- 23 Aralık 2016
- 2.444
- 1.405
- 133
- 35
- Konu Sahibi Sseerraayy
-
- #21.521
Neden öyle şeyler veriyorsun bebeğe Daha altı aylık olmadı bileDun kayinvalidem isitip kara üzümlerden sıkmış cay bardağı nın 1/5 i kadar.ama çay kaşığı ile onun yarısını zor içti
Canim sen demiri bi kes bakalım . Yani benim kızım demir damlası 2 gün kullandı 3 gündür vermiyorum halen duzelmedi çocuk . Uykusu var uyumuyor gergin sürekli el ağzında tamam dış de vardır amaKızlar yani sizce benim yaşadığım sorunlarda demir damlasından mıdır sizce? Dişte etkiliyordur ama bu kadar olamaz. Sıyırmak üzreyim geceleri. gece 50 dk da bir kurulu saat gibi kalkıyor çocugum. Ağlayarak. Gazı var ve de boyna gaz çıkarıyor. Uyku düzeni kalmadı. Gazdan mı dişten mi başka bişi de var mı ne yapmak gerek bilemiyorum. Ve her kalktığında meme vermeden yatışmıyor. Çok kilo aldı bu gidişle daha da alacak. Sizde durumlar nasıl? ne yapıcam bilemiyorum. Meme olmadan gece uyumadığı için gece 10 kere ağzında meme. Ağlasın ağlaya ğlaya uyur da diyemiyorum. Dişleri ağrıyor calpol veriyorum etki edene kadar gece yatmadan baya sızlanıyor ağlıyor. Yatmak istemiyor odaya gidince anlıyor çığlık atıyor. En önemlisi gece uyumaması başta gene 3-4 kere kalıyordu şuan 10 kere kesin kalkıyor napcam ben yaaaa.
Canm ben hiç demir ilacı vermedim benim oğlum da öyle 50 dk/saat başı kalkıyor geceleri birlikte yattigimiz için ben ağlamadan alıyorum ayaklar kollar sürekli hareket halinde oluyor uyumak istiyor ama uyuyamıyor gibi memede uyutup koyuyorum bazen pişpisliyorum ise yaramazsa gene meme.bu hafta da gene saat bası uyanıp üstüne 3 gibi aciyor gözünü 5 e kadar mizmiz ağlamaklı uyutamiyorum sonra gene uyuyup 6 da kalkıyor gündüz hep mizmiz hep kucakta gez bazen onada mizmizlaniyor çok yoruldum başım çatlıyorKızlar yani sizce benim yaşadığım sorunlarda demir damlasından mıdır sizce? Dişte etkiliyordur ama bu kadar olamaz. Sıyırmak üzreyim geceleri. gece 50 dk da bir kurulu saat gibi kalkıyor çocugum. Ağlayarak. Gazı var ve de boyna gaz çıkarıyor. Uyku düzeni kalmadı. Gazdan mı dişten mi başka bişi de var mı ne yapmak gerek bilemiyorum. Ve her kalktığında meme vermeden yatışmıyor. Çok kilo aldı bu gidişle daha da alacak. Sizde durumlar nasıl? ne yapıcam bilemiyorum. Meme olmadan gece uyumadığı için gece 10 kere ağzında meme. Ağlasın ağlaya ğlaya uyur da diyemiyorum. Dişleri ağrıyor calpol veriyorum etki edene kadar gece yatmadan baya sızlanıyor ağlıyor. Yatmak istemiyor odaya gidince anlıyor çığlık atıyor. En önemlisi gece uyumaması başta gene 3-4 kere kalıyordu şuan 10 kere kesin kalkıyor napcam ben yaaaa.
