- 31 Ekim 2017
- 1.540
- 1.041
- 63
- 37
- Konu Sahibi Sseerraayy
-
- #13.861
Ben kimseyi korkutmak için yazmadım . İster olun ister olmayın sizin evladınız sizin sorumluluğunuz. Bilimsel olarak açıklanmış hastalıklar ve sezaryenin getirirlerini yazdım . Daha çok anne ye değilde bebeğe vurgu yaptım . Makyaj yapmış topuklu giyinmiş basit şeyler . Anne ve bebek sağlıklı olsun sağlıklı bi doğum olsun inşallahBenim görümcem 3.cü sezeryanı oldu ben nişanlıyken kameraya alınmıştı odası,Çıktığında daha yüzüne makyaja başladı arkadaşı hergün ayrı giyinmişti saçları fönleniyordu.Yani diyeceğim kimse kimseyi korkutmasın kişiden kişiye değişiyor.Rabbim ne nasip etti ise o oluyor,Gerisi boş ,o yüzden hiçbirine şartlandırmadım kendimi.
Amin sağlıkla kucağına alır inşallah
Hepimizin istegi o benimde bebeğim öncelik o.Ben ciddi derecede astım hastasıyım hamileyken astım krizine girdim ölümden döndüm,ona rağmen normal istiyorum ,ama ters bebeğim dönerse güzel,dönmezse mecburen alıcak bu kadar olumsuz yazılmasın diye dedim.Sezeryan zaten tehlikeli benim için astım doktorum yazı gönderecek hastaneme Neler yapılması gerektiğini,Hayır bu zorluklarla uğraşırken ahkam kesmeleri hiç hoşuma gitmiyor.Yani demem o hakkımızda Hayırlısı neyse o olsun ,gerisi boş kimsenin kendi planıyla olmuyor Doğum .Rabbim ne derse o olucak bana hangisini nasip etti ise ben ona tabiyim.Ben kimseyi korkutmak için yazmadım . İster olun ister olmayın sizin evladınız sizin sorumluluğunuz. Bilimsel olarak açıklanmış hastalıklar ve sezaryenin getirirlerini yazdım . Daha çok anne ye değilde bebeğe vurgu yaptım . Makyaj yapmış topuklu giyinmiş basit şeyler . Anne ve bebek sağlıklı olsun sağlıklı bi doğum olsun inşallah
Benim amacim kimseyi yonelndirmek degil tabikide ilk tercih normal dogumdur doğal doğumdur.... doktorum ve ben normal diye zaten kararimizi vermistik. Ama aniden cikan tansiyonla beraber gekisen preesklamsi (gebelik zehirlenmesi) bize acil sezeryandan baska care birakmadi. Burda mecburi sezeryan olacak arkdslar var. Yani bunu bi felaket gibi görüp karalar bağlamak korkutmanin geregi yokki.Valla sezaryeni bu kadar güzel anlatan Dr lardan sonra bi seni gordum :) 2. Rahat geçer inşallah. Bu
arada sezaryen , ve çeşitleri epidural ignesi bunlarin hepsi bebeğe gidiyor malesef ..
