- Konu Sahibi Sseerraayy
-
- #20.901
Gaz yapan hersey sut yapiyo. Ben de hic ama hic dikkat etmiyorum. Gazli her seyi bol bol yiyorum. Gaz damlasi 1 hafta kullandim ama bence ise yaramadi biraktim. 1 aylik civari 2 hafta sancisi oldu ama sonra bir daha olmadi. Bagirsaklari duzene girdi. Cocuktan cocuga degisiyor heralde bu durum. Bazen biz ne yapsak bos oluyor.Doktorlar herseye gaz diyor zaten. Ben hiç gaz damlası kullanmadim doktor verdi ama kullanmadm. Yediklerime dikkat ediyorum halen mercimek çorbası icemiyorum.
Ilk ay almadi aynen. Dunden beri sadece uyurken vermeye basladim. Valla beni cok korkuttular. 18 yasina gelip hala parmak emen komsumuz var. Hem disi yamuk olur hem parmagi incelir dediler. Bir de uyurken daha rahat uyuyor artik. Dogru mu yapiyorum bilmiyorum ama aksi durumdan korktum.Emzik daha çok zarar verir diye düşünüyorum bu vakitten sonra emzik tutarsa ne ala ben bir aylıktan beri deniyorum ama tutmuyor bi türlü
iEmzik veriyorum ben , ama parmak emek için fırsat kolluyor :) işaret parmağını emmeye çalışıyor:))
Parmak emmesin ya yeğenim 6 yaşında halen emiyor, hem utanıyor hemde emiyor . Özellikle uykuya gecerken mutlaka parmak ağzında annesi isyanlarda napsa biraktiramadi. Benim bebeğim emen bebek ya emzik emecek ya parmak . Engellemeye çalışıyorum parmakdan iyidir . Yegenlerim sürekli hasta . Anneleri elleri yikayamadan parmaklarını ağzına atıyorlar engel olamıyosun. Çocuklarin elleri her yerde kötü yani parmakIlk ay almadi aynen. Dunden beri sadece uyurken vermeye basladim. Valla beni cok korkuttular. 18 yasina gelip hala parmak emen komsumuz var. Hem disi yamuk olur hem parmagi incelir dediler. Bir de uyurken daha rahat uyuyor artik. Dogru mu yapiyorum bilmiyorum ama aksi durumdan korktum.
i
Evet malesef , ben yinede dikkat etmeye çalışıyorum . Gaz damlası ben hiç kullanmadim bana hiç inandirici gelmedi . Ama onun yerine 1 çay kaşığı kimyon su ile yuttum rahatlamistik . Zaten bagirsaklari olusmamis bebeğin bagirsaklarina ilaç verilmesi kötü bişey bence tabi büyük hastalıklar istisnaGaz yapan hersey sut yapiyo. Ben de hic ama hic dikkat etmiyorum. Gazli her seyi bol bol yiyorum. Gaz damlasi 1 hafta kullandim ama bence ise yaramadi biraktim. 1 aylik civari 2 hafta sancisi oldu ama sonra bir daha olmadi. Bagirsaklari duzene girdi. Cocuktan cocuga degisiyor heralde bu durum. Bazen biz ne yapsak bos oluyor.
Cnm bn cok uzuldum cidden by duruma bebegonde yeni olmustuAllah yardımcın olsun,Bende çalışmıyordum ama şu anda bir boşanma sürecinin içindeyim gerçi daha mahkeme açılmadı ama açıp velayetide alıcam.Şimdi kendimi toparladıktan sonra iş bakıp çalışmaya başlıycam.Bebegimin bütün ihtiyaçlarını ailem karşılıyor.2 Aydır onların yanındayız zaten .Ayın 5 de 3 aylık olucaz.(mama,bez,aylık doktor kontrolleri,aylık vitamin ve ilaçları,özel aşıları,kremleri vb .)Ama onun geleceği için okul zamanı için çalışmak zorundayım,Benimde annem bakıcak.Tabi Allah anneme sağlık versinde bakabilsin inşallah.Seninde karşına hayırlı bir insan çıkarsın Rabbim güvenle bırakabileceğin .Bide onlar en ufak stresimizi alıyorlar ama elde değil stres yapmamak.
