- Konu Sahibi Sseerraayy
-
- #17.781
Ya bizim bebisimizin gözü çapak oldu sonra sarı akıntı başladı çok üzüldüm. Aile hekimine sordum yarın da çocuk doktoruna gidicez. Aklınızda olsun steril gazlı bezle sterilize su döküp gözünden burna doğru silicekmisiz. Bi de damla yazmıştı aile hekimi ama sanki yan etkisi oldu bi daha damlatmicaz yarın çocuk doktoruna sorucaz.Biz 5 gunluguz bebisimi bugun tasiyabiliyorum besigine koyup çıkarabiliyorum. Cok sukur daha iyiyim sanki onceki gunler acayip gaz sanciwi cekmstm.sukur o da ilac ve hoşaf corba ile gecti. Kati beslenmedim iyi geldi muhallebiler falan. Bebegim cok gazli tek problemimiz bu simdilik
Canım sprey falan hiçbişi vermediler. Öyle acımıyor. Oturuyorsun sizi oluyor gözün korkmasın cidden. Sadece ilk kalkışta sıkıntı yaşarsın bi kalk gerisi geliyor kendiliğinden 2. Günü atlattın mi sıkıntı yok. Giysiler acitmiyor ama hamile kilodu ve pantolonu giySezaryen olan arkadaşlar dikişlerinize sprey mi sıktılar hep rahat duş alabildiniz mi? Giysiler acıttı mı? Tuvalette taharet için eğilince falan sorun oldu mu? Çok da korkutmadan yazarsanız sevinirim
Canım kolay gelsin valla çocuk doğunca hemen donmeyeceksiniz di mi? Doğumdan sonra ben çok hassaslastim hergün ağlıyorum inşallah allah hepimize sanır verir de atlatırız bunalimlariYa bu kayınvalidelerin derdi ne anlamış degilim...Ankaradayız ya onlarda kalıyoruz ve hergün gezmeye bi yerlere cıkıyoruz eşimle bebekle zor gidilir diye.geldik şimdi ewe diyo ki az gez karnına carparlar falan.yahu arabayla gidiyoruz zaten kim çarpsın karnıma.tabi asıl derdi belli oldu diyoki az harcama yapın az alışveriş yap cocuk geliyomuşş.yuh ya pardonda bende çalışıyorum ikimizde memuruz aynı maaşı alıyoruz sanki oğlunun parasını yiyorum.bişey demedim eşimin yüzüne baktım o da annesine ters ters baktı bende güldüm geçtim.ne denirki buna şimdi.
Evet cnm benimki de memeye düşkün oldu öyle sakinleşip rahatlıyor. Gece 1 civarı 1.30 gibi çok zor yatırıyoruz ağlıyor sonra 5-5.30 gibi uyanıp 9 a doğru kalkıyor ya da biz uyandiriyoruz. Bende gece aşırı terleme ve titreme devam ediyor sende de var miydiDogum yspan arkdslar bebeklerin uyku durumlari nasil.
Normalde gaz 3.haftada fln baslar derler. 5 gunluguz.Bizim 2 gecedr ağlama krizleri gece oluyor saat 4te uyuduk. Surekli memede durmak istiyor. Ve karni gazdan oyle bi gurulduyor ki dersin koca adamin karnindan ses geliyor. Gaz oldugunu burdan anliyorum.
Gece uykusuz olduğundan gunduzde surekli uyuyor. Emzirmek icin uyandirmak cok zor...
Yok canım hemen dönmüycez 1 bucuk 2 ay burdayız.allah onada banada sabır versin ne diyim bende az degilimdir ama saygısızlık yapmam ama yemekmiş temizlikmiş bişeye karışmam mesela gelin olarak o konuda iyi yaniCanım kolay gelsin valla çocuk doğunca hemen donmeyeceksiniz di mi? Doğumdan sonra ben çok hassaslastim hergün ağlıyorum inşallah allah hepimize sanır verir de atlatırız bunalimlari
Ya canım boşver niye uğraşıyosun :) ben biraktm artık .
