- Konu Sahibi Sseerraayy
-
- #18.361
Masallah sana canim ya senin spinal miydi genel anestezimiydiCanım kendime maşallah diyim benim hiç agrım olmadı ayağa çok rahat kalktım,odama geldiğimde daha saçlarım fönlendi makyajım yapıldı agrım olsa hayatta yaptırmazdım.İlk geldiler sondamı çıkarıp beni silip giydirdiler ayaga kaldırdı hemşirem kalktım,odada yürüttü ,Ayakta durdum yatağım çarşafları değişti bekledim biraz daha sonra yürürsün dışarıda dediler yürüdüm. Normal Doğum zannetti herkes dilimi ısırıyım.Ertesi sabah banyomu yaptım hastanede,tek yürüdüm koridorda,Bide benim acı eşiğimde çok düşüktür ama evede geldik hep ayaktayım .4. Günün akşamı biraz rahatlıyım diye dışarı çıktık.lohusa yatağıma biri gelince yatıyorum.2 dir hastaneye gidip geliyoruz yarında gidicem.Korsemi taktık acıtmıyor.Ama yani ağır kaldırılmaz şu anda ameliyat çünkü dikkat edilmesi gerek,Göbek fıtığı oluşabilir çünkü.6 günlüğüz bugün.
kanama harici senin dediklerinibirebir yaşadım üstüne titreme krizine girdim demek bende egzersiz vs yapsam aynı olacakti.tüm bayilttilar sancimi kesmeden.neskafe icmeme ragmen atamadim tamamen gazı.bide boğaz enfeksiyonundan öksürükle icim kesiliyor.bi. kere acilde dikloron vurdular.iyi gibi oldum parol agumentin 1000mgverdi dr.tek oksuruk gecti baya gaz devam ediyor sanki sancılı adet yaşıyor gibiyim.cuma gidecegim.gazda ve büyük tuvalette gaz yüzünden dikişler ağrıyor korkup hic elimi sürmedim eve geldigimden beri.tek rahat pozisyonum. Oturarak annem bi saat baksa sırt üstü uyusam.balgamli öksürükle uyanip dikiş ağrısı gaz cekiyorum sanki hic parol içmemiş gibi boğazlarda yutkunurken kesiliyor sanki.başka böyle olan var miSelam kızlar yazamadım ilk fırsatta yazmak istedim . Gece 12 de başladı benim Rahimde kasılmalar, gece 3 gibi 10 dk bir zirve derecede sancı hissettim . Durmadan kustum. Hastaneye gittim . Nts de sıfır sancı çıktı . Ebeler çektiğim sanciya inanmadi. Kusmayi normal gördüler . Bi yandan kanlı nisan bi yandan sancı bi yanda kusurayorum . Bu şekilde sabah 9 yaptım . Sabah 9 da gittim Dr . Sanci benim 25 lerde çıktı ama benm hissettiğm sancı çok yüksek . 2 cm açılma vardı . Yalvardim doktora , lütfen beni sezaryene alın çok kötüyüm diye . Doktorum da bana inanmadi bu kadar sanciya bu kadar kötü olamazssn dedi . Ben ki hamileligim başından beri egzersiz plates yüzme yürüyüş ve gebelikte doğum egitimleri herseyi yaptım ki çok istedim adam bana inanmadi . Sonra kendimi özel hastaneye attım beni sezaryene alın diye , yaklaşık 12 saat sancı sonunda 2 cm açılma ile spinal anestezi ile doğuma girdim . Kızıma kavuştum çok şükür . Nts de sancı çıkmadı. 12 saat sancı çektim. Kimse bana inanmadi. Doğumdan sonra anlaşıldı . Rahim de sorun vardı . Bugün üst üste 2. Ameliyat olacaktm Dr rahimimi alacaktı , son anda bütün hastane başıma toplandı . Rahim de olan kanamayi durdurdular . Kötü bi komplikasyon yaşadım . Burada özellikle yazdım olurda rahiminizde sorun varsa,büyük şiddet li sancinız olursa sakin beklemeyin, ya sezaryen olun ya da profosör bir hekime gidin . Normal doğuma karşı değilim, inşallah herkes yapar ama rahiminizde sorun varsa diye yazdım .
