- 30 Mart 2017
- 1.792
- 1.176
- 63
- Konu Sahibi Sseerraayy
-
- #18.661
Offf senin bizden kat be kat daha dikkatli olmama lazımCnm bizim sarilik 12 çıktı çok önemsemedi bolbol emzir gecer dedi insallah ilerlemez reflu cok sıkıntı ya valla korkuyorum geceleri allahim korusun ya bir de bizim 6 yaşındaki abimizin kıskançligi tavan yaptı ayyy deliricimmm evdee fenalardayim kizlar her halta aglar oldumhem sürekli sapur supur öpüyor kardesini hem de 1 saat sonra bir vurcam diyoo ben şokkkk 2 çocuklu anneler siz de durumlar nasil ya
Benim kız 37 haftalık doğdu zaten, doğum kilosuna ulaştı ama hemen değil tabi. 17. Gün bugün. Sütün yetip yetmediğini çişinden kakasından anlarsın diyorlar. Belli bir adette yapıyorsa gün içinde doyuyor demektir dedi doktor. Aç ise zaten aranır sürekli, bebekler çok akıllı maşallah. Aç olsa sütün yetmese kesin anlarsın. Kaç günlük senin bebeğinbends alcam ins. Bi gelsin seninkide bakalim memnun kalcakmisin bana da haber verde bnde siparis edim :)
Cnm bu arada bebegin dogum kilosuna ulastimi. Ne durumda şuan kilosu. Ben cok takintiliyim bu konuda. Sut yetiomu diye.
ya bilemiyorum cok evhamliyim aglamamasi normal mi sevinmelimiyim birde biberon falan kabul etmiyor zorla veriyoruz verirkende dili sürekli damaginda alta almayi zor basariyoruz sizde de oyle mi surekli sizde de öyle mi diye sorucu kisilik oldum:)Benim ki acıkınca ağlıyor birde gazı çok rahatsız ederse. Ne güzel sakin işte bebeğin. Sarılık riskimiz hala devam ediyor dikkate etmemiz lazım. İlk 28 gün yakın takip lazım.
Çok teşekkür ederim canım Allah razi olsun telkinlerin için . Rabbim sağlıkla bebeğini büyütmeyi nasip eylesinÜzülme canım bu dönemde ne söyleseler ne yapsalar batıyor bize bende canımdan cok sevdiğim annemle az tartısmadım gözüme görünsün istemiyordum her hareketi batıyordu şimdi zamanla düzeldi o hallerim. Sen haklısın bende annemin her gelen akrabamıza yemek yapmasından nefret etmiştim hasta evi burası aş evi değil diye az tartısmamıştım lohusa kadının avinde ziyart dediğin maksimum bir st olur annem yemek cay kahve pasta börek yapmadan göndermezdi ben uzatmadım iyi kendin uğraşıyorsun ugras madem dedim ama içten içede sinir oldum. Eşinin agzından cıkmıştır ablanın gazına geldiyse boşver takma oda şimdi babalıgı yeni yaşıyor adapte olmaya calısıyordur üzme üzülmede sadece sunu bil bu yasadıgın lohusalıktan kaynaklanıyor sen güçlü bir insansın bak neler atlattın bu da geçecek diyorum ya biz bebişle gezmelere bile cıkmaya başladık her şey geçiyor bosuna üzülüp bebeğinin vaktinden calmalarına izin verme
evet çok etkilendim . tebrik etmek için arıyorlar beni anlatıyorum doğumumu Tutamıyorum kendimi Ağlıyorum .. Toplam. 12 saat sancı çektim 2 cm açıldı . Nasip değilmiş hayırlısı spinal sezaryen mis sağlık olsun . Rabbim bebeklerimizi sağlıkla büyütmeyi nasip eylesinCiddi misin ya 9 saat fark edilmedi.ama cok kan kaybi olmustur. Oy ya gecmis olsun canim sanada seni cok iyi anliyorum. Gercekten hem fiziksel hem ruhsal olaraj insani cok etkiliyor.
