- 31 Ekim 2017
- 1.540
- 1.041
- 63
- 37
- Konu Sahibi Sseerraayy
-
- #23.201
Oh maşallah aktif senin bebek , maşallah Allah nazardan korusun :) bizde iyiyiz yürümeye hevesli ama emeklemek yok istemiyor yüz üstü yatınca bile kızıyor çok şükür sağlık olsun .Şükür iyiyiz canim sen nasilsin ?
9.ayda benim bebegim sunnet oldu o nedenle 1 yasindan sonra yapacagiz ama mutlaka yaptiracagim ben...
Kizlar benim oglum adimlari daha da fazlalastirdi sanirim yasiyla beraber yuruyecek
Gece kalkmasi kotuymus ama bizimki 12den once uyumuyo. Cildircam artik. Eskiden 8 9 gibi uyurdu. Islerimi hallederdim, dinlenirdim, eşimle vakit gecirirdim. Simdi butun gunum bitiyo bir sey yapamadan. Gunduz de 12 bunu uyuyo bir de aksam 6 gibi.Kizlar ben oglumu 9.30 da uykuya yatiriyorum gece 4 ve sabah 8 kalkiyor.n3 zaman gece yatip sabah uyanacaklar :)
Gunduz 2 kere uyutuyorum ogleden once ve ogleden sonra .
Yazi ozledim ya kış eve tıkılıp kaldik.yaz gelsin parklara gidelim.pikniklere gidelim avm avm gezelim :)
Akşam 6 ikinci uyku icin cok geç bir saat canm ondan gece 12 de uyuyorGece kalkmasi kotuymus ama bizimki 12den once uyumuyo. Cildircam artik. Eskiden 8 9 gibi uyurdu. Islerimi hallederdim, dinlenirdim, eşimle vakit gecirirdim. Simdi butun gunum bitiyo bir sey yapamadan. Gunduz de 12 bunu uyuyo bir de aksam 6 gibi.
Doktorumuz 13.ayda menenjit aşısını yapalım dedi.Nasılsıniz kızlar , bebekler nasıl ?menenjit aşilarini naptiniz?
Haklisin 6 cok gec. Ama o saatte uyumak istiyor. Nasil duzelticem bilmiyorum. Zorla uyanik mi tutsam acabaAkşam 6 ikinci uyku icin cok geç bir saat canm ondan gece 12 de uyuyor
Uyku araliklarina dikkat etmek gerekiyor
Biz akşam en geç 8 de uyuyoruz
Merhaba ayni benim kizimin uyku düzeninden bahsetmişsin sanki. Cokckotu. Ilk uykusunu oglen uyuyor sonra aksam 6da da bi kestirmek istiyor. Engel olamiyorum ne kadar gurultude olsada uyuyo. Dun bi deneyeyim dedim agladi falan zor bela uyanik tuttum ikinci uykuya izin vermedim. 9da uykusu cok vardi hemen uyudu sevindim hatta uykulari erkene çekecem diye. Ama benim cadı napti. 12de uyandi ve gece 2 buçuğa kadar uyumadi deli etti beni.Haklisin 6 cok gec. Ama o saatte uyumak istiyor. Nasil duzelticem bilmiyorum. Zorla uyanik mi tutsam acaba
Sabah erken uyandirirsan akşam uykusuda düzelir sabretmen lazım ve düzenli aynı saatlerde yatırmak lazimHaklisin 6 cok gec. Ama o saatte uyumak istiyor. Nasil duzelticem bilmiyorum. Zorla uyanik mi tutsam acaba
Bunu her gece dusunuyorum ama gece gec uyuyunca sabah kendim de kalkamiyorum:) ama hala yapicam inanıyorum.Sanırım bizim çaremiz sabah 7den once falan uyanmak. Oyle uyanirsak ilk uykuda ikinci uykuda bikac saat erkene cekilcek. Dolayısıyla erken uyuyacaklar. Yani dusunce sadece insallah olur :)
Merhaba brnim kiz 11 ay 1 haftalik suan. 11 ayken tartildik 10 kilo 700 gr. Bir ayda 400 grama yakin almış. Yeme konusunda cokcok seçici. Kahvaltimiz yumurta yogurt ekmekten oteye gecemiyor oglenleri sebze pureleri ekmek yogurtla. Aksam da iste ne denk gelirse :) baba mama meme bilincli söylüyor dede falan dio onlar rastgele heceler.... hayirdan anliyor isine gelirse ben hayir deyince duruyor isine gelmeyince istedgni yapiyor :)))Merhaba kızlar bugun 11 aylik kontrolumuz vardi bu ay istahi duzeldi sukur.430 gr almis.gecen ay 100 gr almisti kilosu 9830 oldu. 1 _ 2 ay geri kalmisti yavrum toprlamaya basladik.sma devam sutu + ek gida veriyorum...emmeyi birakti 1 aydir.10 ay emdi.kahvaltida omlet,pankek yiyor parcalayip kendi onune koyuyorum oyle daha severk yiyor. Corbalarina tam bugday ekmegi parcapayip koyuyorum seviyor....bizimki geri geri surunurdu ileri ileri surunmeye basladi cok asiri yurume cabasinda 5 6 adim atiyor kendi alkis bay bay anne baba dede dada kelimeleri kullaniyor.dogum gunu hazirliklarina basladim sari yildiz konseptli bir dogum gunu hazirliyorum resimleri patylasirim sizlerle sizler nasilsiniz kuzucuklar nasil ?
