2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Ben güzel yürümek bugun azıcık çıktım bende dışarı anam bir soğuk bir soğuk dondum valla.. Buarada uyarmak isterim bi salgın geziyomuş anlamadım bende ama Suriyeli gribi miş... Dikkat edelim İnş şuaralar arkadaşım çocuğu hastane de yatıyor 1 haftadır
Benim öğrencilerim geçirdi ve sanırım annemle oğlum da geçirdi inatçı çok yüksek ateş ve feci öksürük oluyor iğne antibiyotik olmadan geçmiyor...ben iyiyim çok şükür kızlar bu kadar hastalığın arasında saglıklı olmamı sanırım Vinalac a borçluyum...doktorum devlet ödemiyor ama bağışıklık güclendirici kış günü hasta falan olma para ver bunu al demişti...Allah korusun hepimizi

Benim öğrencilerim geçirdi ve sanırım annemle oğlum da geçirdi inatçı çok yüksek ateş ve feci öksürük oluyor iğne antibiyotik olmadan geçmiyor...ben iyiyim çok şükür kızlar bu kadar hastalığın arasında saglıklı olmamı sanırım Vinalac a borçluyum...doktorum devlet ödemiyor ama bağışıklık güclendirici kış günü hasta falan olma para ver bunu al demişti...Allah korusun hepimizi
oğlum dan biliyorum sınıf kırıldı resmen hergün 5 6 kişi yoktu ve 2 hafta 3 hafta gelemediler bende oğlanlara vitamin kullanıyorum kışın balık yağı veriyorum 3 günde 1 şükür hafif atlattılar benimde öyle vurdu geçti ödüm koptu ama

Valla canım sağsağlim doğsunlarda tosuncuk olsunlar :) kilo zaten ortalama oluyormuş nettende baktığımda bu ortalamalar bence normal. Ama seninki boylu olacağı kesin :))
Ya hic onemli degilde nasil dogururum diye endiseleniyorum. Cok iri olursa normal dogum zorlar. Sezeryan hic istemiyorum aslinda ama dedigin gibi saglikla gelsinler de gerisi onemli degil. Allah yardimcimiz olsun insallah.

Koyu renk gecelik dusunenler bende bunu dusunuyorum. Bulabilirsem bunu alicam
5A3FF78D-C153-46AB-A3F1-5B0AE21B46B3.webp

Suyla karbonhidratın bir alakası mı varmış kuzum. Şeyden soruyorum benim ilk hamilellikte suyum azdı her hafta gidiyordum hiç bilmiyordum bunu :KK43:

Ben yaptırdım canım kilo alımın nasıldı. Nerede yaptırdın bir de önceki yediklerin etkiliyor bence ta da stres falan.
Hamilelik başlangıcından itibaren 6 kg aldım, ama som bir hafta evimde değildim hep dışardan yedik eşimle pek dikkat edemedim o da etkilemiş olabilir umarım diyet ile düzelir

Canım geçmiş olsun , kaç kilo almıştın , birde diyet ürünlermi yiyiyordun diyet yoğurt diyet süt vb mesela
Toplamda 6 kg aldım ama hep doğal ürünler yiyip içtim yoğurdumu da kendim mayalıyordum . Son bir hafta on gün evimizde değiliz diye dışardan yedim hatta abarttığını kabul edebilirim .:bicak: Sonuç bu maalesef

