olan basla bi hastalik mi bilmiyorum.su sıralarda dudaklari bembeyaz kabardi. Popsuda dudagi gibi beyaz kabarik sekilde pisik popolin sürüyorum sanirim acimiyor ama gecmiyor poposu
Dr a gittik bisi demesi gaz masajı gösterdi gene çok gaz cikariyoDiş huzursuzlugu olabilir mi acaba , bence Dr götür canım
Kansızlık iştahsızlık yapar biz kan ilacı kullanıyoruz suanBebekler kansız oluyorlar ama olabilir enfeksiyon Allah şifa versin
Bebeğe kan ilacı mi kullaniyorsunuz ? Ben çok şaşırdım bebek ler kansız olur çünkü . Demekki kullaniliyormusKansızlık iştahsızlık yapar biz kan ilacı kullanıyoruz suan
Geçmiş olsun canım düzelir inşallah. Malesef doktora gotursen bi dert goturmesen .Kızlar kalça çıkıklığı muayenesi yaptırdınız mı hepiniz biz iki aylıkken gittik doktor kontrolünde herhangi bir sıkıntı yok dedi ama ultrasonda çekip emin olalım dedi üniversite hastanesinde üç aylıktan önce çekmiyorlarmış neyse dün gittik çektirdik bi bacağı 58 çıktı bir bacağı 64 her ikisinin de 60 ve üzeri olması gerekiyormuş çocuk doktoru üst üste iki bez bağla düzelir ama yine de ortopediye gösterin dedi ortopedist ise iki bez bağlamanın çok etkili olmadığını söyledi ve pelvik bandaj taktılar kızıma ayaklarını rahat kıpırdatamıyor çok huzursuz dün göz muayenesi de oldu resmen çocuğun gözünü oydu yüzü gözleri şişti kızardı çok kötü bir gün geçirdim benimle aynı durumda olan var mı başka çok canım sıkkın
Doktorlar herseye gaz diyor zaten. Ben hiç gaz damlası kullanmadim doktor verdi ama kullanmadm. Yediklerime dikkat ediyorum halen mercimek çorbası icemiyorum.Dr a gittik bisi demesi gaz masajı gösterdi gene çok gaz cikariyo
Maşallah canım :) 86 günlüğüz bende çok heyecanlıyım kaç kg olduğumuzu merak ediyorum 4 gün kaldı :) sen sadece anne sütü ile mi besliyosun mama veriyomusun maşallah güzel. bebegin kgBebislerin 3.ay kilolri nasil kizlar. Biz 6800gram ciktik
Baklagil hiç tüketmiyorum ama doktorun bana dediği domates salatalık vs de gaz yapıyor salata yeme ama ben yiyorumDoktorlar herseye gaz diyor zaten. Ben hiç gaz damlası kullanmadim doktor verdi ama kullanmadm. Yediklerime dikkat ediyorum halen mercimek çorbası icemiyorum.
Canim biz de 2 aylikken gittik. Bizim de degerler 60tan kucuktu. 1 ay sonra tekrar gelin dedi doktor. Sorun mu var dedim. Hayir gelismemis dedi. Internetten de baktigim kadariyla bazi cocuklarin 3 ayda gelisiyomus kemikleri. Bakalim bir daha gidince ne diyecekler.Kızlar kalça çıkıklığı muayenesi yaptırdınız mı hepiniz biz iki aylıkken gittik doktor kontrolünde herhangi bir sıkıntı yok dedi ama ultrasonda çekip emin olalım dedi üniversite hastanesinde üç aylıktan önce çekmiyorlarmış neyse dün gittik çektirdik bi bacağı 58 çıktı bir bacağı 64 her ikisinin de 60 ve üzeri olması gerekiyormuş çocuk doktoru üst üste iki bez bağla düzelir ama yine de ortopediye gösterin dedi ortopedist ise iki bez bağlamanın çok etkili olmadığını söyledi ve pelvik bandaj taktılar kızıma ayaklarını rahat kıpırdatamıyor çok huzursuz dün göz muayenesi de oldu resmen çocuğun gözünü oydu yüzü gözleri şişti kızardı çok kötü bir gün geçirdim benimle aynı durumda olan var mı başka çok canım sıkkın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?