2018 mart-nisan anneleri

Benim yeğenimde 30 aylık aynı senin dediğin gibi bütün gece uyanık hiç uykusu düzene girmedi.Ağlamalarına kıyamıyoruz ama bizlerde hasta olucaz bu gidişle.20 gündür uçuk çıkartıyorum bu sene ikinci.Hayatımda hiç uçuk çıkardığımı hatırlamıyorum .Astım tedavisi görüyorum uyku apnem çıktı(Uykuda solunum durması )Tedaviye başlamam gerek doktorum uyuyacaksın gece bebeğine Uyku eğitimi ver dedi.İnşallah bende başlıyabilirim eğitime .

Teşekkür ederim canım bakıcam.

2 3 gece olmuştu agridan uyandığı belliydi ağlama şekli farklıydı
O durumda napcaz bilmiyorum eğitim sonunda doküman vercek sanırım hastalık dış v.s. durumlar icin

Canım valla ne desem boş ben başarılı olsam yap derim kısmet artık yazarım ama inşallah
2 3 gece olmuştu agridan uyandığı belliydi ağlama şekli farklıydı
O durumda napcaz bilmiyorum eğitim sonunda doküman vercek sanırım hastalık dış v.s. durumlar icin
Canım artık yatağa koyunca ağlamadan uyuyor mu senin kız bizde mi anormallik var emziriyorum zaten çok uykusu gelmiş oluyor anlıyor yatıracağımı ve ağlıyor ama üç-dört dkya düştü sonra uyuyor bir süre sonra acaba oyuna çevirip hiç mi uyumaz yoksa hep ağlayarak mu uyur yoksa direkt mi uyur
Uyku tulumu ne aldın bu arada canım terleme yapmadı mı sizde hiç ben terliyor diye yazmıştım ya mont niyetine kullamıyorum
Ayrıca size en baştan demeleri gerekti bence şu durum olursa şöyle böyle diye, kaç gün oldu sizin bizim 4.gecemiz olucak

Bizim 7.gün bugün başladım yatağa koyup odadan çıkıyorum 10 dk falan ağlıyor uyuyor
Zamanla hiç ağlamadan uyuyormuş
Arkadaşım öpücük atıp cikiyom artık kendi uyuyor diyor
Uyku tulumu bebek house dan aldım 2.5 tog pamuklu ama ince kolu citcitli ben çıkardım uzun kollu giydiriyorum öyle yatiyor terlemiyor
Başta form doldurunca soruyorlar hastalik diş ayağa kalkma emekleme v.s. durumlaro var mı diye

Hadi inşallah bize de nasip olur ağlamadan uyuması içim gidiyor şu an yatırdım 6dk oldu ağlıyo birde işe başladım bugün çok üzülüyorum ya onun iyiliği için biliyorum ama işte bugün değişik bir psikolojideyim

kskada canım dedin ya bugün yatağa koyup başladım diye önceden nasıl yapıyordun ben emziriyorum ninni açıyorum uyumadan koyuyorum bugğn de annem iyice uykusu gelmiş salıncağı var onda sallamış uykusu da varmış iyice sonra yatağa koymuş ağlamış beş dk uyumuş ben varsam bir tur emziriyorum mutlaka da yanlış mu acaba birde bizim sabah zor oluyor biraz çok uyanıyor sabah

İlk 3 gün yanında sandalyede oturduk ninni pispis falan 4-6. günler sandalyeyi kapıya doğru getirdik temas yok ninni olabilir 7.gün odadan çıkıyoruz
Gündüz uykusundan önce emzirmek yok yani daha önce emziriyon 1 saat falan memede uyumasın diye
Gece uykusunda emzirmeyı başa alıyoruz sonra pijama müzik kitap okuma falan
Sallamayi uyusun diye mi yapmış
Sabah zor oluyor derken gece sk mi uyanıyor erken mi kalkıyor

