2018 mart-nisan anneleri

Ben 30 martta doğum yaptım sen? Aynı neredeyse
Cnm 29 mart benim. :) cok şükür hala inanamiyorum dogduguna.
Kızlar benim bebeğim uyumuyor ya 10-15 dk da bir uyanıyor. Gazi var çok ne yapıyorsunuz gaz icin. Valla delircem şu humana nın çayından alıp içen var mı rezene papatya falan ne yapmak lazım
Canim ssbah aksam birer kupa rezene demle ic. Sallama da var. Bebise iyi gelir. Bide gaz damlasi kullan. Hem bebege hem sana eziyet olmasin.
Ah cnm yaa kimseyi kaldramiyoruz bu dönemde. Bende bsnim icin hersey yapan yurlu fedakarlklr buzlugumu ikramlik dolduran coraplarimi bile.giydirip cikaran kizkardesimle kavga etmstm. Yeni yeni iyi olduk. Hakli yada haksizim bilmiyorum ama ne bileyim tek kelime kaldrcak halim yok.

Ama sende esinle ablanla araniz bozma yani ne bilim kimseyi gorme duyma. Aglamada sütun etkilenir....
Ben bu donemde kim ne yemis ne icmis evime giren cikan zerre umrumda degil.... lohusayken bunlarla kafa yormamak laizm. Brak cevredekiler ne dusunup yapiosa yapsin. Senin tek dusunecegin sey kendin ve bebegin olsun

evet sadece Bebeğime adapte olmaya çalışıyorum . Teşekkür ederim dün olan şeyler içinde Rabbime sığınıyorum

Kızlar şimdi migros a gittim gaz icin çay almaya. Haberiniz olsun %40 indrim var gerçi kalmamıştı 1 tane tesadüfen buldum ama lactamil emziren anne cayi indirimde

Kizlar moralim cok bozuk. Bebegimin yuzu hafif sari. Yaklasik 2 saatte bir 20dk emdirmeye calisiyorum. Bazen 10 kusurlu dakikalarda kaliyor. Etrafimdkailer her saat emdir diyor ama her saat emmiyor kizim. Genelde zorla uyandiriyorum zaten. Hem de asiri zor uyandirmasi. Sizce hem emzirme suresi hem de emzirme araligi yanlis mi? Siz napiyorsunuz?
Bizi arayan soran yok daha merak ettim bende
Aynen beni de arayan yok. Insaallah olmaz.
Ne kadar sürede sonuçlanıyormuş cnm
Onu bilmiyorum canim ya

Ablandada kabahat varmış , insan gizli gizli söyler en azından damada niye fırsat veriyo gaz veriyo , gerçi bazı insanlar düşünmeden konuşuyo belkide saflığından yapmıştır, sıkma canını eşinle barış eşle gerginlik aynı evde old un için insanı çok geriyo çünkü

Annem
Annem geriliyor evet kırgınim ama konuşuyorum . Öylesine konusuyorum

Doktora git bence, benim kızda ilk zamanlar zor emiyordu, inat ediyordu. Sarılık 2 günde arttı ışın tedavisi gördük hastane de 1 gece yattık. Sakın korkma üzülme bende hırpaladım kendimi ama inan kime sorduysam bebeği sarılık geçirmiş. Kilo alımı iyi mi doktor bakacak, sarılığını ölçtür rahat et. Baktın süt içmede zorluyor seni ve sarılık riski var yada emiyor yada doymuyor ise ki bunu doktorun sana söyleyecek, o zaman sarılığı atlatana kadar aralarda mama verirsin. Doktor bana öyle yaptırdı mecbur. Şimdilik iyiyiz bin şükür ama sürekli takipteyiz

Kizlar bir de sunu sormak istiyorum. Hem emzirmede tek göğsümu veriyorum. Dogru mu yapiyorum?
Doğru değil, diğer memeni köreltme, emdikçe artıyor süt. Ayrıca süt verdiğin meme zamanla daha çok süt salgılayıp şişecek, sertleşecek. Sırayla emzirmen lazım. Mesela 15-20 dk bir meme sonra diğer meme. Emzirme için ebeler bana öyle söylemişti.

