- Konu Sahibi Sseerraayy
-
- #21.661
Ayy Allahım ne güzel emziriyoduk yamerhaba güzel anneler ;
Oğlum 5.ayında 200gr alinca
(sadece anne sütü ile besleniyordu) doktorumuz ek.gıdaya baslayalim dedi yavaştan adi ustunde EK GİDA ana öğ7n yine anne sütü olacak.5aylik bebek için verildi.
EK GİDA 1.HAFTA
organik pirinç unuyla mama hazirla dedi veya hipp kasik maması önerdi pirinçli olandan.geri kalan tüm öğünler anne sütü
İlk gunler az az kasik kasik verin sonra yarim cay bardagina kadar verebilirsiniz
Zorlamayin .ek gıda sürecini olumsuz etkiler.
EK GİDA 2.HAFTA
Sabahları yine ayni sekilde pirinc unuyla mama
2.hafta 3gün kuralını uyguluyoruz.
3gün kuralı nedir ?
Kisaca bebeginize bir gidayi 3gün boyunca verip alerji yapip yapmadığını gözlemliyorsunuz..
2.hafta 1.gün.
Sabah pirinç unuyla mama
Aralarda anne sütü
İkindi patatesi kup kup dograyip ustunu hafif gececek icme suyu ile haşlıyoruz sonra tel süzgeçten geçirip çatalla ezerek iyice yediriyoruz.(tercihen buharda pisiriebilir daha saglikli)
Geri kalan ogunler anne sütü
2.gün
Sabah pirinc unuyla mama
Aralarda anne Sütü
İkindi vakti patates ve havuç ekliyoruz bu sefer puremize yukarda anlattığım sekilde tekrar iyice ezip yyyyediriyoz
3.gun
Pirinç unuyla mama kahvalti
Aralarda anne sütü
İkindi bu sefer patates havuç kabak püresi ...piştikten sonra uzerine bi cay kaşığı zeytinyağı .
her gun vücudunu kontrol edin.alerjik durumlarda doktora başvurun.
Ek gida 3.hafta 4.hafta
Sabah pirinç unuyla mama
Anne sütü
İkindi
Püre
Aksam
Elma ,veya armut püresi
Anne sütü
6.aydan.önce yogurt yok muhallebi yok corba yok.sadece pure ve pirinç unlu mama denildi.ek gıda alan bebege azcik su verilmelidir dedi.
Bunlar benim.doktorunun önerileri.karisik anlattiysam affola :)
Çok sağol canım ya paylaşımın için aydınlanıyoruz resmen. Bizde az gram almışız ek gıdaya başlayın denildi. Ama yoğurt tavsiye etti doktor bey.merhaba güzel anneler ;
(sadece anne sütü ile besleniyordu) doktorumuz ek.gıdaya baslayalim dedi yavaştan adi ustunde EK GİDA ana öğ7n yine anne sütü olacak.5aylik bebek için verildi.
EK GİDA 1.HAFTA
organik pirinç unuyla mama hazirla dedi veya hipp kasik maması önerdi pirinçli olandan.geri kalan tüm öğünler anne sütü
İlk gunler az az kasik kasik verin sonra yarim cay bardagina kadar verebilirsiniz
EK GİDA 2.HAFTA
3gün kuralı nedir ?
Kisaca bebeginize bir gidayi 3gün boyunca verip alerji yapip yapmadığını gözlemliyorsunuz..
2.hafta 1.gün.
Sabah pirinç unuyla mama
Aralarda anne sütü
İkindi patatesi kup kup dograyip ustunu hafif gececek icme suyu ile haşlıyoruz sonra tel süzgeçten geçirip çatalla ezerek iyice yediriyoruz.(tercihen buharda pisiriebilir daha saglikli)
2.gün
Sabah pirinc unuyla mama
Aralarda anne Sütü
İkindi vakti patates ve havuç ekliyoruz bu sefer puremize yukarda anlattığım sekilde tekrar iyice ezip yyyyediriyoz
3.gun
Aralarda anne sütü
İkindi bu sefer patates havuç kabak püresi ...piştikten sonra uzerine bi cay kaşığı zeytinyağı .
