- Konu Sahibi Sseerraayy
-
- #18.541
. Geçicek bir bakmışsın hiçbirinden eser kalmamış bide daha çok yeni bebeklerimize alışmaya çalışıyoruz normal tükenmişliği yaşaman CanımAynen canım bir an önce iyileşmek eski halime dönmek istiyorum onzaman anlayacagız zaten anneliğimizi suan kucagımda tutsam dikiş yerlerim sızlıyor batıyor biraz popomun üstüne otursam igne yerlerim kitleleşmiş oradı acıyor on gündür de spinalin yapıldıgı yerde agrı var tükenmişlik sendromu yasıyorum
Canım ya kıyamam sana dinlenmen lazım,ilk günler .Hastanede neden kalmış annem 19 çıkmıştı tansiyonu beni kaldırmadı hastanede o gece,ertesi akşamda 20 aylık bebeği ile Kardeşim kaldı o beni hiç kaldırmadı ,Ben bu insanların rahatlığına bravo diyorum.Benimde eşim bunalıma soktu bebeği kucağına al dokun emzir diye.Hayır emmiyor diye moralim sıfır zaten bide çok küçük niye alıyım durup dururken .Sürekli dibimizde imdat diye bagırıcam.Benim daha annem ilgileniyor uyumuyorum gece bende ama ben uyuyuncada bakıyor.dün daha mamasını ben vermeye başladım bugünde yeni açtım ilk defa altını.2 günlük bebek sevilmez günah yani bide sen daha yeni doğum yapmışsın Allah yardımcın olsun canım.Bende hiç yatmadım lohusa yatağında eşimin sürekli dibimde olduğundan yani .Ben ağlıyorum en ufak şeye .Ya kızlar bende mi sorun var yoksa insanlarda mı.lohusa sendromuna falan mı girdim siz söyleyin öyleyse kendime çeki düzen vereyim...3 gecedir hiiç uykuzum ilk gece sancıdan uyuyamadım ertesi gün bebek doğdu kv refakatçi kaldı horlaya horlaya sabaha kadar uyudu inanınki o dikişlerle kalkıp bebekle ilgilendim bide dediki ayy bana nazar oldu heralde gözümü acamadım falan diyo ne diye kaldı anlamadım..bu gecede herkes odasına çekildi horlaya horlaya uyudu saat 11 bucuk oldu aclıktan bayılma noktasına geldim artık zaten bebek 2 saatte emsin diye uyuyamıyorum kaka yapıyo gazı var emsin derken sıfır uyku..tabiki benim bebeğim bakacagım gocunmuyorum bundan ama kimsede tuba sen az dinlen biz başında dururuz altını alırız en azından emzireceğinde uyan dese ya bende insanım doğum yorgunluguda var.bide bebegin başına üşüşüyorlar gündüzleri neymiş sevecek koklayacaklarmış ayy bi sinir geldiki lan gece nerdesiniz anca sevelimmiş 2 günlük taze bebek ben korkuyom kucaga almaya
Canım benim normal oldu doğum ama şimdiki aklım olsa sezeryan yapardım çok fazla dikişim vardogumu nerde yaptin canim:)gaz cikardiysan buyugudecyaparsin korkma dedigim ilactan icersen ilk gunler rahat edersin ama deped kullanmanida racsiye ederim cunku birden geliyo tutamiyosun batmasin camasirin:)inan bak bi hafta sonea daha iyi olcaksin bende sen gibiydim gecti mi hala icten aci var ama ilk gunkunun yanında bu hic bi sey
Ayy gercekten sinir bozucu bi durum canım ben aglayamıyorum bile kv diyoki lohusa sendromuna psikolojisi bozuk insan girermiş bebeği kabullenemeyen girermiş önceden lohusa sendromu mu varmış.ya sabırrr sendromda falan degilim sadece uykusuz ve yorgunumCanım ya kıyamam sana dinlenmen lazım,ilk günler .Hastanede neden kalmış annem 19 çıkmıştı tansiyonu beni kaldırmadı hastanede o gece,ertesi akşamda 20 aylık bebeği ile Kardeşim kaldı o beni hiç kaldırmadı ,Ben bu insanların rahatlığına bravo diyorum.Benimde eşim bunalıma soktu bebeği kucağına al dokun emzir diye.Hayır emmiyor diye moralim sıfır zaten bide çok küçük niye alıyım durup dururken .Sürekli dibimizde imdat diye bagırıcam.Benim daha annem ilgileniyor uyumuyorum gece bende ama ben uyuyuncada bakıyor.dün daha mamasını ben vermeye başladım bugünde yeni açtım ilk defa altını.2 günlük bebek sevilmez günah yani bide sen daha yeni doğum yapmışsın Allah yardımcın olsun canım.Bende hiç yatmadım lohusa yatağında eşimin sürekli dibimde olduğundan yani .Ben ağlıyorum en ufak şeye .
