- 31 Ekim 2017
- 1.540
- 1.041
- 63
- 37
- Konu Sahibi Sseerraayy
-
- #21.161
Geçmiş olsun canım Allah şifa versin klima falan mı carpti acabaKızlar bebeğim hasta oldu çok üzgünümsürekli hapşırıyor
Benimde normal dogum canm daha adet namına birşey yok ne leke ne adet ağrısı ben kontrole de gitmedim3 aydır adet olamadim 10 15 günde bir gün gelir gibi oluyor sadece 1 gün sürüyor. 40 i çıkınca gitmiştim doktora ama sorun yok demişti. Normal doğum bu arada.benzer durum yaşayan var mi?
Bizimki 1 de yatıyor bence normal
Ya bizimki alın artık dedi bir araştırayim saol cnmGüneş kremini bizim dr altı aydan çnce önermiyoruz ddi
Canım sanırsam öyle. Pusetindeydi sırtı çok terlemişti emzirmek için kaldırdım üzerini falan da değiştim ama klima etki etti demek miGeçmiş olsun canım Allah şifa versin klima falan mı carpti acaba
11 çok geç değil mi canm bizimki en geç 9 da uyuyor o zamana kadar bile uyuyamadigi için çok mizmiz oluyor 12 gibi emziriyorum aralarda gene uyanırsa emiyor sabah 6 da uyanıyor
Emzik meme reddi yapabiliyor mus canım çünkü tokluk hissi veriyor. Bir de meme başı karmaşasına sebep oluyor muş bu aralar bütün bebeklerde meme reddi var ya bence şımardı bunlar
Canim pamuklu bez koy sırtına hep terliyorlar dikkat ediyorum bende ama işte çok çabuk hasta oluyorlarCanım sanırsam öyle. Pusetindeydi sırtı çok terlemişti emzirmek için kaldırdım üzerini falan da değiştim ama klima etki etti demek miSiz dikkat edin
Canım benim kzımda öyle malesf dün doktora götürdüm bir sıkıntı yok dedi idrar bakıldı biri temz çıkmış diğeride 3 gün sonra çıkcak bu geçtiğimz hafta mamayı pek yemedi gece iyi yine gündüzden iki kere kalkıyor dün yine krize girdi kalıp kucakta gezmek istiyor azcık içip kalmaya çabalıyor doymuyor tabi tam istemiyor zorlayıncada ağlama krizi başlıyor zar zor veriyorum. Bizmkide almamış kontorolden bu yana klosunu doktor mamayı değişlim dedi bakalım sma dan simlaca geçecz bugün iydi dünden ama tabi geçicidir inş aç kalıyor diye moralim bozuk oluyor 3 buçuk aylık oldu rabbim korusun bebişlerimizi inş bu arada benm kızımda büyük ihtimal başlar 4 aydan itibaren ek gıdaya genelde mama yiyen klo alımı az olanlarda başlatıyolar instgramda iki kişi var takib ettiğim güzel tarfleri var 6 aylık brbekleri tecrübeliler bende başlarsak onlardan yapmayı düşünüyorumAynı sıkıntı bizde de var kucağıma alır almaz çığlık çığlığa geri atiyor kendini. gece emiyor. üstelik 3 aylik ve 4900 kilosuböyle az giderse kilosu 4.ayda ek gıdaya başlayalım dedi doktoru.cok erken ama mamadan iyidir diyor.bilemedim
