- Konu Sahibi Sseerraayy
-
- #14.481
Yok canım açıcı kullanmadı.. siyaha boyatıyorum ben o yüzden açıcı kullanmıyoAhh kizlar ben dayanmasina dayanırım da. Dogumdan sonra cokkk daha zor olcak ya. Cunku beebisler daha yeni dogdugunda o meme durmadan ağızlarında olacak. Mesela bnm kiz deli olurdu uykulari cok kisaydi tuvaletw gitmeyi bile ozlemistim :)))) tuvalet sirasinda bile rahat birakmiosa kuaförde 5 saatimi gecirmek imkansiz gini gelio :) o yuzden dogum oncesi halletmek istiodum. Eve gelen misafirleri de bu cadi saclarimla karşılamak istemiodum. Off off bakcaz. Doktora sormaya da korkuyorum bi hayir dese eşim hayatta isin vermez boyamamamaa:))))
Acici kullaniliyor muydu cnm.
Ayy bak korktum simdiiii. Bisey mi var bu boyada nasil kana karisiyor anlamiyorum :)))
Benim de hastaneye çok gelen olmayacağı için oda süslemicem canım..belki ufak tefek şeyler yaparız sadece..Kızlar oda süsleme setleri var nette çok uyguna alan var mı hiç. Birde ne zaman süslenecek ki oda, o acı sancı çekerken. Benim ailem başka şehirde, Nasıl programlasam bana fikir verir misiniz?
Aynen zaten abartı istemem. Balon bile olsa yeter ya :) zaten Acıbadem de Doğum yapacağım kısmet olursa, bugün baktım kapı süsleri baya kaliteli güzel. Netten baktım, süsleme setleri 40 tl. İsim yazılı falan. Dedim 40 tl için değmez alayım gerekirse yapmam :)Benim de hastaneye çok gelen olmayacağı için oda süslemicem canım..belki ufak tefek şeyler yaparız sadece..
Aynen ben de bakayım bi o setlere, balon assak bile güzel görünür dediğin gibiAynen zaten abartı istemem. Balon bile olsa yeter ya :) zaten Acıbadem de Doğum yapacağım kısmet olursa, bugün baktım kapı süsleri baya kaliteli güzel. Netten baktım, süsleme setleri 40 tl. İsim yazılı falan. Dedim 40 tl için değmez alayım gerekirse yapmam :)
Doğum sonrası neden 8 hafta olsun 16 hafta ücretli gebelik izni toplamda. Ne kadar geç çıkarsan bebekle o kadar çok vakit geçirebiliyorsun ama toplam süre 16 haftayı geçemiyor..Çalışan anneler bir şey soracağım kafamı karıştırdılar. Şimdi ben diyelim ki 37. Haftada Doğum yaptım artan uç hafta Doğum sonrası sekiz haftalık izne eklenmiyor mu? Yani düz mantık ben eklenmesi gerekir diye düşünüyorum ama eklenmez direkt dogum sonrası sekiz haftalık izin başlar sekiz hafta dolunca ise dönersin diyenler oldu ya
Yok canım sorduğum o değildi eksik ifade etmişim. Ben 33te izne ayrıldım, atıyorum 36da Doğum yaparsam 40a kadar olan 4 haftalık Doğum öncesi izninin Doğum sonrasına akarilamayacagini, yanı 8haftalik iznimin kalacağını söylediler bunun Aslı varmi diye sormuştum ama az önce yönetmeliği inceledim buldum sorun yok evet ekleniyorDoğum sonrası neden 8 hafta olsun 16 hafta ücretli gebelik izni toplamda. Ne kadar geç çıkarsan bebekle o kadar çok vakit geçirebiliyorsun ama toplam süre 16 haftayı geçemiyor..
zor oluyor ama dayanmaya calısıyorum canımKıyamam valla bu haftada nasıl çalışıyorsun helal olsun bn evdeki işlerim i zar zor yapiyorum
benimde yapım zayıf doktor annede zayıf o yüzden böyle olması normal dedi ama bilmiyorumBenimde bugün 33+5 haftalık kilo 2.170 gr çıktıdoktor iyi herşey desede bana düşük geldi kilosu ne yesem almıyor kilo işte demek bünyesi öyle
Evet aktarabiliyorsun. Yani örneğin 33 de izne ayrıldın 37 de bebek doğsa 12 hafta daha ücretli izin kalıyor :) 8 önce 8 sonra değil toplam 16 hafta üzerinden düşün her zamanYok canım sorduğum o değildi eksik ifade etmişim. Ben 33te izne ayrıldım, atıyorum 36da Doğum yaparsam 40a kadar olan 4 haftalık Doğum öncesi izninin Doğum sonrasına akarilamayacagini, yanı 8haftalik iznimin kalacağını söylediler bunun Aslı varmi diye sormuştum ama az önce yönetmeliği inceledim buldum sorun yok evet ekleniyorbir de genelde idareciler hatta dr lar bile 16hafta olarak düşünmüyor bizim gibi. Doğum öncesi 8 Doğum sonrası 8 diye konuşuluyor sürekli,hatlar orada karışıyor.
