- 14 Ekim 2011
- 1.748
- 1.436
- 333
- Konu Sahibi Sseerraayy
-
- #16.661
Canım konusuyorduk ya cok sinirliyim son haftalar diye inan lohusayken agrı acı yeni hayata alısma hatta bebeğini senden ayırdıkları icin bile duygusal oluyorsun ve asırı sinirlilik hali oluyor. Cok kalp kırdım kırmayada devam ediyorum annemi kırmak bana en cok koyan ama o da gercekten zorluor beni bir an önce eskisi gibi olmam istiyorum. Diyorum ya insanlardan anlayıs asla beklemiyorum kuzenm aramış cuma gelip geç saate kdr oturalım ertesi gunu tatil diyor arkadas senn eşinde dogum yaptı iki kere bu süreci biliyorsun ne diye bana bununla geliyorsun ki evin icinde gögüsler fora geziyorum agrıdan bende gelin ama gec saate kdr oturmayalım malum ameliyatlıyım dedim cok öfkeliyim insanlara ya cokLadyBird59 cnm insanlar anlayışsız düşüncesiz ve bazısı kıskançlıktan susmaz çenesi. Uzak durcan takmıycan cahilliklerine ver geç kendini üzme. Çok hassas bir dönem biliyorum ama duymamaya çalış ya da ver cevaplarını geç. Ben lohusayken çiğ çiğ insan yerim gibime geliyor sinirden. Şimdiden sinir küpüyüm valla. Aklı olan uzak durur benden :/
Canım konusuyorduk ya cok sinirliyim son haftalar diye inan lohusayken agrı acı yeni hayata alısma hatta bebeğini senden ayırdıkları icin bile duygusal oluyorsun ve asırı sinirlilik hali oluyor. Cok kalp kırdım kırmayada devam ediyorum annemi kırmak bana en cok koyan ama o da gercekten zorluor beni bir an önce eskisi gibi olmam istiyorum. Diyorum ya insanlardan anlayıs asla beklemiyorum kuzenm aramış cuma gelip geç saate kdr oturalım ertesi gunu tatil diyor arkadas senn eşinde dogum yaptı iki kere bu süreci biliyorsun ne diye bana bununla geliyorsun ki evin icinde gögüsler fora geziyorum agrıdan bende gelin ama gec saate kdr oturmayalım malum ameliyatlıyım dedim cok öfkeliyim insanlara ya cok
Canım benim seni anlıyorum neden dersende daha doğurmadan başlıyor insanların çenesi açılmaya helede eşinin tarafıysa tuturdular kız değil erkek inanmıyorlarmış neymiş görümceme kız demişler bilemem kaç senesnde ya sizne kız erkek şükür rabbim verdi inanmyın siz dedim doğunca görürsünzCanım konusuyorduk ya cok sinirliyim son haftalar diye inan lohusayken agrı acı yeni hayata alısma hatta bebeğini senden ayırdıkları icin bile duygusal oluyorsun ve asırı sinirlilik hali oluyor. Cok kalp kırdım kırmayada devam ediyorum annemi kırmak bana en cok koyan ama o da gercekten zorluor beni bir an önce eskisi gibi olmam istiyorum. Diyorum ya insanlardan anlayıs asla beklemiyorum kuzenm aramış cuma gelip geç saate kdr oturalım ertesi gunu tatil diyor arkadas senn eşinde dogum yaptı iki kere bu süreci biliyorsun ne diye bana bununla geliyorsun ki evin icinde gögüsler fora geziyorum agrıdan bende gelin ama gec saate kdr oturmayalım malum ameliyatlıyım dedim cok öfkeliyim insanlara ya cok