Hmm instagramda takip ettiklerin de mi 4 aylıkken başlamış ek gıdaya bir de ben bakayım öyleyse.Canım benim kzımda öyle malesf dün doktora götürdüm bir sıkıntı yok dedi idrar bakıldı biri temz çıkmış diğeride 3 gün sonra çıkcak bu geçtiğimz hafta mamayı pek yemedi gece iyi yine gündüzden iki kere kalkıyor dün yine krize girdi kalıp kucakta gezmek istiyor azcık içip kalmaya çabalıyor doymuyor tabi tam istemiyor zorlayıncada ağlama krizi başlıyor zar zor veriyorum. Bizmkide almamış kontorolden bu yana klosunu doktor mamayı değişlim dedi bakalım sma dan simlaca geçecz bugün iydi dünden ama tabi geçicidir inş aç kalıyor diye moralim bozuk oluyor 3 buçuk aylık oldu rabbim korusun bebişlerimizi inş bu arada benm kızımda büyük ihtimal başlar 4 aydan itibaren ek gıdaya genelde mama yiyen klo alımı az olanlarda başlatıyolar instgramda iki kişi var takib ettiğim güzel tarfleri var 6 aylık brbekleri tecrübeliler bende başlarsak onlardan yapmayı düşünüyorum
Bnce alışkanlık yaptı bnde hep verdim ve kucakladm her istediğinde sözde alışkanlık yapmaz diyordu o kitaplar bal gibi de yaptı bnmkide öyle cnm valla süt olan diye yemedigim icmedigim şey kalmadı inanki çok emiyor fırsat vermiyor ki göğsüme süt dolsunAynen katılıyorum çok zor hem çok güzel hem çok zor. Gece şöyle kesintisiz 5 saat uyusa neden bozuldu milletin nasi kendi kendine uyuyo. Beni emzik niyetine kullanıyo gece. Ilk 3 ay her istediğinde verdim okuduğum kitaba göre
Cnm bnmkinin gazi yok gazdan hiç çekmedim yani var çok cikariyo ama zorlanmadan pat pat atıyor arka Rkaya inşallah sende ise yarar ya gaz da fenA ondands durmuyodurCanım ben dün 1 çay kaşığı rezene çatı verdim tesadüf mü bilmiyorum ama 4 kere kalktık 7.30 a kadar bu akşam gene yaoamyi düşünüyorum sende dene istersen eğer gene az kalkarsa haber veririm
Gün arasında da uyuyor yine :) arada kısa uykuları da oluyor :) 11 12 gibi kalkıyoruz1 mi nasil dayanıyor o saate kadar sabah kacta kalkıyor
Canım 4 gündür falan 4 kere kalkıyor gece. Ben anlamıyorum neden bu kadar çok kalkıyor gene şükür 10 kere değil ama internette falan kesintisiz 7 saat uyur diyor artık bebekler nasi olacakCnm bnmkinin gazi yok gazdan hiç çekmedim yani var çok cikariyo ama zorlanmadan pat pat atıyor arka Rkaya inşallah sende ise yarar ya gaz da fenA ondands durmuyodur
Canım biz göğüste uyutuyorum bende memede uyuyor eşimde göğsünde. Ne kadar uykusu olursa olsun yatağına yatirdigimda kendiliğinden dalmadı sst deyip sallamadan. Emzik zaten almıyor. Ne yapsam acaba bende alıştırmak istiyorum ama yatağına koyup hiçbişi yapmadan kendi kendine uyumadı benim için sanki mucize. Ağlarsa alıp tekrar yatır tekrar al tekrar yatır yorulup uyur mu diyorsun? Bi de bana artık bakıcı geliyor öğlene kadar o bakıyor o ayakta sallıyor istemiyorum ayakta sallanmasini ama kadın nasi uyutcakKızlar belki okursunuz işinize yarar. Öncelikle gündüz uykuları düzene sokmadan gece uykuları düzene girmez. Bizim araliktaki bebekler en fazla iki saat uyanık kalabilirler. Benimki bir saat sonra kendini belli ediyor bir saat on beş dk olunca yüz üstü yatağına koyuyorum emzigini veriyorum uyuyor. Fakat bunu yapana kadar bende zorluk çektim. Kendi kendine uyuyamiyordu hiçbir türlü. Bende her şeyi denedim şt pat vs sonunda sadece yerine koydum aglayinca kaldırdım sakinlestirdim tekrar koydum. Kolumda hiç uyumasına müsaade etmedim göğsümde de öyle. Önce yarı uyanıkken