2018 mart-nisan anneleri

Ben kimseyi korkutmak için yazmadım . İster olun ister olmayın sizin evladınız sizin sorumluluğunuz. Bilimsel olarak açıklanmış hastalıklar ve sezaryenin getirirlerini yazdım . Daha çok anne ye değilde bebeğe vurgu yaptım . Makyaj yapmış topuklu giyinmiş basit şeyler . Anne ve bebek sağlıklı olsun sağlıklı bi doğum olsun inşallah

Hepimizin istegi o benimde bebeğim öncelik o.Ben ciddi derecede astım hastasıyım hamileyken astım krizine girdim ölümden döndüm,ona rağmen normal istiyorum ,ama ters bebeğim dönerse güzel,dönmezse mecburen alıcak bu kadar olumsuz yazılmasın diye dedim.Sezeryan zaten tehlikeli benim için astım doktorum yazı gönderecek hastaneme Neler yapılması gerektiğini,Hayır bu zorluklarla uğraşırken ahkam kesmeleri hiç hoşuma gitmiyor.Yani demem o hakkımızda Hayırlısı neyse o olsun ,gerisi boş kimsenin kendi planıyla olmuyor Doğum .Rabbim ne derse o olucak bana hangisini nasip etti ise ben ona tabiyim.

Valla sezaryeni bu kadar güzel anlatan Dr lardan sonra bi seni gordum :) 2. Rahat geçer inşallah. Bu
arada sezaryen , ve çeşitleri epidural ignesi bunlarin hepsi bebeğe gidiyor malesef ..
Benim amacim kimseyi yonelndirmek degil tabikide ilk tercih normal dogumdur doğal doğumdur.... doktorum ve ben normal diye zaten kararimizi vermistik. Ama aniden cikan tansiyonla beraber gekisen preesklamsi (gebelik zehirlenmesi) bize acil sezeryandan baska care birakmadi. Burda mecburi sezeryan olacak arkdslar var. Yani bunu bi felaket gibi görüp karalar bağlamak korkutmanin geregi yokki.
Preeklamsi geciren biri nornal dogum yaparsa anne de bebek de ölüm tehliksiyle karsi karsiya kaliyor. Sezeryan bu gibi durumlarda hayat kurtarici bi yontem olarak karsimiza cikiyor.

Simdi cikip desem aman sezeryan oku uyor bebek şöyle böyle hastalaniyor annne acidan kivraniyor su riskleri var diye, bu mecburen sezeryan olcak annelere korkudan baska bisey saglamaz.

Cok guzel anlatmssin demissin, cunku evet guzeldi yani. Yalanmi soyleyyim :)))

Kısimda da ne hiperaktivite bosuklugu ne astim ne otizm alerji nede sezeryan kaynakli baska.bi problem yok elhamdulillah. Ins ikinci de de ayni oluruz...

Ins hepimiz oyle yada boyle saglikla kucagmiza aliriz

Canim ben yazımda dedim ya . Bebeğimiz karar versin nasıl dogacagina diye . Senin bebeğin için hayırlısı bu ise demekki Allah sana bunu nasip edecek . Belki normal doğumda bi komplikasyon yasayacaksn ,bu sebeple Allah sana bu yüzden bu şekilde bi doğumu nasip edecek . Ben keyfi sezaryen için yazdim hep . Allahım sana güç kuvvet versin . Stres yapma üzülme , bırak bebeğin nasıl istiyorsa öyle gelsin . Hayırla ve sağlıkla gelsin inşallah. Biz hamileyiz, ve Allah hamile kadına karşı çok daha merhametli , o sebeple başımıza ne geliyorsa bu dönemde yine onun rahmetidir. Sakın beni yanlış anlama kırıp üzmek istemem hele de hamile bi kadını

Benim yazılarımı bakın siz de alıntı yapıyorsunuz . Ben keyfi sezaryen için yazdım ..Özellikle keyfi için yazdım !

