2018 mart-nisan anneleri

Aaa iyi ki yazdın bilmiyorum. Ben pamukla siliyorum

Ya var göğüs ucum ama bebek yakalamakta çok zorlanıyor yine de, tutturamıyorum bi turlu, çok sıkıntı yaşıyoruz.
Bende senin gibiydim göğüs ucu çıkarıcı da aldım afedersiniz bir şeye yaramadı. Anlık vakumla büyük oluyor ama gerisi gelmiyor. Boşa aldım duruyor dolapta. Sonra göğüs ucu aldım onu tuttu ama netice de plastik gibi sonra sinirlenip eli ile atmaya başladı. Sen mis gibi memeni alsın diye uğraş. Ama uğraşırken stres yapma ben 10 küsür gün kan ter içinde kaldım hala aktif emmiyor canı ne zaman isterse işte

ya valla ben beceremiyorum sanirim. 2 saat uğraşıyorum bütün ogrendiklerimi uyguladm bebeğe . Çıkıyor mu çıkmıyormu bazen ses gelmiyor . Bazen geliyor . Arada uyurken inliyor , zaten zor uyutuyorum uyandirmiyorum. . Sırtım tutuldu artık

Sırtına çok ama çok yavaş vurursan çıkmıyor. Hemşire bize gösterdi bende canı acımaz mı diye sordum ( tabi çok sert değil orta bir kararı var )
Oda bana asıl gazı çıkmaz ise canı yanar demişti. Pışpışlar gibi değil biraz daha farklı vurup gaz çıkarmak gerekmiş

Evet canım şimdi uyansin bi daha öyle de deneyeceğim bakalım .

Bakalım bizim kaç gün sürecek alışması bugün 6. Günümüz. Bu arada aile sağlığı merkezlerinde emzirmeyle ilgili bilgi veriyorlar oradaki hemşireler yardımcı oluyorlar bebegi ve memeyi nasıl tutacağınızı anlatıyorlar. Çok çok verimli degil ama yardım almak amaciyla siz de gidebilirsiniz. En azından sikintilari anlatıp ağlamak icin iyi bir fırsat oluyor:))

Çok sağol canım. Allah razı olsun alicam ilaç dan bi deneyecegm , emzik en son kısır döngü den ben de o da yoruluyoruz ağzına veriyorum . Bazen tutuyor bazen tutmuyor göğsümde uyuya kalıyor . Artık yapacak bişey yok bu şekilde bebek hareket edene kadar ugrasacagiz ne yapalım Allah yardimcimiz olsun

Kahverengi olan yerle birlikte ağzına dolu dolu ver ,sen değilde yanında kim varsa o yapsin kolunun altinada yastık koy canım . Stres yapma canım, ilk andan itibaren bebek tutsada, yinede alamıyor bazen . Sıkma kendini

Ah ahh öyle zor ki kendini sıkmamak stres yapmamak, yavrun öyle aglarken ve sana muhtaçken.. lohusalikla da birleşince her fırsatta ağlıyorum. Baya depresifim.. insallah şu günleri kolayca atlatırız.

Benim Acıbadem de emzirmeye çalıştı tüm ebeler :) en son eğitmenleri geldi düşün o bile aldırtmadı kıza memeyi :) ve saatlerce günlerce uğraştılar. Taburcu olduk yine gittik emmiyor diye :) en son doktor da dahil hepimiz pes ettik. Canı isteyince kendi emiyor

Kızlar herkesin bebeği farklıdır ve bünyesine göre kilo alır ama sorum şu ilk 20 gün ortalama kaç gr almalı bebeler bilen var mı?

Benim de aynı canım yeni yeni tutmaya başladı memeyi..biberon da veriyorum arada sütümü sağıp yoksa dediğin gibi aç kalıyor sarılık da var hafif atlatması lazım

Kızlar bebekle ilgilenmekten kulübe giremiyorum pek.Anladığım kadarıyle hepimizin bebeklerindeki ortak sorun gaz ve hıçkırık.memede uyuyor ama gazını cıkarmaya kalkınca uyanıyor bide hıçkırık emerken gelince tam bi facia oluyor cok üzülüyor aglıyor yavrum.mosmor oluyor bacaklarına karnına cekiyor gaz sancısı cekiyor elimden bişey gelmiyor.6 günlük oldu göbeği falan düştü yarın ilk kontrolümüz var bakalım.Allah bebeklerimizi korusun gazsız sancısız bol sütlü ve uykulu günlerimiz olsun

Birde saç boyatmayla ilgili ne düşünüyorsunuz benim boyatmam gerek dip cok cıktı ayrıca kestirmekte istiyorum ama emzirirken boyatmak ne derece güvenli bilemedim

Topuk kani icin aradilar. Kani yanlis mi almışlar bisey olmus yarin tekrar gelin alcaz diolar. Delircem yaa yavrum 1 haftalikkrn canini bilmiyordu pek simdi 21 günlük daha cok acıyı bilecek ya. Gerxekten aldrmak.hic isteniyorum yavruma eziyet olcak diye. Zorunlumu bu siz ne dusunuyorsunuz bu konuda

Ah ahh öyle zor ki kendini sıkmamak stres yapmamak, yavrun öyle aglarken ve sana muhtaçken.. lohusalikla da birleşince her fırsatta ağlıyorum. Baya depresifim.. insallah şu günleri kolayca atlatırız.
Canım benim uzme kendini bende o gunler cok agladim onlar ne istiyorsa o oluyor artik.Emmeyi basarir insallah.

Ya bizim bebekler aynı .Doktorda pes etti yiyor mamayı Allahtan.Sutler gitmesin diye Dun aksam sagdim biberonla onuda zor aliyor,mamanin icine karistirdik oyle emdi.

İnşallah canım ...Hepimizin farklı bi sıkıntısı var. Sen meme ucu ile uğraşıyosn ben gaz ile diğeri sarılık ile , digerinin sütü yok .. Zor olacak ama geçici bi dönem de kendine hiç bırakma duygularini. Bende öyle yim hazır da bekliyor gözlerim hemen Ağlıyorum anında havam değişiyor . Herşey karanlık oluyor düzelicek inşallah

Ya bizim bebekler aynı .Doktorda pes etti yiyor mamayı Allahtan.Sutler gitmesin diye Dun aksam sagdim biberonla onuda zor aliyor,mamanin icine karistirdik oyle emdi.
kizlar ayni problem brnde de var keyfi isteyince oyle bir emiyor ki bizimki ama diger turlu zor isin kotusu biberonu da sevmiyo mamayi da sevmiyo emdigine artik sukrediyorum

Psikolojik durumunuz nasil ben bazen aglamak istiyorum boyle nasi desem icim skliyor , esimle gecirdigim zamanlari özlüyorum evde de hep annem yada kvdem var yatak odasinda annemle ya da kvdemle yatiyorum esim salonda yatiyor esimi ozledim bide cok sacma ve komik olcak ama kizimizi öyle guzel seviyorki maşallah bana da demiyo diye bozuluyorum allahim su lohusalik gerçekten kirk gun mu bi bitse:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…