- 30 Mart 2017
- 1.792
- 1.176
- 63
- Konu Sahibi Sseerraayy
-
- #16.721
Kız canım, gördüm ama en son 29 haftalıktı gösterdiğindeSon haftaların klasik duygusu sinir oluyor canım takılma kendini telkin et. Bende de var bu ara. Erken doğum da sayılmaz zaten bebekleri görünce kalbimiz eriycek kesin bn de bazen senin gibi hazır değil miyim acaba diye sorguluyorum ama dediğim gibi görünce her şey baska olacak. Kız mıydı senin de yüzünü gördün mü hiç ultrasonda
Farklı bir duygu halindeyim bugün evet belki erken kavuşacağım ama içimde bir tedirginlik var. Bugün kilosu 2.977 gr çıktı 36+3 ümEgem yuzduk yuzduk kuyruguna geldik canim hc uzulme skma canini bebeginin kilosuda.iyiydi sagligi onemli olan anne oluyosun iste ne guzel cok bekletmeden gelicek melegin bence mutlu olmalisin:)
Ne güzel yazmışsın canım ellerine sağlık gögüs kalkanını daha 30. Haftada falan almıştım eşime silikon gögus ucuda aldırdım lansinoh vs hak getire hic bir faydası yok dişlerimi sıka sıka aglaya aglaya emziriyorum inan ki. Ameliyat bu kdr zorlamadı desem yeridir ben de sen gibiyimdir asla savasmadan bırakmam tembellik etmem üstüne giderim hastaysam yatarak gecirmem gezer tozarım cocuk doktoru geldi seni çok başarılı buldum gercekten takdir ederim cok iyi kıvıracaksın sen bu işi dedi güçlüyümdür direnirim ama insanlar zorluyor artık sabrımı bugun daha iyiym ama şükürendişeni anlıyorum bende aynı hissleri taşıyorum ama normalmiş bunlar o yüzden kendine yüklenmede. Benim arkadaşımın bebeğini bitmiş suda beklettiler yaklaşık dört hafta azar azar kendi üretiyordu, hastanede yatıyordu zaten enfeksiyon olmadan aldılar bebeği. Senin ki ne kadar azalmış ki ? Bol su iç bakalım? O zaman sızıntı mı var sende? Kesede delik mi varmış ? Bebeğin durumu neymiş onu anlayamadım. Geçmiş olsun sonu güzel olsun da oraya gidecek yol farklı olabilir. Hepsinin üstesinden geleceğiz. Bizde yapabiliriz, herkes nasıl yapıyorsa bizde başaracağız her ne kadar bunu söylerken ben bile kendime inanamıyorsam.
Kızlar o kadar alıntıladım hepinizi gitti kime ne diyeceğimi unuttum. Ama öncelikle @tuba-kumsal canım sağ salim varın inşallah yerinize. @Canpare24 maşallah kuzum evet çok acı çekmişsindir ama ilk gebeliğin için suni sancıyla hemde açılman hızlı olmuş. Çok perişan etmeden bitmiş elhamdulillah çok sevindim senin adına. Kesili oldu sanırım, zaten yüzde 99 öyle oluyormuş ama hızlıca eski halini alıp iyileşiyormuş tabi ki ağrıyı ancak çeken bilir. Lavaboya vs gittiğinde ılık su tutmak baştan sonra kadar çok faydalı oluyormuş.LadyBird59 çok çok iyi anlıyorum sık boğaz edenlerden dolayı hissettiklerini, zaten bu süreç için normal böyle hissetmen ama kendine dikkat et daha kötü bir hal alma, boşluğa düşme o nedenle eşinle bir bardak kahve içmiş olman çok güzel olmuş. İyi gelmiştir eminim. Ayrıca doğum şeklinle zaten seni kimse yargılayamaz gelde ağzıma bitane yapıştır diyorlar cahiller. Ameliyat sonrası ayağa kalkmak çok zordur biliyorum. İnşallah sende en geç on gün sonra kendini çok daha iyi hissedeceksin. Böyle ağrılı durumlarda bende daha bir hırs yapıp acıya savaş ilan edip mücadele ediyorum. O kremler yara olmadan işe yarıyormuş sonrası için pek yardımcı olmuyormuş, göğüs kalkanı kullanmış olsaydın keşke birde gebelik öncesi sabah akşam kremleme. Belki işe yarardı oda. Göğüs ucu ağrısı gerçekten çok tarifi bir zor acı diyorlar umarım daha kötüye gitmeden toparlarsın onun içinde açık kalması ve kuruması lazım. Bak olmazsa böyle bir lastikle veya tülbentle sucuk gibi bir halka yap ortası boş olan yerine göğüs ucunu yerleştir ve lansinoh kremini böyle bolca sür ucuna böylelikle iç çamaşırınla teması yok etmiş olursun daha hızlı iyileşir diye düşünüyorum.
