- 31 Ekim 2017
- 1.540
- 1.041
- 63
- 37
- Konu Sahibi Sseerraayy
-
- #15.001
bugün 36 . Haftama girdim . Bilmiyorum Dr bana tuz kes dedi ama.demekki doğum yaklaştı ya artık ondan şişiyoruz.Ödem var evet bir aydır. Senin kaçıncı haftan. Ben tuzu çok yemiyorum yemeklerde minicik oluyor. İdrar geçen hafta bakıldı iyiydi sorun yoktu ama bu kadar şişmek niye anlamıyorum. Birde bacağımın bi kısmı geriliyor iç bacağım tek taraflı onu da sorsam mı kd druna fikri var mıdır acaba varis mi oluyorum
Bebiş her gün farklı bi yere dönüyor kendini kordono dolamasa bari diye dua ediyorum doğum pozisyonu almasını geçtim. Adını da döndü koycam valla yerinde durmuyor sıpa
Her gün bi tane içiyorum, içmesek daha çok kasılıcaz o da zararlı bebeği strese sokar . Bi doğsalar hayırlısıyla ayy :/
Evde tek olunca öyle oluyor arkadaşlarınla buluş canım. Birini çağır ynına
Aynı endişeler bende de var canım bebek iyimiki suyumu azaldı acaba ya sıkışıksa ya canı yanıyosa acıktımı ayy birsürü seyi düşünüyorum artık büyüdüler ya endişede arttıOff kızlar ben de bugün nedense hiç iyi değilim..her şeyi kafaya takmaya başladım..ya suyu azsa ya kordona dolanırsa sancım tutar da hastaneye yetişemezsem vs vs iyice strese girdim bebeği de strese sokuyorum böyle kendime kızıyorumdokunsalar ağlıcam..halbuki sezaryen olacak zaten ama hep bi aksilik olursa diye düşünüyorum..evde oturmak da bu yönden iyi gelmedi bana..inşallah bebeklerimize bir şey olmadan sağ salim kucağımıza alırız.. i
Aynen canım final yaklastı artık sağlıcakla bekliyoruz.Babacığının iyi olmasına cok sevindim için rahatlamıstır birazHiç sorma cnm bnde ayin 9 u daha ay sonuna çok var modundayim o birden öyle deyince kaldım öyle doguruyorum galiba şaka bi yana final çok yaklaştı allahtan herseyim hazır babamla da konuştum bugün sesi iyidi öyle mutlu oldum ki allahm hiç kimseyi sevdikleriyle sinamasin
Bende de var o sancı iğne batması gibi falan oluyo.üşüttümmü acaba diyordum ama normal sanırımKızlar kasıklarımda hafif ağrı var sanki adet olacakmışım gibi. Neden acaba bilen yada yaşayan var mı? Çok hafif hafif vuruyor böyle
Hmm anladm cnm sezeryan olmak istemiyorum ki bn tabi o da her ihtimale karşı diye öyle demiştir umarjmSezaryen için dedi sana.aç gel diye . Normal doğum için lavman vs bi şekilde temizleniyosn. Tok karnına ameliyat olamıyosn.
Cnm inanki bn sadece detaylı ultrasonda gördüm bebegimi onun dışında hiç goremedim .valla bnn işime geldi bakmamalari malum biraz cekiniyom ve korkuyorumCanım benim ya yapsaydı artık neyi bekliyorki bu doktorun 37.haftada bebek gelebiliyor yani doğumun her an olabilir artık neyse bir bildiği var herhalde,minik nasıldı görebildinmi onu.