Dilaraginosss Dilaraginosss benim 75 gr lık yüklemede açlık 85, 1.saat 230, 2.saat 150 çıktı ama o gün çok endişeliydim üstune de aile hekimiyle tartıştık aglamıştım moralim bozuktu..sağlık ocağında parmaktan bakılmış pek güvenilir değil dedi doktorum tekrarlamak da istemedi ben her gün yürüyorum ekmek makarna pilav hamurişi tatlı zaten yiyemiyorum çok rahatsız ediyor...ve her gün açlık tokluk ölçüyorum evde kendim açlık 85-90 tokluk da 100 falan çıkıyor...bi tuhaflık olursa hastanede bakalım dedi sonuçta diyabet miyim değil miyim bilmiyorum...toplamda 8 kilo aldım 20.haftada bebek 565gr dı suyu her şeyi normal ama 2 hafta önden gidiyor diye şüphelendi ama oğlum da hep öndeydi bence bi sorun yok
Canım bende ki olayda şu aldığım kilo normal ve sadece göbeğim büyüdü doktorum kilo takıntılı ama sen söylemesen 6 kilo almış gibi değilsin diyordu. Ve beslenmeme çok dikkat ettim tüp bebek tedavi başlangıcından beri porsiyonlarım , çeşitliliğim yerindeydi . Doğal olmayan bişi yemedim hiç mesela şekerli karbonhidrat ağırlıklı da yemedim asla. Son on gün hazır yemek zorunda kaldım poğaça simit tatlı tükettim fazlasıyla . Doktorum da bu sebeple ikinci yükleme yapmayalım boş yere diyet yapalım bir ay sonra tekrar ölçer bakarız dedi . Zaten ilk 50 lik yükleme 140 üzeri ise gebede %15 ihtimal diyabet var deniliyormuş bir kesinlik Yok yani . Ama tedbiri elden bırakmamak lazım ben diyetisyenime göründüm bugün diyete başladık . İnşallah düzelir. Benim oğlumda önden gidiyor şimdilik onu da önümüzdeki randevuda kontrol edecek doktorum kilo artışı önemliymiş.

Canım bende ki olayda şu aldığım kilo normal ve sadece göbeğim büyüdü doktorum kilo takıntılı ama sen söylemesen 6 kilo almış gibi değilsin diyordu. Ve beslenmeme çok dikkat ettim tüp bebek tedavi başlangıcından beri porsiyonlarım , çeşitliliğim yerindeydi . Doğal olmayan bişi yemedim hiç mesela şekerli karbonhidrat ağırlıklı da yemedim asla. Son on gün hazır yemek zorunda kaldım poğaça simit tatlı tükettim fazlasıyla . Doktorum da bu sebeple ikinci yükleme yapmayalım boş yere diyet yapalım bir ay sonra tekrar ölçer bakarız dedi . Zaten ilk 50 lik yükleme 140 üzeri ise gebede %15 ihtimal diyabet var deniliyormuş bir kesinlik Yok yani . Ama tedbiri elden bırakmamak lazım ben diyetisyenime göründüm bugün diyete başladık . İnşallah düzelir. Benim oğlumda önden gidiyor şimdilik onu da önümüzdeki randevuda kontrol edecek doktorum kilo artışı önemliymiş.
Ben oğlumda 25 küsür kilo almıştım 52cm 4 kilo doğdu ikimiz de gayet sağlıklıydık çok şükür ve çok dikkatli beslenmeme rağmen...diyabet de yoktu...bünye yapıyor belki de...ben hiç karnımı tıka basa doyurduğumu bilmem hamilelikte...bu sefer ilk 3 ay kustum ögretmenim sürekli ayaktayım peynir ekmek tost yiyebiliyordum sadece ayakta kalabilmek için eve gelince yatıyordum çoğunu o şekilde aldım...kusmalar geçince yine oğlumdaki gibi tatlı hamurişi karbonhidratlı asla yiyemez oldum e yürüyüşe de başladım dengeledim bu sefer 15i geçmemeyi planlıyorum inşallah...zaten gebelik diyabeti olanlar zayıflıyor bazen aniden...seninki fazla riskli bir durum değil bence ve zayıf hamile kaldıysan vücut bebeği beslemek için alarma geçiyor...ben de yoğurdumu kefirimi kendim yapar içerim her şeyim ölçülüdür...diyet listen nasıl paylaşır mısın bakalım uyuyor mu yaptıklarımız

