- Konu Sahibi Sseerraayy
-
- #21.541
Saat basi biraz fazla olmus. En azindan gece 5 saat uyanmadan uyuyabilir demisti doktorum gecen ay. Aliskanlik edinmis olabilir canim.Benimde öyle oluyor saat başı mikirdaniyor emziriyorum hayır demiyorum acaba gerçekten aç mı uyumak için mi emiyor yoksa alışkanlık mi oldu anlayamıyorum
kocamda sicak diye su vermeye çalışıyor.ben haric herkes dogurmus bu sülalede herkesin bebeği farklıdır varıp da 2 aylik bebeğin ağzına bir şey tikmiyorum.anladigim kadariyla kocama vermişler galiba hatta test mi etmişler nedir suratına da söyledim.bunu hoşuna gitmedi tabi.burdan dile getirdigim icin şaşırman normal tabi.benim kocamın sülale gibi tuhaf vardır bu sitede.Yani gerçekten sana şaşırıyorum herkes bas bas bağırıyor ki 180 günü doldurmadan asla ek gıda vermeyin su bile vermeyin diyorlar sen tattırıyoruz diyorsun. Ek gıdaya geçerken önce sebze ile başlanır tatlı şeyleri verirsen çocuğa sebzeyi zor kabul eder . Biraz araştır bence öyle herkesin dediğini yapma daha önce dondurma vermiştin. Bir de biraz anlaşılır yazarsan sevinirim yazdıklarından hiçbirşey anlamıyorum
Senin yazılarını okurken kalp krizi geciricem,okumamaya çalışıyorum !kocamda sicak diye su vermeye çalışıyor.ben haric herkes dogurmus bu sülalede herkesin bebeği farklıdır varıp da 2 aylik bebeğin ağzına bir şey tikmiyorum.anladigim kadariyla kocama vermişler galiba hatta test mi etmişler nedir suratına da söyledim.bunu hoşuna gitmedi tabi.burdan dile getirdigim icin şaşırman normal tabi.benim kocamın sülale gibi tuhaf vardır bu sitede.
bir elimle yazıyorum süt sağarken.telden giriyorum.okumak zorunlu değil tabi.Senin yazılarını okurken kalp krizi geciricem,okumamaya çalışıyorum !
Ben söyle düşünüyorum kızlar acaba sutumuzun protein değeri yağlı kısmı , zamanla azalıyor o yağlı kısımda bebeği doyuruyordu . Azalıyor acaba bu yüzden miBenimde öyle oluyor saat başı mikirdaniyor emziriyorum hayır demiyorum acaba gerçekten aç mı uyumak için mi emiyor yoksa alışkanlık mi oldu anlayamıyorum
Haklısın :)O
bir elimle yazıyorum süt sağarken.telden giriyorum.okumak zorunlu değil tabi.
ruzgar ve toz çoşturuyor.bol bol cay pansumani ve masaj yapın gözüne.kaç ayliksiniz tam olarak.Kızlar bebeğinin gözü hala akan var mı? Bizim sağ gözümüz akıyor ve çeşit çeşit damla veriyor doktor ama geçmedi..bir yaşına gelmeden müdahele yapılmıyormuş videosunu izledim o müdahalenin kanalı açmak için yapılan çok korktum.. kendiliğinden geçse keşke ya doktor az bir ihtimal geçmesi dediçok üzülüyorum akıp duruyor özellikle dışarı çıkınca daha çok akıyor rüzgardan falan mı bilmiyorum..bi doktora daha götüreceğim çünkü akan gözü biraz da küçük duruyor..eğer benim gibi olan varsa doktoru ne dedi acaba?
Birkaç gün sonra 5 bitecekruzgar ve toz çoşturuyor.bol bol cay pansumani ve masaj yapın gözüne.kaç ayliksiniz tam olarak.
ben uludağ tıp fakültesi çocuk genelden randevu aldim oradan göze gönderdiler gun içinde boşluk lursa bakariz dediler.bir damla verdiler.verdikleri damlanin özelliği gözü steril tutmak birde masaj şeklini gösterdiler.yine bi süre daha devam etti.sonra azaldı.hep yüzünü yıkarım eve gelince elini yüzünü yikar iyafetini değiştiririm.Birkaç gün sonra 5 bitecek
Nerdeyse 6 7 saatten fazla ac kaliyo dediginize gore ben gece uyanmasa bile agzindan ses cikardiginda uyanip besliyorum onu acikmistir die
Yok canım korkma ile alakali değil , Güvenli bağlanma ile alakali . Anne bebeğe ne kadar bağlı ise ,hayata da o kadar bağlı o kadar uysal bir bebek oluyormuş , bu bağlanma süreci de anne ile bebeğin 2 yaşına kadar her an beraber olmaları gerekiyormuş. Yani mesela söyle , bir bebek 2 yaşına kadar anne ile beraber gecirirse gece gündüz , o bebek ileride en basit örnek , insanlara ona göre bağlanıyormus. Anneye baglanamayan bebek , bağlanmış gibi gorunsede ileride aşırı uc bağlanmalar yaşar diyor . Mesela ölümüne sevdiğine baglanmak çok aşırı esya sevgisi . Bu tarz şeyler. Güvenli bağlanma kitabın adı . Biraz daha bu yabancı insanların yetiştirme tarzından uzak bizim kendi kültürümüz de anadolu kültüründeki gibi bebek büyütme tavsiyeleri var . Ben de ayirdim odaları mecburen büyüdü artık beşiği kaldirdim ama odasında hep beraber yatiyoruz . kamera da var ama ben Bebeğimi odada yanlız birakamiyorum. İçim. Rahat etmiyor. Herkesin kendi tercihi elbette . Rabbim sağlıkla büyutmeyi nasip eylesin