Cnm aynen degisiyo kişiden kişiye göre yengem in dogumu çok rahatı ilk olmasına rağmen sabah suyum geldi dedi biz kalktik saclarimizi yaptık makyaj yaptık :))öyle hastaneye gittik bi saat içinde ve ebe çatı muayenesi yaptığında ağrısız bi şekilde 8 cm açılmıştı normal doğum için 10 cm açılma yeterliumis dedi başlaması için dogumun bi saat içinde doğurdu ve hiç ağrımadı dedi sadece bi defa çok ağrı hissettim o da beş saniye falan sürdü dedi ve cidden ne bi bagirmasi vardı ne bişey sadece kilolu bi ebe bebek aşağı insin diye göğüslerinin altina yuklenip ittiriyomus o zmn ağrıdı dedi yani degisiyo kimine çok zor geciriyoKızlar ben sonuçlarımı aldım doktora da tekrar sordum sancı olayını. Size de anlatayım. Buarada salı günü kan ve idrar vermeme rağmen bugünde başka hastane olduğu için istediler verdim. O kadar stresli ve yorucu birgundu ki psikolojim alt üst oldu. Nst ye girdiğimde yanımda kadın normal doğum yapıyordu. O kadar ikindi bağırdı ki için gitti ama sonra doğum için başka yere geçti sesi geliyordu bebek kısa sürede çıktı ve ağlama sesi... O bağırdıkça bebek beni tekmeledi durdu. Sancimin çıkması psikoljik mi oldu acaba dedim kadın bağırdı stres oldum falan. Neyse idrarda gene enfeksiyon çıktı antibiyotik yazdı. O kadar ilaç içmedim antibiyotik içmem gerekecek. Ins geçer de enfeksiyon. Gelgelelim sancı olayını doktora dedim bu sancılar bel ve kasik bölgesinde ağrı olur kan gelir su gelirse hastaneye git hemen dedi. Sancı şimdi böyle çıkıp sonra durabilirmis de. Önemli olan çok sık ve şiddetli olmaması anladığım. Ama bazılarının hiç ağrısı olmadan direk suyu da gelebiliyormuş. Yanı bu isler karışıkmış arkadaşlar bilemedim. Allah hepimize kolaylık versin
Bnm kaç haftadan beri var cnm sordum artık aylık ağrılar bunlar dedi daha da artabilir dedi doğum alametleri :)Kızlar kasıklarımda hafif ağrı var sanki adet olacakmışım gibi. Neden acaba bilen yada yaşayan var mı? Çok hafif hafif vuruyor böyle
Cnm senin %4 bulunuyomus.benm b negatif o da %2 bulunuyor riskli valla ne olur ne olmaz korktum bn o an nasıl bulunacak ters bişey olsaSıfır negatif mi :) benim de öyle
Öyle mi eyvah eyvah dikkat et cnm :)baktırcam cnm kan grubum da Türk nüfusunun %2 sinde var az bulunuyor ne olur ne olmaz :)
Dimi canım ahh ahh nasıl geçti zamanlar çok şükür sonuna geldik ya çok mutluyum kuzuma kavuşmak için sabırsızlanıyorumValla aynen bende bakıyorum da geriye daha yeni öğrenmiş gbiyim hamileligimi ben 6.haftada falan kaldım yani superiz atlattik bi şekilde bu güne geldik .Kızlar kim ilk giderse doğuma yazsın lütfen gidiyom diye :))bide bişey sorcam brn bugün doktor sancin kanaman olursa suyun gelirse aç karna gel dedi e benm karnım o an toksa nolcak yani bagirsaklar dolu olunca bide normal yapınca ikiniyon büyük abdestini yapar gbi diyolar ya gerçekten o an yaparsan yapan varmış masada yani acaba tok gitsekte bağırsakları bosaltiyolar midir
Yazık ya devlet hastanesine mi gittin , keşke böyle bişeye şahit olmasaydin demekki sen strese girince bebek de girdi ; ( Allah hayırlı doğum nasip eylesin inşallah hayırlı ve sağlıklı aminnnKızlar ben sonuçlarımı aldım doktora da tekrar sordum sancı olayını. Size de anlatayım. Buarada salı günü kan ve idrar vermeme rağmen bugünde başka hastane olduğu için istediler verdim. O kadar stresli ve yorucu birgundu ki psikolojim alt üst oldu. Nst ye girdiğimde yanımda kadın normal doğum yapıyordu. O kadar ikindi bağırdı ki için gitti ama sonra doğum için başka yere geçti sesi geliyordu bebek kısa sürede çıktı ve ağlama sesi... O bağırdıkça bebek beni tekmeledi durdu. Sancimin çıkması psikoljik mi oldu acaba dedim kadın bağırdı stres oldum falan. Neyse idrarda gene enfeksiyon çıktı antibiyotik yazdı. O kadar ilaç içmedim antibiyotik içmem gerekecek. Ins geçer de enfeksiyon. Gelgelelim sancı olayını doktora dedim bu sancılar bel ve kasik bölgesinde ağrı olur kan gelir su gelirse hastaneye git hemen dedi. Sancı şimdi böyle çıkıp sonra durabilirmis de. Önemli olan çok sık ve şiddetli olmaması anladığım. Ama bazılarının hiç ağrısı olmadan direk suyu da gelebiliyormuş. Yanı bu isler karışıkmış arkadaşlar bilemedim. Allah hepimize kolaylık versin