Merhaba brnim kiz 11 ay 1 haftalik suan. 11 ayken tartildik 10 kilo 700 gr. Bir ayda 400 grama yakin almış. Yeme konusunda cokcok seçici. Kahvaltimiz yumurta yogurt ekmekten oteye gecemiyor oglenleri sebze pureleri ekmek yogurtla. Aksam da iste ne denk gelirse :) baba mama meme bilincli söylüyor dede falan dio onlar rastgele heceler.... hayirdan anliyor isine gelirse ben hayir deyince duruyor isine gelmeyince istedgni yapiyor :)))
Biyere gidince baybay yapıyor. Surunuyor ve biryere tutunup dizustu kalkiyor sadece. Yürümüyor. Insallah yürür artik cok agirlasti ve belimde agrilar var taşıyamıyorum(
ogum gunu 29mart. Evde yakinlarimizla bisey düşünüyorum fiyatlar hakketen yuksek disarda yapmicam. Sadece pastasi 300tl.den başlıyor. Kiyafetleri. Ablasiyla kombin düşünüyorum ikisine. :) bakalim bunlar plan yapabilcek miyiz acaba..
Canım benim maşallah bebeğine .Bizimkide 11 aylık oldu.En kısa zamanda kontrole gidicez.Sabah yumurta yiyor,öğlen sebze çorbası akşam köfte ve meyve püresi bazen kahvaltıda ekmek içini zeytinyağına batırıp yiyoruz.Zeytinyagı çok hoşuna gitti.Peyniri vb.direk ağzına veriyorum.Agzında çevirip yemeyi öğrendi artık şükür.Dede,teyze,tok tok,didoo,by by ,gel gel ve benim ismimi söylüyor.Hepsini bilinçli söylüyor.El sallıyor sevinç çığlıkları atıyor teyzesi ve abilerini(kuzenleri)gördüğünde gel diye diye bağırıyor.müzik duyduğu zaman ellerini şıklatıp oynuyor.Dışarıyı doğduğundan beri çok seviyor çıldırıyor sevinçten çıkarken evden.Begendiği yemek oldumu hım hııı diye sesler çıkarıyor.Emekiyor .Tutuna tutuna kalkmaya çalışıyor ayağa ,Beşiğinde oturup karşılıyordu beni şimdi komple ayağa kalkarak karşılıyor.Dogum gününü Allah nasip ederse yapıcam.bir dahaki haftaya falan Bakırköy’e gidip kıyafet bakmayı düşünüyorum önce kıyafet işini halletmek istiyorum.Evde düşünüyorum bakalım bizim aile ille dışarısı diye tutturmazsa.Evdede Annem ben ne beğenirsem yapıp evi ve masayı süslüycegi için sorun yok.Asansörden doğru sokak kapısı ve evi süslemeyi düşünüyorum.Zaten hastane için gümüş jardinyer ve sunumluklar almıştım masamda onları kullanmayı düşünüyorum.Kızımın anı panosunu yaptırıcam ve Duvara resmini yaptırmayı düşünüyorum.İkramlıklarımı aklımda belirledim aşağı yukarı,Zahmetli ama sunumları şık olan yiyeceklerde karar kıldım 12 çeşit vb.Pasta patlatma yapıcaktım onuda yaşının resimlerini çektircem fotoğrafçıda patlatıcak pastasını.Konseptlerin içinde vardı.Bir tek hediyeliklerde daha karar veremedim .Hepside minikler için ona güzel bir anı kalsın diye bakalım kısmet.Hiçbir aksilik hastalık olmazsa aşağı yukarı en yakınlarımızla 20 _25 kişi olucak yapmayı düşünüyorum.Resimleri süslemeleri hazırlıklar başladığında burdan paylaşırım sende fikirlerini paylaş bizede fikir olur.Merhaba kızlar bugun 11 aylik kontrolumuz vardi bu ay istahi duzeldi sukur.430 gr almis.gecen ay 100 gr almisti kilosu 9830 oldu. 1 _ 2 ay geri kalmisti yavrum toprlamaya basladik.sma devam sutu + ek gida veriyorum...emmeyi birakti 1 aydir.10 ay emdi.kahvaltida omlet,pankek yiyor parcalayip kendi onune koyuyorum oyle daha severk yiyor. Corbalarina tam bugday ekmegi parcapayip koyuyorum seviyor....bizimki geri geri surunurdu ileri ileri surunmeye basladi cok asiri yurume cabasinda 5 6 adim atiyor kendi alkis bay bay anne baba dede dada kelimeleri kullaniyor.dogum gunu hazirliklarina basladim sari yildiz konseptli bir dogum gunu hazirliyorum resimleri patylasirim sizlerle sizler nasilsiniz kuzucuklar nasil ?
