2018 mart-nisan anneleri

Tosuncugun zaten bencede erken gelirdi yani oyle dusunuyordum ben. Cunku dusunsene kirka kadar bekledigini. Ultrasonda 45 hafta fln yazardi herhlde :))))
Hakkinda hayrlisi cnm haber veririsin bizede.

Burada sezeryan dogumun surekli soyle kotu boyle kotu diye yorumlar yazilmasini dogru bulmuyorum. Tabi ki bilgi alisverisi yapiyoruz ama normal dogumda da neler neler olabiliyor hatta bazen kalici sonuclar doguruyor. Sezeryanci bir doktor edasiyla konustum farkindayim ama zorunlu olarak olacaklar ya da benim gibi normal doguma psikolojik olarak bu haftaya kadar hazir olamamis kisiler de var.

Doktorum sonuna kadar normal dogumu destekliyor,her gittigimde beni normal doguma yonlendiriyor ama ben icimdeki korkuyu atamiyorum.. ailemde de sezeryan mi deyip gozlerini açanlar, ay senin sutun de gelmez deyip beyin suzgecinden gecirmeden direk lafi ortaya soyleyenler dolu.. halbuki oyle olabilecegi gibi diger ornekler de ayni cogunlukta.. gecen yil spinal sezeryan yapmis 3 tane arkadasimin sutu ilk 4 saat icinde bebegine yetecek kadar geldi, mama falan da verilmedi. Yani bence ister normal olsun ister sezeryan bu olay genetik..

Ben tamamen icimi dokmek icin yazdim,kimseyle tartisacak halim yok,ama lutfen gerek burda gerekse baska biryerde dogum sekilleri hakkinda detayli seyler anlatacakken biraz empati yapalim,her iki dogum hakkinda da pozitif hikaye yoksa anlatacagimiz,anlatmayalim daha iyi..

Valla benim de tartışacak halim yok . Ama ben yazdığım için özellikle tekrar dan tekrar açıklama yapmak zorundayım . Ben keyfi sezaryen için yazdım . Benim yazılarım bana has değil . Bilimsel olarak internette vs heryerde olan bilgiler . Dünya Sağlık Örgütü tarafından da destekleniyor . Yani sezaryen olacak kisi neye giriyor sezaryene , bilincli bi insan acar bakar arastirir yani , nasil olur ne olur . Iyimidir kotumudur .Yine yazımda belirttigim gibi , bebek Karar veriyor gelişine , sezaryen ya da normal . Sağlıklı bi doğum değildir ,mecburi olmadığı sürece sağlıklı olmadığını herkes burada benden öğrendi sanırım :) Sağlıkla kucagimiza alırız inşallah

Anlatmak istedigim bambaskaydi, daha once ne yazdiginizi bilmiyorum, suan soyledikleriniz herkesin bildigi seyler zaten, sadece kimse kimsenin sectigi dogum seklini yargilamamali. Dogduktan sonra anneliginizin yargilanmasini istemeyeceginiz gibi.. hem dogum oncesi hem dogum sonrasi esas olan hem anne hem de bebegin fiziksel-ruhsal sagliginin yerinde olmasidir. insallah her ne sekilde olursa olsun saglikla herkes bebegini kucagina alir :)

Son düzenleme:

Acımıyor çok fazla benim sonrasında iki gün biraz ağrıdı kıl köklerim. Kökler biraz daha güçleniyor gebelikte sanırım öyle duymuştum. Ağdada pek anlamıyorsun ben yaptırdım insanın kafası rahatlıyor. Ama tek kullanımlık açtırın küçük konserve ortak ağdadan yaptırmayın.

Uyuyamiyorum kizlar nefes alamiyorum resmen son zamanlar ne zormus
Aynen canım gece dört beş kere kalkıyorum birde reflü var bende acıyla fırlıyorum oturur pozisyona

Bu gece ilk kez adet sancisi gibi sanci yasiyorum. Daha once ara ara kasilmalarim oluyordu ama agrim yoktu. Umarim erken dogum habercisi degildir. Duzenli araliklarla degil ama yeni basladi sayilir. Sizde var mi oyle bir agri?
Çok normal üşütme ayaklarını falan o da artırıyor. Bol su içip uzanın diyor dr lar öyle zamanlarda

Sağol canım desteğin için inş iyi geçer hepimizin elimiz mahkum bir şekilde geçicez bu yoldn

Ben de kararsızım dr umla konuşup karar veririm bana kalsa uyumak isterim daha önce vajinal yolla iki operasyon geçirdim ikisinde de genel anestezi olup uyudum. Tabi bu dikişli daha farklı allah yardımcımız olsun. Bir de ucunda bebekler var ameliyat olmak anestezi almak kesilmek dikilmek neyse de bakmamız gereken bebeğimiz ve süt derdimiz var yoksa ben de normalmiş sezaryenmiş çok takılmam.

