- 4 Ağustos 2012
- 3.180
- 3.465
- 133
- Konu Sahibi Sseerraayy
-
- #18.181
Canim senin doktorun seni biraz daha bekletebilirdi gelirdi sancin . Senin acilman çok güzeldi çünkü. Hakkımızda hayırlısı nasibimizde olanı yaşıyoruz çok şükür sağlıkla aldın kucağınakesinlikle insan kendi sancısı ile doğum yaparsa daha kolay oluyor ben im.doğum yaptığım.gün yanimdaki hamile 30dk da doğurdu . ben 1saat cikamadim suyu patlattılar açılmaya baktılar bide ben rezil oldum.benj açılma diye aldilar baktilar doğum.baslamis lavman yapılmadı doğumda büyük.tuvaleti mi de yapmisim.basıma gelmeyen kalmadı.ama o içimden çıkan şeyleri gordukce iyiki normal olmus diyorum ... Bubarada ben humana kimyonlu rezene çayı aldım annem.dut kurusun kayisi uzum hoşafı yaptı bunlar la herşey yolunda kızlar ..için mutlaka .
Bende girdim depresyona herhalde, nasıl ağlama krizine girdim nefessiz kaldım kardeşim çok korktu evden 20 dk falan dışarı çıkardı şu süt konusunda kapatın artik dedi kızdı bize.Bende bugün tek denedim emmesede tuttum canım ama sutun aktigini gorduk.inanki sırtım kopuyor ağrıdan artık eşim böyle çocuğu tutuyoruzya onume oturmus tepemde eğilmiş vaziyette emdimi sürekli bu sefer ben tabi çocukta ağlayınca başlıyorum sulu göz. Ay bugün çocuğumu rahat rahat tuttum içer de uyududa rahat ettim.Etrafa gerek kalmadı benim sinir olmama beni eşim sinirlendiriyor.Canım benide emmemişti nehir ilk zamanlar hatta hatırladıkca cinnet geciriyorum o hemsirelerin elleri hep mememde bebegin agzının icindeydi en son cektim cocugu ben kendim deneyebilirim diye silikon uç kullanmıştım alısana kadar inan şimdi memeyi bırakmak istemiyor suan bile agzında bazen yoruluyorum.. Kendini hic germe sütünde gelir bebeginde alışır merak etme ben lohusa depresyonu muydu neydi artık girdim ona malesef cok kötüydü yaşamı sorguladım:/ kimseyi takma bak biz 21 günlük olduk büyüyolar daha dün hamileydim daha dün dogum yaptım cabucak geciyor kendini germe hic
canım bende güya nisan başından beri doğuracağım. Hem sancı var 75 üstlerini bile gördü hemde 3 cm açılma var. Ama bir gerçek var ki doktorların alt taraf muayenesi tetikleyebiliyor. Neler konuşuyoruz ama göğüs uçlarının icabına bak :)) ve ilişki zor da olsa sancıyı tetiklemesi lazım.Çıktım canim eve geldim sancı düzenli ama 40larda yetersiz yani . Doktor çarşamba kesin yatis artık bekletmeyiz herşeyini hazırla gel dedi . Dua ediyorum çarşambaya kadar sancı veya açılma.olsun diye bakalım nasip
Canım ucum yok.Senin anlattığını hastanede yaptılar evdede deniyoruz,silikon uç taktım onuda deniyorum bugün kendim emzirmeye çalıştım ağzında çok tuttu ama olsun biraz ise yaradı inşallah gelicek canım. Çok doğru söylüyorsun eşim beni strese soktu tepemde geldimi diye diye.Etrafa gerek kalmadı eşim yetti bana canım.Cnm emme refleksi var ve seni emmiyorsa ya gogus ucun yoktur yda biberona alisti diye emmiyor. Gogus ucun yoksa şöyle bir yontem var. Bi siringa aliyorsun iğnesini at tabi. Sivri kismi kesiyorsun ve şırıngayi cikarip tam tersine takiyorsun. Emzirme oncesi siringayla gogus ucunu çekiyorsun ucu cikinca belki emer ha ne dersin ?
