- 31 Ekim 2017
- 1.540
- 1.041
- 63
- 37
- Konu Sahibi Sseerraayy
-
- #21.701
sırf anne sütü veriyorsanbekle tabi ne gerek var. Ama ben ikisini deveriyorum ve dr um öyle uygun gördü ondan iyi biliyor olamam o yüzden başladım. Annem de bana 3/4 aylıkken başlamış çok şükür turp gibiydim doğuma kadarValla kızlar ben bu ay başka doktora gittim , cv si iyidi cok iyi doktordur diye hem evimede yakin diye , benim hemen ek gıdaya baslamami söyledi 300 gr aldi bebek çok şükür . Zaten bundan sonra az alacağını biliyodum şaşırmadım. Doktor kendiside kötü değil dedi , ama başlayalım dedi . Ama normalde 4 ay boyunca götürdüğüm doktorun 19 aylık bebeğim var ,bana 4. Aydaki kontrolde asla diyet yapmayı düşünme , 2 sene emziriceksin 19 aylik hala emziriyorum. Gece 12 de nöbetim vardı ,eve gittim yemek yedim sütümun gelmesini bekledim , Sağdim icirdim dedi . Bebeginin rizkini kesme Allah onun rizkini veriyor , ben Bebeğimi bundan mahrum edemem dedi , Ama.noluyorsa birden hepimiz bi ek gıda telasina düştük . 6. Aydan önce vermeyin derim ben . 5.5 aylık iken vermeyi düşünüyordum ondan da vazgeçtim ya. Ne bileyim aç olan bebek ağlar aclikdan uyuyamaz o günleri beklicem ben .
Evet zor biliyorum , son son keyif yapayim diyorum :) ama cok hevesli bebeğimde ben yemek yerken beni izliyor kaşık veriyorum plastik ağzına sokmaya çalışıyor . Bi yandan başlayayim diyorum ,hevesi varken bi yandan da zor olacak , eşim seyehatte gelene kadar 5.5 aylık olacak o zaman başlarım diye düşünüyorum . Senin nasıl gidiyor ek gıda ?
Masallah sadece anne sütü mu aliyor ve kaç kg dogdu çok merak ettim ALLAH nazarlardan saklasin eksik gıdaya 6.ay olmadan baslama sen masallah bebis iyiKizlar ben sanirim suan ki dusuncem 6ay bitene kadar ek gidaya baslamicam. Hem anne sutu daha önemli hem ek gida cok sknti.bi surec korkuyorum zor oluyor biliyorum.
5ay 10gunluk. Bir ay 10gunde 800gr almis sanirim iyi. Suan. 8400gr...
Bakalim ek.gdayi kolay kabul edecekmi.
3600 doğdu sadece anne sutu aliyor. Ama ek gdaya merakli gozukuyor bizimki. Biz yerken agzini bi sapurdatiyor lokmam boğazımdan geçmiyor :))))Masallah sadece anne sütü mu aliyor ve kaç kg dogdu çok merak ettim ALLAH nazarlardan saklasin eksik gıdaya 6.ay olmadan baslama sen masallah bebis iyi
Bende anne sütü 3 ay almışım dış etlerimin kanamasini vs doktor da anne sütüne bağlıyor . Hayirlisi olsun ya Allah çocuklarımıza hayırlı doğru olanı yaptırsın bizlere :)sırf anne sütü veriyorsanbekle tabi ne gerek var. Ama ben ikisini deveriyorum ve dr um öyle uygun gördü ondan iyi biliyor olamam o yüzden başladım. Annem de bana 3/4 aylıkken başlamış çok şükür turp gibiydim doğuma kadarvelhasıl herkesin kendi çocuğu kendi kararı
5 ay 5 günlük canım ya bilmiyorum her şeyi zaten tatmadan bile tükürüyor muhtemelen dediğin gibi..ne zaman geçecek bilmiyorum..önceden damlaları yutardı mesela şimdi de d vit damlasını falan da hep tükürüyor..tükürmeyi çok sevdi sanırım :)Canım sizin kaçıncı ay
İlk başta itiyorlar yemeyi bilmediği için sevmediğinden değil ben de yaşadım aynısını ilk günler ittiğini sonra yutabiliyor denemekten vazgeçme bence ama çok da zorlama bi iki kaşıkla başlıyoruz zaten ilk günler
Benimki de emiyor parmağını yaYa doktorlarda 3 yasina kadar normal diyorlar parmak emmesini emzik tutmadi ne yaptiysam simdi ellerine eldiven giydirsem korkuyorum uyumaz huysuzlasir die parmagini sadece uyku icin emiyor uyuyunca birakiyor gun icinde de emmiyor
3600 doğdu sadece anne sutu aliyor. Ama ek gdaya merakli gozukuyor bizimki. Biz yerken agzini bi sapurdatiyor lokmam boğazımdan geçmiyor :))))
Sut artsin diye ozel bisey yapmiyorum. Ama beslenmem az az ve sık sık. Surekli atistirma halindeyim. Bi ogun gec kalsam sutum olmuyor. Surekli tok olmam lazim. Ve su... su icmesemde sutum olmaz... bol bol su....Mehtapcim bize ne yediğini ne ictiginide yaz yediğini seyler sütun kalitesini arttırıyor olabilir tabi genetikte olabilir :)masallah masallah kuzucuga
Sut artsin diye ozel bisey yapmiyorum. Ama beslenmem az az ve sık sık. Surekli atistirma halindeyim. Bi ogun gec kalsam sutum olmuyor. Surekli tok olmam lazim. Ve su... su icmesemde sutum olmaz... bol bol su....
Şükürki gebelik kiloma da ulaştım. Sanirim sudan.
Senin bebegin Cok mu zayifki dogum kilosu ne. Ayrica kiloya takilma onemli olan yemesi. Saglkli olmasi
Sağlıkla kullanın inşallah bende çok istiyorum almayi , bu bezleri için kısırlık yapıyor diyorlar , ya memnun kalirsan kullanimi bebek pisik vs yapiyomu , tecrübelerini yazarsan sevinirim canımKizlar bugun yikanabilir bebek bezi aldim 2 tane. 4 tane de ped aldim. Bunlarla baslayip 2 katina cikarmayi planliyorum. Bu aldiklarim 1 bucuk aylik bebek bezi parasina denk. Sürekli bez almak hem ekonomik degil hem kimyasal hem dogaya zarar hem yer kapliyor:) insaallah kullanisli olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?