- 4 Ağustos 2012
- 3.180
- 3.465
- 133
- Konu Sahibi Sseerraayy
-
- #22.921
Bu arada benim bebeğim 1 ayda 1 kg almış , ve boy olarak , 1 ay ileride gittiğimizı söyledi Dr . Ben ev yapımı kavurma mutlaka her gün çorbasına katiyorum. Sanırım ondan dolayi ilerledi. Ekstra başka hiç bişey yapmadım ev yapımı yoğurt Avakado ve kavurma ..
Çok teşekkür ederim canım , yatın yapicam inşallah sever Allah razı olsunAllah razı olsun teyzesi :) bunun tadı çok güzel oluyor canım benim.oğlum çok seviyor ben bile tuz atıp içiyorum dene mutlaka :)
SEBZELİ TEL ŞEHRİYE ÇORBASI
yarım kabak yarım havuç çeyrek patates ve bir top ilikli kemik suyu ve bir dis sarimsak ve azcik sogan suda haşlanır.pişince ezilir veya blender yapulir içine 1 yemek kaşığı tel şehriye ve biraz kimyon biraz nane bir iki damla.limon suyu (kimyon gaz yapmasın diye ) eklenir ve biraz daha pişirilir .
Mercimek.corbasinin içine bir parça atıyorum . Biraz daha kaynatip blender dan geçiriyorum . Yeşil mercimek kırmızı mercimek patates havuç soğan sarimsak çorba gibi yapıyorum atıyorum. Kavurmayi babam yaptı , kaka yi da rahat yapiyor sanırım Kavurma dan gelişim gösterdi çünkü 1.5 aydır buna başladım . Kavurmayi, babam hayvanın kendi yağı ile kavuruyor soba ateşine ağır ağır , sonra kasetleri koyar donunca buzluga atıyor.Kavurma yi nasıl katıyorsun çorbasına boyut olarak içerik olarak canım?
Ya vakti varmis demekki cocugu oladsr kusturdumki bosu bosuna. Kizim 6 aylikken yerdi. Bu ufaklik daha gec basladi. Nasil basladgni bnde bilmiyorum daha dogrusu şöyle söylim. Cocuklar daha rahat edio diye bis mutfak masasinda degil yer sofrasi getiriyorum odaya. Ods bizim yediklerimize saldırıo resmen. Ufak ufak agzina vere vere alıştı. Ama şunu anladimki sivi seyin icinde katiyi sevmiolarmis. Dirrk ağzına verince ufak ufak cignemeye basladi. Ekmek domates fln. Peynir.Biz hala puture gecemedik, Doktor balığa baslayabilirsin dedi . Somon aldım parça olarak eline veriyorum . Onu emiyor. Sen puturé nasıl geçtin ? Gözünaydın ya maşallah
Avakadoyu Armutla karistirip verdim hep ama yoğurt da olur , evet çok şükür ya Allah sağlık şifa versin hep bebeklerimize.Masallah linacim avokadoyu yogurtla karistirip mi veriyosun
Yumuşak olunca yiyor ama bugun Şehriye corbasini vereceğim bakalım . Bir kere yumurta sarısı verdim eline kendi kendine Yemiştı ama çok açtı :) Çok zor oluyor böyle . İnşallah bizde kısa. Zaman da geçeriz. Annem hiç zorlama diyor yemek sularindan ekmek le ver , gelir devamı diyor . Biz normalde eve ekmek almıyoruz . Köyden ekmek getirticem. Bu arada her çocuk aynı olmuyor gerçekten . Ablam ilk çocuğuna hiç bişeyde zorlanmiyodu . Ama 2. Çocukta anladım ki , ilk çocuğum meğer oyuncak bebek gibiymis der hep . Herşeyi zor oldu 2. Çocugun :) .Ya vakti varmis demekki cocugu oladsr kusturdumki bosu bosuna. Kizim 6 aylikken yerdi. Bu ufaklik daha gec basladi. Nasil basladgni bnde bilmiyorum daha dogrusu şöyle söylim. Cocuklar daha rahat edio diye bis mutfak masasinda degil yer sofrasi getiriyorum odaya. Ods bizim yediklerimize saldırıo resmen. Ufak ufak agzina vere vere alıştı. Ama şunu anladimki sivi seyin icinde katiyi sevmiolarmis. Dirrk ağzına verince ufak ufak cignemeye basladi. Ekmek domates fln. Peynir.
Sebze corbasini da cektim ama parcali braktim braz denedim yedi
Aynen bu arada masallah bebisine iyi kilo.almis annesiiiiii.Yumuşak olunca yiyor ama bugun Şehriye corbasini vereceğim bakalım . Bir kere yumurta sarısı verdim eline kendi kendine Yemiştı ama çok açtı :) Çok zor oluyor böyle . İnşallah bizde kısa. Zaman da geçeriz. Annem hiç zorlama diyor yemek sularindan ekmek le ver , gelir devamı diyor . Biz normalde eve ekmek almıyoruz . Köyden ekmek getirticem. Bu arada her çocuk aynı olmuyor gerçekten . Ablam ilk çocuğuna hiç bişeyde zorlanmiyodu . Ama 2. Çocukta anladım ki , ilk çocuğum meğer oyuncak bebek gibiymis der hep . Herşeyi zor oldu 2. Çocugun :) .
