- 22 Eylül 2016
- 126
- 99
- 28
- 38
- Konu Sahibi Sseerraayy
-
- #18.781
Benim Acıbadem de emzirmeye çalıştı tüm ebeler :) en son eğitmenleri geldi düşün o bile aldırtmadı kıza memeyi :) ve saatlerce günlerce uğraştılar. Taburcu olduk yine gittik emmiyor diye :) en son doktor da dahil hepimiz pes ettik. Canı isteyince kendi emiyor
Özgür ve inatçı :) Koç burcu olur kendisi :)Ne güzel özgür ruhlu bir bebegin var:) Allah bağışlasın.
Kanı yanlış almak nedir ya ! Sağlık Ocağı mı yoksa hastane mi aradı? Allah korusun değeri ile ilgili olmasındaTopuk kani icin aradilar. Kani yanlis mi almışlar bisey olmus yarin tekrar gelin alcaz diolar. Delircem yaa yavrum 1 haftalikkrn canini bilmiyordu pek simdi 21 günlük daha cok acıyı bilecek ya. Gerxekten aldrmak.hic isteniyorum yavruma eziyet olcak diye. Zorunlumu bu siz ne dusunuyorsunuz bu konuda
Bugun saglik ocagibdaki doktor hastaneye goturun gumus nitrat ile yakin gobegini dedi. Bugun banyo yaptirsak zarari olur mu dedim doktora. Yaptirmayin bugun dedi. Boyle bir durum yasayan var mi? Bu arada kv de bizim zamanimizda oyle seyler yoktu. Cocugu yikayalim, bir sey olmaz diye defalarca diyor. Her seyi usutmeye bagliyor. Cocuk hickiriyor. Usuttu bu, komsunun cocugu boyle degildi deyip duruyor. Ve her hickirdiginda yorum yapiyor. Doktora sorduk. Midesi buyuyor normal dedi. 1 damla limon damlatabilirsiniz dedi. Biliyorsunuz hickirik uzun suruyor ve her defasinda yorum yapiyor. Daha bircok konuda yorumu ar yazamayacagim kadar. Zaten uykusuzum, yorgunum. Dayanamadim artik ve anne baskasinin cocugunda olmayabilir ama benimki hickiriyor. Napabilirim, doktor da midesi buyuyor dedi. Hic mi olumlu bir yorum yapmiycaksin dedim. Sonra sessizce odadan gitti. Onu uzmek istemedim. Torununun iyikigini istiyor ama cok gereksiz konusuyor. Canimi sikiyor. Zaten hickirik hik hik devam ederken her defasinda ayni seyi duymak hic hos degil. Bebegin altini degistirirken geliyor ve ben zamaninda 3 gunde bie degistirirdim diyor. Sutum var ve cocuk kilo aliyor ama sutun cok olsa sutyenine akardi diyor. Gobegin dogurmamis gibi diyor. Kizimi severken de ay sana bakmiyorlar mi kizim, seni ac mi biraktilar, usuttuler mi, dovduler mi, aglattilar mi diyor hep. Yemegimi yapiyor cok yardimi dokunuyor bana ama en sonunda dayanamadjm iste. Simdi de o uzuldu diye uzuluyorum. Keske biraz daha dayansaydim. Off kizlar. Icimi dokmek istedim biraz.
