- Konu Sahibi Sseerraayy
-
- #19.141
Valla canım bende aynı durumdayım. Özellikle dün gece baya kötü geçti. Kundak yaparak uyuttum dün çünkü göğüste uyuyup yerine koyunca uyandı hep. Kundak yapınca ıkınıyor ama gene 2 saat uyudu bi de elleri ile kendini uyandırıyor. Masaj yaptım dün kiraz çekirdeği koydum sabah ama bence etki etmiyo ki düzenli damla da kullanıyorum.Ya kızlar bu gaz konusunu napıyorsunuz? Her emzirmeden yarım saat sonra kriz başlıyor. Bazen bir bir buçuk saat sürüyor ağlamalar bağırmalar bebegim belli ki çok sancı cekiyor. Sonrasında 3saat dolunca yine ayni süreç. Ne yapacağımı bilemiyorum. Sizin tavsiyeleriniz olur mu?
Canım öyle deme ya. Kendini o psikolojiye sokma zaten onlar sokmak için elinden geleni yapmış. O senin bebeğin senin parçan senin canın. Izin verme artık sana öyle davranmalarına ne demek ya senin çocuğun sen buyuteceksin doğrusu ile yanlışı ile. Onların değil o bebekte senin söz hakkın var. Anası sensin. Lütfen kendini bırakma o bebeğin sana senin sütüne senin kokuna ihtiyacı var. Onlara bunu söyle gerekirse tartış ama bunu sonuca bağla. Ezmelerine izin verme seni. Kendini ve bebeği düşün. Gerekirse bebeğini al kendi evine gitSelam kızlar hasta olanlara geçmiş olsun dualarım sizlerle hepimizn yardımcısı olaun rabbim dün kızımın göbeği düştü neden uzun sürdü bilmiyorum ama sonunda düştü ben doğum yaptım ama hiç anne olmuş gbi hissetmiyorum kendimi sanki benim değilmiş gbi hissediyorum eşim ailesinin yaptıkları yüzünden memeyide bıraktırdılarÇok üzdüler beni artık bakmak istemiyorum kucağıma almak istemiyorum eve gidince nasıl bakcağımı da bilemiyorum ellesem elleme alsam alma dediler hep kendileri aldı sürekli birde büyük görümce bu görümcenin kokusunu almış alşmış dedi soğudum ben nasıl düzelcek bu durum
Bulgur pilavı gaz yapar diye biliyorum canım. Ama sen daha seçici olsan da onun gazi olacak ya. Bende dün dışardan yedim gece sabaha kadar mahvolduk. Bazısı tetikliyor ama bebek gazlı zaten sadece yediğimiz daha kötü yapabiliyor.Benim bebeğim de 16 günlük ve gaz sancılarımız başladıkıpkırmızı oluyor yavrum bir şey de yemiyorum halbuki ne yiyeceğimi de şaştım..karnı güldür güldür geceden beri uyuyamadı da hiç..bulgur pilavı ve salata yemiştim gaz yapar mı ki ya..ciddi olarak yiyecek bir şey bulamıyorum ben artık
Ben bugün kabak yemeği yaptım. Vakit bulabilirsem çünkü şuan gogsumde uyuyor yatağa koyunca uyanıyor da vakit bulursam biber dolma yapicam sanırım biberde gaz mi yapıyor? Ama yapayım dedim. Ispanak yapabilirsin patlıcan yapmıyor sanırım patatesle bi yemek olabilir bence artık hergün ne yemek yapıyoruz burdan yazalım fikir olsunSüt yapar dediler demek gaz da yapıyor..hep kahvaltılık yiyeyim bari geriye bişi kalmıyor resmen ne yazsam nete gaz yapar yazıyo
bende kuzumu bırakmak istemiyorum bari izin 6 aylık olana kadar olsaydi.simdi nolcak is yerinde sagiicaz mi benim koca emzirmeye getirir im dedi de tras o işler.bizimkinde de gaz başladı neredeyse 20 günlük olacağız.arabası bebe port olsa bile otobüs gibi kalıyor bu kadar bebenin yanındaKızlar ya ben goguslerimi sagmiyorum sadece emdiği sıkıntı olur mu? Biara günde bir kere sağmaya çalıştım ama düzenli değil buzluğa attim ama sonra onlarında 3 ay ömrü ne olacak dedim 3 ay sonra ise başlama. Sadece her uyandığında emziriyorum. Akıyor baya üstüme yattigim yere ped kayınca ama. Üşeniyorum birazda sanırım. Bi de ise başlama konusunda ne düşünüyorsunuz şimdiden 1 ay geçiyor ben üzülmeye başladım bile hemen geçecek izin.
yemek konusunda yavastan deniyorum ben bebekte yapar mi yapmaz mi diye mesela kisir tedim gaz yapmadi mercimek corbasi ictim cok sknti olmadi ama yogurt corbasinda yarma ve nihut vardi fena yapti yemekte dedigim gbi yiyorum ama özellikle gidip gaz yapici yemektwn tabak dolusu yemiyorum zor valla iki kupa rezenw cayi içiyorum ama gunde bir kez fena gaz sancimiz oluyo iki uc saat durmuyo,öğretmen oldugum icin yaz tatili avantajim var cok iyi denk geldi o yüzden eylulw kadar beraberiz ama eylulden sonra izin alir miyim bilmiyorum su gunler bi gecsinde duzene giremedik daha biz sizin icinde ayrilmak cok zoe olur gerçekten uc aylikken allah yardımcınız olsun ama baslayan arkadaşlarda var cevremde sosyal olarak mutlular epey yani bi sekilde oluyo sanirimKızlar ya ben goguslerimi sagmiyorum sadece emdiği sıkıntı olur mu? Biara günde bir kere sağmaya çalıştım ama düzenli değil buzluğa attim ama sonra onlarında 3 ay ömrü ne olacak dedim 3 ay sonra ise başlama. Sadece her uyandığında emziriyorum. Akıyor baya üstüme yattigim yere ped kayınca ama. Üşeniyorum birazda sanırım. Bi de ise başlama konusunda ne düşünüyorsunuz şimdiden 1 ay geçiyor ben üzülmeye başladım bile hemen geçecek izin.