Bir de emzirme denemelerinde odaya kimseyi alma. Kapa kapiyi ugras istedgn kadar. Biri bakınca insan strese girio. Pompaya sut gelmemesi sebebi bebehin emmemesi. Emdikce gelecek. Pompa onun emmesinin yerini zor tutar cnm
Ben de çok dertliyim canım süt ve emzirme konusunda göğüs ucum büyük geldi bebek ememiyor süt yok bugün çok az geliyor ikinci gün..mama verdim mecburen kendimi suçlu hissediyorum. Sarılık olmadan şu haftaları atlatsak canım tek istediğim bu..zaten ameliyat yeri zorluyor istediğim gibi bebeği kucaklayamıyorum.Canım ucum yok.Senin anlattığını hastanede yaptılar evdede deniyoruz,silikon uç taktım onuda deniyorum bugün kendim emzirmeye çalıştım ağzında çok tuttu ama olsun biraz ise yaradı inşallah gelicek canım. Çok doğru söylüyorsun eşim beni strese soktu tepemde geldimi diye diye.Etrafa gerek kalmadı eşim yetti bana canım.
Canim senin doktorun seni biraz daha bekletebilirdi gelirdi sancin . Senin acilman çok güzeldi çünkü. Hakkımızda hayırlısı nasibimizde olanı yaşıyoruz çok şükür sağlıkla aldın kucağına
Canım ucum yok.Senin anlattığını hastanede yaptılar evdede deniyoruz,silikon uç taktım onuda deniyorum bugün kendim emzirmeye çalıştım ağzında çok tuttu ama olsun biraz ise yaradı inşallah gelicek canım. Çok doğru söylüyorsun eşim beni strese soktu tepemde geldimi diye diye.Etrafa gerek kalmadı eşim yetti bana canım.
Ben de çok dertliyim canım süt ve emzirme konusunda göğüs ucum büyük geldi bebek ememiyor süt yok bugün çok az geliyor ikinci gün..mama verdim mecburen kendimi suçlu hissediyorum. Sarılık olmadan şu haftaları atlatsak canım tek istediğim bu..zaten ameliyat yeri zorluyor istediğim gibi bebeği kucaklayamıyorum.
Evet ben ilk hafta çok anlattım şöyle uslu böyle tatlı hiç sıkıntı yok vs 2. Hafta tepe-tklak olduk. Bi de gaz oldu damla veriyorum 2 dir çok rahatlıyor üzüldüm acı çekiyor diye verdim. Sirt sıvazlama bacak bükme bagirsaklarina masaj tüm gazi çıkarmıyorVermedi hiç bişi canım salı günü baska doktora götüreceğim inşallah şifası ondadır cok moralim bozuluyorcanım doymadıkları zaman öyle aglarlarmış tek memeyi bitene kadar emzirmeyi dene sondaki yaglı sütü emsin mutlaka birde gazını cıkaramadıgında yüz üstü yatırıp sırtını sıvazlıyorum cok rahatlıyor ben gaz damlası hic kullanmadım kötü bir kaç yorum vardı sırtını sıvazlayıp sırtına vuruyorum her emzirmede. önce ve sonra gazını cıkarana kadar pes etmiyorum Allah korusun kolik belasından cok korkuyorum. Ayetel nas felak ta oku cidden cocuga nazar degiyor ister istemez bizlerin nazarı bile degebiliyor
Zinco çinko hapı vitamin vs için. Gaz değil diye biliyorum. Zinco, d vit , sab simplex verdi bize sonuncusu gazi olduğunda kullaniliyorCnm bnce gaz.. bazi ilaclar bazi bebeklere fayda etmio.
Bize zinco verdi ama. Başlamadik. Buyukte de kullanmistik bu fayda etmişti
Evet sende de oluyor di mi o ses ya burnundan genzinden geliyor dedik serum fizyolojik yaptık gene oluyor. Bugün ebe dedi o bebeklerde oluyormuş burnunun tıkalı olup olmadığını süt emerken bi anda bırakıp zorlanıyorsa tikaniyorsa emerken burnu tikalidir dedi. Burnu açık ama o ses öter gibi genzinden falan geliyor insan nasi üzülüyor ya valla. Bazen çok ağladığında özellikle gece sinirlerim bozuluyor ama dün ciddi kötü oldum. Cinnet geçirecek gibiEvet canım hızlı hızlı tıkanıyor sanki bazende ses cıkarıyor değişik horoz öter gibi tuhaf bi ses siz kac günlük oldunuz
Doyurduysan altı temizse kesin gazdır canım. Bacakalrini çeke ceke ağlıyor gazdan. Ama seninki aglamadi sadece uyumuyor diyorsun di mi? Bi de doğuran anneler bilurubin testi yaptırıyor msnz sarılık içinBizde 4ten beri adamakilli uyuyamadik. Aglamadi ama uyuyamadi ac mi gazli mi dilleri de yokki sikintilarini desinler...