Canim devlete gidiyorum ya orada çatı muayanesi olmuyor acikligada acil de baktirmistim . Perşembeye kontrol var bakalım ozaman herşey netlesir sanırımNe güEl demiş dr un dr a göre değişiyor biraz durumlar sanırım beni de iyice korkuttu şimdi bebek için risk almak istemiyorum. Ama senin ki neden çatı bakmadı genelde uygun mu diye bakarlar ama bilemedim vardır bir bildiği. Dr unun yönlendirmelerine uy madem allah yardımcımız olsun hepimizin kafayı yemeden doğururuz inş
Haftaya dogurucaz bak gör :)Napim canım daralıyorum artık hareket ettikçe canım yanıyo :)
Evet benim eşimle annemde de var gerginlik falan daha doğurmadım lohusa modu da değil yandık vallaKötü ayrılmadık tartışma olmadi sadece telefon mevzusu oldu. Gelecek tekrar ay sonuna doğru. O da strese girdi zaten benle beraber sanki eşim de annemde lohusa bunalımında
Evet bende evde taşıyorum mümkün mertebe az ama bugün 1 sepet ütü yaptım ortalığı topladım vs sırtım çok ağrıdı.
Merhaba cnm. Öncelikle korkma lutfen dayanilmiycak bisey olsa kimse ikinciyi yapmazdi bnm ikinci bebek :) spret diye biaey yok. Sezaryenden cikinca zaten bandajli oluyor dikisler. Ertesi gun bandaji acip pansuman yapii hemsire. Batikonla. Sonra yinr kapatip bantliyor. Bize evde 3 gun kapali 3 gun acik pansumn yapin dediler. Esim yardim etti hep bandi actik batikon surup yine kapadik. Acimiyo bu arada. Bugunde acip ilk defa onsuz yatcam.
Bandajli oldugundan benim giysiler hix acıtmadı.
Sonucta bi ameliyat gecirdim taharet icin ilk gunler egilemedim tabiki de. Suan 5.gubum gayer evde gezip dolasiyorum. Is yapabilecek seviyedeyim ama ic dikisleede vaedir diye zorlamiyorum heran hersey olabilir die tam toparlanmayı bekliyorum. Bugun akilsiz basim kendimi iyi hissedinxe camasr fln topldim agrilarim azcik oldu. Yok daha da yapmam tam iyileseyimde bi basima bela almiyim :)
Haa bu arada doktorum 1 hfta dus yasak dedi. Cunku o bolge tamamen enfeksiyona acıkmış o yuzden sabret dedi. 1 hafta olunca yapcam.
Bebisinde göbeği düşene kadar duş yasak. Orasi da allah korusun enfeksyn kapar doktor dedi. Bide 1 haftalikken işitme testimiz var. Kulaga su kacarsa hatali çıkarmış. O da beklio iste.
Ya bizim bebisimizin gözü çapak oldu sonra sarı akıntı başladı çok üzüldüm. Aile hekimine sordum yarın da çocuk doktoruna gidicez. Aklınızda olsun steril gazlı bezle sterilize su döküp gözünden burna doğru silicekmisiz. Bi de damla yazmıştı aile hekimi ama sanki yan etkisi oldu bi daha damlatmicaz yarın çocuk doktoruna sorucaz.