koyuyorsun en kolayı da gündüz ilk uykusuydu bana göre. Böyle olduktan sonra da akşam saat altı buçukta yikama pyjama giydirme iyi geceler şarkısı ve yatağına atiyorum uyuyor yedi yedi buçuk gibi. Sonra gece kalkıyor. Her ıh dediğinde kaldıramıyorum devam uyuyabiliyor. Atak döneminde ve aşı sonrasında bunu devam ettirmek zor olsada gece uykusunu aynı rutinde yapıp gündüz uykularından taviz vermek durumunda kalıyorum. Meme reddi normal bu aralıkta benim bir göğsümü red ediyor gece onu veriyorum. Gündüz de bazen deli gibi dans ederek tutturabiliyorum. Ben oynarken kızım da emiyor. Bebegin tüm huysuzlugu neredeyse uykusuzluktan. Gündüz düzene girince gece de girecektir. Ama ben yaklaşık on gün boyunca aynı rutinde yaptım. Not edin saatleri. Unutmayın en fazla iki saat Aralık ki ondan önce yatağına koymalisiniz. Allah kolaylık versin hepimize. Bir soru olursa bildiğim tecrübe ettigim kadarıyla cevaplarım.
Ayrıca yatağına geç koyarsanız minnaklari basarlar çığlığı uyutamazsiniz soyleyim. Tam vaktinde koymalisiniz. Yani takip etmelisiniz kuzuları. Ağzını eline götürür, gözlerine, esner vs. Denemeyle olur bu iş. Hicbirimizinki hickimsenin oyle bugünden yarına olmuyor. Benim bebegimde olmuyor demeyin olur. Sabırla kimse karışmadan halledebilirsiniz.
Bu arada T tugsem_10 bebeğe dondurma falan verme daha çok küçük. Üstelik alerji yapabilir. Ters teper. Ve ek gidaya geçince tatlıdan baslanilmaz. Hep sebzeden baslanilir yoksa bebek yemez tatli olmayan şeyleri. Bebeğin hayatına onları sokmaman nacizane önerim.
Canım biz göğüste uyutuyorum bende memede uyuyor eşimde göğsünde. Ne kadar uykusu olursa olsun yatağına yatirdigimda kendiliğinden dalmadı sst deyip sallamadan. Emzik zaten almıyor. Ne yapsam acaba bende alıştırmak istiyorum ama yatağına koyup hiçbişi yapmadan kendi kendine uyumadı benim için sanki mucize. Ağlarsa alıp tekrar yatır tekrar al tekrar yatır yorulup uyur mu diyorsun? Bi de bana artık bakıcı geliyor öğlene kadar o bakıyor o ayakta sallıyor istemiyorum ayakta sallanmasini ama kadın nasi uyutcak
Göğsünde uyuduğu icin sıkıntı zaten. Kesintisiz uyumaz. Sürekli uyanır ve emzik niyetine kullanır seni. Bebeği artık öyle her üç saate bir emzirmen gerekmiyor gece. Altı saat bir fiil uyurlar. Sonra üçer saat arayla uyanır. Tamam. Sabab altı sekiz arası da güne başlarsınız. Benim kız alti buçuk da uyanıyor. Koyu fonla aslında bu süre uzatılabilir.Canım biz göğüste uyutuyorum bende memede uyuyor eşimde göğsünde. Ne kadar uykusu olursa olsun yatağına yatirdigimda kendiliğinden dalmadı sst deyip sallamadan. Emzik zaten almıyor. Ne yapsam acaba bende alıştırmak istiyorum ama yatağına koyup hiçbişi yapmadan kendi kendine uyumadı benim için sanki mucize. Ağlarsa alıp tekrar yatır tekrar al tekrar yatır yorulup uyur mu diyorsun? Bi de bana artık bakıcı geliyor öğlene kadar o bakıyor o ayakta sallıyor istemiyorum ayakta sallanmasini ama kadın nasi uyutcak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?