Yok cnm valla kimsenin de geleceğini düşünmüyorum yani en azından benim tarafım yok burda eşimin var onun da oylw aman aman birileri gelmez ben hevesleniyorum sadece ama çok halsizim yemin ederim neyi nasıl yapcam bilmiyom şu an agrilarim var süslemek te istemiyorum valla kapı süsü alfim balon falan alfim o kadarAnladığım kadarı ile hastaneye gelenin baya olacak :) ben odamı süslesem mi süslemesem mi onu düşünüyorum:) odanı nasıl süsleyeceksin
Bencede soylenmez bide almışım alacagimi be adam daha tut ceneni kalmış 3 haftam ne diye soyluyon canımı sikiyon bide haftada bire indi yani cuma yine söylenecek diyorum acaba gidince sancım var taklidi yapıp ta kilo tartma faslindan yirtsam mi adam artık bni neleri düşünmeye itiyor düşün :)))Hahahaha o ne ya kaynana gibi :) salla hiç takılma erkenden bıraksaydın keşke bu adamı bacım. Ben aşırı alıngan ve hassas oldum. Hamile kadına söylenmez ki canım bunlar
Ay cnm hiç düşünme o kiloda nasıl normal olur hiç bilmiyom bn ucbucuk olsa nasıl normal yaparım diyorum:))valla ne biliyim öyle çok kesileceksem sezeryan olurum daha iyi diye dusunuyo insanSağol canım benimaynen valla bazen bi üzüntü çöküyor yaşayamayacak mıyım o mucizeyi diye sonra boşver diyorum annende normal dogurdu rahimden ameliyat oldu idrar torbası düştü kadında bin türlü dert cıktı diyorum öyle avutuyorum kendimi. 4650 dogdu yiğenim en son normal dogumla kadıncagızın kanaması cok diye masada kaldı mudahele etmekte cok zorlandılar hic riske girme bebeğinede yazık diyorum teyzem doğum yaptı oda 4700 normal dogum, bebek dogdugunda korktuk vallahi ağzı gözü yamulmuştu ağızı öyle kalacak diye ödümüz koptu o hali geldi yine gözümün önüne töbe ya ne tuhaftı şimdi tam prenses bu kdr tecrube varken etrafımda korkuyorum acıkcası.. bakalım kuzum ne diyecek doktorumuz
Git paşa gibi tartıl ya çok şükür bu zamanları gördün canım :) sen oda süsleme için netten set mi almıştın? Yoksa T tuba-kumsal mı almıştı ? Bende alayım diyorum ama ürün nasıl merak ettimBencede soylenmez bide almışım alacagimi be adam daha tut ceneni kalmış 3 haftam ne diye soyluyon canımı sikiyon bide haftada bire indi yani cuma yine söylenecek diyorum acaba gidince sancım var taklidi yapıp ta kilo tartma faslindan yirtsam mi adam artık bni neleri düşünmeye itiyor düşün :)))
Ayy inşallah canm düşünsene bide o minik bidiklari biz yikayacax benm ömrüm gider büyütene kadar :))Yaa sen tam ben gibisinben de öyleyim bebeklerde ve cocuklarda özellikle cıglık cıglıga kalıyorum en büyük korkum o inşallah soguk kanlı olurum en son arkadasım yanımda emziriyordu cocugun bogazına süt kaçtı nefessiz kaldı ama arkadasım o kadar sakindi ki ben panikten mahvettim kendimi Allah icimize o cesareti versin inşallah
Dikkat etnkendine cnm yazor oluyor ama dayanmaya calısıyorum canım
Balonu gitmeden evde şişiririz. Sen doğururken eşin odayı süslesin diyeceğim ama ne kadar mantıklı olur bilemedim :) daha önce yaşamadığım için plan bile yapamıyorum süsleme ile ilgiliYok cnm valla kimsenin de geleceğini düşünmüyorum yani en azından benim tarafım yok burda eşimin var onun da oylw aman aman birileri gelmez ben hevesleniyorum sadece ama çok halsizim yemin ederim neyi nasıl yapcam bilmiyom şu an agrilarim var süslemek te istemiyorum valla kapı süsü alfim balon falan alfim o kadar
Ya cnm Tuba ydi bakan setlere. Ben buralarda gidip baktım ne biliyim hoşuma gitmedi çok basit duruyordu çok kliseydi öyle klişe biswy yapmaktansa yapmamayı tercih ettim :))valla ev işi şu bu derken açıkçası şu süsleme işini salladım galiba aman ne yapiyim canm o da eksik kalsın diyorumGit paşa gibi tartıl ya çok şükür bu zamanları gördün canım :) sen oda süsleme için netten set mi almıştın? Yoksa T tuba-kumsal mı almıştı ? Bende alayım diyorum ama ürün nasıl merak ettim
Mantıklı aslında, benim boy uzun kilo azdır her zaman demek anasına çekecek fındığım :)benimde yapım zayıf doktor annede zayıf o yüzden böyle olması normal dedi ama bilmiyorum
Hahahah bende ya eşim o panik hayatta oda süsleyip masa hazirlayamax sabah karnım agriyo diyorum izin alıp geleyim diyo hemen o bnden de panik gece suyum gelse ne yaparsın diyorum düşüncesi bile adamı mahvediyo:)))valla cnm bi iki ikramlık bişey hazirlasam bana yeter şeker hamuru aldım pembe renk ondan kurabiye yapcam da kaç gün bayatlamadan kalıyo acaba yani şimdi yapmazsam yapamam arrik bn hissediyorumBalonu gitmeden evde şişiririz. Sen doğururken eşin odayı süslesin diyeceğim ama ne kadar mantıklı olur bilemedim :) daha önce yaşamadığım için plan bile yapamıyorum süsleme ile ilgili
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?