- Konu Sahibi Sseerraayy
-
- #19.701
Maşallah canım demekki sütun yarıyor .. 1 aylık muayene mi bu yoksa , normal şikayetlerden dolayi mi gittinKızlar birkaç gündür yazamıyorum. Ben bebeğimi doktora götürdüm. Gaz sancisindan dolayı, arada yeşile dönük kaka yapıyor falan diye. Sorularımı sormak için. Yeşil kaka için bebek fazla emiyorsa sindiremedigi süt yeşil kaka olarak çıkarmış. Gaz için karnına bakınca zaten taş gibi. Kalça çıkığı için gözle elle muayne etti gerek duymadı ultrasona. Gaz damlası çok gazlı olmasına rağmen kullanma dedi. Bebeklerde ölüme yol açabiliyor ve ise yaramiyor damlalar dedi. Icen de icmeyende çekiyor sıkıntıyı. Ama benim burda yazılanlardan dolayı aklım kaldi. Idrar ve kan testine gerek yok mu yatırmayalım mi yani dedim ısrarla yaptirtmadi ki bi de özel hastane para kazansın diye isteyebilirdi demek ki gerek yok diye içimi rahatlatmaya çalışıyorum ama sizce? Bi de bebek fazla kilo almış normalde en fazla 1 kilo alırlarmis bizimki 2 kilo almış sütüm yağlı demekki dedi.
Canım nette de bi yerde okumuştum bence düşük ihtimal ama bu doktorun dediğine göre bağırsakları sisiriyormus. Gazi atma değil sakinleştirme uyutma etkisiGaz damlası nasıl ölüme yol açıyormuş ki orasını anlamadım? O zaman neden veriyorlar
Bebegim 26 günlük 1 hafta kaldılar yanımda , arada gelip gittiler . Az önce oturup agladim. Ailem uzakda tek başımayım bazen tukeniyorum, sonra agladigima pişman oluyorum o kadar masum ki bebek uyuyor .Bnde oylehim ya cok tedirginm bakamam diye
Normal canım ayda 750 gr alacak demekki , her bebek aynı değil kimi 2 kg alıyor kimi 1kg . Ayda 250 gr alan bebekler var . Boşuna stres olma .Benim bebek 20 gunde anca 500 gram almis normal mi acaba doktor normal dedi sutum yetiyodur umarim
1 Ayi doldu bugün 40 imiz doluyor. Sorularımı sormak kalça ultrasonu yaptırmak için falan gittim ama gerek yok dedi. Normalde ultrasonla bakılması lazım ya nerde baktırmak şimdi bulunduğum yerdeki tek özel hastaneydi. Devlet hastanei çok kötü.Maşallah canım demekki sütun yarıyor .. 1 aylık muayene mi bu yoksa , normal şikayetlerden dolayi mi gittin
Aynen sana katılıyorum. Bende yalnızım ve o kadar zor ki. Kimse yok bulunduğum yerde. Bebeği 1 saatliğine bile bırakıp gidecek durumum yok birşey olsa bi eşim bi ben. Ve buaralar aşırı huzursuz devamlı ağlıyor miyakliyor. Doğru düzgün uyumuyor şuan şunu yazarken bile kucağımda uyuyor anca öyle yazıyorum. Yatağına kaç kere koyduysam uyumadı hemen uyandı kundak yaptık gene çok ise yaramadı napcam bilemedim. Arkadaşımin da 2 ay sürmüş 3. Ay gaz olayı geçmiş ona bile razıyım ama 6 ay bile sürebilir dedi doktorBebegim 26 günlük 1 hafta kaldılar yanımda , arada gelip gittiler . Az önce oturup agladim. Ailem uzakda tek başımayım bazen tukeniyorum, sonra agladigima pişman oluyorum o kadar masum ki bebek uyuyor .ama zor ailesi yanında olan uyusun bol bol.