Canım benim maşallah bebeğine .Bizimkide 11 aylık oldu.En kısa zamanda kontrole gidicez.Sabah yumurta yiyor,öğlen sebze çorbası akşam köfte ve meyve püresi bazen kahvaltıda ekmek içini zeytinyağına batırıp yiyoruz.Zeytinyagı çok hoşuna gitti.Peyniri vb.direk ağzına veriyorum.Agzında çevirip yemeyi öğrendi artık şükür.Dede,teyze,tok tok,didoo,by by ,gel gel ve benim ismimi söylüyor.Hepsini bilinçli söylüyor.El sallıyor sevinç çığlıkları atıyor teyzesi ve abilerini(kuzenleri)gördüğünde gel diye diye bağırıyor.müzik duyduğu zaman ellerini şıklatıp oynuyor.Dışarıyı doğduğundan beri çok seviyor çıldırıyor sevinçten çıkarken evden.Begendiği yemek oldumu hım hııı diye sesler çıkarıyor.Emekiyor .Tutuna tutuna kalkmaya çalışıyor ayağa ,Beşiğinde oturup karşılıyordu beni şimdi komple ayağa kalkarak karşılıyor.Dogum gününü Allah nasip ederse yapıcam.bir dahaki haftaya falan Bakırköy’e gidip kıyafet bakmayı düşünüyorum önce kıyafet işini halletmek istiyorum.Evde düşünüyorum bakalım bizim aile ille dışarısı diye tutturmazsa.Evdede Annem ben ne beğenirsem yapıp evi ve masayı süslüycegi için sorun yok.Asansörden doğru sokak kapısı ve evi süslemeyi düşünüyorum.Zaten hastane için gümüş jardinyer ve sunumluklar almıştım masamda onları kullanmayı düşünüyorum.Kızımın anı panosunu yaptırıcam ve Duvara resmini yaptırmayı düşünüyorum.İkramlıklarımı aklımda belirledim aşağı yukarı,Zahmetli ama sunumları şık olan yiyeceklerde karar kıldım 12 çeşit vb.Pasta patlatma yapıcaktım onuda yaşının resimlerini çektircem fotoğrafçıda patlatıcak pastasını.Konseptlerin içinde vardı.Bir tek hediyeliklerde daha karar veremedim .Hepside minikler için ona güzel bir anı kalsın diye bakalım kısmet.Hiçbir aksilik hastalık olmazsa aşağı yukarı en yakınlarımızla 20 _25 kişi olucak yapmayı düşünüyorum.Resimleri süslemeleri hazırlıklar başladığında burdan paylaşırım sende fikirlerini paylaş bizede fikir olur.
Evet yaa Doğuma aldıklarında bile hala Miğdem bulanıyordu ve çıkarıyordum şaka gibi biraz kendimle ilgili problemler yaşasamda o dönemde ona bakarken huysuzlandığında zorlandığımda oldu ama atlattım artık şükür benim bir kızım var diyorum .Annem iyiki çoçuğun oldu dedi hep bana o sana arkadaş diyerek en büyük morali verdi destek oldu.Amin canım hepimiz sağlıkla güzel günlerde büyütelim yavrularımızı.Masallah prensese annesi 1 yasina geliyorlar zaman ne cabuk gecti daha dun midemiz bulaniyordu rabbim saglikla buyutmeyi nasip etsin
İyiler şükür geçen pazartesi kontrole götürdüm 2 aydır hiç kilo almamış ona çok üzüldüm bide 100 gr eksik çıktı şaşırdım boyu 2 santim uzamış.Yeni biraz beslenme programı verdi bakalım nasıl bu ay alıcakmı diye kahvaltıdaki yumurtaya ek olarak Hipp organik tahıllı kaşık maması yedir dedi .akşamki köftenin yanındada 1 kepçe çorba.Tabi fazla gibi geliyor şimdi yemek istemiyor huysuzlanıyor ama ben uğraşıyorum bakalım.Yaşımıza az kaldı bakalım artık tutunarak ayağa kalkıyor.Seninki nasıl kaç aylıksınız.Bu arada kızlar kimse yazmıyor.Bide 14 martta annane dedi şaşırdım yanlışmı anladım dedim ama artık net şekilde sürekli söylüyor.Ama artık Annede diyor çok mutluyumBayadir herkes suskunn bebisler nasil hanimlar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?