2018 mart-nisan anneleri

Canım iyiki yazdın ya Allah razı olsun kafamıza göre yapıyorduk yoksa dün gece hem o helak oldu hem biz ama dün 25dk ağladı gece uykusunda bu gece 6fk mucize gibi yalnız gündüz biraz zor oldu buna şükür diyorum bende emzirdim uyumasına izin vermedim mayışık yatağına koydum koymadan ağladı zaten ama çıktım odadan ilk gece yani dün üç beş yedi on dk da girdik bugün girmedik zaten 6dk sürdü ama bilmek için soruyorum bu geceden sonra on beş dk dan sonra mı girmek lazımmış canım
Çok tesekkurler canım peki şeyi biliyor musun biz aynı odada yatıyoruz illa farklı oda mı olması gerek o sorun olmaz heralde sanki uyanınca napıyım odadan mı çıkıyım bekleyim mi

Bebeğine okuduğun kitaplar varmı canım eğer varsa isimlerini atarmısın rica etsem.

kskada canım bu arada günde iki kez toplamda 6-7saate yakın mı uyuyor bu ay için çok değil mi bu kadar gündüz uykusu bizim iki uyku ama her uyku Max taş çatlasın iki saat oluyor ki çok nadir en az da 30dk ort her uyku 50dk bizde ama çok uykusu oluyır çünkü gece çok uyanıyor

Bir şey daha sorucam memeden soğur mu bu şekilde sanki bir süre sonra gece beslenmesi kesilecek gibi geliyor bana çalışmaya da başlıyorum memeden kesmek istemiyorum asla uykuya iyice dalınca emzir dedin ama bizim kızın öyle bir uykusu yok o uyurken bende uyuyorum nasıl yapsam onu

İnan ayni odada nasıl oluyor hiç bilmiyorum.. zaten dediğim gibi eğitimim falan yok bu konuda sadece cok okudum uyku konusunda. Evinin oda durumu uygun mu bilemiyorum ama uyku eğitimine başlamadan önce odayı ayırmanın, bebek kendi odasına alıştıktan sonra uyku eğitimine başlamanin doğru olduğunu okumuştum.. belki farklı Öneriler verenler vardır ama benim bildiğim bu şekilde..

Araya girmiş gibi olucam ama o yazdığı sureler sanıyorum uyanık kaldığı sureler. Yani sabah uyandıktan 2,5-3 saat sonra birinci uykusuna yatırıyormuş, birinci uykudan uyandıktan sonra 3-3,5 saat sonra ikinci uykuya yatırıyormuş. Yani ben öyle anladım:)

Ya ben de şeyi sormak istiyorum, gündüz uykularında da mi bu müzik aç, perdeyi kapat, kitap oku rutinlerini yapıyorsun? Gündüzleri hiç beceremiyorum kendi kendine uyumasını.. ayağa kalkıp oynuyor, konuşuyor.

Şu an için oda mümkün değil malesef irlandalı annenin verdiği bir konferansa katılmıştım o aynı oda olabilir demişti ama o kadın hem kendi çocuğu için kucağa alarak uyumayın deyip hemde bir kanguru markasının sponsorluğunda olduğundan oğlum şu marka kanguru da şıp diye uyuyor gibi çelişkiler sunduğu in Biraz itici buldum ve çokta güveneyim gelmedi dediklerine ama yinede şart değildir gibi geliyor da ayrı olması belki uykunun devamı için daha iyidir ama o konuda da çok zıt görüşler var Anadolu'daki kadınlar ayrımazdı diye geçiyor hatta şimdiki ünlü modası çocukları ile aynı yatakta uyumak ama ben kendi ihtiyacıma bakıyorum bu durumda imkan olsa odasını ayrı yaparım ama aynı odada olmakta emzirmek için avantaj :) bu arada evet dediğin gibi uyku aralıkları çok mantıklı malum uykusuzum hala :) senin tosbağa kız mı erkek mi bu arada hareket durumu. Nasıl demişsin ya gündüz oynuyor diye masallah bizimki sadece ağlıyor uyku konusu olunca :)

Benimki kız baya hareketli tutunup ayağa kalkıyor sıralıyor falan ama bu aralar hasta oldu burnu şelale devamlı akıyor, sildirmiyor da, oyle geziyor.. gündüz uykuları icin beşiğine bırakıp çıkınca hiç oralı olmuyor. Beşiğinde oynuyor ayağa kalkıyor sonra da ağlamaya başlıyor. O yüzden sordum nasıl bir rutin yapıyorlar acaba diye.

Geçmiş olsun canım düzelir hemen inşallah bizim de bir ara çok akıyordu Dr sey demişti portakal mandalina yasakmış bir yaşına kadar alerjik burun akıntısı yapıyormuş verme dedi önce sordu veriyor musun dşye aile hekimi bu Dr kesince onları düzeldi ama ondan mı oldu yoksa düzeleceği mi vardı onu da bilmiyorum tabi
Rutin gündüzde belki bir tık zor be kadar loş olsa da ışık daha çok oluyor ama yazsın öğrenelim :)

Bebekleriniz yiyor mu kizlar. Benimki zaten istahsizdi simdi hasta diye resmen ac yasiyor kaka yapmamaya basladi açlıktan. Sadece anne sutu aliyor o da yetmiyor tabiki doyurmuyor. Resmen imtihan bu istahsiz kizlarim aralarinda delirdim