Canım sağol desteğin için. Ben acısında da değilim pek yukarda dediğim gibi ucunda bebekler var sütüm gelmeZse derdi var bunlara takıyorum çok.

Ağrın kasılman olmuyorsa nst yi zaten 35 / 36 dan sonra istiyorlar genelde

Arkadaşlar biz bebek odası aldık teşhirdeki yatağıda vereceklermiş ben o yatağı nasıl temizleyebilirim

Canım keşke almasaydın teşhir indirim yaptılarsa mantıklı ama. Güzelce süpürüp sirkeli su ile silcen madem aldın

Amin canım hakkımızda hayırlısı en güzeli olsun inşallah. Rast gitsin iyi geçsin doğumlarımız. Sen kaçıncı haftadasın şimdi. Az kaldı hepimizin.

Kizlar sancilar cok siklasti ve hastaneye gittim. Yatis verdiler. Ne kadar yaticagim belli degil. Nstte sanci cikiyor.
Ayyy sende mi cnm. Bu bebisler erknci yaa dayanamiyorlar icerde. Ins sancilari durdururlar da biraz daha bekler bebis. Nasil sancilarin oluo cnm tarif edebilirmisin

Malesef benim bebeğim de tercihini sezaryenden dolayı yaptı. Bebeğim makat geliş ve hala dönmedi. Daha da dönmez diyorlar. Ben dr umun bana artık dönmez dediği gün sabahtan gece ikiye kadar durup durup ağladım. Bu forumda çoğu arkdaş zorunlu sezaryen pozisyonunda. Birbirimize destek yerine köstek olmayalım lütfen. Benim kadar normal doğumu savunan isteyen biri olamaz. Ve sezaryenden (bebek için istemiyordum kendim için değil) bu kadar çekinen. Benim durumumdaki insanlara moral bozmaktan başka bir şey değil malesef bu yazdığınız. Burda birbirimizi üzmeyelim. Destek olalım lütfen.

Allah allah belki bende sezaryen olacağım yazılarımn sadece bi kısmını alıp neden yorum yapiyosunuz anlamıyorum . Tamamını okusaniz zaten yorum yazma gereği bile duymayacaksiniz. Sezaryenin sağlıklı olmadığını yazdım ben , normal doğumun ne kadar sancılı olduğunu zaten biliyoruz . Ama sezaryene özellikle keyfi tercih çok olduğu için belirtmek istedim . Senin durumunda ki insanlar için üzerine basa basa yazdım , zoraki durumlar mecburen diye.. Bi arkadas da senin yazını okumadım demiş , kime neye istinaden cevap yazmış onu da anlamadım . Cevapları özellikle veriyorum çünkü özellikle ben yazdım. Sağlıkla kucağımiza almayi Rabbim nasip etsin . Hep söylediğim gibi ,bebek yapıyor tercihini nasıl geleceğini , gerisi Allaha kalmış . Zoraki durumlar istisna belirttim yani . Dr ile konuşup suyunun gelmeden doğum yapmak istemediğini soyleyebilirsin. En sağlıklı sezaryen o çünkü .

Sağlıklı haberler ile dönersn inşallah canım . Merakla bekliyorum :)

Canlar çıktım şimdi hastaneden kendi doktorum vardı cok mutlu oldum vallahi ilgilendi baya nst çekildi az sancım cıkıyor çatı muayenesi oldum acılmam yokmuş korkmayın hiç üç beş saniyelik bir şeymiş çatı muayenesi. Bebiş baya hareketsiz o kdr ugrastı doktor ama uyanmadı arada bi hareket ediyor derin uykuda dedi dr yatıracaktı ama evim yakın dedim yatırmadı sabaha kadar bir şey olursa gel dedi zaten doğum başlarsa durdurmam hiç bebişin gelişimi iyi dedi bi igne vuruldum su agrılar icin şimdi eve gidiyoruz bakalım ne olacak dün biraz üşüdüm ondan oldu sanırım ya çok dikkat edin kendinize kızlar vallahi her şey etkiliyor suan bizi

Tamamını okudum evet çok teşekkürler bilgiler için.

Çok geçmiş olsun canım bol su içip dinlen yorulmak üşütmek stres ağrıları ksılmaları artırıyor dikkat et kendine. Vaktinde sağlıkla gelir inş bebeğin

Çok geçmiş olsun canım bol su içip dinlen yorulmak üşütmek stres ağrıları ksılmaları artırıyor dikkat et kendine. Vaktinde sağlıkla gelir inş bebeğin
Aynen canım igne oldugum halde sancıları hissediyorum 37 38 gibi gelsin vallahi yok demem :) vaktinde gelirse normal gelemez

Dikkat et cnm. Kilo iyi olabilir ama ciğer gelistirici igneyi sen yinede bi hatrlat doktoruna bi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…