Bizim cadı elektrikli salıncağı çok sevio görünce biniyor annemde bindlrmiş uykusu gelmiş iyice bence çok sıkıntı değil çünkü yatağında uyuyor zaten gece iki kere uyanıyor yanlış hatırlamıyorsam birinde epey ağlıyor yani uyanıp tekrar uyuyor sakinleştirmem ya da ninni açmam gerekiyor sabah 5ten sonra da gene ağlıyor uyumakta zorluk çekiyor saat başı ağlıyor emdiği zamanki gibi oluyor ya inat kırma şekli yapıyor ya da dişi çıkacak gibi çok kaka yapıyor eli ağzında sürekli ondan bilmiyorum ama pes etmek yok allahın izni ile
Ben sandalye yöntemi yapsam olmazdı heralde ya görğbce beni daha çok ağlıyo size sandalye olsun diye onlar mı dedi siz mi seçtiniz artık gece uyanıyor mu sizin bebiş senin dediğin gibi yapmayı denicem emzirme işini açıkçası emzirip mayıştırmak işime geliyor ama yanlış ise yapmayım tabi birde dedin ya öpücük atarak çıkıyormuş artık diye o ark bebeği ne kadarlık eğitimden ne kadar sonra olmuş acaba ben şu an en az bir ay daha gözden çıkardım ağlamaması için ya birde enn çok ne kadar okusan da aslında bilsem de ağlaması zarar vermiyordur değil mi bu konuda kesinlik vae mı işe de başladım ya özellikle gece ağlayınca içim çok acıyo kucaklayıp almamak için zor tutuyorum kendimi

Ağlayarak uyutma canım , bebeğin için hiç iyi bişey yapmış olmuyosun. Alışırmi evet alışır. Ama onu baskiliyosun. Vicdanli bi annesin , pedagoglar bunu tavsiye etmiyor. Çocuğun kaka ,dış , hastalık ya da gündüz uykulari uzun değilse düzelir uykulari .

Vicdanen yazıyorum bebeklerinize baskı yapiyorsunuz ağlayarak uyutarak. . Ona iyilik yapmiyosunuz. Düşünün bebek bi zaman sonra anliyorki, annem gelmiyor, siz ona eğitim verdiginizi düşünüyorsunuz ama sizden umudunu kesiyor . Yani bebeginizin size karşı güveni zedeleniyor. İleride bencil olma ihtimali de var , daha başka olumsuz yanlarida var .
Pedagog kitabında okudum . Adem güneş güvenli bağlanma kitabını tavsiye ederim . Aglatmadan çocuğu alistirabilirsiniz dogasina bırakır , bebekler kendini bulsun.

Canm bizim müzik sabaha kadar açık oluyor kısık seste hem disardaki sesleri engelliyor uyanınca da uyumasına yardimci oluyor 15 dkyi geçerse uyuyamicak gibiyse sakinleştirip tekrar yatirabilirsin
Sandalyeyi onlar dedi aşamalı olarak uzaklaşmak için
Bir anda bırakıp odadan çıkmayalım diye
Bizimkide hep 5 te uyandi biraz bekleyip aldım
Dün ve bugün 6.30 uyandi
Dün akşam 6 da uyuttum gece bir kere emzirdim
Sabah ağlamadan uyandi maşallah
Valla canm bu konuda bende çok kararsızım ağlamasına dayanamıyorum ama aylarin alışkanlığı
Ilk sallamaya başlayınca da ağlamıştı sonra onada alismisti
kucağıma alsam gene ağlıyor uyuyana kadar
Yani bunun kararını kendin vercen canm

Kizlar bende yazmayayim yazmayayim dedim ama her bu yazdiklarinizi okuduğumda icim cız ediyor yemin ederim....

Onlar bebek ve bisey yapmasaniz bile bikac ay sonra goreceksiniz kendi kendilerine nasil uyuduklarini. Bu bir süreç... tabiki de zor zirr pirt uykumuzdan fedakarlk yapmak ama annelk bunu gerektrmezmi......

Bebek sadece aç olsugu icin emmez haklisiniz... annenin kokusunu duymak istedginde de emer , kendini guvende hissetmek icin de emer, korktugunda emer... emer de emer... bundan mahrum brakmayin ne olur

Bi zaman sonra aglamadan yatio diosunuz haklisiniz bende cok okudum bunu. Ama onun sebebi uyumayı ogrenmis olmasindan değil , sadece anneden umudunu kestiginden.... nasil olsa annem yoo diyor, sizi yok saymaya basliyor..... ve buna da eğitimde öğrenilmiş çaresizlik deniliyor .

Benimde içim ciz ediyor , 2 hafta boyunca gece de 6 kere kalktigimi biliyorum çok zor . Sadece 1 gece baskiladim , oda ailemin yanindaydim , dedesine cok gitmek istedi babam da almadi bi turlu kucagina , adam da hakli isten geliyor yorgun ama cok bozuldum , zorla aglatarak uyuttum , ertesi gün bebeğim yüzüme bakmadı sanki . Bana ihtiyac haric emzirme vs , ananesine gitmek istedi hep . Bakışlarında, davranislarinda hep hissettirdi kirginligini . Ben atak diye düşünmüştüm ama 2 hafta sonunda baktım ki üst dışı patlayip beyaz çıkmış çok şükür . 2 yaşına kadar bunlar olacak . Anne içinde çok zor ama bebek içinde çok zor . Anne de yorgunluk ama bebek de travma bırakıyor.

