- Konu Sahibi Sseerraayy
-
- #19.361
evet uyanıp ıkınmasi bitince noluyor gibi etrafi inceliyorlar.Benimki de öyle inan ya mırıl mırıl sesler çıkarıyor hele gazı varsa bildiğiniz ıkınıyor çocuk ve o ıkınmayla beş dakika bile uyumadan geri kalkıyor
Canım onun gecesi gündüzü karışmış olabilir mi?Kizlar bebeklerin butun gece uyumamasi normal mi gun icinde cok uyuyo ama
Bu Pazartesi’ye randevu aldık anan kalça ultrasonu 1 aylıkken mi yoksa 45 günlükken mi onu bilemedimAmin canım onlar iyi olsunlarda ,Evet ya sürekli hastanedeydik Canım,5 mayıs bizde 1 aylık olucaz.İlk aşınızı ne zaman olucaksınız Canım.
Uyuma konusuna bende katılıyorum bende fark ettim ağlayınca hemen almamayıBizim kız çok gazlı ve gazdan hastaneye götürdük ve o zamanlar saatlerce ağlayıp uyumadı geçen sarılık kontrolüne götürdük ödoktora sordum 12 saat uymadığı oldu ama huzursuz değildi diye gaz sancısından çok uykusuz kalıp uyku düzeninin bozulduğunu söyledi inşallah düzelir gaz sancısına biogaia damla kullanıyorum ayrıca bir hurma ve bir çay kaşığı çörek otunu az suda birkaç dakika kaynatıp soğuyunca süzüp birkaç çay kaşığı içiyorum eskisi kadar sancısı yok şükür uyku konusunda da yaptığım hatayı birkaç gündür keşfettim örneğin sallıyorum tam uykuya dalacak birden ağlamaya başlıyor ve ben kıyamayıp kucağıma alıyorum iyice uykusunu kaçırıyorum ağlasa bile sallamaya devam edince birkaç saniye içinde sakinleşip tekrar uyumaya çalışıyor demem o ki uyutmak için hangi yöntemi deniyorsanız ağlasa bile ısrarla devam ettirin sonunda uyuyorlar
Bana ebe 45 günlükken dediBu Pazartesi’ye randevu aldık anan kalça ultrasonu 1 aylıkken mi yoksa 45 günlükken mi onu bilemedim
Canım o benekten bebeğe değişir. Normalde 10 dk dan sonra yağlı süt gelmeye başlıyor ama Bebeğin emiş gücüne bağlı kimi kuvvetli emer hemen çıkarır kimi yavaş emer geç çıkarır. Bence her emzirmede bir göğsünü emzir boşalt 2. Emzirmede diğerine geçBenim kız yeni emmeye başladı canım, bir memeden 7-8 dakika diğer mememden de o kadar süre içiyor yani toplamda ikisinden 15 dk içiyor. Üstüne mama veriyorum Onuda baya içiyor. Demek doymuyor? Kaç dakka emmesi lazım ki anlamadım? Emziren anneler bana bir yardımcı olsanız
Bizim hep olmuyor ama bi ara oyle yapiodu meger nerden geldiyse agzina bi tuy girmisti offf yavrum bnm. Cok dikkat etmek lazim sninkinin gazi var belki cikarmayinca bnmkisi kusuyorKızlar bebeğimin sürekli midesi bulanıyor. Sanki karnı açken daha çok oluyor bu. Uykudayken kusacak gibi oluyor. Ama kusmak yok sadece mide bulantısı. Neden acaba yaşayanınız var mı bu durumu normal mi acaba
Birkaç kişi de söyledi tüy vardır diye ama nasıl farkedicem ki görünürde yok ama boğazına doğru bir yerde mi acaba onu nasıl görücem ki ofBizim hep olmuyor ama bi ara oyle yapiodu meger nerden geldiyse agzina bi tuy girmisti offf yavrum bnm. Cok dikkat etmek lazim sninkinin gazi var belki cikarmayinca bnmkisi kusuyor
Canım kimyon deniyor musun. O sanki iyi geliyor bizeBebegine rezene vermeye baslayan varmi. Doktorlar öneriyor biliyorsunuzdur. Bugun acayip gazimiz var hic uyumadibnde demledim kendim ictim bikac cay kasigida ona verdim ins fayda eder yaaa
Canım değişiyor bazen süt çok olıyor göğüste o zaman daha çabuk doyuyor yani bazen on dk emerse yetiyor bazen yarım saat..biraz da mideleri büyüdü sanırım benimki de kolay kolay doymuyorBenim kız yeni emmeye başladı canım, bir memeden 7-8 dakika diğer mememden de o kadar süre içiyor yani toplamda ikisinden 15 dk içiyor. Üstüne mama veriyorum Onuda baya içiyor. Demek doymuyor? Kaç dakka emmesi lazım ki anlamadım? Emziren anneler bana bir yardımcı olsanız