Valla hic sagim yapmıyorum cnm surmadan emzirmeye calisiyorum cunku bebek emdikce sut artiyor. Sağım onlarin çekisine benzemezmis.kizlar her emzirmeden sonra sagiyor musunuz ben her emzirmeren sonra sagmiyorum useniyorum birde sagarken kac dk suruyor bende lansinosh elektrikli var 5dkda falan bitiyor,sagdiklarinizi ayri ayri mi posetliyorsuniz bazen saginca cok az cikiyor 25 cc mesela oyle olanlarida posetliyor musunuz
Ah cnm senin nie oyle ağır gecmski... yani bende ne spinal agrisi ne bisey ne dikis.. sadexe cok asiri ayakta dolassam yada korse taksam dikisler aciyor... ins toparlanirain bir an once cnm..Aynen canım bir an önce iyileşmek eski halime dönmek istiyorum onzaman anlayacagız zaten anneliğimizi suan kucagımda tutsam dikiş yerlerim sızlıyor batıyor biraz popomun üstüne otursam igne yerlerim kitleleşmiş oradı acıyor on gündür de spinalin yapıldıgı yerde agrı var tükenmişlik sendromu yasıyorum
Seninkiler bi acaypmis. Benim annemde kayinvalidede gublerce altini onlar temzledi. Ilk gunlerninsan eğilemiyor. Beşikten alamazdim. Onlar verirdi kucagma emzirmek icin. Hatta bazen halim opmazdi emzirmeye mama hazirlar onlar beslerdi. Sen utanma yardim iste cnm. Herseyi sen yapsan zor toparlanirsinYa kızlar bende mi sorun var yoksa insanlarda mı.lohusa sendromuna falan mı girdim siz söyleyin öyleyse kendime çeki düzen vereyim...3 gecedir hiiç uykuzum ilk gece sancıdan uyuyamadım ertesi gün bebek doğdu kv refakatçi kaldı horlaya horlaya sabaha kadar uyudu inanınki o dikişlerle kalkıp bebekle ilgilendim bide dediki ayy bana nazar oldu heralde gözümü acamadım falan diyo ne diye kaldı anlamadım..bu gecede herkes odasına çekildi horlaya horlaya uyudu saat 11 bucuk oldu aclıktan bayılma noktasına geldim artık zaten bebek 2 saatte emsin diye uyuyamıyorum kaka yapıyo gazı var emsin derken sıfır uyku..tabiki benim bebeğim bakacagım gocunmuyorum bundan ama kimsede tuba sen az dinlen biz başında dururuz altını alırız en azından emzireceğinde uyan dese ya bende insanım doğum yorgunluguda var.bide bebegin başına üşüşüyorlar gündüzleri neymiş sevecek koklayacaklarmış ayy bi sinir geldiki lan gece nerdesiniz anca sevelimmiş 2 günlük taze bebek ben korkuyom kucaga almaya
Canım ben enayi gibi ilk geceden beri dinlenmedim kalktım bebegime yeticem düşüncesiyle bence ondan oldu ama bugunlerde iyice acı ceker oldum batıyor deli gibi dikiş atılan yer :/ kıyamam senin niye o kdr dikiş oldu ki ya inşallah cabucak iyileşir benim gibi bir ay cekmezsinCanım sezeryan işi doktorun cerrahisiyle mi ilgili bilmiyorum kiminin hiç agrısı olmuyor ertesi gün ayağa kalkıyor kimide 1 ay acı cekiyor.yada bünyeyle ilgili.ama ben cok kötüyüm ya makata kadar dikiş var afedersin wc ye nasıl gidicem onu düşünüyorum daha gidemedim
Bebiş 2800 doğdu canım minnak bişey görsen.yırtık neden o kadar fazla dersende benim yorumuma göre tam doğum başladı ıkın dediklerinde tansiyonım düştü gözlerim karardı elim ayagım heryerim titriyordu kendimde degildim ölüyorum dedim yani.o can havliyle cook güçlü ıkındım bu kadarını beklemiyorduk birden güç geldi falan diye şaşırdılar birden kurtuluyum diye gözlerim falan kapalıydı doğum salonuna nasıl gittim çatala nasıl cıktım bilmiyorum.kontrolsüz ıkınmalar ve benim tansiyonum düşünce kesip alalım dediler biran önce ondan oldu diye düşünüyorum