canım idrarlada gelebilir herhalde doktor degilim ben kesin konusamam ilk tecrubem benimde sen icinin rahat etmesi icin git bi doktora tabiki cunku bir ayin var senin daha emin ol bakalım neymis benim artik surda bir haftam kaldi doktorda şunlar bunlar olursa gel dedi o yüzden rahatim biraz birde herkes sanci gelince anlarsin zaten diyo da sanci gelmeden acilmam olursa şahane olurda nasil yetisirim hastanete bilmem ama aci edigi dusul bi insanim sancimin olmamasini imkansiz buluyorum
dun k.v.dem diyoki hastanede doğumdan sonra ya da evde iyi bile olsan ah brn kötüyüm dicekmisim yoksa nazar degermis,kotulugume demedi biliyorum hatta gercekten o tarafin kisilerini dusununce cok dogru soyledi yapabilirim dedigini:))maşallah sana da canim dedim de guclusun sen:)kuzeninde hakkaten tuhafmis iyi demissin ama hatta arabiz curcunayiz brn sizi ararim oyle gelirsiniz de,bnde dedim ki hastaneye gelirler demi eve gelmesinler kvdem gelcez diyene gelme denmez dedi ben derim dedim biraz ayıpladi beni ama gelecek olan gelecek yani biliyorum da bende bebegi çıkarmam yanlarina o kadar da degil gelirlerse dedim...bakacaz demezlerse cikarmazsin tabi dedi uyuyo derim dedim bi bahane bulurum ya bebegin 40indan once cok görülmesini tutulmasini istemiyorum kendimde gitmem öyle,nryse ama opturmeme konusunda hemfikiriz:)annelere gelincede iyiki varlar ama yaslaniyolar ya bizim istediğimiz gibi olmayinca sinirleniyoruz dayanamiyoruz annem yanimdayken bunaliyorum bazen gidince de cok üzülüyorum davranis dusunce seklime...eminim pek cogumuzda böyle bu 50sini gecenler icin özellikleCanım benim cok teşekkür ederim diyorum ya ilk günden kalktım ayaga ki sezaryende cok zor derler dayandım kalktım bebegime yetebilmek icin ona bile hastaneden herhalde hemen kalkmışsın ya nasıl yani ben on gün yattım diyorlar :) cevapları hic sakınmıyorum hakediyorlar onlar söyleyerek beni üzüyorsa ki bu halimle ben hic düşünmüyorum canım
kiz bana da dediler onu erkek diye bende he deyip geçiyorum karnim sivriymis ondan erkekmis...Canım benim seni anlıyorum neden dersende daha doğurmadan başlıyor insanların çenesi açılmaya helede eşinin tarafıysa tuturdular kız değil erkek inanmıyorlarmış neymiş görümceme kız demişler bilemem kaç senesnde ya sizne kız erkek şükür rabbim verdi inanmyın siz dedim doğunca görürsünzhepsini denize dökecen bunların yersin çok yeme oturursun çok oturma bişey yapmaya kalkarsın onu yapma bunu etme şimdiden böylelerse doğunca düşünemiyorum çok bilmişler doktor kesilenler eş tarfı böyle işte 3 hafta var diyorum bilmiyor bu diyolar doktor 16 nisan tahminen dedi diyorum doktora inanmıyolar anlaycağın insanlar susmaz ya biz umursamz olucaz yada eli maşalı olucaz susacklar sende ver ağzılarının payını otursunlar dötlerinin üstüne
Bunu söyleyen tam ps cı zaten belki gelir oynar cidden :)) cok güldüm canımsın ya.. iyiyim kuzum cok şükür agır agrı kesicilere ihtiyac duymadan geçti zor günler beşinci günümüz bugun biraz daha iyiyimÇok iyi demişsin aynen böyle devam et hepsi senin hakkın üzme kendini onların kafayı çalıştırıp düşünmesi lazım. Playstation da oynayalaım anasını satayım deseydin. Delirmiş valla herkes.