Kaygı yani normalde de kaygı problemim vardı şimdi arttı. Hamileyken daha rahattım şimdi kaygı yalnız kalma duygusu falan psikolojimi bozuyor ağlayasım geliyor kendimi küçük çocuk gibi hissediyorumgeçmiş olsun canım o nası bi sey bilmiyorum ama rahatlicaksan anlat dertleselim
Aynen ben de hiç iyi değilim çok ağrım var romatizmadan bebiş uyumaz oldu pek uykusuzluk mahvediyor..ben de diyorum eskiden ne rahatmışım özlüyorum beraber gezdiğimiz zamanları eşimle. Tabi ki şimdi de çok mutluyum bebeğimle ama dediğin gibi şu kırk gün geçse biraz düzene girse her şey..sorumluluk baya ağır geldi sanırım. Bir de benimle kalan yok tek başıma bakıyorum bebeğe ilk bebek bir de. İlk üç gün annem kaldı sonra gitti şimdi daha rahat bakıyorum gerçi ama başlarda çok zorlandım:/ sağlıklı olsunlar da geçer gider bu günler en büyük korkum ona bir şey olacak korkusu.Psikolojik durumunuz nasil ben bazen aglamak istiyorum boyle nasi desem icim skliyor , esimle gecirdigim zamanlari özlüyorum evde de hep annem yada kvdem var yatak odasinda annemle ya da kvdemle yatiyorum esim salonda yatiyor esimi ozledim bide cok sacma ve komik olcak ama kizimizi öyle guzel seviyorki maşallah bana da demiyo diye bozuluyorum allahim su lohusalik gerçekten kirk gun mu bi bitse:)
Benimkinde de var canım bende merak ediyorum yuzunde ve boynunda var hatta boynudakiler bildiğin sivilce gibi nokta şeklinde beyaz iciYe bebeklerin yüzünde minik minik sivilce gibi şeyler ne ki? İsilik gibi böyle kırmızı kırmızı çok minik
Canım aynen bende de senle aynı düşünceler var. Bebekle hersey çok farklı heran onlayiz. Eşimizle baş başa kalmayı bırak yaptığımız şeyden bisi anlamıyoruz biz bebekle doğduğunun 3. Gününden itibaren dışarı çıkıyoruz çünkü bırakacak kimse yok bıraksak da 1-2 saat içinde dönmek gerek zaten. Bende bebekle yalnız kalıcam diye korkuyorum hadi bebekle kaldim ev işi yemek nasi yapicam. Zaten 20 kilo almıştım 2. Hafta hepsi gitti daha da zayiflamaktan kendime bakamayıp sütümun azalmasından korkuyorunAynen ben de hiç iyi değilim çok ağrım var romatizmadan bebiş uyumaz oldu pek uykusuzluk mahvediyor..ben de diyorum eskiden ne rahatmışım özlüyorum beraber gezdiğimiz zamanları eşimle. Tabi ki şimdi de çok mutluyum bebeğimle ama dediğin gibi şu kırk gün geçse biraz düzene girse her şey..sorumluluk baya ağır geldi sanırım. Bir de benimle kalan yok tek başıma bakıyorum bebeğe ilk bebek bir de. İlk üç gün annem kaldı sonra gitti şimdi daha rahat bakıyorum gerçi ama başlarda çok zorlandım:/ sağlıklı olsunlar da geçer gider bu günler en büyük korkum ona bir şey olacak korkusu.
Canım neden sen eşinle yatmıyorsun bence yavaş yavaş eski düzenine dön. Eşinle konuş bebek sen ve eşin beraber yatin. Senin içinde ıyi olur. Sonuçta eşinin de o kadar uzak durması sonradan bebeğe adaptasyonu gece kalkmaları için ıyi olmazPsikolojik durumunuz nasil ben bazen aglamak istiyorum boyle nasi desem icim skliyor , esimle gecirdigim zamanlari özlüyorum evde de hep annem yada kvdem var yatak odasinda annemle ya da kvdemle yatiyorum esim salonda yatiyor esimi ozledim bide cok sacma ve komik olcak ama kizimizi öyle guzel seviyorki maşallah bana da demiyo diye bozuluyorum allahim su lohusalik gerçekten kirk gun mu bi bitse:)
Miniso diye bir magaza var ya canım oradan tırnak seti aldım makası herseyi cok uygundu onun icinden cıktı annem verdi Fikri inanılmaz guzel cıkıyor hemen rahatlıyor fındıgım :) selpakla denemiştim rahatsız olmuştu cok bunun ucu ince hemen cıkarıyorumPlastik cımbız gibi şeyi nerden aldın canım ? Benim selpakın ucunu kıvırıp alıyorum :)
