- 30 Mart 2017
- 1.792
- 1.176
- 63
- Konu Sahibi Sseerraayy
-
- #18.741
Aaa iyi ki yazdın bilmiyorum. Ben pamukla siliyorumDoktora git cnm damla kullan gözü için benimkinde de cıktı damla damlattik 4 günde geçti ama aklınızda olsun sakin gazlı bezle silmeyin gözünü arkadaşlar pamukla silin. Gazlı bezde oksijen varmış ve bebeğin gözünü yakıyormuş bize ilk gazlı bezle dediler bebegimin gözü kızardı hafif sisti
Bende senin gibiydim göğüs ucu çıkarıcı da aldım afedersiniz bir şeye yaramadı. Anlık vakumla büyük oluyor ama gerisi gelmiyor. Boşa aldım duruyor dolapta. Sonra göğüs ucu aldım onu tuttu ama netice de plastik gibi sonra sinirlenip eli ile atmaya başladı. Sen mis gibi memeni alsın diye uğraş. Ama uğraşırken stres yapma ben 10 küsür gün kan ter içinde kaldım hala aktif emmiyor canı ne zaman isterse işteYa var göğüs ucum ama bebek yakalamakta çok zorlanıyor yine de, tutturamıyorum bi turlu, çok sıkıntı yaşıyoruz.
ya valla ben beceremiyorum sanirim. 2 saat uğraşıyorum bütün ogrendiklerimi uyguladm bebeğe . Çıkıyor mu çıkmıyormu bazen ses gelmiyor . Bazen geliyor . Arada uyurken inliyor , zaten zor uyutuyorum uyandirmiyorum. . Sırtım tutuldu artıkGazı niye çıkarmıyorsun canım? Uykusu kaçmasın diye mi? Valla bazen bende aynı durumdayım. Bugün doktora dedim gaz sıkıntısı var dün çok ağladı diye. Damla verdi ama çok zorlanmadan başlama Damla’ya dedi.
Sırtına çok ama çok yavaş vurursan çıkmıyor. Hemşire bize gösterdi bende canı acımaz mı diye sordum ( tabi çok sert değil orta bir kararı var )ya valla ben beceremiyorum sanirim. 2 saat uğraşıyorum bütün ogrendiklerimi uyguladm bebeğe . Çıkıyor mu çıkmıyormu bazen ses gelmiyor . Bazen geliyor . Arada uyurken inliyor , zaten zor uyutuyorum uyandirmiyorum. . Sırtım tutuldu artık
Evet canım şimdi uyansin bi daha öyle de deneyeceğim bakalım .Sırtına çok ama çok yavaş vurursan çıkmıyor. Hemşire bize gösterdi bende canı acımaz mı diye sordum ( tabi çok sert değil orta bir kararı var )
Oda bana asıl gazı çıkmaz ise canı yanar demişti. Pışpışlar gibi değil biraz daha farklı vurup gaz çıkarmak gerekmiş
Bende senin gibiydim göğüs ucu çıkarıcı da aldım afedersiniz bir şeye yaramadı. Anlık vakumla büyük oluyor ama gerisi gelmiyor. Boşa aldım duruyor dolapta. Sonra göğüs ucu aldım onu tuttu ama netice de plastik gibi sonra sinirlenip eli ile atmaya başladı. Sen mis gibi memeni alsın diye uğraş. Ama uğraşırken stres yapma ben 10 küsür gün kan ter içinde kaldım hala aktif emmiyor canı ne zaman isterse işte
Çok sağol canım. Allah razı olsun alicam ilaç dan bi deneyecegm , emzik en son kısır döngü den ben de o da yoruluyoruz ağzına veriyorum . Bazen tutuyor bazen tutmuyor göğsümde uyuya kalıyor . Artık yapacak bişey yok bu şekilde bebek hareket edene kadar ugrasacagiz ne yapalım Allah yardimcimiz olsunTobrased hic bir halta yaramıyor canım bosuna onunla oyalanma netira al 20 lira reçetesiz fiyatı doktoruna söylersen yzar o iyi geliyor herkes memnun kalmıs tek kullanımlkk oldugu icin hijyenikte. Emzik tutuyor benimki zar zor emiyor baya bi agzından dusurunce yaygarayı basıyor onyızden hıc veresim gelmıyor ama besıgınde uyandıgında verınce uyuyor hemen keske duzgunce tutabılse
Kahverengi olan yerle birlikte ağzına dolu dolu ver ,sen değilde yanında kim varsa o yapsin kolunun altinada yastık koy canım . Stres yapma canım, ilk andan itibaren bebek tutsada, yinede alamıyor bazen . Sıkma kendini