Canm inan ki cok kötüyüm ben zaten bebeğimin o hakkını elinden almış gibi hissediyorum o duyguyu yasayamayacagım buna üzülüyorum dün süt sagdırdım dogumhaneye girdim sancı odasına o kdr tuhaf hissettim ki hayalimdi o odada eşimin desteğiyle sancılarımı cekmek beş gündür bi bugun iyiyim bebeğime bakamıyordum aglmak geliyordu yuzune bakınca normal dogamadı cocugum diye bir de böyle aptal aptal konusmuyolar mı sanki kendi tercihimmiş gibi en çok buna uzuluyorum.Canım hiç üzülme ya boş konuşuyorlar can sıkıyorlar. Ben sezeryan isterim gerekli olsun olmasin sezeryanla doğururum normal isterim normal doğururum kimseyi ilgilendirmez. Bana doktorum kadın dogumculardan normal doğuran yok desi kimse riske atmak istemiyor dedi. Tercih meselesi. Boşversene insanlarda dedikodu cehalet düşüncesizlik gırla. Onlara konuşmak için malzeme lazım. Hiç kafana takip kendini üzme. Sen nasi rahat ediyorsan öyle yap öyle davran millet sana uyacak aman yeni doğum yaptı diyecek
Aynen canım o kdr birebir yazmışsın ki yaşadıklarımı ameliyattan cıktım dört beş st sonra koridorda turlamaya basladım yan odamda yatan kadının annesi bir bebek daha kalmış içerde demez mi :) hic bişi söyleyemedim sonra kendi kızıda sezaryen oldu son anda agrıya dayanamayıp aynı göbegin beş katı onda da kaldı :) hayır sende dogurdun ne cabuk unuttun bu süreci kadının en büyük düşmanı kadın gercekten. Annem mahvoldu günlerdir evin temizliği bebeğin işleri ona uc cift ayakkabı sipariş verdim :) hakkını ödeyemem ama vicdanım böyle rahat ediyor bi nebze bir de azıcık darlamasa bebek lahanaya döndü annem yüzünden isilik oldu ama dinlemiyorum artık istediklerimi yapıyorım isterse bebegim hasta olsun bu benim deneyim sürecim. Dediğin o kdr dogru ki duygularıma tercüman olmuşsun resmen bebeği bırakmak icin beşiğe egildim o berbat yanma hissi o hisse değil ama sezaryen oldum bunu bile yapamıyorum bebeğime yetemiyorum diye oturup agladım bugun kimseden yardım almadan alını değiştirip emzirdim agrıladım cok olmadı cok şükür o yüzden güne coook mutlu basladım :)LadyBird59 ayy cnm bende bu süreci sen gibi atlatmstm cok iyi anliyorum gercekten. Bende seni suan en cok kasan sey yaralardan bebege yetememe korkusu. Benim kiz da emmezdi. Ben uykusuz mor gözlerle ayakta bos odada iki damla sut agzina girsin diye hoplaya ziplaya meme tutturmaya çalışırdım. Ama diger odada guya hasta ziyaretine gelmis koca karılar.. resmen gün yapıyorlar ve kahkahalari yükseliyordu. Insanin zoruna gidiyor. Biri aaa bu göbekte sanki bi bebek daha var hic gitmemis. Biri bak bu bebek aç sagi solu yaliyor neden mama vermiosun. Ordan baska bi nene bizim vaktimizde mama yoktu.... bu sacma sapan laflara karsi resmen insan cinnet geçirmemek icin zor tutuo insan.
Ş
Ama sana tavsiyem. Süt kaliten artsın diye görme duyma takılma... heleki annene sakin kıyma. Okadar çırpınıyorlar ki bziim icin. Bizle uykusuz kalıp bizle cekiyorlar herseyi. Insan sonradan pisman oluyor. Ne kendini ne de onu üz. Birak fikri neyse soyleyiversin.
Cok boş insanlar ya aynısını banada yaptılar neymiş dogurmadan inanmayacaklarmış bebek pipisini saklıyormuş göbegim erkek göbegiymiş kız böyle olmazmış arkadan kilo almamışım kesin erkekmiş cahillik cahillik cok şükür evlt nasıl ballı inanamayacaksın dogurdugunda buyusunde sevelim öpelim diye içimiz gidiyor kızı erkegimi varmış bunun. Geçen hastanedeyim kız mı erkek mi dedi teyzenin teki kız dedim olsuuuun eli ayagı saglıklı dogsunda demez mi eşim kadına bir şey yapacak diye korktum :))) benimde altı kız iki oglan var diyor bir de altı kere kız evlat tatmış bir insan bunu söylüyor yazık dedim kızlarına cidden yazık.. eşimin tarafı toptan uzakta Allahtan onların hurafelerinede katlanamazdım :/Canım benim seni anlıyorum neden dersende daha doğurmadan başlıyor insanların çenesi açılmaya helede