- 20 Aralık 2014
- 5.166
- 3.307
- 248
- Konu Sahibi Sseerraayy
-
- #17.761
Evet ilk bir ay gaz ilaci vermiyorlar diye biliyorun. Bakalim obur gun ilk kontrolumuz var. Doktor ne derse artikdoktora danışarak gaz gideren şurup haplar içersen çocuğa da etki ediyormuş diyebiliyorum.çünkü küçücük bebeğe vereceğin mikar belki ondaki gazı gidermeye yetmez.ama bebek olduğu içinde fazla verilmez.ben doğurunca öyle yapmak istiyorum.
Aynı benimdetakvim bile gitmiş senin benimde 1 gün var gitmesine geçen acile gittim açıklık bile yok . Benim hastanede gelmezse 40+5e kadar bekletiyorlarmis bakalım ne olacak
Epidural belinde katater duruyor spinalde yok epiduralde sonrası odada ağrı pompası bağlı oluyor basıyosun arada ağrın oldukça diğerinde serumla alıyosun falan daha detayı vardır ama ben de çok sormadım bana de kombine yaparız demişti. Ama beli ağrıtabiliyomuş epidural sanırım ben de spinal istiycem.Spinalle epiduralin farki ne oluyor? Acaba ben de mi yaptirsam?
Normal yapmak istiyorum ama zarar veriyor mu bilmiyorum ben de. Bu yuzden sezeryan olmaktan da korkuyorum. Insaallah gecer.
Hayirlisi olsun. Guzel ve kolay dogum olsun insaallah canim.
Amin Canım,Spinal olucam,sen nasıl olucan.
bir arkadaşım senin kız diye 40 haftadan önce gelir dedi.bu kadar bebişler yerinden memunken nasıl öyle bir kanıya vardı bilemedim.
Aynen cnm. Annemi her dinlemedigimde pisman olmusumsur. Bebek dogdu simdi yine dinlemedim bi konuda yine pisman oldum. Bazi konularda bin tane kitap okuyup isin okulunu da bitirmis bile olsan tecrube gerektiriyor. Tecrubeli insanin bu konularda hali baska oluyor. Bebegi kucaklayisi bile....Kizlar ya lutfen annelerinizle didismeyin anneniz tabiki sizden daha iyi bilecek nasil kiyiyorsunuz onlara ben bu gebelik surecinde anneme daha baglandim fedakarligini daha iyi anladim. Bu dunyada ondan daha cok sevdigim kimse olmadigini anladim.. varsin yavruma tamamen o baksin en iyisini o bilir..
Ay canım tum hissettiklerimi yazmışsın,9 ay bebekler gibi baktı bana hamileliğimde, bebegimede ilk gunler o bakıcak asla normaldede bilirim kıymetini benim bu hayattaki meleğim o.Biz ne biliyoruzki çoçuk konusunda onlar şu an cok tecrübeli bizde Allahın izni ile yavaş yavaş kazanıcaz o tecrübeyi.Benim annem hayatta hep önce evlatlarım dedi Allah razı olsun ondan.Kizlar ya lutfen annelerinizle didismeyin anneniz tabiki sizden daha iyi bilecek nasil kiyiyorsunuz onlara ben bu gebelik surecinde anneme daha baglandim fedakarligini daha iyi anladim. Bu dunyada ondan daha cok sevdigim kimse olmadigini anladim.. varsin yavruma tamamen o baksin en iyisini o bilir..
Benim de açıklık yok doğum kanalına kafasını da oturtmuyor. Aslında bugün sez olacaktım ama iptal ettim. Bugün tam 40 olduk. Hakkımızda hayırlısı. Hem bir an önce artık kavuşmak istiyorum. Hem normal d için hevesim gardım düştü. Hem ben geliyorum demeden onu oradan aldırmaya kıyamıyorum. Doğru kararı veririz inş 40+5 mantıklı sonra riskler artıyor risk alma canım değmez ben de almayacam yarın bi güne randevu alıp sez olucam inş. Hatta keşke bugünü iptal etmeseydim diyorum. Bazen her şey kısmet gerçekten
Epidural belinde katater duruyor spinalde yok epiduralde sonrası odada ağrı pompası bağlı oluyor basıyosun arada ağrın oldukça diğerinde serumla alıyosun falan daha detayı vardır ama ben de çok sormadım bana de kombine yaparız demişti. Ama beli ağrıtabiliyomuş epidural sanırım ben de spinal istiycem.