Tamamen sana özgü yazmadım aslında farklı fikirde olanlar hunharca eleştirip gidiyor da ona istinaden genel yazdım bak ne güzel demişsin saat başı diye kendi bıraktı diye emerek uyumayı yani sen gece saat başı kalkmayı problem etmiyorsan sorun yok zaten ben herkes uyku eğitimi versin görüşünde de değilim bende her seyi denedim bu zamana kadar dua dahil Dr nöroloji göstermek dahil yani hadi hop diye başlamadım ki bence hop diye de başlabadabilir tamamen kişisel tercih artık en son bu kaldı ve tek yöntem ağlatmak değil yani tamamen alıştığı düzene direnme olduğu için yapıyor tüm yaptıklarını benim vucudum artık dayanmıyor seninki dayanıyorsa istediğin şekilde devam et gönlüne göre inşallah düzelir hepsi:)
Canım yavaş yavaş gece olduğunu anlatmaya çalış. Uyumasa bile gece oyun, yemek verme. Işık çok hafif olsun. Kanguruda evin içinde gezin mesela sonunda pes edip uyur insanın sırtı çürüyor evet ama annelik başlı başına manyaklıkmış bunu anladık sonuçta. Dayanırsın diye umuyorum. Bir süre deneyin bunları. Üç gün kuralı var bebeklerde. Peşpeşe bi rutin oluşturup uygulamaya çalışın. Allah kolaylık versinBenimkide 7.ayın son haftası ile başladı 9,5 aylığız hala aynı bide gece uykuyu tamami ile bırakıcak gibi bazen sabaha kadar oturuyoruz.Şaşkınım.
Canım benim kimse vicdansız anne değildir kimse senin çoçugunu senden baska daha iyi düşünemez.Bana doktorum bebegim anne sutunu emmediginde soylemisti ben agliyordum hungur hungur o bebegin annesi sensin demisti herkes bir yere kadar senden başkasi onu senden daha iyi dusunemez diye.Ben burdaki herkesin fikirlerini okuyorum ve hepinizede saygi duyuyorum uygulayip uygulamamiz bize kalmis birsey.Ben herseyini doktora soruyorum mantigimla hareket etneye calisiyorum senin sayende irlandali anneyi takip etmeye basladim diger kskadadan uyku egitimi ile ilgili bilgi aldim bayagida mantigima yatti.Kendimi hazir hissedince yapmaya calisicam,yapabilirmiyim bilmiyorum tabi.Diger arkadaslardanda guzel fikirler oluyor kiminin yemekle kiminin oyunla kiminin gelisimle .Burasi terapi gibi geliyor ve birbirimizi elestirmeden guzelce yazalim cunku daha hamileyken tanistik ne mutlu bize.Sizde yazmaya devam edin ben cok takip ediyorum sik girip yazamasam bile.Hepimizin bebekleri duzelsin mutlu bebisler mutlu anneler olalim.Bakin Martta yas gunleri basliycak bebeklerimizin ilk yas gunlerini neler yapicaz hazirliklar onlari yazicaz daha.
Eline elma portakal ekmek haslanmis brokoli karnibahar veriyorum ben...mesela boncuk makarnayı yoğurtlu yorum önce tek tek ikişer ikişer derken sonra kasik kasik yedirdim... omlet çeşitleri pankek çeşitleri koparıp koparıp yedirdim önceleri ogurdu kustu sonra alıştı ilk olarak corbalarina tel şehriye ve pirinç katarak başladım ben... alıştırmayA bak canım sonra zorluk çekersin öpüyorum kuzuyu
Bu arada benim bebeğim 1 ayda 1 kg almış , ve boy olarak , 1 ay ileride gittiğimizı söyledi Dr . Ben ev yapımı kavurma mutlaka her gün çorbasına katiyorum. Sanırım ondan dolayi ilerledi. Ekstra başka hiç bişey yapmadım ev yapımı yoğurt Avakado ve kavurma ..
Dana eti evet , kurban etiyle her yıl yapariz biz .Kavurma ne canım dana eti mi
Patates hariç yaptım ve yedi :) az yedi ama olsun yedi çok şükür teşekkür ederim . M mehtapmhtp88 çok şükür ya :))Allah razı olsun teyzesi :) bunun tadı çok güzel oluyor canım benim.oğlum çok seviyor ben bile tuz atıp içiyorum dene mutlaka :)
SEBZELİ TEL ŞEHRİYE ÇORBASI
yarım kabak yarım havuç çeyrek patates ve bir top ilikli kemik suyu ve bir dis sarimsak ve azcik sogan suda haşlanır.pişince ezilir veya blender yapulir içine 1 yemek kaşığı tel şehriye ve biraz kimyon biraz nane bir iki damla.limon suyu (kimyon gaz yapmasın diye ) eklenir ve biraz daha pişirilir .
Ben bana deselerdi ki bu kadar gelişme olacak diye mümkün değil derdim benim yasadıklarımı uyku konusunda bilsen çok zor geceler gündüzler geçirdim 8. 5ay herkes kendi yaşadığını bilir ya hepsi ii olsunlarYaa hepimizinki pamuk gibi aralıksız uyusun inş. Ben de çok dert ediyorumvücudum da iflas etti ama ne bileyim direniyorum.
Patates hariç yaptım ve yedi :) az yedi ama olsun yedi çok şükür teşekkür ederim . M mehtapmhtp88 çok şükür ya :))
Sebzeyi ayrı yaptım Şehriye ye az koydum bilender gecirdim, yemezse ziyan olmasın diye Şehriye çünkü blander yaosamda puturluk kalıyo. Sehriyeyi sadece gecirmedim blanderdan . İnşallah yarın da puturlu bişey yapıcam bakalım :)Masalllah sevindim. Sebzeleri çatalla mi ezdin
E hadi bakalim yiyecekler eninde sonunda kaçışları yok :)Sebzeyi ayrı yaptım Şehriye ye az koydum bilender gecirdim, yemezse ziyan olmasın diye Şehriye çünkü blander yaosamda puturluk kalıyo. Sehriyeyi sadece gecirmedim blanderdan . İnşallah yarın da puturlu bişey yapıcam bakalım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?