Bnm kiDr emiyoarada ya tdirginm ama be bilimBebegi parmak emen var mi? Parmaklari kucuk kalir ve dis yapısı bozulur diyorlar. Emzik mi versem acaba? Siz ne yapiyorsunuz?
Cok varmia oyle emen demek ki. Emzik emsin daha iyi kesinlikle.Parmak emmesin ya yeğenim 6 yaşında halen emiyor, hem utanıyor hemde emiyor . Özellikle uykuya gecerken mutlaka parmak ağzında annesi isyanlarda napsa biraktiramadi. Benim bebeğim emen bebek ya emzik emecek ya parmak . Engellemeye çalışıyorum parmakdan iyidir . Yegenlerim sürekli hasta . Anneleri elleri yikayamadan parmaklarını ağzına atıyorlar engel olamıyosun. Çocuklarin elleri her yerde kötü yani parmak
En azindan uyurken emzige baslattim. Sonra engelleyemiyormusuz diyorlar büyükler. Zaten eli genelde uyurken agzinda oluyor sadece.Bnm kiDr emiyoarada ya tdirginm ama be bilim
Bugün iki hastaneye daha götürdüm çocuğumu palvik bandajla çok huzursuzdu dün üniversite hastanesinde çekildi bugün bölge eğitim araştırma hastanesine gittik dün sağ bacak 58 sol 64 çıkmıştı bugün sağ 65 sol 64 çıktı içime sinmedi bir de özel hastaneye gittik sağ sol ikisi de 64 çıktı ve fark ettim ki dün ultrason çekilirken çocuğun bacağını sabit tutmadı bizimki oynatıp duruyordu bugün gittiğimiz her iki hastanede de sabit tutup çektiler ultrasonunu çok şükür bir şeyi yokmuş meleğimizin boş yere o kaskatı bandajların içinde kalacaktı miniğim 15 gün sonra izmire gidiyoruz orda da kontrol ettireceğim aman siz siz olun tek bir doktor tek bir hastaneyle yetinmeyin dünden beri kan kustum resmen çocuk ağladı ben ağladım neyse ki iyiyiz bugün elhamdulillahCanim biz de 2 aylikken gittik. Bizim de degerler 60tan kucuktu. 1 ay sonra tekrar gelin dedi doktor. Sorun mu var dedim. Hayir gelismemis dedi. Internetten de baktigim kadariyla bazi cocuklarin 3 ayda gelisiyomus kemikleri. Bakalim bir daha gidince ne diyecekler.
Ne kadar aldı canım bizim 550 gr almışCanım benim kızda biberon almıyor mamayı da kabul etmiyor gerçi ben ilk ayında deniyordum sarılıktan dolayı uyuyakalıyorum memede mecbur mama deniyordum içmiyordynonu da biberonla sütümü sağıp veriyorum onu da, sevmio içmiyor eğer uzak kalmışsa ondan ve çok acıktıysa içiyormuş benden zaten hiç biberon kabul etmiyor emzijte tutmuyor benim kızda bu ay az kilo aldı takipteyiz bsjakım
Cnm hmm kizin bi gogsu hafiften sismis gibi ya neden acabaEn azindan uyurken emzige baslattim. Sonra engelleyemiyormusuz diyorlar büyükler. Zaten eli genelde uyurken agzinda oluyor sadece.