Cnm gaz damlası falan ni o bnimki de mene emerken iyi ama biraz emdikten sonra kendini bi sıkıyor kıpkırmızı oluyor istemiyor desem isyiyo da gazını da çıkarıyor valla bebekle uğraşmak zzor canımı yanıyor bi yeri mi agriuo bilniyo insan çok stres oluuom bm ohh cokk şükür ki şimdilik sutumuz var cnnm da veriyoz.bugün kuzenim geldi burda yenidogan yogunbakimfs hemşire yaa öyle bebekler anlatıyor ki allahım binlerce kez şükür edelim ki sağlıklı bebeklerimiz var bu uykusuzluk falan hep geçici allah dermansix dert vermesin valla dinlerken bnm içim ezildi yaşayanlar a ne kötüdür heleki bi anneyeEn iyisini yapmışsın canım alışmak lazım gerçekten zor cunku benimde annem herseyimize yardımcı ama gece ben ve eşim hallediyoruz iki gecedir uyumuyordu ölüyordum yorgunluktan bugun uyumama izin verdi cok şükür birazda olsa geldim kendime zaten dogun sonrası baş dönmesi kaldı kan degerlerime baktırmam gerek :/ hazır mama bir tek hastanede verdiler canın onun dısında hic kullanmadım kilo alımı iyi anne sütüyle besliyorum sadece ona ragmen zorlanıyor kakasını yaparken Biogaia damla verdi doktorumuz onu kullanıyorum ıcınde probiyotik olan tek damlaymış bagırsagın florasını saglamlaştırıyormuş inşallah işe yarar
İsmiyle büyüsün annesi bebisin dikkat edin kendinizeTeşekkür ederim canım ismini sadece Alya koyduk.küçük hanımın tek derdi meme süt artırma telaşına düştüm
Canım 3 farklı yerden dikildi kesi haricinde yırtılmalar olmus
Canım sezeryan derse sevin benim şimdiki aklım olsa sezeryan yapardım normal beni mahfetti yürümek oturmak hersey zor
Canım batikon istersen yap dedi antibiyotik parol ve kan hapı verdi.senin fitilin adı ne ki bende aoruyum kantaron yagıda sürünce nemli kalmıyormu kuru tut dediler bana
Canım normal zorrrr gercekten bunca dikişle nasıl adı normal oluyor anlamıyorum
Ewt kuzum 3 farklı yerden yırtık vardı
Saol kuzum dikişler cok sorun yaratıyor
Krem sürme kesinlikle dedi canım.o ilacı aldırıyım yarın
Canım benimkide uyansa memeden ayrılmak istemiyor ama bi uyusa uyandırması cok zor oluyor 1 bucuk saatte bir emziriyorum.er emzirme sonrası gazını cıkarıyorum huysuzlanıncada gazı olabilir yine alıp bakıyorum.alt degişme bugün 8 defa degiştik
Canım üzülmeni istemem ama haklısın tabi ki dinlenmeni saglamaları gerek cok yorucu ruhende yıpratıcı eger uyumana musade etmezlerse allah korusun direncsiz düşersin kv vazo niyetine dekor olarak mı duruyor yanında uyumuş bir de yuh yani ne anladım ben onun refakatinden yarın öbur gun ben baktım tubaya der utanmadan. Bebek uyudukca uyumaya calıs canım eşin yardımcı olmuyor mu en azından altını fln değiştirip emzirmek icin seni uyandırsa terapi gibi gelir uykusuzluk yuzunden gergin olursunYa kızlar bende mi sorun var yoksa insanlarda mı.lohusa sendromuna falan mı girdim siz söyleyin öyleyse kendime çeki düzen vereyim...3 gecedir hiiç uykuzum ilk gece sancıdan uyuyamadım ertesi gün bebek doğdu kv refakatçi kaldı horlaya horlaya sabaha kadar uyudu inanınki o dikişlerle kalkıp bebekle ilgilendim bide dediki ayy bana nazar oldu heralde gözümü acamadım falan diyo ne diye kaldı anlamadım..bu gecede herkes odasına çekildi horlaya horlaya uyudu saat 11 bucuk oldu aclıktan bayılma noktasına geldim artık zaten bebek 2 saatte emsin diye uyuyamıyorum kaka yapıyo gazı var emsin derken sıfır uyku..tabiki benim bebeğim bakacagım gocunmuyorum bundan ama kimsede tuba sen az dinlen biz başında dururuz altını alırız en azından emzireceğinde uyan dese ya bende insanım doğum yorgunluguda var.bide bebegin başına üşüşüyorlar gündüzleri neymiş sevecek koklayacaklarmış ayy bi sinir geldiki lan gece nerdesiniz anca sevelimmiş 2 günlük taze bebek ben korkuyom kucaga almaya
