- 7 Eylül 2011
- 1.258
- 621
- 123
- Konu Sahibi Sseerraayy
-
- #13.841
Evet cnm işyeriyle konuştuk haberleri var yani işte kendim çıktığım için tazminatının hepsini vermem diyor acımasız özel sektör böyle iştebende değilim olsa ne güzel olurdu. doğum izninin bitişi işten çıkmaya mı karar verdin?
bebeğin parasıyla mı kalkınacak orası aslında verdikleri parayı aldıktan sonra yaptıklrı için bimere şikayet edin. nasıl olsa bir daha oraya muhtaç olmayacaksınız.Evet cnm işyeriyle konuştuk haberleri var yani işte kendim çıktığım için tazminatının hepsini vermem diyor acımasız özel sektör böyle işte
Cnm ona daha cok doktor karar veriyor. Ama artik daha cok spinal tercih ediliyor. Sebebi ise genel anestezinin verildiginde bebegin kanina daha cabuk karışırmış. Spinalde bebege ulasmadan dogum olurmuş. Bide genel daha riskli diolar.ben de sezaryen olacağım canım peki sen anesteziyi nasıl istiyorsun? spinal mi olacak? ben kararsız kaldım ama tam bayılırsam ayılmak daha zor olur değil mi? bir de acıdan bebeğin yüzüne bakamıyorsun diyorlar inş öyle olmaz da bebeklerimizle de ilgilenebiliriz
Cnm valla bnde yatasin kraft içi ürettiği viski yatagini aldım hani öyle sert deil çok yumusakda deil normal bişey ama sert mi almak lazımmış bilemedim b
Süt hemen gelmiyor , 1 gün sonra toparlaniyosun dus alıyorsun geliyor . Ablam da böyle oldu 2. Sezaryen de böyleydiyok cnm tedarikli gidersen niye panik olasın yanında illa birileri olacak hemen hazırlayıp verirler mamasını sen yine sütü sağmaya çalışırsın gelirse
Valla sezaryeni bu kadar güzel anlatan Dr lardan sonra bi seni gordum :) 2. Rahat geçer inşallah. BuCnm ona daha cok doktor karar veriyor. Ama artik daha cok spinal tercih ediliyor. Sebebi ise genel anestezinin verildiginde bebegin kanina daha cabuk karışırmış. Spinalde bebege ulasmadan dogum olurmuş. Bide genel daha riskli diolar.
Tabiki yine de tercih meselesidir annemde genel anestezi olmuş kardeşimde.
Ben spinal olduğumda hic bas agrisi fln cekmedim şükür. Ama acemiligime geldi acayp hareketlerde bulundum. :))) sonra igneyle tam uyuwtrdular bebeimi goremedim. Yaa hani spinalde dogun baslamsken bi şekilde kestgini anliyordum ama aci sifirdi. Bende saniyorumki tam uyusmamisim. Bi bagirdm fln uyusmadim. Doktor dioki bak anlıyorsun ama aci sifir degilmi evet ama uyusmadm fln die bagirirken bastilar igneyi ahahah :)))
Halbuki uyusmusum ne bilim heyecan yaptim herhaldee. Ama artik oyle yapmicam bebeimi görmek istiyorum o ani kacirmamaliyim
Ay kimdi Allah yardımcısı olsun daha erken değil mi.Bugün içimizden Doğuma gidicek biri vardı,Rabbim yardımcısı olsun,Rabbim saglıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin.
Bakalım doktor ne diyecek bir dahaki gittiğimde,Spinalden anesteziyede dönebiliyorlarmış bazen doktorum anlattı .Genel uyumakda istemiyorum kafam karışık şu an korkuyorum açıkçası Doğumun her türünden,Allahım hepimizin yardımcısı olsun.O konuda da biraz kararsızım canım yaa komple uyusam mı diyorum belki dayanamam bilinçli halde girmeyesen nasıl düşünüyorsun
Sirkeli su bez ile canım . Keşke teşhir kabul etmeseydin. Ama benim babam da Mobilyaci , teşhir deki ürün her zaman daha saglamdir derArkadaşlar biz bebek odası aldık teşhirdeki yatağıda vereceklermiş ben o yatağı nasıl temizleyebilirim
Aslında herkes korkutuyor Doğumun her şeklinden ama ünlü bir doktorun sözünü okumuştum,madem bu kadar zor geçmiş doğumları soruyorum tekrar neden hamile kalıyorlar diye.Geçen kontrole gittiğimde 1 haftalık sezeryanlı bayan kontrole gelmişti süper bakımlıydı saçları falan ayağında topuklu vardı,maşallah dedim baktıkça.Valla sezaryeni bu kadar güzel anlatan Dr lardan sonra bi seni gordum :) 2. Rahat geçer inşallah. Bu
arada sezaryen , ve çeşitleri epidural ignesi bunlarin hepsi bebeğe gidiyor malesef ..
