2018 mart-nisan anneleri

Portakallı irmikli gece mamasi

Not : portakal alerjiktir ve asidik bir meyvedir pişik yapma ihtimaline karşı hergün verilmemelidir 1 yaşında veya 9.aydan sonra alerjik bir reaksiyon göstermediği taktirde verilebilir .

Malzemler
1yk tam bugday unu
1 portakal suyu (taze sıkılmış)
1 tatlı kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı ceviz içi iyice çekilmiş rondodan
1 tatlı kaşığı rondodan iyice çekilmiş bisküvi

Tam bugday unu portakalla birlikte kıvam alana kadar karıştırılıp pişirilir. İrmik üstünü gerçek kadar suyla başka. Bir yerde pişirilir. Portakallı karışıma irmik eklenir üzerine en son ceviz içi ve cekilmis bebek bisküvisi konur afiyetle yedirilir...

Bu gün ki gece mamamiz buydu afiyetle yedik ...

Kızlar keçiboynuzu unu kullaniyor musunuz? Benimki keçiboynuzu unu kattığım mamalari yiyor aynı kakao gibi :) yoğurt muz keçiboynuzu unu mesela uykudan önce hem tok tutucu hem hafif mama

Kızlar keçiboynuzu unu kullaniyor musunuz? Benimki keçiboynuzu unu kattığım mamalari yiyor aynı kakao gibi :) yoğurt muz keçiboynuzu unu mesela uykudan önce hem tok tutucu hem hafif mama
Ben buyuk kiz icin almistim sute karıştırıyordum kakao gbi. Bi sure icti simdi istemiyor. Ama o keciboynuzu unuyla kek tarifleri var onlardan deneyeceğim.

Kizlar bebeklerin reddettigi gidalari tekrar deneyin. Benimkisinin sevmediği seyleri uzun süredir denememistim. Simdi dneeyince kabul ettikleri oldu

Canım devam sutlu mamalar sutlu pirinçli diye geçiyor mesela ben sadece pirinçli yazanı alıyorum :) sutlu yazanları almıyorum yaniii:)
Peki neden :) bilmedigimden soruyorum. Benim kizim kasik mama hic sevmedi tahilli flan. Simdi buaralar sadece sutlu pirincli az az aliyor. Onu da pek sevmedi sanki

Peki neden :) bilmedigimden soruyorum. Benim kizim kasik mama hic sevmedi tahilli flan. Simdi buaralar sadece sutlu pirincli az az aliyor. Onu da pek sevmedi sanki

Canım kasik mamasi illa suyla yada devam sütüyle karıştır yedir değil ki...tahilli aldığım. Kasik mamayi kahvaltısına katıyorum çorbasına katiyorum sevmiyorsa öyle dene.sutlu pirinçli kasik mamasina azcik tarçın eklemeyi hiç denedin mi :)
Benim derdim bebeğim tahıllar dan vitamin alsın aslında kasik mamasi yesin değil:)benim derdim aslında bi şekilde devam sutunu içermek çünkü tek göğüse düştük ve sütüm az :)
Yumurta sarisi muz ruşeym ceviz ve bir tatlı kasigi da tahilli karışım üstüne pekmez mesela benim.oğlum çok seviyor :)
Ark.bebeği de hiçbir kasik mama yemezdi herobaby olanları yedi ben hippten yanayım:)

antibiyotik kullanirken çocuğu cok halsiz yorgun olan var mı. 10 aylik daha halida uyudugunu falan hic gormemiştım. simdi hep uyumak istiyor

Canım tadı nasıl hiç baktın mı?
0_6 aralıginda olanın tadı çok kötüydü boyle demir kokuyordu.Ilk 6 ay 2 saatte bir gecede dahil içti,çok sevdi.Şu an kullandığımız 2 numaralı 6_12 olanı zaten kutuda daha güzel kokuyor diğerine göre tadı güzel canım.Bunun içine kaşık mamalarını karıştırıpda verelebiliyor.

Çok teşekkür ederim canım sma alıcam bu sefer :)

Son 1 yılda sanki 20 yaş yaşlandım...Dinleyemiyorum bebek uyurken uyu diyorlar bebek uyurken yemek yapıyorum %90 yemek yiyorum veya temizlik....
Eşimle aramda 8 yaş var eşim romantik biri değil ormantik bile değil tabiri caise kütük.
İnsanlığı çok iyidir insan olarak mükemmel biri.ama araya duygusallık duygu girince ...
Çok hırcin oldum.kızlar. bu yorgunluğun yanında onun duygusuzlugu beni yoruyor.
Sanki biz genç yaşta iki çift değilde oğullarını evlendirmis iki çiftiz yaşayış olarak...ailesini de sevmiyorum hep somuruyorlar çünkü para para para ben uğraşıyorum iki.kuruş biriktireyim ev alalım ama nerde... başkalarına yedirirkenlaf yok ben biraz harcayinca tutumlu olalım vs vs ...zoruma gidiyor...

Aslında benim derdimpara pul degil karnım tok ama ruhumu aç bırakması...

Yorgunum çok yorgun bedenim neyse de gönlüm...

Buhayatbenim benden bahsetmssin resmen.. aynılarını bende yasiyorum. Bir kutukte bende var. Cok monoton biri cok resmen kendi dinginligiyle monotonluguyla benim gibi sen sakrak gulen eglenen birini koreltti. Ki bunu onada söylüyorum keske daha canli olsa daha sosyal daha ruha iyi gelen biri olsa. Ama degil ve bir omur boyle gececek yazik, cok yazik..

Canım biz doğduğundan beri hipp kullanıyoruz ve çok memnunuz .Ne kabızlık ,ne gaz hiçbir şikayetimiz olmadı ,hala da kullanmaya devam ediyoruz .Kaşık mamalarında da hipp yulaflı ve pirinçliyi kahvaltısına karıştırıyorum bazen .Ben de değişiklik olsun diye en son aptamilin kaşık mamasını aldım .

Çok üzülüyorum ve kafama takıyorum bir cümle kurmak yorgun uykusuz yarı açık gezen anneye sevgi dolu bir cümle kurup onun gönlünü okşamak bu kadar zor mu ?
Bilmiyorum ne olacak böyle. Böyle evlilik hayall etmemiştim

Bir dahaki ayda hipp denicem cnm benim sağol

Canım zaman zaman hepimizde oluyor inan akıl edemiyordur sen yap pşlanpprogram ben mesela konsere gidelim dedim ok dedi bu ay gene gidicez ben demesem çok zor onun akıl edip demesi kötü olduğu için değil işte gereksiz, bukuyur yani ne bileyim erkek işte hani bu konser olmaz evde sinema olur dışarda yemek kahve olur tlf yarım saat kenara koyup sohbet etmek olur sen at adımı çünkü ondan beklersen üzülür durursun

Csnim seni cok iyi anliyorum ya bunlar hepsi yorgunluktan biz kadınların bintane seye yetişirken cok destek goremememiz.... benim eşim yardim eder sağolsun brn kizimi doyururken o digerini doyurur mesela.... benden yemek yapmasam sormaz neden yapmadin diye. Ama iki gun elini eteğini cekse perisan durumdayim
Tabiki oyle gunlerde oluyor malesef.

Monotonluga gelince erkeklerin genel.ozelligi herhalde bizimkide ole. Napalim biz biseyler yapcaz artik onlarda ayak uydurcak. Ama mutlaka mutlaka anne baba saati yapilmasi taraftariyim ben. Resmen notrlenio insan..... sor yapabiliomuyum. Cok nadir ama her hafta yapilmali.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…