- Konu Sahibi Sseerraayy
-
- #19.741
Bizim düzenimiz yok malesef. Her istediğinde emziriyorum o yüzden zaten 6 kilo oldu kendileri. Tracy hogg u okudum bende ama kitapta yazan sistemi bebek kabul edecek mi onu o sisteme uydurabilecek miyim hayır. Yatış kalkış zamanı değişiyor uyuma süresi uyanık kalma süresi hep değişiyor gündüz uyanık kalmak istiyor uyutmak zor oluyor sabah 1 kere akşamüstü 1 kere uyuyor sonra genelde uyanık aman bisey kacirmiyim dercesineKarnindaykende oyledir bence . Çünkü benim bebeğimde, 18 haftalik hamileyken ilk o zaman wc ye kalkmistim ilk kipirtisjni sabah 5 de hissetmistim . Sonra her gece aynı şey oldu ..şimdi de öyle 4 ya da 5 de uyanır mutlaka . Onunda düzeni böyle. Gündüzleri kaç saatte bir emziriyosun
canım bende duydum siringa mi skyordun neydi ama kucuk bebeklere yapilmiyir diye duydum ben ama cikan sumukler cok oluyomusDelirmiş gibi aglıyor ya :)) doktor bana bişi önermişti ya bulabilirsem kagıdı yazarım bir burundan sıkıyorsun ötekinden dökülüyormuş pislikler otri bebe tarzı şeyleri önermiyormuş
Ahah yerim ya onu :) obur bebek demekki emsın canım , biraz yoruluyosun ama anne sütü kg değil vitamin gibi düşün . Her bebeğin ayrı ayrı sorunu oluyor dikkat ediyorum da ,kimi işte emzirme ile kimi gaz ile herkes biseyle uğraşıyor . Bakalım 40 dan sonra bebeğin huylari tam.oturuyor diyorlar. Birde 2. Ay rahat geçicek diyorlar çok umutluyum bu yüzden :) kaç dakika emziriyosun bebeği , en az 20 dk emince uyanmaz yazıyor kitap da .Bizim düzenimiz yok malesef. Her istediğinde emziriyorum o yüzden zaten 6 kilo oldu kendileri. Tracy hogg u okudum bende ama kitapta yazan sistemi bebek kabul edecek mi onu o sisteme uydurabilecek miyim hayır. Yatış kalkış zamanı değişiyor uyuma süresi uyanık kalma süresi hep değişiyor gündüz uyanık kalmak istiyor uyutmak zor oluyor sabah 1 kere akşamüstü 1 kere uyuyor sonra genelde uyanık aman bisey kacirmiyim dercesine
Meryem hanıma çok güveniyorum sende memnundun normal bekledim sezeryan oldum cok ağrım olmadı neredeyse ilk günden beri ayaktayım Meryem hanımdan mı yoksa bünyem mi sağlam bilemedim herkes cok şaşırdı ama şı sırt ağrısı beni bitirdi emziremedim silikon uçla yeni yeni başladık bugün doktora gidip bu sırt ağrısını sorucam çünkü kv çok kızgın olduğum için herşeyi ben yapmaya çalışıyorum bahane edip gelmesin diye onun yüzünden canım annem de gitmesi için dil döktümCanım gözünaydın .Saglıkla güzel günlerde büyüt yavrunu.Nasıl doğum yaptın normalmi,sezeryanmı.Meryem hanımdan memnun kaldınmı.Canım yanlış oturmaktan olmuş olabilir,Bol bol duş al sıcak havlu falan koyun.Zaten geçmezse doktora gidersin.Geçmiş olsun.