evet çok etkilendim . tebrik etmek için arıyorlar beni anlatıyorum doğumumu Tutamıyorum kendimi Ağlıyorum .. Toplam. 12 saat sancı çektim 2 cm açıldı . Nasip değilmiş hayırlısı spinal sezaryen mis sağlık olsun . Rabbim bebeklerimizi sağlıkla büyütmeyi nasip eylesin
Cnm 19 gunluk 29 martta doğdu. Ac gini görünmüyor aranmiyor cis kaka da gayet iyi. Doktor en az 200gram dedi haftada. Bizimki 2.haftada 160gram almisti. Doktor braz suphe etti benim asiri kaygili oldugumu görünce tam bi hafta sonrasina tekrar tartı icin çağırdı. Yani persembe gününe.Benim kız 37 haftalık doğdu zaten, doğum kilosuna ulaştı ama hemen değil tabi. 17. Gün bugün. Sütün yetip yetmediğini çişinden kakasından anlarsın diyorlar. Belli bir adette yapıyorsa gün içinde doyuyor demektir dedi doktor. Aç ise zaten aranır sürekli, bebekler çok akıllı maşallah. Aç olsa sütün yetmese kesin anlarsın. Kaç günlük senin bebeğin
Bende 9gunde dogum kilosunu yakalamasi gayet guzel. Bisimkide oyleydiKızlar bugün tartıldı bebeğim 3100 gram çıktı doğum kilosu 3000 gramdı tabi ilk günler biraz vermişti 2900e kadar. Normal mi sizce şuan kilosu? 9 günlük
Nasıl oldu o is anlayamadim... bende cikinci gelip baya baya bi bastirdilar bi noktaya icerden baya kan akti o sirada. Ama o bastrma aninda brn öldum öldum dirildim. Okadar aci cektim....evet çok etkilendim . tebrik etmek için arıyorlar beni anlatıyorum doğumumu Tutamıyorum kendimi Ağlıyorum .. Toplam. 12 saat sancı çektim 2 cm açıldı . Nasip değilmiş hayırlısı spinal sezaryen mis sağlık olsun . Rabbim bebeklerimizi sağlıkla büyütmeyi nasip eylesin
Aa ben sekerli seyler cok yiyorum. Dedigini deniycem canim. Bugun doktora gittik 15.5 cikti billirubin. Yarin tekrar bakicak.canım 3nisanda dogdu bugun onuncu günümuz sarilikdogdugunda vardı bes saat emmedi ilk gece kızım uyandiramadik ertesi gun iste kan sekerine bakildi sinra uc gun snra kontrole gittik iki gun sonra da gittik yukselmeye baslayinca isin twdavsi olduk bi gece ama devam ediyo benim skntim kizim uyanmiyo yani abartmiyorum bunu derken dua et lutfen canım toparlasin
benim kizimda uyanmuyo canım bi aile dostumuz var çocuk doktoru ne zaman dogdu dedi 40+2 de suyumu patlatarak dedim tembelmus dedi hastanedeki doktorda bazi bebekler tembelolur demisti benim kiz tembelmis yani diyolar ya burnunu topuguni sikin diye onlar ne ki bizim.icin soyuyoruz soguk suyla islatiyoruz anca oyle uyaniyo veher seferinde onves dk emmiyo ah o eziyetlere bi emse bari emmeyince toparlayamiyoda biberonda istemiyo napucagimizi sasirdik,doktor sey dedi bna simdi dun ogleden beri onu yapıyorum cok sekerli yiyo musun dedi evet sut olsun diye yiyorum dedim bebegin kan sekeri birden yukseliyo ve sonra düşüyor hipoglisemiye giriyo ondan da uyuyo ve ac doymuyo cunku ilk emdigi sut sekerli olyr yağlı olan sobra gelir sen iki dk emip uyuyo diyosun ondan dedi sekerli seyler yeme dedi sende bi uygula istersen canım,dunde gibegimiz dustu bugun banyo yapicaz inşallah banyoyla beraber buraz daha atar,emzirdigin memeden devam et bi sonrakinde dedi bide ve besigine florason asarsan gunde uc saat atmasina etkili olyr dedi belki isibeişine yarar seninde canim
senin bebegininde uyanmamasi ve emmemesi benimki gibi mi
Çok geçmiş olsun :/Belimde ödem çıktı doğumdan sonra kendini belli etti.
Yirmisi cıktıktan sonra gezmeye basladık gerci 15 günlükkende cıkmıştık şimdi bir ay oldu artık cıkıyoruz yavastan dışarıyıda sevmeye basladı bızdıgımızSüper ya gezmelere başlamanız bende kanguru siparişi verdim. Bizim de bugün 19. Gün. Siz ne zaman ilk gezmeye çıktınız.