Ay tebessüm ettim canım :)) ama o şekilde hissedersem ben de basarım çığlığı valla..bir yandan görmek de istiyorum o anı bakalım nasıl olacak inşallah sorun olmaz

Normal doğumun da birçok komplikasyonları var o yüzden doğum şekli yüzünden tartışmaya girmeye gerek yok bence herkes bebeğini nasıl sağlıkla kucağına alacaksa öyle olsun inş. Zaten kimse kendisi karar vermiyor doktorlarımız bizim için hangisi uygunsa o şekilde ilerletir süreci.

Ya biz yanlış yapıyoruz, ebemde özellikle uyardı çok fazla okuma yapmayın, kimsenin doğum hikayelerini dinlemeyin. Çünkü kisiseldir ve özeldir yaşanan an. Sen hemen bir günde atlatirsin öbürü bir haftada daha kendine gelemez. Ben ilk laparaskopi olduğum zaman bir hafta kendime gelemedim ayağa üçüncü Gün ağlayarak kalktım. Normal mi diyeceksin Hayır ama bireysel olarak öyle yaşadım. İkinci laparaskopide inat ettim gecesinde dolaştım öncelikle baygınlık geçirerek:) yani kısacası arkadaşlar korkmayın endişe etmeyin, o gün gelecek ve geçip gidecek. Hepimiz farklı yaşayacağız. Önemli olan şimdiden gözünüzü korkutmamaniz. Gerçekten olumsuz cagrisimlar yapmayalım. Hiçbiri dayanilmayacak acılar değil. Ben dış gebelikte repture olduğumda acıdan bayıldım aralıksız yarım saat, bir saat sancı çektim ölüyorum herhalde dedim ama geçer geçmez bitti gitti. Hatırlamıyorum. Allah bizi bu özellikte yaratmış zaten yoksa ikinciye hamile kalmaz insan :) birde bizim kadınlar doğum hikayeleriyle yarış yapıyor sanki benimki söyle zordu yok böyleydi. Walla yaşayan herkes için bir şekilde zor. Ben beni bilirim. Ama dedigim gibi vücudumuzun o an ki durumu önemli. Kefir vs içelim vücudumuz dirençli olsun bilhassa sezeryan için hazırlık. Onun haricinde yaranın iltihap kapmamasi için özen gosterilmeli. Yapacağız biz bunu endişeye yer yooook. Güçlü olun. Seviyorum sizi.

benimde muallakta o yüzden hemen sezeryan diye özel doktora bir şey demedim.rapor almaya gidince 32. haftada devlet hastanesi daha iyi bilgi verecek bu konuda.

ben hep normale gidecekmiş gibi avutuyorum kendimi nasip kısmet.buralarda sezeryan içinde drlar yarışıyor.

valla cnm bitmiyo ya bende yapiyom yapiyom sanki hala dağ gbi is var valla artık olduğu kadar napalım sende çok yorma kendini canm ya
Biter mi annem gecen yardıma gelmişti şuan ev yine eski haline döndü aynen canım yormayalım kendimizi bugun bitmek bilmeyen bir sancım var korkuyorum acıkcası

Kızlar benim acayip bi sancım var bebişte hafif hafif hareket ediyor yani karnımı hic durmadan saga sola dogru cekiyor arada bi manevra yapıyor yumurtalıklarıma vuruyor agrısı korkmaya basladım dogum nasıl baslıyor ki. Yumurtalıkların üstünde feci bir agrı var gitsem mi şuan hastaneye beklesem mi

Tatlim bnce su gelmesi fln lazim bide sancı duzenli araliklimi bunu hesap et.

Dakikasına bak canım eğer düzenli ise doğum sancisidir öyle öğrendim ben eğitim de. Kaç dakika da bir kaç dakika sürüyor .

Yok canım senin için demedim ben çevredede konuşuyorlarya ister istemez hassasız ,sizler iyiki varsınız burda konuşuyoruz,dertleşiyoruz Canım niye kırılalım ama dediğim gibi bu ara çok hassasız bende sebepsiz ağlama başladı mesela durup dururken gözümden yaşlar boşalıyor,İyi bakın kendinize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…