2018 mart-nisan anneleri

Aynen bana da 2 aydır diyorlar su ver ek gıdaya basla. Yediğinden tattır size ne ya. Ben vermiyorum ne bu ısrar alakasız insanlar bile.

merhaba güzel anneler ;

Oğlum 5.ayında 200gr alinca
(sadece anne sütü ile besleniyordu) doktorumuz ek.gıdaya baslayalim dedi yavaştan adi ustunde EK GİDA ana öğ7n yine anne sütü olacak.5aylik bebek için verildi.

EK GİDA 1.HAFTA
organik pirinç unuyla mama hazirla dedi veya hipp kasik maması önerdi pirinçli olandan.geri kalan tüm öğünler anne sütü

İlk gunler az az kasik kasik verin sonra yarim cay bardagina kadar verebilirsiniz
Zorlamayin .ek gıda sürecini olumsuz etkiler.

EK GİDA 2.HAFTA

Sabahları yine ayni sekilde pirinc unuyla mama
2.hafta 3gün kuralını uyguluyoruz.
3gün kuralı nedir ?
Kisaca bebeginize bir gidayi 3gün boyunca verip alerji yapip yapmadığını gözlemliyorsunuz..

2.hafta 1.gün.
Sabah pirinç unuyla mama
Aralarda anne sütü
İkindi patatesi kup kup dograyip ustunu hafif gececek icme suyu ile haşlıyoruz sonra tel süzgeçten geçirip çatalla ezerek iyice yediriyoruz.(tercihen buharda pisiriebilir daha saglikli)
Geri kalan ogunler anne sütü

2.gün
Sabah pirinc unuyla mama
Aralarda anne Sütü
İkindi vakti patates ve havuç ekliyoruz bu sefer puremize yukarda anlattığım sekilde tekrar iyice ezip yyyyediriyoz

3.gun

Pirinç unuyla mama kahvalti
Aralarda anne sütü
İkindi bu sefer patates havuç kabak püresi ...piştikten sonra uzerine bi cay kaşığı zeytinyağı .

her gun vücudunu kontrol edin.alerjik durumlarda doktora başvurun.

Ek gida 3.hafta 4.hafta

Sabah pirinç unuyla mama
Anne sütü
İkindi
Püre
Aksam
Elma ,veya armut püresi
Anne sütü

6.aydan.önce yogurt yok muhallebi yok corba yok.sadece pure ve pirinç unlu mama denildi.ek gıda alan bebege azcik su verilmelidir dedi.

Bunlar benim.doktorunun önerileri.karisik anlattiysam affola :)

Ayy Allahım ne güzel emziriyoduk ya

Çok sağol canım ya paylaşımın için aydınlanıyoruz resmen. Bizde az gram almışız ek gıdaya başlayın denildi. Ama yoğurt tavsiye etti doktor bey.

Cok güzel ve açıklayıcı anlatmışsın teşekkür ederiz.

Çok sağol canım ya paylaşımın için aydınlanıyoruz resmen. Bizde az gram almışız ek gıdaya başlayın denildi. Ama yoğurt tavsiye etti doktor bey.

Ben kendi doktorumun onerilerini yazdim.canim sen kendi doktoruna gore hareket et istersen.bide once kendin cik tartiya sonra bebegi al kucagina arkadaki farka bak bebegin kilosunu ben oyle takip ediyorum .insalalh saglikla kilo alirlar minisler

Bir arkadasim.demisti ki asil annelik ek gıdada başlıyor doğruymuş :)
Evet zor biliyorum , son son keyif yapayim diyorum :) ama cok hevesli bebeğimde ben yemek yerken beni izliyor kaşık veriyorum plastik ağzına sokmaya çalışıyor . Bi yandan başlayayim diyorum ,hevesi varken bi yandan da zor olacak , eşim seyehatte gelene kadar 5.5 aylık olacak o zaman başlarım diye düşünüyorum . Senin nasıl gidiyor ek gıda ?

Bugün doktora gittik. 6900 kg, 63 cm olmus kizim. Ek gidaya baslasam mi diye dusunuyodum. Acikcasi bana az geldi. Doktor gelisimi gayet guzel. Sen tombul cocuk istiyorsun galiba dedi. 1 ay daha sabret, 2 fincan anne sutu bile ek gıdadan daha faydali seylerle doludur dedi. Cok istiyosan meyvelerin sularindan 1er cay kasigiyla baslayip kucuk fincana kadar artirabilirsin dedi. Simdi napicam bilmiyorum. Acikcasi meyvelerle yani tatli seylerle baslamasini da istemiyorum.

Kızlar ben de ek gıdaya 6. ayda başlayacağım inşallah hamileyken de Ayşe Önerin kitabını okudum gaz masajlarını uyguladım bilgisine güvendiğim bir sağlıkçı bazı ünlü bayanların doğum koçluğunu bile yapmış ek gıda üzerine araştırma yaparken kendisinin sitesinde hafta hafta gün gün ek gıdaya geçişte ölçü olarak ne kadar verilmesi gerektiğini paylaşmış ilk hafta sebze püresi 2 . Hafta sebze püresi + yoğurt üçüncü hafta sebze pürelerine tahıl eklenmeye başlıyor daha detaylı incelemek isteyenlere linkini de ekleyeyim açıkcası ben bunu deneyeceğim inşallah başarılı oluruz hepimiz bu konuda http://www.ayseoner.com.tr/beslenme/6-8-ay-yemek/adim-adim-ek-gidaya-gecis/

Kizlar ben sanirim suan ki dusuncem 6ay bitene kadar ek gidaya baslamicam. Hem anne sutu daha önemli hem ek gida cok sknti.bi surec korkuyorum zor oluyor biliyorum.

5ay 10gunluk. Bir ay 10gunde 800gr almis sanirim iyi. Suan. 8400gr...

Bakalim ek.gdayi kolay kabul edecekmi.

Benim bebeğimde emmeyi sevmiyo bu yuzden az emiyo ve cok kilo almiyo Bende ek gıdaya gecicem 5 bucuk aylik olunca

Canim.meyve den sonra sebze yermi çocuklar ben emin değilim . Yogurt la başlamak bana daha mantikli geliyor

Ben de ek gıdaya başlamaya çalıştım ama tükürüyor her şeyi kızım. Tadını doğru düzgün almadan bile refleks olarak pırtt ettiriyor. Demekki daha hazır değil? Yoğurt,elma,şeftali denedim hepsinde aynı şeyi yaptı hiç yutmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…