Ahh Allah yardimcimiz olsun ne diyim . Bebek çok krize girdiği zaman kulağına ehil şssss sesi yap sakinlesiyor . Sisss yapıp sirtina hafifce vur ssss pat ssss pat bu şekilde .. Ben bazen öyle bi sissss yapiyorumki onun sesini bastirmak için yüksek yapıyorum aninda susuyorAynen sana katılıyorum. Bende yalnızım ve o kadar zor ki. Kimse yok bulunduğum yerde. Bebeği 1 saatliğine bile bırakıp gidecek durumum yok birşey olsa bi eşim bi ben. Ve buaralar aşırı huzursuz devamlı ağlıyor miyakliyor. Doğru düzgün uyumuyor şuan şunu yazarken bile kucağımda uyuyor anca öyle yazıyorum. Yatağına kaç kere koyduysam uyumadı hemen uyandı kundak yaptık gene çok ise yaramadı napcam bilemedim. Arkadaşımin da 2 ay sürmüş 3. Ay gaz olayı geçmiş ona bile razıyım ama 6 ay bile sürebilir dedi doktor
Benim.de 26 günlük . Özel de iyi doktor yok devlette buldum ama 6 gün geç goturmem lazım . Ondan sordum neyine bakıyorlar tam olarak ..kalça USG için özel den randevu verildi ona daha var . Bu arada 1 aylık muayene 40 gün mu oluyor yoksa 30 gün doluncami .1 Ayi doldu bugün 40 imiz doluyor. Sorularımı sormak kalça ultrasonu yaptırmak için falan gittim ama gerek yok dedi. Normalde ultrasonla bakılması lazım ya nerde baktırmak şimdi bulunduğum yerdeki tek özel hastaneydi. Devlet hastanei çok kötü.
Evet bende hep öyle yapıyorum. Bi de sıkı kundak yapmayı becersem. Kitapta öyle yazıyor bebeğin sakinleşmesi için ilk ıyi bi kundak sonra yan yatır sst sesi sallama ve emme 5 şeyi tamamlarsan en kolik bebek bile susar uyur diyor.Ahh Allah yardimcimiz olsun ne diyim . Bebek çok krize girdiği zaman kulağına ehil şssss sesi yap sakinlesiyor . Sisss yapıp sirtina hafifce vur ssss pat ssss pat bu şekilde .. Ben bazen öyle bi sissss yapiyorumki onun sesini bastirmak için yüksek yapıyorum aninda susuyor
Canım sen 30 da götürebilirsin ben geç goturdum.Benim.de 26 günlük . Özel de iyi doktor yok devlette buldum ama 6 gün geç goturmem lazım . Ondan sordum neyine bakıyorlar tam olarak ..kalça USG için özel den randevu verildi ona daha var . Bu arada 1 aylık muayene 40 gün mu oluyor yoksa 30 gün doluncami .
Cnm bnmde ailem bana cok uzak dogum icin gelmisti annem o ilk gunden beri yanimfs bebegm 47 gunluk annem de 9 gun sonra gidiyo valla cidden Allah yaninda komse olmaysnlsra yardim etsin cok zor bn su an bile baxen zorlsniyom tek olsam nolur Kim bilirBebegim 26 günlük 1 hafta kaldılar yanımda , arada gelip gittiler . Az önce oturup agladim. Ailem uzakda tek başımayım bazen tukeniyorum, sonra agladigima pişman oluyorum o kadar masum ki bebek uyuyor .ama zor ailesi yanında olan uyusun bol bol.
Cnm gaz dsmlalari bi ise yaramiyo ya 've cogu kabizlik yapiyomus sicak havlu falan koy karninA rahatlatiyo Ben oyle yapiyom minivikler ne kotu dimi I halini gorup bisey yapamamk insanin icu gidiyoBizimki nin ikinmalari artarak devam ediyor ne adacayi yağı sürmem.ne zeytin yagi ne gaz damlasi içirmek gaz yapan sey yememek ise yaramadi.hem gaz var bide gaz yapma hissi var ondan da ıkınıyor.