Canım sanırım ben de spinal istiycem
Yok cnm inanma onlara kız erken gelir dediler bana da hep ama 41 e girdik gelesi yok maşallah yavruma
Canim benim bazen bende sezaryen düşünüyorum ama ondan da senin düşüncelerin den dolayı vazgeçiyorum aslında kiyamiyirum demekkiw daha zamanı var diyorum ama ne bileyim böyle beklemek de çok zor risklerden de korkuyorum. Sende normal denesen aslında niye direk sezaryan düşünüyorsunBenim de açıklık yok doğum kanalına kafasını da oturtmuyor. Aslında bugün sez olacaktım ama iptal ettim. Bugün tam 40 olduk. Hakkımızda hayırlısı. Hem bir an önce artık kavuşmak istiyorum. Hem normal d için hevesim gardım düştü. Hem ben geliyorum demeden onu oradan aldırmaya kıyamıyorum. Doğru kararı veririz inş 40+5 mantıklı sonra riskler artıyor risk alma canım değmez ben de almayacam yarın bi güne randevu alıp sez olucam inş. Hatta keşke bugünü iptal etmeseydim diyorum. Bazen her şey kısmet gerçekten
Epidural belinde katater duruyor spinalde yok epiduralde sonrası odada ağrı pompası bağlı oluyor basıyosun arada ağrın oldukça diğerinde serumla alıyosun falan daha detayı vardır ama ben de çok sormadım bana de kombine yaparız demişti. Ama beli ağrıtabiliyomuş epidural sanırım ben de spinal istiycem.
Canım sanırım ben de spinal istiycem
Yok cnm inanma onlara kız erken gelir dediler bana da hep ama 41 e girdik gelesi yok maşallah yavruma
Göbek için dezentektan bez ve sprey verdiler sadece siliyorum sabahlari. Bebeğin ağırlığı çok da sorun olmuyor ama dikiş yerimde sızı oluyor tabiki daha çok oturup kalkarken yada yatmaya çalışırken ama bugün 8. Gün gittikçe daha iyi oluyorumCanım göbek düştükten sonra bakım yapiyo msn naptin? Bi de sende de ter içinde sırılsıklam uyanma oluyor mu geceleri? Sezeryan mi oldun sezeryan olduysan bebeği kendin kucağına alıp taşıyor msn dikiş acısından soruyorum bende pzt doğurdum taşımaya başladım ama dikişlerden korkuyorum hafif hafif iş yapmaya da başladım bikac gündür isbasa dustu
Biz 5 gunluguz bebisimi bugun tasiyabiliyorum besigine koyup çıkarabiliyorum. Cok sukur daha iyiyim sanki onceki gunler acayip gaz sanciwi cekmstm.sukur o da ilac ve hoşaf corba ile gecti. Kati beslenmedim iyi geldi muhallebiler falan. Bebegim cok gazli tek problemimiz bu simdilikCanım göbek düştükten sonra bakım yapiyo msn naptin? Bi de sende de ter içinde sırılsıklam uyanma oluyor mu geceleri? Sezeryan mi oldun sezeryan olduysan bebeği kendin kucağına alıp taşıyor msn dikiş acısından soruyorum bende pzt doğurdum taşımaya başladım ama dikişlerden korkuyorum hafif hafif iş yapmaya da başladım bikac gündür isbasa dustu
Canım sende suni sancı ile açılma denenmiyecek mi. Bende de açıklık yok ve 38+5 deyim. Başı dönmüş ama kanala girmemis Bana da sezeryan derler mi acaba
Canim benim bazen bende sezaryen düşünüyorum ama ondan da senin düşüncelerin den dolayı vazgeçiyorum aslında kiyamiyirum demekkiw daha zamanı var diyorum ama ne bileyim böyle beklemek de çok zor risklerden de korkuyorum. Sende normal denesen aslında niye direk sezaryan düşünüyorsun
Ya canım boşver niye uğraşıyosun :) ben biraktm artık .Adaçayı mi içtim yürüyüşe gidiyorum :) ahududu yaprağı çayı ve ananas ta tetikliyor diyorlar onları da denicem bi :) gelmeyen çocuk yapmisim 39+5 :)
Ya canım boşver niye uğraşıyosun :) ben biraktm artık .