Haklısın canım alıştım sayılır aslında ama yinede dikiş yerlerimin ignelerin acısı gecmedikce kendimi yarım hissediyorum dokuz ayı gecirdik beraber nasıl gectı anlamadık bunlarda gecer inşallah cabucak gerci bir ay gecti bile saka gibi daha dun dogum yapmıştım. Geçicek bir bakmışsın hiçbirinden eser kalmamış bide daha çok yeni bebeklerimize alışmaya çalışıyoruz normal tükenmişliği yaşaman Canım
Aynen canım gaz damlası İçinde probiyotik olan tek damlaymiş bagırsagın florasını saglamlastırıyormuş o ıkınmalarına iyi gelecekmiş bakalım her gun aynı saatte veriyorum inşallah işr yrar gerci artık kakasını cok zorlanmadan yapıyor bir de her gün mutlaka en az iki bardak kefir iciyorum hem sut yapıyor hemde kolik icin uzun vadede tedavi ediciymiş bende öyle bir durum olursa Allah korusun şimdiden yardımcı olsun diye ihmal etmiyorum. Bin şükür canım her bebegime bakınca sukrediyorum saglıklı bebekler nasip etti bize binlerce kez şükür olsun bugunler gececk inşallahCnm gaz damlası falan ni o bnimki de mene emerken iyi ama biraz emdikten sonra kendini bi sıkıyor kıpkırmızı oluyor istemiyor desem isyiyo da gazını da çıkarıyor valla bebekle uğraşmak zzor canımı yanıyor bi yeri mi agriuo bilniyo insan çok stres oluuom bm ohh cokk şükür ki şimdilik sutumuz var cnnm da veriyoz.bugün kuzenim geldi burda yenidogan yogunbakimfs hemşire yaa öyle bebekler anlatıyor ki allahım binlerce kez şükür edelim ki sağlıklı bebeklerimiz var bu uykusuzluk falan hep geçici allah dermansix dert vermesin valla dinlerken bnm içim ezildi yaşayanlar a ne kötüdür heleki bi anneye
ayni kafa bende de var canım ladybirde sordum galiba:)sarilik var miydi senin bebekrede cok zir uyaniyo
Ayıyy kolim cok kotu yegenimden biliuom I basil aglama krizkerine giriyofuAynen canım gaz damlası İçinde probiyotik olan tek damlaymiş bagırsagın florasını saglamlastırıyormuş o ıkınmalarına iyi gelecekmiş bakalım her gun aynı saatte veriyorum inşallah işr yrar gerci artık kakasını cok zorlanmadan yapıyor bir de her gün mutlaka en az iki bardak kefir iciyorum hem sut yapıyor hemde kolik icin uzun vadede tedavi ediciymiş bende öyle bir durum olursa Allah korusun şimdiden yardımcı olsun diye ihmal etmiyorum. Bin şükür canım her bebegime bakınca sukrediyorum saglıklı bebekler nasip etti bize binlerce kez şükür olsun bugunler gececk inşallah
Yok canm her tualet e gittiğimde acaba nisan falan geldi mi bakıyorum yok hakkımızda hayırlısı artık sende git bakalim ne dicek bizimkinin kaçarı yok artıkkskada var mi canim gelisme sende bende yokk.. pazartesi kesin kontrole gidicem sanirim sezeryan icin gun alicam :)
Oyy kuzum masallah saglikla büyüsün inşallahCanım sezeryan işi doktorun cerrahisiyle mi ilgili bilmiyorum kiminin hiç agrısı olmuyor ertesi gün ayağa kalkıyor kimide 1 ay acı cekiyor.yada bünyeyle ilgili.ama ben cok kötüyüm ya makata kadar dikiş var afedersin wc ye nasıl gidicem onu düşünüyorum daha gidemedim