Birde bir arkadaş bebeğin kilosundan dolayı yakınmış, arkadaşlar sizde bir sıkıntı olmadıkça mesela kordon, kese vs o zaman genetik olduğundandır. Eşin ve sen nasıl bir kiloda doğduysan onun ortalaması olur ancak ne daha fazla ne daha az. Bu sadece senin beslenmenle olacak iş değil. Birde doğumdan sonra bebecik hızlıca kilo alıyor mamadan dolayı endişe etmeyin. Kilo aldırmaya uğraşmayın, kendinize eziyet de etmeyin. Normal doğum için 3 kg fazlasıyla ideal zaten.
36+0 da benim bebeğim de 3 kilo çıktı ve doğum pozisyonunu almış şükür o bir gece yazmıştım çok sancılı geçti diye o zaman dönmüş. Doktor daha çıkmaz dedi bilemeyeceğim. :) Bacak aramda falan da hissetmiyorum kafasını demek ki çok aşağıya inmemiş. Yani doğum esnasında bir sıkıntı olmadıkça normal görünüyor 4 kilo olsa bile, epizyotomi de yapılsa. Hayırlısı olsun hakkımızda. İnşallah güzel anılar tecrübe ederiz ağrısı ve sancısıyla.. Sağlıklı sıhhatli olsunlar yeter ki.
Birde @tugsem_10 sen yazdıkça gerçekten kötü oluyorum. Yüreğim hiç elvermiyor. Keşke hepimiz çok mutlu huzurlu olsak. Malesef evlenmeden tanınmıyor. İstersen yıllarca sevgili ol. Sen gerçekten şimdilik sadece bebeğin odaklan. Lohusalığını atlat. İşte ondan sonra peyder pey icabına bakarsın. Bu illa boşanmayla olacak bir şey değil. Ama soğuk durmanla olabilir. Kötü davranışla değil tabiki daha da gıcık ederek elde bir şey edilmez. Sadece senin acını, yalnızlığını, mutsuzluğunu, göz yaşlarını, huzursuzluğunu önüne sermelisin. Ama bağrışla, kavgayla değil. Bunu görmeli bir şekilde.
Ay daha alıntıladığım bir sürü arkadaş vardı ama unuttum
Kalsın canım ya ben öyle özlüyorum ki o minik elleri ayaklarını elimi koydugum yerin altına gelir vururdu şimdi kucagımda ama halleride cook başkaydı. Allah tek avazda kurtarır inşallah hepinizisali gittik canım cati muayenesi yapti leke geldi iki gun simdide sari akinti geliyo sancim geceden sabaha cok hafif adet sancisi tarzi oluyo,iki cm acilmam varmis rahim agzim cok yumusamis normal olcak dedi doktor kendi sancinla dedi inşallah en fazla on gune gelir dedi bekkiyoruz iste:)ben ne kadar karnimda kalirsa o kadar iyi diye bakiyorum haftaya pazar doluyo benim minigimin miadi zaten:)
Canım sakin ol öyle müthiş bir duygu ki o iletişim bende cok tedirgindim hatırlarsın kendimi kötü anne ilan etmiştim şimdi beler hissediyorum tarifi bile yok iyi ki dogurmuşum iki hafta önceden o iki haftayı birlikte yanyana uyuyarak geciriyoruz fena mı :) kafanı hic bulandırma bebişin haftasıda iyi allah ona ve sana saglık sıhhat versin gerisi o kdr boş ki korkma biz nelerin üstesinden geldik annelik en bal kısmıymış :)Kızlar benim suyum azalmış. Bu salı tekrar kontrolüm var akabinde bu salı yada Çarşamba zorunlu sezeryan olabilirim. İnanılmaz canım sıkıldı kendimi daha anneliğe hazır hissetmediğimi düşünüyorum yani çok tuhaf tribe girdim anlamadımne oluyor Bana aşırı sinirli ve duygusalım.
Farklı bir duygu halindeyim bugün evet belki erken kavuşacağım ama içimde bir tedirginlik var. Bugün kilosu 2.977 gr çıktı 36+3 üm
Farklı bir duygu halindeyim bugün evet belki erken kavuşacağım ama içimde bir tedirginlik var. Bugün kilosu 2.977 gr çıktı 36+3 üm
Biraz görememek bağ kurmayı zorlaştırıyor ondan sordum benim de pek göstermedi en sonunda geçen hafta falan görmüştükKız canım, gördüm ama en son 29 haftalıktı gösterdiğinde
Saçmalık işte canım banda öyle dediler zaten ama ona kız demişler erkek çıkmış diye öyle diyolar desnler umursamıyorumkiz bana da dediler onu erkek diye bende he deyip geçiyorum karnim sivriymis ondan erkekmis...