Canım benim zaten tersti,spinal yaptılar o dönmek istemiş yan kalmış bebeğim yan ters tehlikeli duruşmuş keser kesmez anesteziye döndü zor bir ameliyat geçirmişim Doktorum en zor geçirdiğim ameliyat diyebilirim dedi 2 kere falan alamadık diyor. Rabbim yardım etti şükür sağsalim kavuştum kızıma.Darısı sizlerin olsun canım hangi Doğum şekli Hayırlısı ise o olsun canım kendinizi çok şartlamayınMasallah sana canim ya senin spinal miydi genel anestezimiydi
Cok gecmis olsun canim cok sukur iyisin suan darisi bizim basimizaCanım benim zaten tersti,spinal yaptılar o dönmek istemiş yan kalmış bebeğim yan ters tehlikeli duruşmuş keser kesmez anesteziye döndü zor bir ameliyat geçirmişim Doktorum en zor geçirdiğim ameliyat diyebilirim dedi 2 kere falan alamadık diyor. Rabbim yardım etti şükür sağsalim kavuştum kızıma.Darısı sizlerin olsun canım hangi Doğum şekli Hayırlısı ise o olsun canım kendinizi çok şartlamayın
Canım gözün aydın maşallah sen reyap'ta yaptın doğumu dimi?Canım kendime maşallah diyim benim hiç agrım olmadı ayağa çok rahat kalktım,odama geldiğimde daha saçlarım fönlendi makyajım yapıldı agrım olsa hayatta yaptırmazdım.İlk geldiler sondamı çıkarıp beni silip giydirdiler ayaga kaldırdı hemşirem kalktım,odada yürüttü ,Ayakta durdum yatağım çarşafları değişti bekledim biraz daha sonra yürürsün dışarıda dediler yürüdüm. Normal Doğum zannetti herkes dilimi ısırıyım.Ertesi sabah banyomu yaptım hastanede,tek yürüdüm koridorda,Bide benim acı eşiğimde çok düşüktür ama evede geldik hep ayaktayım .4. Günün akşamı biraz rahatlıyım diye dışarı çıktık.lohusa yatağıma biri gelince yatıyorum.2 dir hastaneye gidip geliyoruz yarında gidicem.Korsemi taktık acıtmıyor.Ama yani ağır kaldırılmaz şu anda ameliyat çünkü dikkat edilmesi gerek,Göbek fıtığı oluşabilir çünkü.6 günlüğüz bugün.
Canım ben 16 gün oldu sezeryan olalı. 4. Günden itibaren ayaktaydım hep. Ufak-tefek evde bişiler yapmaya başladım. Ama ağır kaldırmıyorum bi tek bebeği kaldırıyorum. Şuan evde çoğu işi ben yapıyorum zaten. Bebekle de ilgileniyorum. 1 haftayı atlattıktan sonra istediğin gibi hareket edersin. Bu hafta yan yatmaya da başladım artık.Sezeryan olan arkadaslar durumunuz nasil agrilariniz nasil biraz bilgi verebilir misiniz rahat yuruyebiliyor musunuz agir tasiyabiliyor musunuz
Yalnız kalabilirsin ama bazen insana bebek çok ağlayınca geliyorlar cidden. Bence ondan yalnız kalma deniyor. Sabır gerek gerçekten. Benim bebegimde mesela çok gaz problemi başladı. Susmadan ağladığında ciddi anlamda kötü oluyorum.Kızlar size bir şey sorucam biz bugün 17 günlüğüz. Eşim işte, benim annem vefat etti. Kayinvalidem 10 gün durdu gitti. Aslında benim de konuyla ilgili bir sıkıntım yok ama insanlar bana sürekli yalnız kalma çocuğu yalnız bırakma gb söylemlerde bulunuyorlar. Gün içinde misafir gelmezse ben yalnızım. Illaki çocuğu uyutup işimi yapmak da zorundayım surekli yanı basında oturamam ki. Ama birileri böyle söyleyince de kafama takıyorum. Allah korusun diyip geçiyorum dua okuyorum ama ne bileyim siz ne dusunuyorsunuz
Ben de varım yarın sabah 8 buçukta doğumum olacak insallahDogurmayan acaba kac kisi kaldik merak ediyorum:)
Canım benim zaten tersti,spinal yaptılar o dönmek istemiş yan kalmış bebeğim yan ters tehlikeli duruşmuş keser kesmez anesteziye döndü zor bir ameliyat geçirmişim Doktorum en zor geçirdiğim ameliyat diyebilirim dedi 2 kere falan alamadık diyor. Rabbim yardım etti şükür sağsalim kavuştum kızıma.Darısı sizlerin olsun canım hangi Doğum şekli Hayırlısı ise o olsun canım kendinizi çok şartlamayın
Sezeryan olan arkadaslar durumunuz nasil agrilariniz nasil biraz bilgi verebilir misiniz rahat yuruyebiliyor musunuz agir tasiyabiliyor musunuz
Canım kendime maşallah diyim benim hiç agrım olmadı ayağa çok rahat kalktım,odama geldiğimde daha saçlarım fönlendi makyajım yapıldı agrım olsa hayatta yaptırmazdım.İlk geldiler sondamı çıkarıp beni silip giydirdiler ayaga kaldırdı hemşirem kalktım,odada yürüttü ,Ayakta durdum yatağım çarşafları değişti bekledim biraz daha sonra yürürsün dışarıda dediler yürüdüm. Normal Doğum zannetti herkes dilimi ısırıyım.Ertesi sabah banyomu yaptım hastanede,tek yürüdüm koridorda,Bide benim acı eşiğimde çok düşüktür ama evede geldik hep ayaktayım .4. Günün akşamı biraz rahatlıyım diye dışarı çıktık.lohusa yatağıma biri gelince yatıyorum.2 dir hastaneye gidip geliyoruz yarında gidicem.Korsemi taktık acıtmıyor.Ama yani ağır kaldırılmaz şu anda ameliyat çünkü dikkat edilmesi gerek,Göbek fıtığı oluşabilir çünkü.6 günlüğüz bugün.