Cnm tqm bir aylik oldumu. Aşı oldunuzmu. Bde aylik kilosu nasilmisssÇok geçmiş olsun :/
Yirmisi cıktıktan sonra gezmeye basladık gerci 25 günlükkende cıkmıştık şimdi bir ay oldu artık cıkıyoruz yavastan dışarıyıda sevmeye basladı bızdıgımız
Bende manuelini kullanıyorum canım cok memnunum on dakika cekmeden dolduruyorum elektrikli kullandım hstande bir türlü sagamadı iki saat ugrastık. Humanayı esim Hastanedeyken almıştı o zaman cok faydasını gördüm gaz cıkarmama yardımcı olmuştu sonra goguslerim asırı dolunca içmedim şimdi tekrar baslıcam. Geceleri belli bir düzenimiz yok canm bazen iki st uyuyor uyanıyor bazen bir saat belli olmuyor gaz durumuna bağlıElektirkli lansinoh sağma makinası aldık canım artık sağıyorum sonra yumşuyor emZiriyom ama tam yumşamıyor zorla alıyor sinirleniyor ağlıyor çabalıyorum terliyor ama alışınca düzelir sanıyorumhumana aldık süt artırıcı tavsiye ederim işe yarıyor birde geceleri uyumuyor en az 1 buçuk saat en fazla 2 saat uyuyor sizde nasıl
28 günlük canım perşembe muayeneye gidicez en son yirmi günlükken kilo alımını begenmişti doktorumuz gidince ögrenicez bakalımCnm tqm bir aylik oldumu. Aşı oldunuzmu. Bde aylik kilosu nasilmisss
Senin genel miydi sezaryen yoksa spinal mi . Genel de uyuşma hemen geçiyor mahvolmussundurNasıl oldu o is anlayamadim... bende cikinci gelip baya baya bi bastirdilar bi noktaya icerden baya kan akti o sirada. Ama o bastrma aninda brn öldum öldum dirildim. Okadar aci cektim....
Benimde 9-10 günde doğum kilosunu accık geçti. Zaten kuş kadar doğdu yavrum :) tarttır içinde kalmasın ya benden sürekli gittim doktora ilk günler.Cnm 19 gunluk 29 martta doğdu. Ac gini görünmüyor aranmiyor cis kaka da gayet iyi. Doktor en az 200gram dedi haftada. Bizimki 2.haftada 160gram almisti. Doktor braz suphe etti benim asiri kaygili oldugumu görünce tam bi hafta sonrasina tekrar tartı icin çağırdı. Yani persembe gününe.
Annem bu yaptgmi duydu bana sen delirmissin herhalde kim her hafta cocuk tartmış. Emzir işte die kizdi :) ilk ay brlli olmaz ikinci ay tam brbrgin emmesi kilosu gln duzene oturur diyolar. Ama bilmiyorum goturmeden dayanabilirmiyim :)
Brn ilk kizimdan cok cektim o yuzden herhlde bu korkularım. Ilk ay dogun kilosunda kalmsti emme refleksi yok diye.
Yani düşün bir aylik iken 2700du kilosu. Zar zor dogum kilosunu yakalamsti. Bu dogum kilosunu gecti suan
Bende 9gunde dogum kilosunu yakalamasi gayet guzel. Bisimkide oyleydi
Ben ilaç kullandığım için meme veremiyorum mecbur biberon ile mama canım. Acıkınca ne yapsın yavrum aldı biberonuya bilemiyorum cok evhamliyim aglamamasi normal mi sevinmelimiyim birde biberon falan kabul etmiyor zorla veriyoruz verirkende dili sürekli damaginda alta almayi zor basariyoruz sizde de oyle mi surekli sizde de öyle mi diye sorucu kisilik oldum:)
Elle bak canım hangisi daha dolgun şiş ise ondan başlaSiZ de en son hangi memeden verdiğinizi unutuyor musunuZ bi yöntem var mı hatırlamak için kullandığınız
Ben 36 saat normal doğum sancısı çektim :) üstüne suni sancı dayadılar. 2.5 cm anca açıldı. Zaten suyum sınırdaydı doktor mecbur sezeryana aldı beni de. Sağlıklı olsunlar da nasıl doğduğunun önemi yok benceevet çok etkilendim . tebrik etmek için arıyorlar beni anlatıyorum doğumumu Tutamıyorum kendimi Ağlıyorum .. Toplam. 12 saat sancı çektim 2 cm açıldı . Nasip değilmiş hayırlısı spinal sezaryen mis sağlık olsun . Rabbim bebeklerimizi sağlıkla büyütmeyi nasip eylesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?