Yok uçları beyaz beyaz oluyomus galiba bide bastirinca sert geliyomus eline ama daha cesaret edemedimKızlar bebeğimin alttan iki dis yeri belirgin gibi acaba dış mi cikarcak
Çözüm bulan anne yok demekki grupta
Kestim cnm vermiyorum zaten kanda değer normaldi. Internette de okudum sinir oldum. Yanı yan etkileri var çocuklara. Bi müddet vermicem. Yani benim bebeğimi de baya etkiledi. Inşallah düzelir. Miz miz oldu çocuk. Büyüme atağı dönemine de birisi onun da etkisi olabilir. Diş bi yandan bakalım allah kolaylık versin.Canim sen demiri bi kes bakalım . Yani benim kızım demir damlası 2 gün kullandı 3 gündür vermiyorum halen duzelmedi çocuk . Uykusu var uyumuyor gergin sürekli el ağzında tamam dış de vardır ama
Alerji olan yerler bayagi azaldı çok şükür
Bi dene bakalım 1 hafta vermesen bişey olmaz canım
Zaten yakinda ek gıda ya gececegiz
Canim odasini çok erken ayirmissin. 4 gun oncesine kadar uyku saati geldiginde emzigi verirdim agzina kendi kendine uyurdu . Ama simdi bizim gündüzleri dış problemimiz var malesef , gündüzleri eli ağzında ,uykusu geliyor ama ağrı baskın olduğu için uyku geçişi zor oluyor . Ben simdi dönenceyi elime aldım artık ona bakarken uyuya kaliyor. Bu arada odayı bende ayirdim ama , biz ayrilamadik ondan :) ben yine 1 yaşına kadar onun odasında yaticam , eşim sürekli is seyehatinde 2 ay olmuyor bazen yatak odasında beraber uyuyoruz eşim gelincede bebeğin odasında yatiyoruz. Benim fikirlerine güvendiğim Pedagog mumkunse 2 yaşına kadar bebek anne ile uyusun diyor bilmiyorum . Pedagog adem güneş .Ben şöyle bir cozum buldum. Odasını ayirdim kendi odasında ve beşiğinde uyuyor. Black-out ışığı geçirmeyen perde aldim. Ve akşam 7bucukta uyutuyorum. Akşam 11gibi daha uyanmadan biberonla anne sütü veya mama veriyorum. Böylece tok olduğunu biliyorum. Gece 1 gibi uyanırsa aglamadigi surece yanına gitmiyorum. 3-4 gibi uyanırsa iyice besliyorum. Sonra yine ağlayana kadar yanına gitmiyorum. O söyleniyor söyleniyor sonra uyuyor. Odası gündüz bile zifiri karanlık olduğu icin sabah erken uyanmaları engelliyorum.
Bir de yüzüstü yatırıyorum ben kafasını sağa Sola rahatça çevirip nefes alabiliyor. Daha rahat uyuyor sırt üstü yatmaya göre.
Doktoru bu şekilde kendi düzenini kuracağını söyledi ve artık uyanmazsa uyandırıp besleme dedi. Artık gece ne zaman uyanırsa o zaman besliyorum.
Uzun oldu biraz kusura bakmayın, ama insallah siz de faydalanırsınız ve rahat uyku
Bende memede uyutuyorum gece. Başka türlü sakinlemiyorbağımlı olmus. Bizimki de aynı mizmiz oldu. Kucak şarkı istiyor. Çok yorucu cidden ben hamilelik öncesi kilomun altına indim çok zayıf olmak da istemiyorum. Enerjim tükendi. Uykusuz da kalınca onca iş bebek vs psikoloji bozuluyorCanm ben hiç demir ilacı vermedim benim oğlum da öyle 50 dk/saat başı kalkıyor geceleri birlikte yattigimiz için ben ağlamadan alıyorum ayaklar kollar sürekli hareket halinde oluyor uyumak istiyor ama uyuyamıyor gibi memede uyutup koyuyorum bazen pişpisliyorum ise yaramazsa gene meme.bu hafta da gene saat bası uyanıp üstüne 3 gibi aciyor gözünü 5 e kadar mizmiz ağlamaklı uyutamiyorum sonra gene uyuyup 6 da kalkıyor gündüz hep mizmiz hep kucakta gez bazen onada mizmizlaniyor çok yoruldum başım çatlıyor
Canim odasini çok erken ayirmissin. 4 gun oncesine kadar uyku saati geldiginde emzigi verirdim agzina kendi kendine uyurdu . Ama simdi bizim gündüzleri dış problemimiz var malesef , gündüzleri eli ağzında ,uykusu geliyor ama ağrı baskın olduğu için uyku geçişi zor oluyor . Ben simdi dönenceyi elime aldım artık ona bakarken uyuya kaliyor. Bu arada odayı bende ayirdim ama , biz ayrilamadik ondan :) ben yine 1 yaşına kadar onun odasında yaticam , eşim sürekli is seyehatinde 2 ay olmuyor bazen yatak odasında beraber uyuyoruz eşim gelincede bebeğin odasında yatiyoruz. Benim fikirlerine güvendiğim Pedagog mumkunse 2 yaşına kadar bebek anne ile uyusun diyor bilmiyorum . Pedagog adem güneş .
Bugün bebeğimi rutin muayene icin doktora götürdük. Demir ilacını sağlık ocağı verdi ama ben henüz kullanmadım. Doktor 4 ay biraz erken oluyor avuç içlerine ve gözlerine bakarak demirinin nasıl olduğunu anlaybildiklerini soyledi. Genelde 6ay dolduktan sonra başlamayı öneriyoruz dedi. Bu donemde biraz ağır gelebiliyormuş bünyelerine. Bence bu konuda sıkıntı yaşayanlar doktorlarıyla tekrar görüşüp durumu anlatmalı ve illa kullanın derlerse farklı marka ilaç önermesini istemeliler.