Benim Acıbadem de emzirmeye çalıştı tüm ebeler :) en son eğitmenleri geldi düşün o bile aldırtmadı kıza memeyi :) ve saatlerce günlerce uğraştılar. Taburcu olduk yine gittik emmiyor diye :) en son doktor da dahil hepimiz pes ettik. Canı isteyince kendi emiyorBakalım bizim kaç gün sürecek alışması bugün 6. Günümüz. Bu arada aile sağlığı merkezlerinde emzirmeyle ilgili bilgi veriyorlar oradaki hemşireler yardımcı oluyorlar bebegi ve memeyi nasıl tutacağınızı anlatıyorlar. Çok çok verimli degil ama yardım almak amaciyla siz de gidebilirsiniz. En azından sikintilari anlatıp ağlamak icin iyi bir fırsat oluyor:))
Benim de aynı canım yeni yeni tutmaya başladı memeyi..biberon da veriyorum arada sütümü sağıp yoksa dediğin gibi aç kalıyor sarılık da var hafif atlatması lazımArkadaşlar bebegim bugün 6. Gününde, sütüm gayet güzel geliyor çok şükür, ama bebek memeyi yakalamada çok sıkıntı yaşıyor. Özellikle geceleri 3 saatte bir uyandırıyorum ama memeyi tutması icin bir buçuk iki saat uğraşıyoruz. Böyle olunca bebek yorgun düşüyor memeyi tutunca hemen uyuyakalıyor. Dün gece ilk defa biberon vermek zorunda kaldık, çok canim sıkkın. Sizin ne zaman bebekleriniz göğsünüzü zorlanmadan yakalamaya başladı?
Canım benim uzme kendini bende o gunler cok agladim onlar ne istiyorsa o oluyor artik.Emmeyi basarir insallah.Ah ahh öyle zor ki kendini sıkmamak stres yapmamak, yavrun öyle aglarken ve sana muhtaçken.. lohusalikla da birleşince her fırsatta ağlıyorum. Baya depresifim.. insallah şu günleri kolayca atlatırız.
Ya bizim bebekler aynı .Doktorda pes etti yiyor mamayı Allahtan.Sutler gitmesin diye Dun aksam sagdim biberonla onuda zor aliyor,mamanin icine karistirdik oyle emdi.Benim Acıbadem de emzirmeye çalıştı tüm ebeler :) en son eğitmenleri geldi düşün o bile aldırtmadı kıza memeyi :) ve saatlerce günlerce uğraştılar. Taburcu olduk yine gittik emmiyor diye :) en son doktor da dahil hepimiz pes ettik. Canı isteyince kendi emiyor
İnşallah canım ...Hepimizin farklı bi sıkıntısı var. Sen meme ucu ile uğraşıyosn ben gaz ile diğeri sarılık ile , digerinin sütü yok .. Zor olacak ama geçici bi dönem de kendine hiç bırakma duygularini. Bende öyle yim hazır da bekliyor gözlerim hemen Ağlıyorum anında havam değişiyor . Herşey karanlık oluyorAh ahh öyle zor ki kendini sıkmamak stres yapmamak, yavrun öyle aglarken ve sana muhtaçken.. lohusalikla da birleşince her fırsatta ağlıyorum. Baya depresifim.. insallah şu günleri kolayca atlatırız.
Canim benim 1 ci yegenim ilk bir aylikken sadece anne sutu ile 1 kilo,2.yegenim ilk ay sadece anne sutu ile 2 kilo almisti.Kızlar herkesin bebeği farklıdır ve bünyesine göre kilo alır ama sorum şu ilk 20 gün ortalama kaç gr almalı bebeler bilen var mı?
Benim Acıbadem de emzirmeye çalıştı tüm ebeler :) en son eğitmenleri geldi düşün o bile aldırtmadı kıza memeyi :) ve saatlerce günlerce uğraştılar. Taburcu olduk yine gittik emmiyor diye :) en son doktor da dahil hepimiz pes ettik. Canı isteyince kendi emiyor
kizlar ayni problem brnde de var keyfi isteyince oyle bir emiyor ki bizimki ama diger turlu zor isin kotusu biberonu da sevmiyo mamayi da sevmiyo emdigine artik sukrediyorumYa bizim bebekler aynı .Doktorda pes etti yiyor mamayı Allahtan.Sutler gitmesin diye Dun aksam sagdim biberonla onuda zor aliyor,mamanin icine karistirdik oyle emdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?