Tamam canım çok sağol bilgiler için dayanıcaz artık bi şekilde napalım allah güç versin hepimiZeCanım sprey falan hiçbişi vermediler. Öyle acımıyor. Oturuyorsun sizi oluyor gözün korkmasın cidden. Sadece ilk kalkışta sıkıntı yaşarsın bi kalk gerisi geliyor kendiliğinden 2. Günü atlattın mi sıkıntı yok. Giysiler acitmiyor ama hamile kilodu ve pantolonu giy
Yok canım hemen dönmüycez 1 bucuk 2 ay burdayız.allah onada banada sabır versin ne diyim bende az degilimdir ama saygısızlık yapmam ama yemekmiş temizlikmiş bişeye karışmam mesela gelin olarak o konuda iyi yani
Canim devlete gidiyorum ya orada çatı muayanesi olmuyor acikligada acil de baktirmistim . Perşembeye kontrol var bakalım ozaman herşey netlesir sanırım
Canım annemgilde kalma durumum yok ananeme bakıyo falan bide çalışıyoCanım annende neden kalmadınız ki kayınvalidelerin hepsi aynı bence çok biliyorlar her şeyi
Aynen ya herkes doğurmadınmı daha diyo bide hayret bişey gına geldi mesajlara cvp vermek istemiyorum telefonları acasım gelmiyorBenim kv de beni arıyo haftada bi iki sanki dğurdum saklıyorum deli mi ne şu çevremizdekilerin doğurdun mu sorusundan acayip bunaldım
Aynen ya herkes doğurmadınmı daha diyo bide hayret bişey gına geldi mesajlara cvp vermek istemiyorum telefonları acasım gelmiyor
Bende ailemi arıyorum her arayisim da panik oluyorlar . Ben unutuyorum doğum yapacağımı kimse hatirlatmasa, zaten herkese geç haber vereceğim , gündüze denk gelir inşallah, gece nasıl çıkıp gelecekler plan yapıyorlar sürekli . Ben mi doğurcam onlar mi bilmiyorum . Bu aksam söyledim geç haber vericem aksi durum olmazsa dedim . Bakalım hayırlısı , valla baydilar artık . 2 gündür bende bi sinirliyim anlamadm .Benim kv de beni arıyo haftada bi iki sanki dğurdum saklıyorum deli mi ne şu çevremizdekilerin doğurdun mu sorusundan acayip bunaldım
Gül geç boşver,Oğlunun parasınıda yiyeceksin tabikide,Ona kimse karışamaz.Herkes evine bakmak zorunda erkek olarak benim fikrim bu tabi.Ya bu kayınvalidelerin derdi ne anlamış degilim...Ankaradayız ya onlarda kalıyoruz ve hergün gezmeye bi yerlere cıkıyoruz eşimle bebekle zor gidilir diye.geldik şimdi ewe diyo ki az gez karnına carparlar falan.yahu arabayla gidiyoruz zaten kim çarpsın karnıma.tabi asıl derdi belli oldu diyoki az harcama yapın az alışveriş yap cocuk geliyomuşş.yuh ya pardonda bende çalışıyorum ikimizde memuruz aynı maaşı alıyoruz sanki oğlunun parasını yiyorum.bişey demedim eşimin yüzüne baktım o da annesine ters ters baktı bende güldüm geçtim.ne denirki buna şimdi.
Süper cnm is yapmayacaksan. Ama insan en yakınına bile alınıyor tek bi sözüne psikolojin bozuluyor. Hiçbişey olmasa da zaten ağlayasın gelebiliyorYok canım hemen dönmüycez 1 bucuk 2 ay burdayız.allah onada banada sabır versin ne diyim bende az degilimdir ama saygısızlık yapmam ama yemekmiş temizlikmiş bişeye karışmam mesela gelin olarak o konuda iyi yani
Ay sakın Anneni almadan gitme hastaneye,Üzülürsün sonra orda, herkese geç haber ver orasını iyi düşünmüşsün ama annen olsun yanında yeter.Bende ailemi arıyorum her arayisim da panik oluyorlar . Ben unutuyorum doğum yapacağımı kimse hatirlatmasa, zaten herkese geç haber vereceğim , gündüze denk gelir inşallah, gece nasıl çıkıp gelecekler plan yapıyorlar sürekli . Ben mi doğurcam onlar mi bilmiyorum . Bu aksam söyledim geç haber vericem aksi durum olmazsa dedim . Bakalım hayırlısı , valla baydilar artık . 2 gündür bende bi sinirliyim anlamadm .
Ay bende ağlıyorum durup dururken,Bir tuhaf oldum iyice.Süper cnm is yapmayacaksan. Ama insan en yakınına bile alınıyor tek bi sözüne psikolojin bozuluyor. Hiçbişey olmasa da zaten ağlayasın gelebiliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?