Bende araşyırmıştım bir arkadaşım aldı kullanıyor ama fark görmedim görenler vsr dedi sanırım cocuğun tepkisiyle alakalı her bebekte aynı tepkiyi vermiyor sanırım ben diş çıkarma zamanında almayı düşünüyorumKizlar kehribar kolyeleri hskkinds ne dusunuyosunuz bn almayi dusunuyorum belki huysuzlugu azalir bi iki tanidigim kullaniyo memnunlsr sikayetler tam olarak bitmesedde cok azaldi diyoksr
Evet nedir o haber verirsen bizde uygulayalım canımcanım bende duydum siringa mi skyordun neydi ama kucuk bebeklere yapilmiyir diye duydum ben ama cikan sumukler cok oluyomus
Canım 40 cıktı bizim ama şuan pek bi değişiklik yok ben bi de gaz damlasını bıraktım. O ne kadar emmek isterse herşey ona göre açık büfe servis tabiAhah yerim ya onu :) obur bebek demekki emsın canım , biraz yoruluyosun ama anne sütü kg değil vitamin gibi düşün . Her bebeğin ayrı ayrı sorunu oluyor dikkat ediyorum da ,kimi işte emzirme ile kimi gaz ile herkes biseyle uğraşıyor . Bakalım 40 dan sonra bebeğin huylari tam.oturuyor diyorlar. Birde 2. Ay rahat geçicek diyorlar çok umutluyum bu yüzden :) kaç dakika emziriyosun bebeği , en az 20 dk emince uyanmaz yazıyor kitap da .
ben 27.günde gittim.catlagim yok gibiydi neyse kılları aldı 3 gün sonra kırmızı çatlaklar oldu karnimda.ameliyat yerinde yanma hissi var fakat görüntü de bir terslik dokununca da yanma acıma yok.sende catlak daha artti mi agdada. SonraBuarada bayanlar ben 39. Gunde agdaciya gittim. Kız resmen dikisime ağda sürdü halbuki sürme demistim. Neyse çok şükür bisi olmadi kurtuldum. Haberiniz olsun.
BulursN beklerm cnm ise yarar belkk I be yapiyosam tikali gecmedi hicDelirmiş gibi aglıyor ya :)) doktor bana bişi önermişti ya bulabilirsem kagıdı yazarım bir burundan sıkıyorsun ötekinden dökülüyormuş pislikler otri bebe tarzı şeyleri önermiyormuş
Bnde almayi dusunuyom belki biz fsrk gorenlerden olurux insallah :)Bende araşyırmıştım bir arkadaşım aldı kullanıyor ama fark görmedim görenler vsr dedi sanırım cocuğun tepkisiyle alakalı her bebekte aynı tepkiyi vermiyor sanırım ben diş çıkarma zamanında almayı düşünüyorum
Yok canım onu bende gördüm serum fizyolojik sıkıyorlar sırıngayla doktorun önerdiği değişik bişi sırınga yöntemine benziyor ama daha yumuşak kullanımı sırıngada baya basınc oluyordur buna göre kağıdı buldugum gibi yazcm isminicanım bende duydum siringa mi skyordun neydi ama kucuk bebeklere yapilmiyir diye duydum ben ama cikan sumukler cok oluyomus
Tamam cnm olmadı doktoru arar sorarım tekrarBulursN beklerm cnm ise yarar belkk I be yapiyosam tikali gecmedi hic
Anladım Canım,Yeniden kayıt açtırıyoruz zaten ultrason için parasını yatırdık çekildi .Çekerken söyledi zaten hiçbirşeyi yok diye.Bir daha tekrar kontrol edilmesine gerek yok dedi.Doktoruda baktı güzel dedi,Ben biraz pipirikliyim işte bütün herşeyini yaptırıyorum.Muhakkak vardır ama doktor istemediği için kafama göre cektiremedim cnm