Kizlar valla ilk gunler gaz sikintisi cok çektim. Ama dikis agrilarimdan 7.gun eser kalmadi. Yatmadim artik. Agir tasimadikca sikinti yok bikere camasr sepeti tasidim akilsiz kafam sonra bir gun sanci cektim. Yoksa suan hicc agrim yok masallah diyeyim 13. Günümüz hersey cok yolunda ne içten distan dikisi hissetmiyorum bile. Herkes normal dogumda erken topatlaniyor diyor ama bazen durum tersine dönebiliyor. Bi hafta olmadan ayaktaydim yani.Kızlar size bir şey sorucam biz bugün 17 günlüğüz. Eşim işte, benim annem vefat etti. Kayinvalidem 10 gün durdu gitti. Aslında benim de konuyla ilgili bir sıkıntım yok ama insanlar bana sürekli yalnız kalma çocuğu yalnız bırakma gb söylemlerde bulunuyorlar. Gün içinde misafir gelmezse ben yalnızım. Illaki çocuğu uyutup işimi yapmak da zorundayım surekli yanı basında oturamam ki. Ama birileri böyle söyleyince de kafama takıyorum. Allah korusun diyip geçiyorum dua okuyorum ama ne bileyim siz ne dusunuyorsunuz
Canim ana kucagi yada arabasi falan varsa yaninda götürebilirsin mutfaga falan. Bana da hep o tarz seyler cok soylediler. Hic bi korkum yokken onlar yuzunden gece uyuyamiyorum sabahliyorum malesef...Kızlar size bir şey sorucam biz bugün 17 günlüğüz. Eşim işte, benim annem vefat etti. Kayinvalidem 10 gün durdu gitti. Aslında benim de konuyla ilgili bir sıkıntım yok ama insanlar bana sürekli yalnız kalma çocuğu yalnız bırakma gb söylemlerde bulunuyorlar. Gün içinde misafir gelmezse ben yalnızım. Illaki çocuğu uyutup işimi yapmak da zorundayım surekli yanı basında oturamam ki. Ama birileri böyle söyleyince de kafama takıyorum. Allah korusun diyip geçiyorum dua okuyorum ama ne bileyim siz ne dusunuyorsunuz
Hicbisey kLmafi bK sağlıkla alcsn bebisiniGeçmiş olsun canım ikinizinde iyi olmasına sevindim önemli olan sağlıcakla kavuşmanız
Ayy cok haklısın canım sancı geldi gelecek diye tetikteyim o da stres yapıyo ayın 17si sezeryan dedi ama o zaman gelir diye de ekledi
Canım böbrekle ilgili olabilr bu dönem cok yaygınmış sen ihmal etme dojtora bi görün
İnşallah kuzum max 7 gün diyelim
Tabiki çok iyi anlıyorum ama böyle yapma sıkma sakın kendiniCanım benim şükrediyorum ama sen anlarsın beni içim parçalanıyor ,İyiki olmuş bu kızlarımız çok güzel duygu,sulugöz annesi var çok ağlamaklı oldu.Sagol güzel yazmışsın moral oldun bana.İyi bak kendine sende canım
:))iyi geliyorsa iç cnm sutune etki eder mi cafein ya sonuctaneskafe içince biraz aciliyorum.sanırım hala anesteziyi atamadim.soklardayim bir bardak neskafe nasil beni açar gaz bastırır tavsiye ederim epidural değil tümden bayiltmislardi beni.bildiğin neskafe öncesi ve sonrası oldum
İnşallah cnmGözünü korkutma canım ben ilk haftadan sonra 2. Hafta tek de baktım eşim 2 gün ise gitti o zaman. Gazi çok sikistirmadikca sıkıntı yok. Emzirir altını acar gazını çıkartabilirsen çıkartır yatırırsın. Yaparsın artık korkma telaslanma
Cnm sakın söylenenlere aldırma onlar saçma sapan hurafeler bana da bi dünya şey söylüyorlar bi lohusa ya soulenmemesi gereken şeyler bunlar sen rahat ol bebeğine kendine iyi bak yetdrKızlar size bir şey sorucam biz bugün 17 günlüğüz. Eşim işte, benim annem vefat etti. Kayinvalidem 10 gün durdu gitti. Aslında benim de konuyla ilgili bir sıkıntım yok ama insanlar bana sürekli yalnız kalma çocuğu yalnız bırakma gb söylemlerde bulunuyorlar. Gün içinde misafir gelmezse ben yalnızım. Illaki çocuğu uyutup işimi yapmak da zorundayım surekli yanı basında oturamam ki. Ama birileri böyle söyleyince de kafama takıyorum. Allah korusun diyip geçiyorum dua okuyorum ama ne bileyim siz ne dusunuyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?