Cnm sicak tut kendini bnm ilk zamanlsrds agriyodu hala bile usuyunce agriyo yaniyo hep soguktan sicak tut usutme bebisinde etkilenmein sen usutursen bebgi emzirdigin icin I da gazli 've huzursuz okuyomusKızlar slm sezeryan ile doğum yaptım bugün 11. Günümüz hastane de kv kızdığım için çocuk için ve benim için birsey yapmasına izin vermiyorum bir hafta yanımda annem kaldı Allah razı olsun onun sayesin de alıştım ama kv kıskançlığı yüzünden eve gitmesini istedim çünkü bu sefer gelip saçma sapan şeyler yapmaya çalışıyor ona hakkımı helal etmiyorum sinir hastası yaptı resmen beni. Benim cok fazla sırtım arıyor böyle bir durum yaşayan varmı acaba neden olmuştur emzirmek için çok uğraştım yanlış oturmaktan mı yoksa soğuktan mı neden inanılmaz sırt ağrısı bıraç batar gibi yerimden doğrulurken iki büklüm kalıyorum çopunlukla
Cnm kundsk sakinlestirmiyo pedagog gozde erdogsn var hNi bi ara super Dadi site bi progrMi vardi onn kitabini okuyom kundak yapmayin diyo bebekler su an Anne karnindKk I ortamlarina benzer sartlar sunulirsa rahatlarmis kundak yapma bnce rahat hareket etsin kucahina al sakinlessin kokundaEvet bende hep öyle yapıyorum. Bi de sıkı kundak yapmayı becersem. Kitapta öyle yazıyor bebeğin sakinleşmesi için ilk ıyi bi kundak sonra yan yatır sst sesi sallama ve emme 5 şeyi tamamlarsan en kolik bebek bile susar uyur diyor.
ben bıraktım canim ben zeytin yag katkili yemege basladim kıza katiksiz zeytin yağı veriyorum emzirmeden.aci elma yagi da kakasi ıkınıp gelmiyorsa onu bosaltmaya yardimci yoksa tek başına cok etkili degil.ayaklarima çorap giymedim 10. Günden sonra nefret ediyorum çoraptan ama mecburen çetik corap ve terlik giydimCnm gaz dsmlalari bi ise yaramiyo ya 've cogu kabizlik yapiyomus sicak havlu falan koy karninA rahatlatiyo Ben oyle yapiyom minivikler ne kotu dimi I halini gorup bisey yapamamk insanin icu gidiyo
Canım ben yeğenimden biliyorum oda sadece anne sütü ile beslenirdi tuvaletini yapmazdı anne sütü ile beslenen bebeklerde normalmiş 5 _6 gün.Annem sabahları bacaklarını yukarı doğru kaldırır indirirdi kakasını yapsında rahatlasın diye hep .Ama benimki mama yiyor top top çıkarıyordu kakasını zorlanıyor doltorumuZ bu kontrolde söyleyince damla verdi .Bide akşam ve sabahki mamasına yarım çay kaşığı zeytinyağ koyabilirsin dedi.Kizlar bebegim 4 gundur kakasini yapmiyo ya gax cikariyo ama kaka yapmiyo sadece sutle besleniyo mama verniyom sutum yetiyo simdilik ac deil anlamafm neden yapmiuo be yapabikirim acaba fikri olsn varni
Fazla değil Canım normal sütün yaramış kaliteli süt .Maşallah yavruna Allah nazardan esirgesin kuzunu.Kızlar birkaç gündür yazamıyorum. Ben bebeğimi doktora götürdüm. Gaz sancisindan dolayı, arada yeşile dönük kaka yapıyor falan diye. Sorularımı sormak için. Yeşil kaka için bebek fazla emiyorsa sindiremedigi süt yeşil kaka olarak çıkarmış. Gaz için karnına bakınca zaten taş gibi. Kalça çıkığı için gözle elle muayne etti gerek duymadı ultrasona. Gaz damlası çok gazlı olmasına rağmen kullanma dedi. Bebeklerde ölüme yol açabiliyor ve ise yaramiyor damlalar dedi. Icen de icmeyende çekiyor sıkıntıyı. Ama benim burda yazılanlardan dolayı aklım kaldi. Idrar ve kan testine gerek yok mu yatırmayalım mi yani dedim ısrarla yaptirtmadi ki bi de özel hastane para kazansın diye isteyebilirdi demek ki gerek yok diye içimi rahatlatmaya çalışıyorum ama sizce? Bi de bebek fazla kilo almış normalde en fazla 1 kilo alırlarmis bizimki 2 kilo almış sütüm yağlı demekki dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?