eşinin tarafıysa tuturdular kız değil erkek inanmıyorlarmış neymiş görümceme kız demişler bilemem kaç senesnde ya sizne kız erkek şükür rabbim verdi inanmyın siz dedim doğunca görürsünzhepsini denize dökecen bunların yersin çok yeme oturursun çok oturma bişey yapmaya kalkarsın onu yapma bunu etme şimdiden böylelerse doğunca düşünemiyorum çok bilmişler doktor kesilenler eş tarfı böyle işte 3 hafta var diyorum bilmiyor bu diyolar doktor 16 nisan tahminen dedi diyorum doktora inanmıyolar anlaycağın insanlar susmaz ya biz umursamz olucaz yada eli maşalı olucaz susacklar sende ver ağzılarının payını otursunlar dötlerinin üstüne
Iste gunden gune daha mutlu olacaksin. Onemli olan bi an once bu duruma adapte olabilmek. Valla bebek iyiyse bizde hemen iyi oluyoruz. Ha bi de anneye cok diklenme bak ben bazi konularda cok bilmislik tasladim pisman oldum :))))) gercekten insan bu konularda onlarca kitap okumus bile olsa bazen tecrube baska seylerin yerini tutmuyor.Aynen canım o kdr birebir yazmışsın ki yaşadıklarımı ameliyattan cıktım dört beş st sonra koridorda turlamaya basladım yan odamda yatan kadının annesi bir bebek daha kalmış içerde demez mi :) hic bişi söyleyemedim sonra kendi kızıda sezaryen oldu son anda agrıya dayanamayıp aynı göbegin beş katı onda da kaldı :) hayır sende dogurdun ne cabuk unuttun bu süreci kadının en büyük düşmanı kadın gercekten. Annem mahvoldu günlerdir evin temizliği bebeğin işleri ona uc cift ayakkabı sipariş verdim :) hakkını ödeyemem ama vicdanım böyle rahat ediyor bi nebze bir de azıcık darlamasa bebek lahanaya döndü annem yüzünden isilik oldu ama dinlemiyorum artık istediklerimi yapıyorım isterse bebegim hasta olsun bu benim deneyim sürecim. Dediğin o kdr dogru ki duygularıma tercüman olmuşsun resmen bebeği bırakmak icin beşiğe egildim o berbat yanma hissi o hisse değil ama sezaryen oldum bunu bile yapamıyorum bebeğime yetemiyorum diye oturup agladım bugun kimseden yardım almadan alını değiştirip emzirdim agrıladım cok olmadı cok şükür o yüzden güne coook mutlu basladım :)
Aynen ya aynenn yanımdayken annnee yeterrrr diye haykırasım uzaktayken de o haykırmalarıma aglayasım geliyor. Onların tırnagına zeval gelmesin onların bize bizim onlara nazımız gecıyorda ele tahammülüm yok. Kayınvalidene kızma dogru söylüyor insanların gözleri göz değil kuzum cidden ama bu kdrda takmamak gerek milleti nas felak ihlas ayetel var cok sukur :) Bende cıkarmayacagım canım beşiği odamda orada uyutuyorum sürekli millet pislik taşıyor resmen sizde eşinize söyleyin dezenfektan alsınlar medicallerden onu gören ne oluyoruz der zatencanım idrarlada gelebilir herhalde doktor degilim ben kesin konusamam ilk tecrubem benimde sen icinin rahat etmesi icin git bi doktora tabiki cunku bir ayin var senin daha emin ol bakalım neymis benim artik surda bir haftam kaldi doktorda şunlar bunlar olursa gel dedi o yüzden rahatim biraz birde herkes sanci gelince anlarsin zaten diyo da sanci gelmeden acilmam olursa şahane olurda nasil yetisirim hastanete bilmem ama aci edigi dusul bi insanim sancimin olmamasini imkansiz buluyorum)haber et bize:)
dun k.v.dem diyoki hastanede doğumdan sonra ya da evde iyi bile olsan ah brn kötüyüm dicekmisim yoksa nazar degermis,kotulugume demedi biliyorum hatta gercekten o tarafin kisilerini dusununce cok dogru soyledi yapabilirim dedigini:))maşallah sana da canim dedim de guclusun sen:)kuzeninde hakkaten tuhafmis iyi demissin ama hatta arabiz curcunayiz brn sizi ararim oyle gelirsiniz de,bnde dedim ki hastaneye gelirler demi eve gelmesinler kvdem gelcez diyene gelme denmez dedi ben derim dedim biraz ayıpladi beni ama gelecek olan gelecek yani biliyorum da bende bebegi çıkarmam yanlarina o kadar da degil gelirlerse dedim...bakacaz demezlerse cikarmazsin tabi dedi uyuyo derim dedim bi bahane bulurum ya bebegin 40indan once cok görülmesini tutulmasini istemiyorum kendimde gitmem öyle,nryse ama opturmeme konusunda hemfikiriz:)annelere gelincede iyiki varlar ama yaslaniyolar ya bizim istediğimiz gibi olmayinca sinirleniyoruz dayanamiyoruz annem yanimdayken bunaliyorum bazen gidince de cok üzülüyorum davranis dusunce seklime...eminim pek cogumuzda böyle bu 50sini gecenler icin özellikle