Evet her ihtimale karşıHmm anladm cnm sezeryan olmak istemiyorum ki bn tabi o da her ihtimale karşı diye öyle demiştir umarjm
Gittim canım bir gün önce acildeydim ama cok gereksiz hoslanmadıgım bir doktor oluyor geceleri acıkcası deneyiminede hic güvenmiyorum bebeğimin ve suyunun iyi oldugunu ögrendim cıktım o kdr kasılmamı kendi gözüyle gördüğü halde bebek tekmesi dedi eşim sinirlendi böyle tekmemi olur bebek tekme atayım öylece bekleyeyim bir kaç dakika mı diyor dedi sonra magnezyumunu ıcıyor musun dedi sadece dengesiz adam nst ye bile sokmadı 37. Haftamdayım ne zaman sokacaksa bende teklif etmedim. Cidden Allah iyilerle karşılaştırsın gece olursa dogumum bu adamda olacak büyük ihtimalle stresten doguramam artık.canım sen neden pzt yi bekledin ki erken gitseydin. İdrar ve kanda özellikle üre kreatinin e bakması gerekiyor. Kasılman çoksa çıkar nst de. Beni çok sık aralıklarla nst ye soktu doktorum baya üstüne düşüyor en ufak şeyin. Şimdi bana dedikleri heran doğum olabilir zaten 36 yı geçtin beklicez. Çok şiddetli değil ağrım ama kasıklarımda hafif oluyor belime sırtıma doğru vuruyor. Sonuçlarımı almaya gidicem akşamüstü. tekrar sorsam mı doktora kendimi çok cahil aptal gibi hissediyorum.
Bayadır bagajda duruyor cantalar canım riske atmadım kalsın orada gezentiyim ben yolda molda gelirse ugrasmayalım cantaylaUuu senin baya sık oluyor :)) yerim ben onuDoğuma hazırlık yapıyor minik ama yine de doktora söyle bir belki farklı birşeydir benim de ilk doğumum olacağı için pek bilgim yok evet ya daha dün öğrenmiştim hamile olduğumu duygulandım bak şimdi temiz gel demek istedi sanırım canım ama sen çantanı filan al giderken çünkü kasılman bayağı var sürpriz yapabilir her an yanında bulunsun ayyy çok heyecanlıyım acaba ilkhangimiz Doğum yapacağız
Ben de eşime diyorum şimdiden özür dilerim diye :))Ben tahmin bile edemiyorum :))yok ben dayanamam hayatta gerçek sanciya etrafimdaki herkese o aan düşman olurum kesin o acidan :))
Döndü fikrine bayıldımÖdem var evet bir aydır. Senin kaçıncı haftan. Ben tuzu çok yemiyorum yemeklerde minicik oluyor. İdrar geçen hafta bakıldı iyiydi sorun yoktu ama bu kadar şişmek niye anlamıyorum. Birde bacağımın bi kısmı geriliyor iç bacağım tek taraflı onu da sorsam mı kd druna fikri var mıdır acaba varis mi oluyorum
Bebiş her gün farklı bi yere dönüyor kendini kordono dolamasa bari diye dua ediyorum doğum pozisyonu almasını geçtim. Adını da döndü koycam valla yerinde durmuyor sıpa
Her gün bi tane içiyorum, içmesek daha çok kasılıcaz o da zararlı bebeği strese sokar . Bi doğsalar hayırlısıyla ayy :/
Evde tek olunca öyle oluyor arkadaşlarınla buluş canım. Birini çağır ynına
:)) kesin vallahi Allah bizimde cevremizdekilerinde yardımcısı olsun:))Güldüm ya valla uzaya merdivensiz çıkacağız kesin :))
İyi düşündün canım bende hala koyacağım güya tembelliklerceeBayadır bagajda duruyor cantalar canım riske atmadım kalsın orada gezentiyim ben yolda molda gelirse ugrasmayalım cantaylabenim kız bana bir haller ediyor bu sıra söylemesi ayıp ishalde oldum dogum belirtisi diyorlar ishale dokuz aydır kabız olunca tuhafıma gitti :) valla bilemedim ki kim doğuracak cok heyecanlanıyorum ben gittikçe
Sağolasın canım benim kimse iş yaptırmıyor artık bana annem eşim izin vermiyorlar kasılmaları gördükçe onlarda şok oluyor karnımdan fırlayacak Allah korusun :)Ay Canım kıyamam sana,senin minik sabırsız belli ,Hayırlısı ile vaktinde gelsin inşallah kuzucuk,Pazartesi güzel haberlerini bekliyoruz Canım dikkat et kendine çok yorma artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?