Bebiş 2800 doğdu canım minnak bişey görsen.yırtık neden o kadar fazla dersende benim yorumuma göre tam doğum başladı ıkın dediklerinde tansiyonım düştü gözlerim karardı elim ayagım heryerim titriyordu kendimde degildim ölüyorum dedim yani.o can havliyle cook güçlü ıkındım bu kadarını beklemiyorduk birden güç geldi falan diye şaşırdılar birden kurtuluyum diye gözlerim falan kapalıydı doğum salonuna nasıl gittim çatala nasıl cıktım bilmiyorum.kontrolsüz ıkınmalar ve benim tansiyonum düşünce kesip alalım dediler biran önce ondan oldu diye düşünüyorum
Aynen canim ya artik hayirlisini dilemekten baska bisey yapamiyoruz canimYok canm her tualet e gittiğimde acaba nisan falan geldi mi bakıyorum yok hakkımızda hayırlısı artık sende git bakalim ne dicek bizimkinin kaçarı yok artık
Tabi canım deliyiz mahsus söylemiştir o lafıda,Allaha şükür çocuğumuzu kabulleniyoruzda etrafımızdakiler biraz anlayışlı olsalar.Esin biraz baksın sen yat dinlen bari canım.İnsan çok uykusuz kalıncada acayip morali bozuluyor.Dikkat et kendine kayınvalideni fazla duyma.Canım benim normal oldu doğum ama şimdiki aklım olsa sezeryan yapardım çok fazla dikişim var
Ayy gercekten sinir bozucu bi durum canım ben aglayamıyorum bile kv diyoki lohusa sendromuna psikolojisi bozuk insan girermiş bebeği kabullenemeyen girermiş önceden lohusa sendromu mu varmış.ya sabırrr sendromda falan degilim sadece uykusuz ve yorgunum
Gecmis olsun canim. Saglicakla bebeklerimize kavustuk sonunda.Merhaba kızlar yazmaya yeni fırsat bulabildim.Bende kucağıma aldım bebişimi sağ salim...sabah 9 da hastaneye gittik 3cm açıklık vardı.yatışım yapıldı nst ye baglandım derken saat 11 de acıklık 5cm olmustu.buraya kadar hersey katlanılabilir ve güzeldi.saat 12 ye kadar 6 cm oldu ama sancılarda şiddetlenmeye başlamıştı artık ebelerin elini kolunu sıkıyordum sancı girince destek almak için.suyumu patlattılar bu acılı bir uygulama degildi ama bebeğin başını kanala yerleştirdiler o felaketti.bu arada sunni sancıyıda verdiler seruma sorunca yok falan dediler ama damaryoluyla falanda vermişler.işte o sunni sancıdan sonra film koptu bende...yalvardım sezeryana alın diye ama nafile...saat 15 de bebeğim dünyaya merhaba dedi. 45 dakika dikiş atma işlemi sürdü çok dikişim var aşırı agrıyor parol falan veriyorlar ama neye yarar ki.
2 saatte bir emzir. Gerekirse uyandir diye iyice tembihlediler hastanede. Hatta benim bebegim uyanmiyo. Ayaklarina fiske vurmami, cene altina parmaginla bastirmami ya da burnunu sikmami ama mutlaka uyandırıp emzirmemi soylediler. Ben de oyle yapiyorum.bazen kolayca uyaniyor. Bazen zorluyorum. Altini aciyorum falan. Bazen o da uyandiriyor.Kizlar bebegim gece 5er saat uyudu. Yani uyudu 5 saat sonra emip yatti yine. Sizce aranin bukadar uzun olmasi dogrumu... bende uyuyakalmisim. Doktorunuz uyandirin fln demismiydi
Ben de zorla uyandiriyorum canim. Hastaneden oyle tembih ettiler. Yoksa hep uyur ve ac kalir. Dedigin gibi uzun suruyor. Bir sure boyle olacak sanirim.kizlar bebegi benim gibi zorla uyandiran var mi inanindokunmasam 24saat uyuyacak hic kendiliginden uyanmadi daha zorla uyandiriyoruz öyle olunca da emzirme gaz ve alt degistirme ritueli iki saati buluyor bu uclu rituel suresi sizde nedir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?