Sezaryen düşünen arkadaşlar, eğer olacaksaniz, suyunuz gelmeden sezaryen olmayın . Araştırın bebek ve sizin için en sağlıklı olan sezaryen bu şekilde . Sezaryen doğan bebekler , hiperaktivite , astım , alerjik rahatsızlıklar , otizm ve son 10 senedir bebeklerde görülmeyen rahatsızliklar çıkıyor . O sebeple madem sezaryen olacaksınız , suyunuz gelsin.. Sağlıkla kucağımiza alırız inşallah
Canim ben yazımda dedim ya . Bebeğimiz karar versin nasıl dogacagina diye . Senin bebeğin için hayırlısı bu ise demekki Allah sana bunu nasip edecek . Belki normal doğumda bi komplikasyon yasayacaksn ,bu sebeple Allah sana bu yüzden bu şekilde bi doğumu nasip edecek . Ben keyfi sezaryen için yazdim hep . Allahım sana güç kuvvet versin . Stres yapma üzülme , bırak bebeğin nasıl istiyorsa öyle gelsin . Hayırla ve sağlıkla gelsin inşallah. Biz hamileyiz, ve Allah hamile kadına karşı çok daha merhametli , o sebeple başımıza ne geliyorsa bu dönemde yine onun rahmetidir. Sakın beni yanlış anlama kırıp üzmek istemem hele de hamile bi kadınıHepimizin istegi o benimde bebeğim öncelik o.Ben ciddi derecede astım hastasıyım hamileyken astım krizine girdim ölümden döndüm,ona rağmen normal istiyorum ,ama ters bebeğim dönerse güzel,dönmezse mecburen alıcak bu kadar olumsuz yazılmasın diye dedim.Sezeryan zaten tehlikeli benim için astım doktorum yazı gönderecek hastaneme Neler yapılması gerektiğini,Hayır bu zorluklarla uğraşırken ahkam kesmeleri hiç hoşuma gitmiyor.Yani demem o hakkımızda Hayırlısı neyse o olsun ,gerisi boş kimsenin kendi planıyla olmuyor Doğum .Rabbim ne derse o olucak bana hangisini nasip etti ise ben ona tabiyim.
Benim yazılarımı bakın siz de alıntı yapıyorsunuz . Ben keyfi sezaryen için yazdım ..Özellikle keyfi için yazdım !Benim amacim kimseyi yonelndirmek degil tabikide ilk tercih normal dogumdur doğal doğumdur.... doktorum ve ben normal diye zaten kararimizi vermistik. Ama aniden cikan tansiyonla beraber gekisen preesklamsi (gebelik zehirlenmesi) bize acil sezeryandan baska care birakmadi. Burda mecburi sezeryan olacak arkdslar var. Yani bunu bi felaket gibi görüp karalar bağlamak korkutmanin geregi yokki.
Preeklamsi geciren biri nornal dogum yaparsa anne de bebek de ölüm tehliksiyle karsi karsiya kaliyor. Sezeryan bu gibi durumlarda hayat kurtarici bi yontem olarak karsimiza cikiyor.
Simdi cikip desem aman sezeryan oku uyor bebek şöyle böyle hastalaniyor annne acidan kivraniyor su riskleri var diye, bu mecburen sezeryan olcak annelere korkudan baska bisey saglamaz.
Cok guzel anlatmssin demissin, cunku evet guzeldi yani. Yalanmi soyleyyim :)))
Kısimda da ne hiperaktivite bosuklugu ne astim ne otizm alerji nede sezeryan kaynakli baska.bi problem yok elhamdulillah. Ins ikinci de de ayni oluruz...
Ins hepimiz oyle yada boyle saglikla kucagmiza aliriz
Allah herkese hayrli saglikli dogumlar versin.Benim yazılarımı bakın siz de alıntı yapıyorsunuz . Ben keyfi sezaryen için yazdım ..Özellikle keyfi için yazdım !
Ay tebessüm ettim canım :)) ama o şekilde hissedersem ben de basarım çığlığı valla..bir yandan görmek de istiyorum o anı bakalım nasıl olacak inşallah sorun olmazCnm ona daha cok doktor karar veriyor. Ama artik daha cok spinal tercih ediliyor. Sebebi ise genel anestezinin verildiginde bebegin kanina daha cabuk karışırmış. Spinalde bebege ulasmadan dogum olurmuş. Bide genel daha riskli diolar.
Tabiki yine de tercih meselesidir annemde genel anestezi olmuş kardeşimde.
Ben spinal olduğumda hic bas agrisi fln cekmedim şükür. Ama acemiligime geldi acayp hareketlerde bulundum. :))) sonra igneyle tam uyuwtrdular bebeimi goremedim. Yaa hani spinalde dogun baslamsken bi şekilde kestgini anliyordum ama aci sifirdi. Bende saniyorumki tam uyusmamisim. Bi bagirdm fln uyusmadim. Doktor dioki bak anlıyorsun ama aci sifir degilmi evet ama uyusmadm fln die bagirirken bastilar igneyi ahahah :)))
Halbuki uyusmusum ne bilim heyecan yaptim herhaldee. Ama artik oyle yapmicam bebeimi görmek istiyorum o ani kacirmamaliyim
Insallah guzel bi dogum yasarsin:)Ay tebessüm ettim canım :)) ama o şekilde hissedersem ben de basarım çığlığı valla..bir yandan görmek de istiyorum o anı bakalım nasıl olacak inşallah sorun olmaz
Aslında herkes korkutuyor Doğumun her şeklinden ama ünlü bir doktorun sözünü okumuştum,madem bu kadar zor geçmiş doğumları soruyorum tekrar neden hamile kalıyorlar diye.Geçen kontrole gittiğimde 1 haftalık sezeryanlı bayan kontrole gelmişti süper bakımlıydı saçları falan ayağında topuklu vardı,maşallah dedim baktıkça.