Ya cnm biraz daha buyuk olsaydi... mesela benim 2 yasinda kizima tuy falan girince cokk temiz bi tülbenti diline sürüyorum hemen yapışıyor tulbente cikiyor. Aslinda bunu da bas parmagina tülbent dolasan azcik sursen ağız icine... biseycik olmaz. Zaten pamukcuk falan olunca da doktorlar boyle tulbentle temizleyin diyorlar.Birkaç kişi de söyledi tüy vardır diye ama nasıl farkedicem ki görünürde yok ama boğazına doğru bir yerde mi acaba onu nasıl görücem ki of
Kimyon verdigim zinco damlada var zaten. Yine de nasil demleyip veriyorsun cnm bilgim olsunCanım kimyon deniyor musun. O sanki iyi geliyor bize
Canım ben kendim içiyorum aslında bebeğe içirende var ama ben çok küçük diye vermiyorum. hergün bir cay kaşığı kimyonu bir su bardağına katıp iç ve yemeklere de sürekli kullan. Bize iyi geliyor ve herkesten bunu duyuyorum işe yaradığına dair canım.Ya cnm biraz daha buyuk olsaydi... mesela benim 2 yasinda kizima tuy falan girince cokk temiz bi tülbenti diline sürüyorum hemen yapışıyor tulbente cikiyor. Aslinda bunu da bas parmagina tülbent dolasan azcik sursen ağız icine... biseycik olmaz. Zaten pamukcuk falan olunca da doktorlar boyle tulbentle temizleyin diyorlar.
Kimyon verdigim zinco damlada var zaten. Yine de nasil demleyip veriyorsun cnm bilgim olsun
Bununla geçmiş olsun canım.Cevaplar için çok teşekkür ederim arkadaşlar sağolun
Ece Didem canım bugün son inşallah hastanedeyiz
Canım 2 sene önceye kadar 2.side hastanede alınıyordu.Çoçuk doktorumuz 2.si sağlık ocağında alınıcak dedi.Ben sabah erkenden gitmiştim hemen aldılar şükürkü.Aşılarıda sağlık ocağındamı yaptırıcaz mecbur.Gidicem cnm randevu aldım pztsine.
Sana da geçmiş olsun
Öyle evet ama hastanede yaptırsaydım ikinciyi de keşke dedim. Sağlık ocakları çok kalabalık ve pis malesef
Canım benim çoçuk doktoru kitapçığına 45 günlükken yazdı,istersen sende doktoruna sor.Aşıyı nerde yaptırıcan,sağlık ocaklarında yaptırmak mecburimi.Bu Pazartesi’ye randevu aldık anan kalça ultrasonu 1 aylıkken mi yoksa 45 günlükken mi onu bilemedim
Maşallah annesi kuzuya.haftaya aylık doktor kontrolünde tartıcak bende çok merak ediyorum ne kadar aldı diye.Ben de gaz için doktora götürdüm bebişi. 3 ay olana kadar devam eder bu bir hastalık değil normal dedi..nurse harvey diye damla almıştım zaten ondan ver yetmezse simplex diye bi tane yazdı ondan da ver dedi..kilosu da 3,5 kilo olmuş 3 kilo doğmuştu 20 günlük bebeğim normal mi kızlar yarım kilo almış? Doktor kilo alımı gayet normal sadece süt ver mamaya gerek yok dedi. Sizin bebişleriniz kaç gram aldı acaba?
Canım benimde elim ayağım titriyor .Sakın kendini üzme sakin ol verirken,benimki emmedi ne yaptıysak ne kadar uğraştıysak nasip buymuş diyorum çünkü astım tedavisine başlandı.Ama seninki farklı o görümcülerin yaptıklarını bulsunlar,terbiyesiz insanlar.Aynen canım bende yan çevirip sırtını pıt pıtlayıp birde iki kaşının ortasını ovalıyorum hafif masaj gbi ama çok korkuyorum iki ker oldu bugün bir sabh birde öğlen elim ayağıma dolanıyor keşke emdiği gbi dursaydı kızım en aZından takviye verirdim napim allahından bulsun bu görümceler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?