Anladım canım inşallah daha iyi olucak
Öğretmenim ben dediğin durumları biliyorum ancak bu bizim yorumunuz yani gece her uyandığında aslında emmek istemiyo bunu da biz yapıyoruz bu çok mu iyi bir şey baktığım zaman onda da memeye bağımlı oluyor ama ağlamıyor ya o zaman zarar gelmiyor mu ona... Bunlar çok yoruma açık durumlar
Bir keresinde 6kere uyandı demişsin canım ben her gece 15kez kalkıyorum herkes yaşadığını bilir ben kendi bebeğim için iyi olanı yapmaya çalışıyorum şu anda kskada ile zaten zorlu bir yola girdik bu anlamda düşünceniz böyle olmasa bile yazmazsanız sevinirim yanlış anlama lütfen burası bir platform tabiki de sende başta yazsam mı yazmasam mı dediğin için dedim

Herkesin fikrine saygi duyarım tabi herkesin yetiştirme yontemi farklı
Biz 9 aydır en fazla 2 saat kesintisiz uyuduk memede uyuma kucakta gezme 5.ayda ayakta sallama sonra onda da uyumamaya başladı ağladi memede uyumadı uykuya dalamiyordu
Saatbasi bazen yarım saatte bir uyanıyor en ufak seste odaya giremiyorduk yatakta dönemiyoruz nefes almaya korkar olduk o derece
sürekli uyandığı için uykusunu alamıyor gün boyu mizmiz
Şu an gayet mutlu çok şükür aglayarak uyanmiyor çünkü uykusunu alıyor
Gece emmesi refluye neden oluyor çocuğun sağlığı önemli değil mi ilerde reflu olursa pişman olmcakmisinz ki bunu ömür boyu cekcek yediklerine hep dikkat etmesi gerekcek
Evet ağlıyor çünkü alıştığı şekilde uyumak istiyor her yeni uyutma şeklinde olduğu gibi
şu an bebeğim gayet mutlu konuşmaya çalışıyor yemesi düzeldi uyku saatleri belli
Bana da küsmedi onun için doğru olan sağlıkla büyümesi uykuda çok önemli bu dönemde

Ben vicdanen yazdım , yanlıs birşey okudugumda yazarım anneleri uyaririm ama sana yazmam. Senin bebeğin senin tercihin elbette ,düşüncem değil bu arada ,pedagoglarin yazısını yazdım . Bir keresinde demedim 2 hafta boyunca yazdım . Yani her gün ve inanılmaz bi derecede yanından ayrilamiyordum. Bu hafta onu da çözdüm . Ayrı bırakarak değil , yanında durarak güven verdim . Şu an bebeğim odasında ben odadan yazıyorum beni görüyor . Ben de tecrübeli bi anne değilim . İlk bebeğim , sadece akışına birakiyorum

Öncelikle ben fikrimi söylemedim ama vicdanen yazdim . Pedagoglarin yani çocuk psikolojisi üzerine eğitim alan insanların genel teshisini yazdım . Senin bebeğinin başka sıkıntısı var . Sindirim olabilir mesela Demir eksikliği huzursuz ediyor olabilir , emziriyorsan yedigin şeyler sütten çocuğa alerji yapabilir . Dış yapıyor olabilir . Kaka si olabilir. Dogdugundan beri varsa sindirim olduğuna garanti veririm.. Yani senin yazdıkların uyku sıkıntısı gibi durmuyor .. Sanki başka huzursuzlugu var gibi , evet uyku çok önemli . Niye uyutuyosun diye kimse bişey demiyor . Aglamasi vicdanı sizlatiyor.

Bebeğin küsmüyorsa bence bi düşün derim
Küsmesi lazım doğası gereği .. Yani bebeklere bu baskıdan sonra çocuk anne ile güvenli baglanma kestiği için ,küsmüyor büyük ihtimal . Kitap dan bişeyler yazip seni üzmek istemiyorum . İstersen sen araştır ilerisini. Sanada yazmam.artık. madem kiziyorsunuz siz bilirsiniz .. Sağlıkla büyütelim inşallah

Bebeğin iyileştimi merak ettim canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…