Masallah canm baya ilerleme var biz kademeli uzaklaşma yolunu deniyoruz seninki ferber de var 3 5 10 dk bekle falan
Biz yanında uyutüp çıkıyoruz bir daha kısa uyuyup uyanırsa girmeden 10 15 dk bekliyoruz kendi tekrar dalcak mi diye
Sen bebeğine ne uygunsa onu yap canm
Keşke ağlamadan hemen uyusalar

İlla farklı oda olcak diye birşey yok zaten odanız karanlıktır uyanınca bebek seni gormuyorsa sknti olmaz sanırım

Evet gündüz de aynı şeyleri yapıyorum karartma perdesi aldım zaten dışarı bakıyoruz konusuyorum bak herkes uyumuş uyku vakti falan diye perdeyi kapatıyoruz sonra yatağına koyuyorum
Benim bebeğimde daha kendi uyumuyor az pispis ve ninni 5 10 falan sürüyor
Aynı seyleri yapmaktaki amaç uyku vaktinin geldiğini anlatmak

Sizide anlıyorum kimbilir ne cektrdiler de bu yola basvurdunuz ama Kizlar bu bebelere yazik degilmi agliyorlar of ((((

Zaten yas bir bucuk olmadan uykular düzene giriyor yani bu öğrenilmiş careszlige değer mi ?.......

Canım dün gece daha iyiydi uyandı ağladı hiç ses etmedim uyudu dk içinde emzirmeyi istedim ama cesaret edemedim uyanırsa diye kıpırdadı çünkü yalnız üstü açık kalmış galiba hasta gibi ya ona çok üzüldüm ama yine de eğitime devam ediyorum kıyamıyorum da ama yarım kalırsa daha kötü olucak hastalık ya da diş dönemine denk gelirse napıcaz canım ben sana para ödeyim ya da dua edeyim ya da ne istersen onu göndereyim senin sayende bende başladım eğitime inşallah hepsi uyur

Sizide anlıyorum kimbilir ne cektrdiler de bu yola basvurdunuz ama Kizlar bu bebelere yazik degilmi agliyorlar of ((((

Zaten yas bir bucuk olmadan uykular düzene giriyor yani bu öğrenilmiş careszlige değer mi ?.......
Size de geçmiş olsun canım
Ben iki günde şunu gördüm çocuk için daha iyi oldu tamamen meme bağımlısı olduğunu anladım iyice ve yeğenim var 4yslında hala sallanarak uyuyo uzmanlar az bir ağlamanın bir sey olmayacağını diyor zaten ağlamak deyince çok çok ağlamak aklınıza geliyor ama numara hepsi bu eğitime başlayan anlar demek istediğimi:) birde şöyle düşün canım araba kullanıyor musun bilmiyorum ama arabada giderken de ağlıyor e alamıyorsun kucağına dlreksştondasın arka koltukta olsan bile alamıyorsun kucağa orda da on dk ağlıyo bir sey oluyo mu hani olmuyo ben böyle düşünüyorum

Anladım herhangi bi destek alarak mi basladiniz bu eğitime. Nasil oluyor bi fikrimde yok. Bizimki ayri besikte uyurken bu aralar cok hasta diye kucak kucaga uyuyoruz tam yapistik birbirimize anlayacagin

İyice daldığından emin olduktan sonra emzirebilirsin ki ben her emzirmemde acti gözünü yatağına koydm sandalyede sessizce bekledim kendi daldı
11 de de emzirdigm oldu 2 de de ne zamn uyanırsan ben zaten uyuyamıyorum ayların alışkanlığı
gecmis olsun kuzucuga cabucak iyilesir insallah
Üstünü ortmuyorum uyku tulumuyla yatıyor oda 21 22 derece
Dış döneminde devam ediliyor zaten 1 2 gün ağrısı oluyor jel veya ağrı kesici ver derse doktorun verirsin hastaligi bilmiyorum canm daha fazla uyanır en fazla ama yarıda birakma artık
Bebisler uyusun da başka ne isteriz

Bebeğine okuduğun kitaplar varmı canım eğer varsa isimlerini atarmısın rica etsem.
Bir fil nasıl uyur
Haylaz timsah dislerini nasıl fırçalar
obur balina
Afacan maymun nasıl yemek yer
Yani büyük resimli kitaplar
1001 çiçek yayınlarında var
Sobe! Var 3 boyutlu kitaplar hoşuma gidiyor ama şuan için yırtar
İş bankası hareketli kitaplar var

Anladım herhangi bi destek alarak mi basladiniz bu eğitime. Nasil oluyor bi fikrimde yok. Bizimki ayri besikte uyurken bu aralar cok hasta diye kucak kucaga uyuyoruz tam yapistik birbirimize anlayacagin
İman gücüyle başladım :) irdanlı annenin seminerine gitmiştim birde intten okudum video izledim ark tecrübesi dinledim tak deyince de başladım inşallah sonu güzel olur
Aradığım destek kuvvet arkadaş senmişsin meğer hay ağzına sağlık ya:) sizde hiç oluyır muydu peki bizde diş dönemi baya gözler açık uyku hali yok yani aslında uyku var ama uyuyamıyo baya da uyanık o durumda napcaz gene mi beklicez o yatakta iken konu bevek olunca ne çok o şu bu özel durum oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…