benimde muallakta o yüzden hemen sezeryan diye özel doktora bir şey demedim.rapor almaya gidince 32. haftada devlet hastanesi daha iyi bilgi verecek bu konuda.Canım yurtdışındada yapıyorlar sezeryanı arkadaşım kendi istegi ile sezeryan oldu normal Doğuma müsait olduğu halde.Burdada doktorlar normal Doğum yapıyorlar ama eger kişi kendi istegi ilede sezeryan olmak isterse o onun kararı ,bebeğim ters şu anda dönmezse mecbur giricem sezeryana yapıcak birşey Yok.Doğum şans işi o anda Rabbim ne nasip etti ise o oluyor ben buna inanıyorum.O yüzden hiçbirine kendimi şartlandırmadım hiçbirine.
Biter mi annem gecen yardıma gelmişti şuan ev yine eski haline döndü aynen canım yormayalım kendimizi bugun bitmek bilmeyen bir sancım var korkuyorum acıkcasıvalla cnm bitmiyo ya bende yapiyom yapiyom sanki hala dağ gbi is var valla artık olduğu kadar napalım sende çok yorma kendini canm ya
Senin uzakta mıTmm cnm ay ne güzel annecigine yakinsin sende
Tatlim bnce su gelmesi fln lazim bide sancı duzenli araliklimi bunu hesap et.Kızlar benim acayip bi sancım var bebişte hafif hafif hareket ediyor yani karnımı hic durmadan saga sola dogru cekiyor arada bi manevra yapıyor yumurtalıklarıma vuruyor agrısı korkmaya basladım dogum nasıl baslıyor ki. Yumurtalıkların üstünde feci bir agrı var gitsem mi şuan hastaneye beklesem mi
Dakikasına bak canım eğer düzenli ise doğum sancisidir öyle öğrendim ben eğitim de. Kaç dakika da bir kaç dakika sürüyor .Kızlar benim acayip bi sancım var bebişte hafif hafif hareket ediyor yani karnımı hic durmadan saga sola dogru cekiyor arada bi manevra yapıyor yumurtalıklarıma vuruyor agrısı korkmaya basladım dogum nasıl baslıyor ki. Yumurtalıkların üstünde feci bir agrı var gitsem mi şuan hastaneye beklesem mi
Yok canım senin için demedim ben çevredede konuşuyorlarya ister istemez hassasız ,sizler iyiki varsınız burda konuşuyoruz,dertleşiyoruz Canım niye kırılalım ama dediğim gibi bu ara çok hassasız bende sebepsiz ağlama başladı mesela durup dururken gözümden yaşlar boşalıyor,İyi bakın kendinize.Canim ben yazımda dedim ya . Bebeğimiz karar versin nasıl dogacagina diye . Senin bebeğin için hayırlısı bu ise demekki Allah sana bunu nasip edecek . Belki normal doğumda bi komplikasyon yasayacaksn ,bu sebeple Allah sana bu yüzden bu şekilde bi doğumu nasip edecek . Ben keyfi sezaryen için yazdim hep . Allahım sana güç kuvvet versin . Stres yapma üzülme , bırak bebeğin nasıl istiyorsa öyle gelsin . Hayırla ve sağlıkla gelsin inşallah. Biz hamileyiz, ve Allah hamile kadına karşı çok daha merhametli , o sebeple başımıza ne geliyorsa bu dönemde yine onun rahmetidir. Sakın beni yanlış anlama kırıp üzmek istemem hele de hamile bi kadını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?