tattır iyoruz öğün olarak bir seye baslamadim babasi cok meraklı.zaten şüphe ediyorum dogurup dogurmaz yasar mi diye testler den mi ne gecirmisler bunları.saçma ladiklari da fazlaNeden öyle şeyler veriyorsun bebeğe Daha altı aylık olmadı bile
Benim kiz da 2 bucuk aylik oldugundan beri kendi odasinda uyuyor. Gece 1 kez bazen kalkiyor. Onun disinda aksam 9dan sabah 6 bucuga kadar uyuyor. Adem gunesi ben de duymustum ama bu bana daha dogru gibi geldi. Su anda korku duygusunu bilmiyor. Hep bizinle uyuyup ayirirsam korku duyacagini dusunuyorum. Ayrica ayni odada olunca mutlaka ses cikiyor. Dolap acip kapiyoruz falan. Rahatsiz oluyor ve erken uyaniyor. Tabi bu benim kisisel fikrim. En dogrusu demiyorum.Bebegim bir buçuk aylıkken annemlerin yanından eve döndüm, o zamandan beri kendi odasında yatıyor. Tatile gittiğimizde mecburen bizim odada uyudu resmen rahatsız oldu bizim hareketimizden hatta nefesimizden, saat başı uyandi. O zaman anladım ki rahat ediyor kendi odasında. Bilemiyorum böyle bir duzen kurduk hepimizin de keyfi yerinde şimdilik. Bakalım dış döneminde neler yaşayacağız.
Bahsettigin pedagogu da araştıracağım. Teşekkür ederim..
Yani gerçekten sana şaşırıyorum herkes bas bas bağırıyor ki 180 günü doldurmadan asla ek gıda vermeyin su bile vermeyin diyorlar sen tattırıyoruz diyorsun. Ek gıdaya geçerken önce sebze ile başlanır tatlı şeyleri verirsen çocuğa sebzeyi zor kabul eder . Biraz araştır bence öyle herkesin dediğini yapma daha önce dondurma vermiştin. Bir de biraz anlaşılır yazarsan sevinirim yazdıklarından hiçbirşey anlamıyorumtattır iyoruz öğün olarak bir seye baslamadim babasi cok meraklı.zaten şüphe ediyorum dogurup dogurmaz yasar mi diye testler den mi ne gecirmisler bunları.saçma ladiklari da fazla
Yok canım korkma ile alakali değil , Güvenli bağlanma ile alakali . Anne bebeğe ne kadar bağlı ise ,hayata da o kadar bağlı o kadar uysal bir bebek oluyormuş , bu bağlanma süreci de anne ile bebeğin 2 yaşına kadar her an beraber olmaları gerekiyormuş. Yani mesela söyle , bir bebek 2 yaşına kadar anne ile beraber gecirirse gece gündüz , o bebek ileride en basit örnek , insanlara ona göre bağlanıyormus. Anneye baglanamayan bebek , bağlanmış gibi gorunsede ileride aşırı uc bağlanmalar yaşar diyor . Mesela ölümüne sevdiğine baglanmak çok aşırı esya sevgisi . Bu tarz şeyler. Güvenli bağlanma kitabın adı . Biraz daha bu yabancı insanların yetiştirme tarzından uzak bizim kendi kültürümüz de anadolu kültüründeki gibi bebek büyütme tavsiyeleri var . Ben de ayirdim odaları mecburen büyüdü artık beşiği kaldirdim ama odasında hep beraber yatiyoruz . kamera da var ama ben Bebeğimi odada yanlız birakamiyorum. İçim. Rahat etmiyor. Herkesin kendi tercihi elbette . Rabbim sağlıkla büyutmeyi nasip eylesinBenim kiz da 2 bucuk aylik oldugundan beri kendi odasinda uyuyor. Gece 1 kez bazen kalkiyor. Onun disinda aksam 9dan sabah 6 bucuga kadar uyuyor. Adem gunesi ben de duymustum ama bu bana daha dogru gibi geldi. Su anda korku duygusunu bilmiyor. Hep bizinle uyuyup ayirirsam korku duyacagini dusunuyorum. Ayrica ayni odada olunca mutlaka ses cikiyor. Dolap acip kapiyoruz falan. Rahatsiz oluyor ve erken uyaniyor. Tabi bu benim kisisel fikrim. En dogrusu demiyorum.
Benimde öyle oluyor saat başı mikirdaniyor emziriyorum hayır demiyorum acaba gerçekten aç mı uyumak için mi emiyor yoksa alışkanlık mi oldu anlayamıyorumNerdeyse 6 7 saatten fazla ac kaliyo dediginize gore ben gece uyanmasa bile agzindan ses cikardiginda uyanip besliyorum onu acikmistir die
Bebeklerimiz artik buyudu. Aciktiklarinda uyanirlar zaten. Ilk zamanlar gecede 6 kez uyanip besliyordum. Sonra zamanla ona biraktim. Yine uyanirsa beslenirim. Kendi dongusunu boyle ayarladi diye dusunuyorum. Ben uyandirip beslersem uykuyu beslenmeye baglayabilir. Aralarinda neden sonuc iliskisi kurup bu sekilde devam edebilir.Nerdeyse 6 7 saatten fazla ac kaliyo dediginize gore ben gece uyanmasa bile agzindan ses cikardiginda uyanip besliyorum onu acikmistir die
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?