- 20 Aralık 2014
- 5.166
- 3.307
- 248
- Konu Sahibi Sseerraayy
-
- #21.721
Su cok içiyormusun peki. Az yiyip cok su icince de sut bol olur cnm. Ayrica ben iki cocukluyum diye evde 1 dakika bile duramiyorum. Ondan da kilo verdim. Asiri hareketliymBen hala cok şişmanım cunku sütum olsun diye yememden kesmiyorum. Ama bu halimdende memnun degilim hic..
E iyiymis kilosu. Ben cok zayif sandım. Bence gayet normal :)Bebeğim 3700dogdu canim.su an 7400kilo
Afiyet sifa olsun. Muza dikkat et hemen kabız yapio malesefBen de bugün kendi mayaladığım yoğurtla muz karıştırıp verdim iki çay kaşığı yedi tüküre tüküre yuttu yine de :)
Deneyince hemen yazicam canim.Sağlıkla kullanın inşallah bende çok istiyorum almayi , bu bezleri için kısırlık yapıyor diyorlar , ya memnun kalirsan kullanimi bebek pisik vs yapiyomu , tecrübelerini yazarsan sevinirim canım
al bendende o kadar yürüyen süt kamyonu gibi geziyorum.miktarı bile azalacak diye korkuyorum.troid hapida kullanmiyorum kullanip kullanmayacagima yaptirdigim tahlilleri göstereceğim özel endokrin dr u karar verecekBen hala cok şişmanım cunku sütum olsun diye yememden kesmiyorum. Ama bu halimdende memnun degilim hic..
Sade ve yer kaplamasin diye ikeaninkini alacaktım. Fiyati zamlanmis gibi geldi. Baby plus diny aldim ben de. Bir suredir azar azar oturtuyorum yemek saatlerinde. Bizi izliyor yemek yerken. Heyecanlanıyor. Onune bir plastik tabak falan da koyuyorum. Oynuyor. Simdilik memnunuz. Kolay temizlenecek bir sandalyeye benziyor.Kızlar mama sandalyesi alan var mı? Hangisinden alacaksımız? Ben kararsız kaldım fikir olsun
Ben de ikeanınkini düşündüm sonra minderini falan ayrı almak gerekiyor sanırım. Baby plus diny e de bi bakayım canım sağ olasın..en son kanzın 200liralık bi modelini d görmüştüm bi sitede o nasıldır bilemedim. Çok da pahalıya almak istemiyorum açıkçası 200ü pek geçmese iyi olurSade ve yer kaplamasin diye ikeaninkini alacaktım. Fiyati zamlanmis gibi geldi. Baby plus diny aldim ben de. Bir suredir azar azar oturtuyorum yemek saatlerinde. Bizi izliyor yemek yerken. Heyecanlanıyor. Onune bir plastik tabak falan da koyuyorum. Oynuyor. Simdilik memnunuz. Kolay temizlenecek bir sandalyeye benziyor.
İlk defa duydumKizlar 6 ay kinasi nasil oluyor yapaniniz varmi. Az vaktim var bende heves ettim yaa napmaliyim. Hic yapanda görmedim
Kizlar 6 ay kinasi nasil oluyor yapaniniz varmi. Az vaktim var bende heves ettim yaa napmaliyim. Hic yapanda görmedim
Ara internette full malzeme satiolar. Tabiki abarti belki ama ne bilim bebek Cok tatli oluyo.İlk defa duydum
Diş buğday partisi yapmayı düşünüyorum ama kına ne bileyim , belki içimizde adetleri gereği yapacak olan anneler vardır. Araştırdım ilginç geldi açıkçası :)Ara internette full malzeme satiolar. Tabiki abarti belki ama ne bilim bebek Cok tatli oluyo.
Canım pirinç unu ile mamayı nasıl yapıyorsunmerhaba güzel anneler ;
Oğlum 5.ayında 200gr alinca
(sadece anne sütü ile besleniyordu) doktorumuz ek.gıdaya baslayalim dedi yavaştan adi ustunde EK GİDA ana öğ7n yine anne sütü olacak.5aylik bebek için verildi.
EK GİDA 1.HAFTA
organik pirinç unuyla mama hazirla dedi veya hipp kasik maması önerdi pirinçli olandan.geri kalan tüm öğünler anne sütü
İlk gunler az az kasik kasik verin sonra yarim cay bardagina kadar verebilirsiniz
Zorlamayin .ek gıda sürecini olumsuz etkiler.
EK GİDA 2.HAFTA
Sabahları yine ayni sekilde pirinc unuyla mama
2.hafta 3gün kuralını uyguluyoruz.
3gün kuralı nedir ?
Kisaca bebeginize bir gidayi 3gün boyunca verip alerji yapip yapmadığını gözlemliyorsunuz..
2.hafta 1.gün.
Sabah pirinç unuyla mama
Aralarda anne sütü
İkindi patatesi kup kup dograyip ustunu hafif gececek icme suyu ile haşlıyoruz sonra tel süzgeçten geçirip çatalla ezerek iyice yediriyoruz.(tercihen buharda pisiriebilir daha saglikli)
Geri kalan ogunler anne sütü
2.gün
Sabah pirinc unuyla mama
Aralarda anne Sütü
İkindi vakti patates ve havuç ekliyoruz bu sefer puremize yukarda anlattığım sekilde tekrar iyice ezip yyyyediriyoz
3.gun
Pirinç unuyla mama kahvalti
Aralarda anne sütü
İkindi bu sefer patates havuç kabak püresi ...piştikten sonra uzerine bi cay kaşığı zeytinyağı .
her gun vücudunu kontrol edin.alerjik durumlarda doktora başvurun.
Ek gida 3.hafta 4.hafta
Sabah pirinç unuyla mama
Anne sütü
İkindi
Püre
Aksam
Elma ,veya armut püresi
Anne sütü
6.aydan.önce yogurt yok muhallebi yok corba yok.sadece pure ve pirinç unlu mama denildi.ek gıda alan bebege azcik su verilmelidir dedi.
Bunlar benim.doktorunun önerileri.karisik anlattiysam affola :)
Bizimkide 2 saatten 1 saate düstü uyanmalari alışkanlık mi dedim ama emiyor uyanınca da sende kilo durumuna bak doktoruna danış cnmBenimki de çok sık uyanır oldu en uzun iki saat yatıyor geceleri acaba bende mi ek gıdaya başlasam
Bizim 10 gün kaldı 6 aylık olmaya şu sıralar çok sık uyanıyor emziriyorum geri yatıyor galiba başlayacağım ek gıdaya açlıktan uyuyamıyor çocuk zannedersemKac aylik kac gunluksunuz ek gidaya geçicek kizlar?
Biz 5 ay 2 gunKac aylik kac gunluksunuz ek gidaya geçicek kizlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?