Ama sen eşine diyeceksin ki beni rahat bırak bi odaya kapan bebeğini de al kapıyı da kitle seni kimse rahatsız etmesin. Stresten geleceği olan süt de gelmez. Sıkma kendini önemli bi konu bu ve senin rahat olman lazım. Zaten üstümüzde hep bi gerginlik var bi de meme emme gerginliği seni geriletir. Senin yapacağın şey sütün iyice gelene dek bebeğini tek başına emzirmeyi dene gelecek o süt illaki. Benim sütüm avent in makine ile sağınca arttı. Makineyi doğru taktın mi? Vakumluyor mu göğsünü?Bende girdim depresyona herhalde, nasıl ağlama krizine girdim nefessiz kaldım kardeşim çok korktu evden 20 dk falan dışarı çıkardı şu süt konusunda kapatın artik dedi kızdı bize.Bende bugün tek denedim emmesede tuttum canım ama sutun aktigini gorduk.inanki sırtım kopuyor ağrıdan artık eşim böyle çocuğu tutuyoruzya onume oturmus tepemde eğilmiş vaziyette emdimi sürekli bu sefer ben tabi çocukta ağlayınca başlıyorum sulu göz. Ay bugün çocuğumu rahat rahat tuttum içer de uyududa rahat ettim.Etrafa gerek kalmadı benim sinir olmama beni eşim sinirlendiriyor.
Makine vakumladikca göğüs ucunda buyur bu aradaCanım ucum yok.Senin anlattığını hastanede yaptılar evdede deniyoruz,silikon uç taktım onuda deniyorum bugün kendim emzirmeye çalıştım ağzında çok tuttu ama olsun biraz ise yaradı inşallah gelicek canım. Çok doğru söylüyorsun eşim beni strese soktu tepemde geldimi diye diye.Etrafa gerek kalmadı eşim yetti bana canım.
Yok bu gaz damlasi olan zinco cnm. Cinko ilaci olarak zinco da var haklisin ama.bu o değilZinco çinko hapı vitamin vs için. Gaz değil diye biliyorum. Zinco, d vit , sab simplex verdi bize sonuncusu gazi olduğunda kullaniliyor
Bende cok fena aglama krizine girmiştim canım seni öyle iyi anlıyorum ki. Aslında lohusa depresyonu diye bişi yok çevremizdekilerin anlayışsızlıgı tetikliyor benide akrabalar delirtmişti nasıl agladıgımı ben bilirim sabaha kadar kara kara düşünüp durmuştum ben ne yapıcam bu cocuga nasıl bakıcam hayatım bitti diye ama geciyor o bana ben ona alıştık bile etrafkileride susturmayı kulak asmamayı ögrendim hatta dün bebegi öptüler dellendim öpmeyin dedim söyledim acık acık kimse kırılmasın diye gözetmiyorum artık sende üzülme sütün gelir tabi daha cok erken bebegide yalnızken emzir eşinede söyle girmesin içeri sen emzirirken.. al eline kitabını oku kimseyi sallama ben öyle yapıyorum zamanla alışacak emmeye diyorum ya benimki şimdi de bırakmıyor:))Bende girdim depresyona herhalde, nasıl ağlama krizine girdim nefessiz kaldım kardeşim çok korktu evden 20 dk falan dışarı çıkardı şu süt konusunda kapatın artik dedi kızdı bize.Bende bugün tek denedim emmesede tuttum canım ama sutun aktigini gorduk.inanki sırtım kopuyor ağrıdan artık eşim böyle çocuğu tutuyoruzya onume oturmus tepemde eğilmiş vaziyette emdimi sürekli bu sefer ben tabi çocukta ağlayınca başlıyorum sulu göz. Ay bugün çocuğumu rahat rahat tuttum içer de uyududa rahat ettim.Etrafa gerek kalmadı benim sinir olmama beni eşim sinirlendiriyor.
Bende dün anneme geldim cocugun huyu değişti aglamadıgı kadar agladı huyu mu döndü ne yaptı gazınıda cıkarıyor karnıda tok bilmiyorum daha ne kadar değişecekler allah yardımcımız olsun:)Evet ben ilk hafta çok anlattım şöyle uslu böyle tatlı hiç sıkıntı yok vs 2. Hafta tepe-tklak olduk. Bi de gaz oldu damla veriyorum 2 dir çok rahatlıyor üzüldüm acı çekiyor diye verdim. Sirt sıvazlama bacak bükme bagirsaklarina masaj tüm gazi çıkarmıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?