Canım ağlıyormu,uyanık bakınarakmı duruyor.Bende bütün gece ayaktayım Canım.Gündüzde uyuyamıyorum zaten 2 saatte bir mama yiyor,İş güç uyumak ne mümkün.Sabah kalktığımızda ilkten sersem gibiyim.Çünkü her 2 Saatte bir ayaktayım mama hazırla yedir gazını çıkar yatır tekrar uykuya dalma 1 saat sürüyor.1 saat sonra tekrar kalk aynı işlem.Allah yardımcımız olsun sağlıklı olsunlarda hastalık olmasın buna şükür.Kızlar bebeğim kacta yatarsa yatsın 3.30 da kesin uyanıyor tabi o vakte kadar kalkıyor ama 3.30 da bi uyandı mi bi daha uyumuyor cidden ne yaparsam yapayım kıpır kıpır enerji içeceği içmiş gibi saat 6 oldu hala uyanık ve sinirlerim bozuldu cidden bakamicam gibi hissediyorum uykusuzluk beni artık çok yordu ve ben gündüz hiç uyuyamiyorum yapı olarak gece uyudugumla. Napicam bilmiyorum
Canım 4 saatte bir mama yiyordu benimkide doktora göre normaldi.Ölçüsünü doktor söyledi zaten.2 .topuk kanını alan hemşire çok küçük 4 saatte bir olmaz dedi ölçüyü yarı yarıya düşür 2 saatte yesinki sarılığı geçsin dedi.O haftaki kontrolde doktora 2 saatte yiyor dedim.Bu ayki kontroldede 2 saatte mamasını veriyorum dedim.O düzene alıştıysa aynı şekilde devam et dediler .Ben uyurkende onu uyandırmadan saatinde saati gelmişse yediriyorum.Kitaba göre bakmıyorum ben.Gecede 1 defa az değilmi bana aç kalır gibime geliyor.Herşeyini kendi doktoruna soruyorum.Ben ilk 10 gün 2 saatte bir emzirdim uyuttum sonra bebeği kendi haline bıraktım. Nasıl olsa sarılık tehlikesi geçti diye . Bebek çok rahat etmişti , 1 hafta boyunca gündüzleri 3 saat sonra kendiliginden uyanıp emiyodu, gece de 1 kere kalkiyodu emiyodu. bebek de rahat etmişti bende . Sonra doktora götürdüm . Göbek bağı geç düştü bebeğin o yüzden götürmüştüm. .doktor bana o daha çok küçük 2 saatte bir emzir dedi . Bende döndüm bi daha 2 saatte bire bebek yine uykusunu alamadı . Huzursuz bir bebek oldu . Hasta da oldu o da bi etken tabiki . Ama okudum kitap da ,bebeginiz 3.5 kg ve üzeri ise , 3 saatte bir emzirın gece de 1 kere emzirin yazıyor . Yani bebeğin doğası da bu gerçekten . Şimdi bu rutine dönmeye çalışıyorum . Şimdi saçma sapan gündüzleri doğru düzgün uyumuyor az emiyor çok uyuyor karıştı hep . Bazen bebekleri dinlemek lazım bebek çünkü acikinca uyaniyor. Keşke hiç değiştirmeseydim. Pramature bebekler 2 saatte bir emmeli yazıyor kitabimda o da bebek 3.5 kg ulaşıncayâ kadar . Kitabimada güveniyorum , tracy hogg Melinda blau nun bebek bakım sorunlarina mucize çözümler adı . 4 bebek akrabam bu kitaba göre büyüdü. Sorun yaşamadilar
Sariliksa 2 saatte bir evet . O nasıl doktor ya sarılık olan bebeğe 4 saatte bir mama verilirmi çok şaşırdım . Şekeri düşer bebegin. Ben ilk 10 gün 2 saatte bir ,sonra 3 saatte bir yaptım bebeği kendi haline bıraktım aslında , baktım bebek uyuyamiyor. Gazını al bide hickirik tuttu derken hesapladm bebek az uyuyor huzursuz oluyor . DR 2 saatte bir dedi yine çocuk huzursuz oldu . Şimdi yine biraktm kendi haline .2 gündür böyle alistiriyorum . Senin kaç günlük bebeğin .Bebeğin uyuyormu peki 2 saatte bir duzende . Benimki uyuyamiyorduCanım 4 saatte bir mama yiyordu benimkide doktora göre normaldi.Ölçüsünü doktor söyledi zaten.2 .topuk kanını alan hemşire çok küçük 4 saatte bir olmaz dedi ölçüyü yarı yarıya düşür 2 saatte yesinki sarılığı geçsin dedi.O haftaki kontrolde doktora 2 saatte yiyor dedim.Bu ayki kontroldede 2 saatte mamasını veriyorum dedim.O düzene alıştıysa aynı şekilde devam et dediler .Ben uyurkende onu uyandırmadan saatinde saati gelmişse yediriyorum.Kitaba göre bakmıyorum ben.Gecede 1 defa az değilmi bana aç kalır gibime geliyor.Herşeyini kendi doktoruna soruyorum.