Amin canm hepimz gülelim inş umarım bizmki böyle devam ede gaz çıkarmaya çok rahtalatıyor evet masaj çok iyi geliyor onların vucuduna içiyorum canın humanyı iyi geliyor kefir ne işe yarıyor bende içeyim bende çok pimpirkliyim bu dikişler konusunda uyanınca acıyor acıyor diye uyandım sonra kızım nerde dedimCanım ya ne güldüm Allahta senş güldürsün gazı bizimkide ilk zamanlar cok güzel cıkarıyordu hatta emiyordu emdiği sırada çıkarıp devam ediyordu sonra cıkaramamaya basladı bizimkide salıyor masaj yapınca ama ne salmak büyük adam o kdr gaz cıkarsa rahatlar bizimki yine ıkınıyor. Humana ic canım seninde gazın olmaz bebegide rahatlatıyor birde ben günde en az iki bardak kefir iciyorum. Korse kullanamadım ben hic canım dikişlerim cok acıdı az bi göbegim kaldı zaten oda gider zamanla inşallah biraz dikişlerim iyileşsin korse kullanıcam sporda yapıcam
Gecicek kızlar önemli bişey değilmis ben sordum doktora , bi kaç gün bekle geçer dedi geçti . Boynunda bile vardı . Cok sukurBenimkinde de var canım bende merak ediyorum yuzunde ve boynunda var hatta boynudakiler bildiğin sivilce gibi nokta şeklinde beyaz ici
Benim göbegim cok cirkin görünüyorAmin canm hepimz gülelim inş umarım bizmki böyle devam ede gaz çıkarmaya çok rahtalatıyor evet masaj çok iyi geliyor onların vucuduna içiyorum canın humanyı iyi geliyor kefir ne işe yarıyor bende içeyim bende çok pimpirkliyim bu dikişler konusunda uyanınca acıyor acıyor diye uyandım sonra kızım nerde dedimaynen canım bende öyle düşünüyorum korse ve spor göbek ve basen çalışmk lazım bebişler büyünce denize gideriz inş
İsilikmiş o canım bebeği cok giydirme terlemesin ter bezleri tıkalıymış ondan döküyorlarmış benimkinde de vardı bugun serin serin giydirdim dışarı cıktık söndüler. Ama son gittiğim cocuk doktoru korkuttu beni süt alerjisi olabilir kakasıda sümüksü uyanık olman lazım süt alerjisine karsı dedi..cok hassas beyaz tenli oldugu icin camasırları iki kere durula pamuklu giysiler seç dalin vs kullanma dedi hepsini yapıyorum ben zaten yinede cıkıyor. Tek çözüm bebeği bunaltmadan giydirmek ben bunu farkettim hemen söndüler hıı bir de emzirirken sapkasını cıkarıyorum terlemesin diye basıyla kolumun arasınada havlu müslin bez vs koyuyorum ten tene temasla terliyor iyice azıyor o sivilceler. Naçizane deneyimlediğim bunlarYe bebeklerin yüzünde minik minik sivilce gibi şeyler ne ki? İsilik gibi böyle kırmızı kırmızı çok minik
Bu haftayida atlatayim gaz ilacı alacagm olmadı bebeğe Dr verdi ben almadm bakalım bi kaç gün daha geçsin . Olmadı emzigi de degistiririm. Daha 8 günluk bebek . Biraz daha birbirimizi tanıyalımSendende razı olsun Canım benim :* Bizim Çapak sorunumuz bitti çok şükür bugün dördüncü gün öyle aman aman düzgün kullanmadığım halde bitirdi çok şükürler olsun o halde görmek beni çok üzüyodu mutlaka al kullan canım bana doktor altı gün günde dört defa birer damla şeklinde önerdi ben bazen iki bazen üç defa kullandım yinede bitirdi capagı. Gaz icinde biogai yı her aksam sekiz bucukta veriyorum duzenli olarak sabahlarıda ayse öner masajı ve gaz masajları yapıyorum cok rahatlıyor emzik olayınıda bugun hallettik inanır mısın aventin soothie sini kullanıyordum alamıyordu aventin baska bir emzigini de almıştım onu denedim agzından dusurmedi meğer çocuğa büyük geliyormuş soothie
Deniyorum canım, Sarılıgimızda var o yüzden mamayi sık yiyor memeyi hiç almadığı için. Amin canım hepimiz sağlıkla büyütelim inşallah.Salavat çekti bi tane arkadaşım 20 gün boyunca en son tuttu bebek memeyi büyük bi sabırla hem biberon verdi hem meme sarılık vs yoksa meme ni ver canım . Her defasinda selavat cekmis..rahmin daha çabuk toparlanir. Senin vücudun için sağlığın için uğraş yılmadan. Sağlıkla büyüt inşallah
Anne karninda yada dogum esnasinda anneden bulasmis olabilirmis. Herhangi bir hastalik gecirmedim gebelik surecim biyunca aslinda ama ilgincÇok geçmiş olsun, peki bu bebekler doğar doğmaz enfeksiyonu nerden alıyorlar o konuda bişey dedimi dr unuz
Surekli insanin gozunun onune geluyor neyse gecti bitti cok sukur ki .evet çok etkilendim . tebrik etmek için arıyorlar beni anlatıyorum doğumumu Tutamıyorum kendimi Ağlıyorum .. Toplam. 12 saat sancı çektim 2 cm açıldı . Nasip değilmiş hayırlısı spinal sezaryen mis sağlık olsun . Rabbim bebeklerimizi sağlıkla büyütmeyi nasip eylesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?