Sağ salim gelse kucağıma teyzesi. Sana soracaktım, genel anestezi mi yoksa epidural mi alsam? Hangisi avantaj sağlar bir tıkta olsa?Canım sakin ol öyle müthiş bir duygu ki o iletişim bende cok tedirgindim hatırlarsın kendimi kötü anne ilan etmiştim şimdi beler hissediyorum tarifi bile yok iyi ki dogurmuşum iki hafta önceden o iki haftayı birlikte yanyana uyuyarak geciriyoruz fena mı :) kafanı hic bulandırma bebişin haftasıda iyi allah ona ve sana saglık sıhhat versin gerisi o kdr boş ki korkma biz nelerin üstesinden geldik annelik en bal kısmıymış :)
Bugün eşim sıktı havuç ve armut suyu içtim baya, bakalım zaman ne gösterecek bize :)
Canım bunu izle ve yap.ben facebook ta ki tüm hamile gruplarına uyeyim nerdeyse kaç tane hamile arkadaş faydasını gördü .lütfen dene.içini ferah tut.Allah Sağlıkla kucağına almayı nasip etsin insallah
İçmeye başladım kuzum. Allahtan evde katı meyve sıkacağı var çok şükürCanım havuç suyu iç suyun artacak Allahın izniyle göreceksin canini sıkma bu dediğimi de hafife alma
Cok boş insanlar ya aynısını banada yaptılar neymiş dogurmadan inanmayacaklarmış bebek pipisini saklıyormuş göbegim erkek göbegiymiş kız böyle olmazmış arkadan kilo almamışım kesin erkekmiş cahillik cahillik cok şükür evlt nasıl ballı inanamayacaksın dogurdugunda buyusunde sevelim öpelim diye içimiz gidiyor kızı erkegimi varmış bunun. Geçen hastanedeyim kız mı erkek mi dedi teyzenin teki kız dedim olsuuuun eli ayagı saglıklı dogsunda demez mi eşim kadına bir şey yapacak diye korktum :))) benimde altı kız iki oglan var diyor bir de altı kere kız evlat tatmış bir insan bunu söylüyor yazık dedim kızlarına cidden yazık.. eşimin tarafı toptan uzakta Allahtan onların hurafelerinede katlanamazdım :/
Canım havuç suyu içsene herkes böyle söylüyor işe yarar inşKızlar benim suyum azalmış. Bu salı tekrar kontrolüm var akabinde bu salı yada Çarşamba zorunlu sezeryan olabilirim. İnanılmaz canım sıkıldı kendimi daha anneliğe hazır hissetmediğimi düşünüyorum yani çok tuhaf tribe girdim anlamadımne oluyor Bana aşırı sinirli ve duygusalım.
Bugün başladım canım içmeye.Canım havuç suyu içsene herkes böyle söylüyor işe yarar inş
Canım doğum yapmışsın yeni gördüm Allahım analı babalı büyütsün Allah yardımcın olsun canımHaklısın canım bugun kontrolum vardı bebeği emzirip anneme bırakıp cıktım 2 saat uyuyor güzel emince hastane randevumuz 15 dk sürdü bi kahve içtik eşimle cok iyi geldi eve kapatmayın kendinizi kacabılıyorsanız lohusa döneminde bi yarım st bile cok iyi geliyormuş tabi benim agrılarım bebegi sürekli düşünmem yarım saati keyifsiz kıldı ama yinede nefes aldıgımı hissettim
İçmeye başladım kuzum. Allahtan evde katı meyve sıkacağı var çok şükür
Nişanın gelmiş doktoruna haber vermelisin açılman başladıysa doğum için çok az kalmış tatlım bi avazda kurtul inşallahKızlar acaip şeyler oluyor bana.altima baya kaçırdım zannetim idrarını yaptim diye düşündüm.kiloduma bi baktım kanlı su gibi biseyler gelmis.bağırsaklarım gurulduyor.gazim var.şimdi bu ne oluyor akinti mi nisan mi sancim yok ama.
Söylediğin aynı şeyleri 2 çocuk yapmış olan ablam da söyledi . Lohusa iken dışarı çıkmak en güzel şey diye . Çok iyi geliyor dedi . Tabi biz kendimizi eve kapatıyoruzHaklısın canım bugun kontrolum vardı bebeği emzirip anneme bırakıp cıktım 2 saat uyuyor güzel emince hastane randevumuz 15 dk sürdü bi kahve içtik eşimle cok iyi geldi eve kapatmayın kendinizi kacabılıyorsanız lohusa döneminde bi yarım st bile cok iyi geliyormuş tabi benim agrılarım bebegi sürekli düşünmem yarım saati keyifsiz kıldı ama yinede nefes aldıgımı hissettim
Amin Canım hepimiz inşallah.Masallah cnm sağlıkla al kucağına insallahhh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?