Ek gida 3.hafta 4.hafta
Sabah pirinç unuyla mama
Anne sütü
İkindi
Püre
Aksam
Elma ,veya armut püresi
Anne sütü
6.aydan.önce yogurt yok muhallebi yok corba yok.sadece pure ve pirinç unlu mama denildi.ek gıda alan bebege azcik su verilmelidir dedi.
merhaba güzel anneler ;
EK GİDA 1.HAFTA
EK GİDA 2.HAFTA
3gün kuralı nedir ?
2.hafta 1.gün.
Sabah pirinç unuyla mama
Aralarda anne sütü
2.gün
Sabah pirinc unuyla mama
Aralarda anne Sütü
3.gun
Aralarda anne sütü
Ek gida 3.hafta 4.hafta
Sabah pirinç unuyla mama
Anne sütü
İkindi
Püre
Aksam
Elma ,veya armut püresi
Anne sütü
Bir arkadasim.demisti ki asil annelik ek gıdada başlıyor doğruymuş :)Ayy Allahım ne güzel emziriyoduk ya
Cok güzel ve açıklayıcı anlatmışsın teşekkür ederiz.
Çok sağol canım ya paylaşımın için aydınlanıyoruz resmen. Bizde az gram almışız ek gıdaya başlayın denildi. Ama yoğurt tavsiye etti doktor bey.
Evet zor biliyorum , son son keyif yapayim diyorum :) ama cok hevesli bebeğimde ben yemek yerken beni izliyor kaşık veriyorum plastik ağzına sokmaya çalışıyor . Bi yandan başlayayim diyorum ,hevesi varken bi yandan da zor olacak , eşim seyehatte gelene kadar 5.5 aylık olacak o zaman başlarım diye düşünüyorum . Senin nasıl gidiyor ek gıda ?Bir arkadasim.demisti ki asil annelik ek gıdada başlıyor doğruymuş :)
Canım kilosu ne kadar bebişinin. Benimki de kilo almıyor 6500 kg ve sütüm çok azaldı ek gıdaya hemen başlıcam sanırımBenim bebeğimde emmeyi sevmiyo bu yuzden az emiyo ve cok kilo almiyo Bende ek gıdaya gecicem 5 bucuk aylik olunca
Canim.meyve den sonra sebze yermi çocuklar ben emin değilim . Yogurt la başlamak bana daha mantikli geliyorBugün doktora gittik. 6900 kg, 63 cm olmus kizim. Ek gidaya baslasam mi diye dusunuyodum. Acikcasi bana az geldi. Doktor gelisimi gayet guzel. Sen tombul cocuk istiyorsun galiba dedi. 1 ay daha sabret, 2 fincan anne sutu bile ek gıdadan daha faydali seylerle doludur dedi. Cok istiyosan meyvelerin sularindan 1er cay kasigiyla baslayip kucuk fincana kadar artirabilirsin dedi. Simdi napicam bilmiyorum. Acikcasi meyvelerle yani tatli seylerle baslamasini da istemiyorum.
Ben de oyle düşünüyorum. Zaten doktor aslinda 6 ayi beklememi soyledi. Bekleyip o sekilde basliycam sanirim. Kilo alimi az oldugu icin panik olmustum.Canim.meyve den sonra sebze yermi çocuklar ben emin değilim . Yogurt la başlamak bana daha mantikli geliyor
Sağarak ver canım ben sağarak veriyorumBenim bebeğimde emmeyi sevmiyo bu yuzden az emiyo ve cok kilo almiyo Bende ek gıdaya gecicem 5 bucuk aylik olunca
Bol bol sağım yap canım artsınCanım kilosu ne kadar bebişinin. Benimki de kilo almıyor 6500 kg ve sütüm çok azaldı ek gıdaya hemen başlıcam sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?