2018 mart-nisan anneleri

Kaynanamla aram hiç iyi değil. Gelmeyi geçtim aramıyor bile gerçi umrumda da değil arayıp aranmaması ama herkese söylemesi sinir etti. Stres olup bebeğimi etkilememek için uzatmıyorum.
Daha önceden demişti zaten herkes kendi yaptıgı çocuga bakar diye. Biz ailemden ve kaynanamdan farklı şehirde oturuyoruz. Dogumdan sonra geleyim yardımcı olayım derse o lafını hatırlatıp gelmesine gerek olmadıgını belirticem.

canım bnim kendi çocuğuna kendin bak zaten.annaanne yada babaanne de büyüyen çocuklar çokta sağlıklı olmuyor.sağlıklı uyumlu bi çocuk annesiyle büyüyendr.boşver kimseyi takma ve karıştırma.benimki alt katımda karıştırmam çünkü farklı düşünüyorlar ben farklı düşünüyorum.

Benim kaynana bana dediki bana güvenip çocuk yapmayın bakamam. Bendr ztn kmseye güvenerek çocuk yapmam dedim. Artııı en son güvencem kişi kendisi=) malesef eşimin ailesinr yakın kendi aileme uzağım =(

Günaydın kızlar daha dogrusu öğlen oldu tünaydın :) gece sık sık lavaboya gidiyorum saat 4 gibi agrım oldu ama hafif oldugu için doktora gitmedik zaten adet agrısı geçerse ve kanama olursa sorun olur demişti. Sabah kahvaltıyı sağlam yaptım yumurtayı nasıl yiyorum bende anlamadım kokusu felaket.
Yumurta yiyemeyen biri olarak söylüyorum ilk başta zor geliyor burnunuzu tıkayın ekmeğin arasına koyup o şekilde yemeyi deneyin.
İlişki konusunda doktor yasaklamadı ama dikkatli olmak gerektiğini söyledi. İlişki öncesi eşler hijyene dikkat etmeli enfeksiyon nedenlerinden biri bu olabiliyormuş.
Sormak istediğim şeyde sütü içmeden önce ısıtıyor musunuz? oda sıcaklığında bekletip mi içiyorsunuz? Ben dolaptan çıkarıp bekletip balla karıştırıyorum süt ılık olunca içiyorum bal dibinde kalıyor onuda kaşıklıyorum. Ama bir yerde okudum çiğ süt içmek zararlıymış. Isıtmak gerekiyormuş.

Ben çigköfte hastasıyımdır ama dışarda yemek yasak tabii. Bir marketten çigköfte harcı alıyorum (market adı veriliyorsa yazayım) onunla yapıyorum. İçinde et olmadıgı için sorun olmuyor.

Benim kaynana bana dediki bana güvenip çocuk yapmayın bakamam. Bendr ztn kmseye güvenerek çocuk yapmam dedim. Artııı en son güvencem kişi kendisi=) malesef eşimin ailesinr yakın kendi aileme uzağım =(

Haklısınız :) hiç takmamak ve kendi fikrimizin arkasında durmak gerekiyor biraz taviz verilince hemen üste çıkarlar.aman neyse kızlar biz bebeklerimize bakalım :)

ben hafif ısıtıp içiyorum canım ama hangisi daha sağlıklı bilmiyorum.yarın sorayım doktora.söylerim size de.dikkat et kendine.inş bişe olmaz

Haklısınız :) hiç takmamak ve kendi fikrimizin arkasında durmak gerekiyor biraz taviz verilince hemen üste çıkarlar.aman neyse kızlar biz bebeklerimize bakalım :)
Aynen biz kendi hayatımıza bakalım. Dilin kemiği yok agzı olan konuşuyor işte çokta şaaapmamak lazım =)

Hoşgeldin canım hayırlı olsun . Eve bende açıkiyorum ve daha çok erken . Şu an çok acıktım biraz daha vakit geçsin diye bekliyorum . KG alacağım strese giriyorum birazda ..

Keşke dediginiz gibi olsa ama hayat bazen o kadar kolay olmuyor. Ben de kızımı doğurduğumda kayinvalidemle çok sorun yaşadım. Onun yüzünden eşimle de aram açıldı. Ben çalıştığım için kızıma annem baktı benden daha güzel daha sabırlı daha özenli baktı. Ama annemi 2.5 ay önce kaybettim. Annem varken diyordum ki o bir daha benim evime gelip çocuğuma bakamaz eğer bir çocuğum daha olursa gelsin görsün gitsin diyordum.ama büyük konuşmuşum. Üstelik annem 2 ay felç oldu. Ve anneme bakmama bir tek kayınvalidem yardim etti. O kdr akrabam varken. Bir tek o gönüllü oldu. Yani hayat uzun daha çok şey yasicaz. Sizi mutsuz eden şeyden tabiki uzak durun. Çocuk da once sizin çocuğunuz. Ama bir orta yol bulmaya çalışın ve daha esnek.olun. Bence daha mutlu olursunuz

Kontrolden geldim kizlar cok sukur keseyi gördük 5 hafta 4gunluk dedi bu benim satima gore ayni ultrasona bakarak mi söyledi satimi de sisteme girdi ona göre mi?
Kalp atisi icin 10gun sonraya kontrole çağırdı hic bir şeyi yasaklamadi benim doktor rahat biraz ama böylesi daha güzel bence rabbim saglik versin hepimize:)

ben regl 1 gün kala yaptırmıştım canım
aynen öyle canım katılıyorum..Arkadaşım 3 ay kustu ayran akmek yedi ne yani bebegi beslenmedi mi yooo maşallah 4.5 kilo cocuk dogurdu .Yani ilk zamanlar bizim yediklerimizden degil depodan besleniyorlar.
hayırlı olsun canım.
unutmayalım ki bizde birgün kayınvalide olucaz katı olmayı dgru bulmuyorum.Ve kimin kime bakacagı belli olmaz hayat bu cok dogru yazmıssın canım .
çok şükür .aynıyız bende haftaya h içi gidicem cagırdı kalp atışları için inş.

Allah rahmet eylesin. Büyük konuştuğumda olur o yüzden bu konuda bşy demek istemiyorum :) Allaha havale ettim.

Amin. Gözün aydın canım :)
Bizim doktorda biraz rahat panik yapmıyor sakince anlatıyor devlette olmasına ragmen süre konusunda acele etmiyor sorduğumu uzun uzun anlatıyor. Ama devlete mi devam etsem özele mi gitsem kararsız kaldım

Bizde 5 hafta 3 günlüğüz :) aramızda 1 gün var. Sata göre hesaplıyorlar sanırım.

Merhabalar bugun bende ne agri ne de baska bir belirti var korkmuyor degilim.. boyle tam icimin rahat edecegi hafta ne zaman ki acaba ?

Merhabalar bugun bende ne agri ne de baska bir belirti var korkmuyor degilim.. boyle tam icimin rahat edecegi hafta ne zaman ki acaba ?
Canım bu tamamen bizimle alakalı bir durum, aklımızda kurup durdukça hamilelik boyunca öyle bir hafta olmayacak maalesef. İçimizi ferah tutucaz, minikle ufak konuşmalar yapıcaz. Karşılaştırma yapmıycaz çünkü her gebelik süreci kendine özgüdür. Felaket tellallarına kulak asmıycaz. Biz elimizden geleni yapalım, kalanı tevekkül...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…