Canım benim bi arkadaşıma ilk defa oturmaya hayırlı olsuna gitmiştik evine yakın birde ne yaptı biliyormusun.zaten 9 gibi gitmiştik saat 10 dan sonra esnemeye başladı baktım ısrarla esniyor eşime dedimki hadi kalk gidelim saat 10:30 da kalktık. Ogünden sonra da birdaha eşimle beraber hiç gitmedim.sen yapabilirsin çocuk uyutmuyor diyerek :)Nefret geldi artık hepsinden lohusayım ya el insaf vallahi insan kötü oluyor zaten adaptasyon süreci zor bir de bunlar eklenince tam intihar allahtan eşim tam destek yoksa mahvolurdum
Cok kötüyüm günlerdir anlatamam annem cok calısıyor günlerdir mahvoldu ama o bile bazen öyle bir şey yapıyorki gitsin istiyorum gelen giden yok cok şükür ameliyatlıyım diye hastaneye geldi herkes eşimin aileside sehir dısında bir de onları cekemezdim. Dün kuzenim aradı gelcez diye gelin tabi dedim olmadı cuma gelir gec saate kdr otururuz dedi sinirlendim gelinde gec saate kdr oturmayalım ameliyatlıyım malum dedim cidden insanlar mı anlayışsız biz mi takıntılıyız anlamadım!
Bunu söyleyen tam ps cı zaten belki gelir oynar cidden :)) cok güldüm canımsın ya.. iyiyim kuzum cok şükür agır agrı kesicilere ihtiyac duymadan geçti zor günler beşinci günümüz bugun biraz daha iyiyim
Moralin bozulmasin daha 1 ay var. 3 kilo olur. Hem 2500 ile 4000 gram arasi butun bebekler normal kabul ediliyor. Hatta sevinmelisin bence. Doktorum 3 kiloyu cok gecsin istemiyor. Seninki de ideal gayet.
Yeni dogum yapmissin. Olan olmus neyi tartisip seni uzuyorlar ki anlamiyorum. Ayrica senin sezaryan olman mecburiydi. Millet gercekten cok anlayissiz. Insaallah kisa zamanda yanindan uzaklasirlar. En azindan annene soylesen belki onlari susturur. Uzulmemeye calis canim. Bos bos konusuyorlar iste.
Evet yaranamayiz ne yapsak. Yine de ne bileyim. Kv gelicek. Acaba begenmez mi diye bir korku saldi.
Hayirli olsun bebegin. 1 saatte 9cm acilma cokmus. Aciyi bir anda yasadin sanirim. Simdi iyisin di mi canim?
Canım önemli olan annelik duygusu değil mi ? Ne önemi var normal ya da sezeryan. Hele ki senin bir de mecburi durum. Bana biraz tuhaf geliyor açıkçası boşver işte ne güzel bebeğini sağlıcakla kucağına aldın. Düşünme böyle şeylerCanm inan ki cok kötüyüm ben zaten bebeğimin o hakkını elinden almış gibi hissediyorum o duyguyu yasayamayacagım buna üzülüyorum dün süt sagdırdım dogumhaneye girdim sancı odasına o kdr tuhaf hissettim ki hayalimdi o odada eşimin desteğiyle sancılarımı cekmek beş gündür bi bugun iyiyim bebeğime bakamıyordum aglmak geliyordu yuzune bakınca normal dogamadı cocugum diye bir de böyle aptal aptal konusmuyolar mı sanki kendi tercihimmiş gibi en çok buna uzuluyorum.
Sakın ol canım yaCanım konusuyorduk ya cok sinirliyim son haftalar diye inan lohusayken agrı acı yeni hayata alısma hatta bebeğini senden ayırdıkları icin bile duygusal oluyorsun ve asırı sinirlilik hali oluyor. Cok kalp kırdım kırmayada devam ediyorum annemi kırmak bana en cok koyan ama o da gercekten zorluor beni bir an önce eskisi gibi olmam istiyorum. Diyorum ya insanlardan anlayıs asla beklemiyorum kuzenm aramış cuma gelip geç saate kdr oturalım ertesi gunu tatil diyor arkadas senn eşinde dogum yaptı iki kere bu süreci biliyorsun ne diye bana bununla geliyorsun ki evin icinde gögüsler fora geziyorum agrıdan bende gelin ama gec saate kdr oturmayalım malum ameliyatlıyım dedim cok öfkeliyim insanlara ya cok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?