Siz gece ve gündüz uykusunu bir mi tutuyorsunuz. Ben gündüzleri bebeğim kimildamaya başlayınca uyanmadan yanında oluyorum . Kameradan takip ediyorum . Sorularinizin cevabı kitap da var ben yanlış bilgi vermek istemiyorum . Tartışma olsun diye de yazmadim, bende ayırmak zorunda kaldım . Ama yanında yatiyorum . Şöyle eğer bebek anne ye ne kadar bağlı olursa o kadar bu hayatta duygularında başarılı olur , Avrupa tarzı yetistiriyoruz malesef cocuklarimizi, ayrı odalar anne ye aman düşkün olmasın. olsun düşkün ne var , ne kadar düşkün olabilir . Ben kızıma güvenli bağı olusturdugumu düşünüyorum inşallah basarabildim, babası varken benimle ilgilenmez asla , bu da kitaba göre , annenin bebeğe vermiş olduğu özgüvenden kaynaklı. Kitabi okuyunca insan kendinde çok şey buluyor gerçekten . Ben anne sütü alammisim hayatım boyunca gerçekten bağlanma sorunu yaşadım , aynı zaman da yetersizlik , bebeğim yetiyormuyum duygusu ve dahası . Ben tartışma olsun diye yazmadim beni yanlis anlamayin :) çok da bilmiş gibi gorunmeyeyim yani ilk bebeğim bende bebegim için ogrenmeye çalışıyorum . Paylaşıyorum :) doğru ya da yanlış kişisel fikirlerim değil , eğitim almış kişilerin bilgileri .Bu durumda akşam ayni saatte birlikte yatmak gerekiyor. Ayni zamanda bebeklerin en geç akşam 8de gece uykusuna geçmeleri gerekiyor. Siz de mi sekizde yatıyorsunuz? Veya oglen uykularında ne yapıyorsunuz? . Bu sefer de bebek annesiz hiçbir şey yapamıyor, devamlı anne istiyor. bana pek doğru gelmiyor. Dediğiniz gibi herkesin kendi tercihi.
Çok damla kullandım geçmedi malesef , en son çok değişik bi damla verdi bayagi pahaliydi büyüklerde kullanabiliyor o damlayı hiç kullanmadim. Hergün sütümle, yada kaynamis ılık su ile akinca sildim geçti . Ben bide şunu farkettim şampuan da yapıyor dikkat et canım . Geçmiş olsun şifa olsun inşallah.Kızlar bebeğinin gözü hala akan var mı? Bizim sağ gözümüz akıyor ve çeşit çeşit damla veriyor doktor ama geçmedi..bir yaşına gelmeden müdahele yapılmıyormuş videosunu izledim o müdahalenin kanalı açmak için yapılan çok korktum.. kendiliğinden geçse keşke ya doktor az bir ihtimal geçmesi dediçok üzülüyorum akıp duruyor özellikle dışarı çıkınca daha çok akıyor rüzgardan falan mı bilmiyorum..bi doktora daha götüreceğim çünkü akan gözü biraz da küçük duruyor..eğer benim gibi olan varsa doktoru ne dedi acaba?
Keşke uyusa canm 2 saatte bir uyaniyordu şimdi saat başı oldu gittikçe kötüleşiyor nedir derdi anlamdim bana da alışkanlık gibi geliyor ama vermeyince de basıyır cigligi uykusu iyice dagiliyorSaat basi biraz fazla olmus. En azindan gece 5 saat uyanmadan uyuyabilir demisti doktorum gecen ay. Aliskanlik edinmis olabilir canim.
Olabilir canm ben en son emzirdigim gogusten veriyorum bir dahaki sefere ama baya da emiyor gece.acaba gece uykusuna geçmeden önceki beslemesini sağıp biberonla mi versem diye düşünüyorumBen söyle düşünüyorum kızlar acaba sutumuzun protein değeri yağlı kısmı , zamanla azalıyor o yağlı kısımda bebeği doyuruyordu . Azalıyor acaba bu yüzden mi
Alistirmayi dene canim. Cok zor olacak. Ama kararli ol. Bebeklerimiz aslinda bizden kararli olmamizi bekliyor. Onlar ne yapacaklarini tam olarak bilemiyor. Biz nasil alistirirsak oyle devam ediyorlar. Saat basi besledigin icin o da buna uyarak uyaniyor. Sureleri kademeli olarak uzat. Biraz aglayacak ama kucagina al sakinlestir. Bir sure sonra bu duruma alisacaktir.Keşke uyusa canm 2 saatte bir uyaniyordu şimdi saat başı oldu gittikçe kötüleşiyor nedir derdi anlamdim bana da alışkanlık gibi geliyor ama vermeyince de basıyır cigligi uykusu iyice dagiliyor
Ben öyle yapıyorum ama yinede gece uyanmasi arttı . Mesela geçen hafta gece 13 gibi biberon ile sagip verirdim sabah 6 ya kadar deliksiz uyurdu ama şimdi 3 de 4 de kalkıyor versemde. Dene istersen aka uykuda iken ver yoksa emmeye red eder Allah korusunOlabilir canm ben en son emzirdigim gogusten veriyorum bir dahaki sefere ama baya da emiyor gece.acaba gece uykusuna geçmeden önceki beslemesini sağıp biberonla mi versem diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?