Canım çok güzel yazmışsın. Bende doktora sordum bana 1 saatte bir emzir dedi geceleri de 2 saatte bir olsun dedi. Ben öyle yapmaya başladım bebeğim gerçekten huzursuz ve daha az içmeye başladı. Benimki de 2,5-3 saatte bir iyi emiyor Bebek nasıl istiyorsa öyle yapmalıyız sanırsamBen ilk 10 gün 2 saatte bir emzirdim uyuttum sonra bebeği kendi haline bıraktım. Nasıl olsa sarılık tehlikesi geçti diye . Bebek çok rahat etmişti , 1 hafta boyunca gündüzleri 3 saat sonra kendiliginden uyanıp emiyodu, gece de 1 kere kalkiyodu emiyodu. bebek de rahat etmişti bende . Sonra doktora götürdüm . Göbek bağı geç düştü bebeğin o yüzden götürmüştüm. .doktor bana o daha çok küçük 2 saatte bir emzir dedi . Bende döndüm bi daha 2 saatte bire bebek yine uykusunu alamadı . Huzursuz bir bebek oldu . Hasta da oldu o da bi etken tabiki . Ama okudum kitap da ,bebeginiz 3.5 kg ve üzeri ise , 3 saatte bir emzirın gece de 1 kere emzirin yazıyor . Yani bebeğin doğası da bu gerçekten . Şimdi bu rutine dönmeye çalışıyorum . Şimdi saçma sapan gündüzleri doğru düzgün uyumuyor az emiyor çok uyuyor karıştı hep . Bazen bebekleri dinlemek lazım bebek çünkü acikinca uyaniyor. Keşke hiç değiştirmeseydim. Pramature bebekler 2 saatte bir emmeli yazıyor kitabimda o da bebek 3.5 kg ulaşıncayâ kadar . Kitabimada güveniyorum , tracy hogg Melinda blau nun bebek bakım sorunlarina mucize çözümler adı . 4 bebek akrabam bu kitaba göre büyüdü. Sorun yaşamadilar
Sirt, bel ve boyun agrisi var bende de. Esime masaj yaptiriyorum. Bebekle surekli egilip kalkiyoruz. Ayrica emzirirken de egiliyoruz. Ondan oluyor bence. Masaj ve sicak banyo iyi geliyor bana.Kızlar slm sezeryan ile doğum yaptım bugün 11. Günümüz hastane de kv kızdığım için çocuk için ve benim için birsey yapmasına izin vermiyorum bir hafta yanımda annem kaldı Allah razı olsun onun sayesin de alıştım ama kv kıskançlığı yüzünden eve gitmesini istedim çünkü bu sefer gelip saçma sapan şeyler yapmaya çalışıyor ona hakkımı helal etmiyorum sinir hastası yaptı resmen beni. Benim cok fazla sırtım arıyor böyle bir durum yaşayan varmı acaba neden olmuştur emzirmek için çok uğraştım yanlış oturmaktan mı yoksa soğuktan mı neden inanılmaz sırt ağrısı bıraç batar gibi yerimden doğrulurken iki büklüm kalıyorum çopunlukla
Bebegim 25 gunluk. O istediginde emziriyorum. Bazen 10 dk sonra bazen 3 saat sonra istiyor. 3 saati gecmedigi surece uyandirmiyorum. Gece de yaklasik 3-4 saat uyuyor. Bu sure icinde uyanmazsa ben uyandiriyorum.Kızlar bebeklerinizi emzirme sıklığınız nasıl her ağladığında mı veriyorsunuz yoksa belirli bir süre bekliyor musunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?