hemsire her hafta 10cc artiyo demedimsti sanirim 40-50 arasi iciyo canım emin değilim amaKizlar 13 gunluk bebis bir ogunde kac cc sut icmeli. Bide kac saatte bir emziriyordunuz acaba.
Canım nasılsın aklımda ve duamdasınALLAH senden razi,olsun ... Perşembeden beri yatiyorum bendeki enfeksiyon bitti herhalde bugün taburcuyum.. Bebegimin kuyruk sokumundaki apseden dolayı cumadan beri yoğun bakımda antibiyotik tedavisinde küçülmeye başlamış ama kesin bilgiyi bi saat sonra alacağız o.kadar üzülüyorum ki buradan dua istedim.bir kişi bile etmedi geçmiş olsun demedi minicik cocuguma bende konuyu takipten çıktım bir daha girmicem buraya bana birşey yazarsan ozelden yaz ve bebegime dua et teyzesi ondan ayrı kalmak.çok zor yaşamayan bilmez...yine diyorum.yine Rabbim senden razi olsun...
60 ccKizlar 13 gunluk bebis bir ogunde kac cc sut icmeli. Bide kac saatte bir emziriyordunuz acaba.
Canim emdikden hemen sonra süt olmaz ,2 saat ya da 3 saat bekle öyle sağim yap . İlk günler hani mememize sütler iniyor ya artık öyle olmicak. Sen 2 ya da 3 saat sonra Sağım yap 60 cc çıkar bi memeden Sutun var canim.15 dk.sonra 25 cc cikmis masallah :) demekki 2 saat sonra 60 cc den fazla cikicak . 60 cc sut bebegin bir ogünü .
Çok iyi olur canım fikir olur,ben de yemek yapmaya vakit bulamıyorum ki bugün tost çorba geçiştireceğiz akşam..bugün hele hiçbir vakit bulamadım sallamayı bıraktığım an hep mızırdandı pek uyumadı ben de başından ayrılamadımBen bugün kabak yemeği yaptım. Vakit bulabilirsem çünkü şuan gogsumde uyuyor yatağa koyunca uyanıyor da vakit bulursam biber dolma yapicam sanırım biberde gaz mi yapıyor? Ama yapayım dedim. Ispanak yapabilirsin patlıcan yapmıyor sanırım patatesle bi yemek olabilir bence artık hergün ne yemek yapıyoruz burdan yazalım fikir olsun
Benim sütüm az geliyor sanki emzirdim sonra doymadı gibi geldi mama yaptım hepsini içti 30cc den fazla..memeyi bırakır diye de korkuyorum mamayı tamamen bi kesemedik ya..günde bir ya da iki günde bir veriyorum mamaBen hiç sağıp bakmadım kaç cc diye yirmi dk dediler öyle emziriyorum bazen 25/30 dk emiyor inş yetiyordur yaa
Bulguru bilmiyordum ben ya,çevremdeki herkes bol bol ye süt yapar dedi..ayy iyi ki söyledinizBulgur pilavı yemissin canım :) kuru fasulye yeseydin bari :) hemde nasıl gaz yapar çiğ sebze nohut kuru fasulye bulgur aşırı gaz yapar .
Kaç günlük canım. Bebek . Sen bebek emme zamanı yaklaşinca Sağım yapmiyormusun.Ben hiç sağıp bakmadım kaç cc diye yirmi dk dediler öyle emziriyorum bazen 25/30 dk emiyor inş yetiyordur yaa
Bulgura kimyon atınca gazını alır derler bulgurda çok güzel süt yapıyor gerçekten ne zaman yesem sütüm arttıBulguru bilmiyordum ben ya,çevremdeki herkes bol bol ye süt yapar dedi..ayy iyi ki söylediniz
18 günlük hayır direkt memeden veriyorum sağım yapıp biberona alıştırmak istemiyorumKaç günlük canım. Bebek . Sen bebek emme zamanı yaklaşinca Sağım yapmiyormusun.
ay al bendende o kadar korkuyorum.agda yapistirinca kuaför elinde kalmayacagiz ama hala dikis yerlerim sıcak bazende kasiniyo.ara ara yanma hissi de oluyor uzaktan bi sıkıntı yok görünüyor.kesik battaniyeyi icerden dikmiş gibi. Bu gidişle kırkım çıkar gibiKızlar bu sezaryen sonrası ağda işini ne yapıcaz ne zaman yapılabilirmiş
Ay cnm Bende bunu yazmak istiyordum merakla bekliyorum cevabı doktoruna soran var mı benim doktor erkek çok sorasım yokKızlar bu sezaryen sonrası ağda işini ne yapıcaz ne zaman yapılabilirmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?