Canım bende de hiç açılma yok malesef ve catim müsait mi değilmi ondan da bi haberim yok .en son bizim kızda kafasını kanalda değildi ama doktor sezaryan en son dusunecegimiz şey dediAçıklık olmayınca suni sancı verilmediği söylendi bana. Ayrıca bebek kanala girmiyor suni şeyler verip bebeği strese sokmaktan korkuyoruz bu durumda. Ben doğalından gelsin diye çok bekledim yoksa. 1 cm bile açıklığım olsa yine deniycez ama olmadı. Ayrıca çatım da çok müsait değilmiş zor ve riskli bir durum olur diyor dr ben de ikna oldum artık çünkü hayırlısı öyle olsa gelirdi bu çocuk
Cnm yukarıda yazdığım gibi
Sen ne durumdasın açılma var mı
Canım bende de hiç açılma yok malesef ve catim müsait mi değilmi ondan da bi haberim yok .en son bizim kızda kafasını kanalda değildi ama doktor sezaryan en son dusunecegimiz şey dedianlamıyorum ne 'olacak ya
Kötü ayrılmadık tartışma olmadi sadece telefon mevzusu oldu. Gelecek tekrar ay sonuna doğru. O da strese girdi zaten benle beraber sanki eşim de annemde lohusa bunalımındaAnne olmak kolay değil yani , vardır kadinin bir bildiği , kötü olmuş senin için çağır gelsin bence kırgınlık vs annelerin hakkı ödenmez . Üzüldüm ben annene. Ablam da lohusaliklarinda çok gergin olur ben o yüzden hiç gitmem ablama annem yinede garip gider elinden geldiğince 20 günde olsa yardım etmeye çalışır . Lohusa kadın biraz farkında olmadan bakışları davranışları ters dir .
Evet bende evde taşıyorum mümkün mertebe az ama bugün 1 sepet ütü yaptım ortalığı topladım vs sırtım çok ağrıdı.Göbek için dezentektan bez ve sprey verdiler sadece siliyorum sabahlari. Bebeğin ağırlığı çok da sorun olmuyor ama dikiş yerimde sızı oluyor tabiki daha çok oturup kalkarken yada yatmaya çalışırken ama bugün 8. Gün gittikçe daha iyi oluyorum
Canım benim sağol Allah razı olsun,şu anda iyiyim stres yapmıyorum Rabbimin izniyle Anne olucam çok güzel,Miniğinle bol keyifler Canım.Kendini sakinleştirmeye çalış kuzum, aynı duyguları bende yaşadım benimde perşembeydi yatışım :) Doğum öncesi iyice uyumaya ve vücudunu dinlendirmeye bak. Bak ben 5 gündür toplasan 6 saat uyumadım ama hala yüzümde gülümseme :) herşey çok güzel olacak senin için. Şuan edeceğim
Merhaba cnm. Öncelikle korkma lutfen dayanilmiycak bisey olsa kimse ikinciyi yapmazdi bnm ikinci bebek :) spret diye biaey yok. Sezaryenden cikinca zaten bandajli oluyor dikisler. Ertesi gun bandaji acip pansuman yapii hemsire. Batikonla. Sonra yinr kapatip bantliyor. Bize evde 3 gun kapali 3 gun acik pansumn yapin dediler. Esim yardim etti hep bandi actik batikon surup yine kapadik. Acimiyo bu arada. Bugunde acip ilk defa onsuz yatcam.Sezaryen olan arkadaşlar dikişlerinize sprey mi sıktılar hep rahat duş alabildiniz mi? Giysiler acıttı mı? Tuvalette taharet için eğilince falan sorun oldu mu? Çok da korkutmadan yazarsanız sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?