Yarin annemle kaynanaya siviyacagiz.kocamin çocuk sevdası çabuk bitti.yok arkadasimla cay icicem vs demeye başladı aksam annem yanimda diye guvenip.

Canım ne zaman doğdu bebeğin okuyamadım ama sarılık zamanı çok uyuyorlar eğer öyle bir sıkıntı yok ise yine de doktora sor sen.
canım 3nisanda dogdu bugun onuncu günümuz sarilikdogdugunda vardı bes saat emmedi ilk gece kızım uyandiramadik ertesi gun iste kan sekerine bakildi sinra uc gun snra kontrole gittik iki gun sonra da gittik yukselmeye baslayinca isin twdavsi olduk bi gece ama devam ediyo benim skntim kizim uyanmiyo yani abartmiyorum bunu derken dua et lutfen canım toparlasin
benim kizimda uyanmuyo canım bi aile dostumuz var çocuk doktoru ne zaman dogdu dedi 40+2 de suyumu patlatarak dedim tembelmus dedi hastanedeki doktorda bazi bebekler tembelolur demisti benim kiz tembelmis yani diyolar ya burnunu topuguni sikin diye onlar ne ki bizim.icin soyuyoruz soguk suyla islatiyoruz anca oyle uyaniyo veher seferinde onves dk emmiyo ah o eziyetlere bi emse bari emmeyince toparlayamiyoda biberonda istemiyo napucagimizi sasirdik,doktor sey dedi bna simdi dun ogleden beri onu yapıyorum cok sekerli yiyo musun dedi evet sut olsun diye yiyorum dedim bebegin kan sekeri birden yukseliyo ve sonra düşüyor hipoglisemiye giriyo ondan da uyuyo ve ac doymuyo cunku ilk emdigi sut sekerli olyr yağlı olan sobra gelir sen iki dk emip uyuyo diyosun ondan dedi sekerli seyler yeme dedi sende bi uygula istersen canım,dunde gibegimiz dustu bugun banyo yapicaz inşallah banyoyla beraber buraz daha atar,emzirdigin memeden devam et bi sonrakinde dedi bide ve besigine florason asarsan gunde uc saat atmasina etkili olyr dedi belki isibeişine yarar seninde canim
senin bebegininde uyanmamasi ve emmemesi benimki gibi mi

Ah kuzum neden abartasın, aynısını yaşamış bir anneyim seni nasıl anlamam Rabbim tez zamanda iyi olsun yavrun, sarılık riski bizde de devam sürekli takipte olmak lazım. Kilo alımı nasıl ? Bez değişimin nasıl? Yani ortalama kaç defa altını alıyorsun. Bunlar iyi ise korkma.

İlk kaşık yöntemi denedim baktım olmuyor biberona geçtim. Dr browns ın biberonu var bende hava kaçmaması için ağzına içinde yeşil bir boru var. Hemde çok mama gelmiyor ucundan yani anne memesi gibi. Çok gelirse ileride o bolluğa alışıp memeyi yine istemeyebilirmiş. Doktor bana 3.5-4 saatte bir ver aralarda verme dedi. Kaç cc içiyor senin öğünlerde. Benim bazen 90 bazen 60, çok nadir 100 cc falan. Memeyi unutmasın biberon alışkanlık yapmasın diye benim günde 6 defa şimdilik. Ben ilaçtan önce sütümü sağıp biberona koyup ta veriyordum. Arada emiyordu birde. İlaçtan sonra sadece mamaya kaldık. Benim hastane de hemşir ebe aklına gelecek her kim varsa emzirmek için uğraştı. Çok inatçı, keyfi ne zaman isterse kendi memeyi alıp emiyor çok ilginç bir bebek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…