Sirkeli su bez ile canım . Keşke teşhir kabul etmeseydin. Ama benim babam da Mobilyaci , teşhir deki ürün her zaman daha saglamdir dersağlıkla kullan inşallah
eskiden önce normal denerler sonra müdahale olarak sezeryana çevirirlerdi. şimdi direk kasaba bağlıyorlar.insanları çocuk doğurmaktan soğutuyorlar.yurt dışında hep nüfus artışı için normal doğuma yönlendiriyorlar.Aslında herkes korkutuyor Doğumun her şeklinden ama ünlü bir doktorun sözünü okumuştum,madem bu kadar zor geçmiş doğumları soruyorum tekrar neden hamile kalıyorlar diye.Geçen kontrole gittiğimde 1 haftalık sezeryanlı bayan kontrole gelmişti süper bakımlıydı saçları falan ayağında topuklu vardı,maşallah dedim baktıkça.
Ben sezaryen olup da mutlu olan görmedim. Ama mecburi durumlar vardır yapılmalıdır. 1. Sezaryenlar çok rahat geçiyor ama sen 2. Ve 3 sezaryen yapanları dinle . Dikişler vs ağrıları 2 kat artıyor . Ben en yakinlarimda böyle gördüm . 2. Ve 3. Çok ağır geçti . Ablamin 2. Sezaryenin de bebek de en bariz farkettigimiz şey , bebeğin korkup titremesiydi ( çünkü vaktinden önce geliyor Dr buz gibi elleriyle onu alıyor Rahimden. Yanagimizi yaklastiriyoduk bebegin yanagina sakinlesiyordu. Allahım hepimize hayırlı ve sağlıklı doğum nasip etsin . Hayirlisi ne ise o olsun . Bırakalım bebek yapsın tercihini biz keyfi tercih yapmayalmAslında herkes korkutuyor Doğumun her şeklinden ama ünlü bir doktorun sözünü okumuştum,madem bu kadar zor geçmiş doğumları soruyorum tekrar neden hamile kalıyorlar diye.Geçen kontrole gittiğimde 1 haftalık sezeryanlı bayan kontrole gelmişti süper bakımlıydı saçları falan ayağında topuklu vardı,maşallah dedim baktıkça.
Ayy o kadar haklısın ki çokkk haklısın,avrupa da o kadar az sezaryen var,ona rağmen oradaki Dr lar sezaryeni daha da aza indirmek için kitap falan çıkarıyorlar . Ben çok şaşırıyorum ülkeme ne diyimeskiden önce normal denerler sonra müdahale olarak sezeryana çevirirlerdi. şimdi direk kasaba bağlıyorlar.insanları çocuk doğurmaktan soğutuyorlar.yurt dışında hep nüfus artışı için normal doğuma yönlendiriyorlar.
Canım yurtdışındada yapıyorlar sezeryanı arkadaşım kendi istegi ile sezeryan oldu normal Doğuma müsait olduğu halde.Burdada doktorlar normal Doğum yapıyorlar ama eger kişi kendi istegi ilede sezeryan olmak isterse o onun kararı ,bebeğim ters şu anda dönmezse mecbur giricem sezeryana yapıcak birşey Yok.Doğum şans işi o anda Rabbim ne nasip etti ise o oluyor ben buna inanıyorum.O yüzden hiçbirine kendimi şartlandırmadım hiçbirine.eskiden önce normal denerler sonra müdahale olarak sezeryana çevirirlerdi. şimdi direk kasaba bağlıyorlar.insanları çocuk doğurmaktan soğutuyorlar.yurt dışında hep nüfus artışı için normal doğuma yönlendiriyorlar.
Benim görümcem 3.cü sezeryanı oldu ben nişanlıyken kameraya alınmıştı odası,Çıktığında daha yüzüne makyaja başladı arkadaşı hergün ayrı giyinmişti saçları fönleniyordu.Yani diyeceğim kimse kimseyi korkutmasın kişiden kişiye değişiyor.Rabbim ne nasip etti ise o oluyor,Gerisi boş ,o yüzden hiçbirine şartlandırmadım kendimi.Ben sezaryen olup da mutlu olan görmedim. Ama mecburi durumlar vardır yapılmalıdır. 1. Sezaryenlar çok rahat geçiyor ama sen 2. Ve 3 sezaryen yapanları dinle . Dikişler vs ağrıları 2 kat artıyor . Ben en yakinlarimda böyle gördüm . 2. Ve 3. Çok ağır geçti . Ablamin 2. Sezaryenin de bebek de en bariz farkettigimiz şey , bebeğin korkup titremesiydi ( çünkü vaktinden önce geliyor Dr buz gibi elleriyle onu alıyor Rahimden. Yanagimizi yaklastiriyoduk bebegin yanagina sakinlesiyordu. Allahım hepimize hayırlı ve sağlıklı doğum nasip etsin . Hayirlisi ne ise o olsun . Bırakalım bebek yapsın tercihini biz keyfi tercih yapmayalm
Okumayın bence moral daha çok bozuluyor Canım.Aa canım bende okuyum bari başımıza ne gelecek bakalım daha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?