Ay bu nasil sorumsuzluk ya. Resmen cocuk bosu bosuna bandajla durcakti. En azindan tekrarlayalim deselermis. Iyi ki baktirmissin farkli yerlerde. Ben de bu ay tekrar baktircam. Kendi cocuklari boyle gecistirmezlerdi bizim gibi. Doktorlara gidiyoruz ama hata mi yapiyorlar diye surekli bir seyler okuyoruz. Okumayanlar napsin? Sagligimiz kimlerin elinde yahu.Bugün iki hastaneye daha götürdüm çocuğumu palvik bandajla çok huzursuzdu dün üniversite hastanesinde çekildi bugün bölge eğitim araştırma hastanesine gittik dün sağ bacak 58 sol 64 çıkmıştı bugün sağ 65 sol 64 çıktı içime sinmedi bir de özel hastaneye gittik sağ sol ikisi de 64 çıktı ve fark ettim ki dün ultrason çekilirken çocuğun bacağını sabit tutmadı bizimki oynatıp duruyordu bugün gittiğimiz her iki hastanede de sabit tutup çektiler ultrasonunu çok şükür bir şeyi yokmuş meleğimizin boş yere o kaskatı bandajların içinde kalacaktı miniğim 15 gün sonra izmire gidiyoruz orda da kontrol ettireceğim aman siz siz olun tek bir doktor tek bir hastaneyle yetinmeyin dünden beri kan kustum resmen çocuk ağladı ben ağladım neyse ki iyiyiz bugün elhamdulillah
Anlamadim canim. Bebeginin gogsu mu sismis? Hicbir fikrim yok. Doktora bir sormak lazim.Cnm hmm kizin bi gogsu hafiften sismis gibi ya neden acaba
Vallahi billahi çok şükür bizler yine araştırıyoruz nedir ne değildir hiç gördünüz mü o bandajı o kadar kötü ki hiç çıkarma diyor alt değiştirmesi bile o kadar zordu ki haftada bir gün banyo için çıkar sonra hemen geri tak dedi doktor ne yapardı minik yavrum hareketleri kısıtlı altı doğru düzgün temizlenmeyecek bu sıcakta banyo yapamayacak pişik olurdu her yeri neyse ki geçti çok şükür yaşadıklarımı yazıyorum ki aynı durumu kimse yaşamaz inşallah da olur da birimin başına gelirse diye paylaşmak istedimAy bu nasil sorumsuzluk ya. Resmen cocuk bosu bosuna bandajla durcakti. En azindan tekrarlayalim deselermis. Iyi ki baktirmissin farkli yerlerde. Ben de bu ay tekrar baktircam. Kendi cocuklari boyle gecistirmezlerdi bizim gibi. Doktorlara gidiyoruz ama hata mi yapiyorlar diye surekli bir seyler okuyoruz. Okumayanlar napsin? Sagligimiz kimlerin elinde yahu.
Gormedim hic ama eminim cok zordur. Iyi ki yazdin canim. Ben de ilk ultrasondan guzel sonuc alamayinca buraya yazmistim. Tecrubeleri gormek ve paylasmak icin. Bebeklerimizi ne hale getiriyorlar ya. Bebegin iyi ki kurtulmus bandajdan. Iyi ki senin gibi ilgili bir annesi var.Vallahi billahi çok şükür bizler yine araştırıyoruz nedir ne değildir hiç gördünüz mü o bandajı o kadar kötü ki hiç çıkarma diyor alt değiştirmesi bile o kadar zordu ki haftada bir gün banyo için çıkar sonra hemen geri tak dedi doktor ne yapardı minik yavrum hareketleri kısıtlı altı doğru düzgün temizlenmeyecek bu sıcakta banyo yapamayacak pişik olurdu her yeri neyse ki geçti çok şükür yaşadıklarımı yazıyorum ki aynı durumu kimse yaşamaz inşallah da olur da birimin başına gelirse diye paylaşmak istedim
Allah razı olsun canım Rabbim evlatlarımızı bize bağışlasın inşallah sizin de sonuçlarınız güzel çıkarGormedim hic ama eminim cok zordur. Iyi ki yazdin canim. Ben de ilk ultrasondan guzel sonuc alamayinca buraya yazmistim. Tecrubeleri gormek ve paylasmak icin. Bebeklerimizi ne hale getiriyorlar ya. Bebegin iyi ki kurtulmus bandajdan. Iyi ki senin gibi ilgili bir annesi var.
Bebek’te Demir eksikliğine bağlı kansızlık beyin gelişimini etkiliyor mecbur kullanılmalı düşükseBebeğe kan ilacı mi kullaniyorsunuz ? Ben çok şaşırdım bebek ler kansız olur çünkü . Demekki kullaniliyormus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?