Ahh kuzum kötü öyle, bebek senden alır bi şekilde sen vitaminsiz kalırsın. Bulantın geçtiyse yoğurt ayran falan zorla azıcık kendini, et konusunda bişey diyemiyorum çünkü ben de hiç hoşlanmıyorum
Yemeye calisicam disim cekildi bugun hep kan yuttum oda delirtti.insallah bundan sonra yerim ne diyim :(
Canım köfte falanda yiyemiyomusunuz haftada birde olsa köfte barı yemeye çalışın
Yok canim nerde benim midem durdu dedim dislerim basladi disetlerim sis yedirtmiyo.
Bugun kızım hiç oynamadı uyuyordur dedim ama birazda huzursuz oldum şimdi şükür iki vurdu ben burdayım dedi şükür Allah'a
Oyle olunca rahatsiz oldugu bi sekil var oyle oturuyorum hemen tekmeliyor
Sol.kasigim ara arada batıyı agriyo bugün çok yol yürüdüm sanırım ondan
Yurumek banada hic yaramiyor .yurudukce alisirim diyorum ama

Kızlar ben de çok et yiyemiyorum.
Zorluyorum. Siz de yiyemiyorsanız et suyunu falan yemeklere katarak yapın. Öyle alırsınız vitaminini.
Etsuyunun kokusu cok rahatsiz ediyo canim.kiyma seklinde yemeye calisicam ins
Eki Görüntüle 2100144 Kızlar ekru ya da mavi dantelli gecelik takımı da almayı düşünüyorum ama kanamam çok olur ve belki bi gecelik yetmez diye bunu da böyle koyu renk aldım ama çok mu koyu renk acaba, geri mi göndersem bilemedim, siz ne dersiniz :KK16:
Zayif gosterir die dusundum bian :)
Kızlar benim öyle etle balıkla falan sorunum yok da fazla yiyemiyorum hamile değilken bile bundan fazla yerdim karnımı tamamen doyuramıyorum çok rahatsız ediyor sürekli mide yanması ekşimesi vs inşallah yediklerim yetiyordur:anneadayı:
Canim aylarca bulantidan yemedim serumla beslendim :(
Bir aydirda dislerimden sadece corba yiyorum .Allah a emanet bebislerimiz ins
Koyu renk gecelik dusunenler bende bunu dusunuyorum. Bulabilirsem bunu alicamEki Görüntüle 2100161
Guzelmis canim

Bugun kızım hiç oynamadı uyuyordur dedim ama birazda huzursuz oldum şimdi şükür iki vurdu ben burdayım dedi şükür Allah'a

Aynen benim de...çıldıracak gibi oldum...her gün karnımı patlatıyordu saatleri de belli yani yok kıpırdamadı...az önce bikaç tekmeledi de rahat nefes aldım Allah a binlerce şükürler olsun...hayırlısıyla günumüzü doldurup kucağımıza alsak ne büyük mutluluk...
Kızlar sanırım o haftayla alakalı. Geçen hafta benimki de birden durulmuştu. Sonra bir baktım göbüş bir kademe daha büyüdü :) Şuan hareketlendi yine çok şükür ama eskisi gibi pat küt girişmiyor yeri bol olunca :)))

Hamilelik başlangıcından itibaren 6 kg aldım, ama som bir hafta evimde değildim hep dışardan yedik eşimle pek dikkat edemedim o da etkilemiş olabilir umarım diyet ile düzelir
Kilon gayet güzel bence yediklerim etkilemiş olabilir. Değilse de liste verirler uyarsın inşallah bir problem olmaz zaten

Eki Görüntüle 2100144 Kızlar ekru ya da mavi dantelli gecelik takımı da almayı düşünüyorum ama kanamam çok olur ve belki bi gecelik yetmez diye bunu da böyle koyu renk aldım ama çok mu koyu renk acaba, geri mi göndersem bilemedim, siz ne dersiniz :KK16:
Gayet güzel canım evet kanama vs için gerekli oluyor koyu renk :)
Koyu renk gecelik dusunenler bende bunu dusunuyorum. Bulabilirsem bunu alicamEki Görüntüle 2100161
ben buna bayılmıştım trendyolda görmüştüm haberin olsun :)

Kızlar iki tetanoz aşısı arası tam 30 gün mü olmak zorunda 32-33 gün olsa bişey olurmu? Birde bunu başka ilde sağlık ocağı misafir olarak yaparmı aşıyı?

en azindan bi iki bardak gunde icebiliriz.

Assos Assos canım ne kadar süt tüketmeli diye sormuşsun, en az üç porsiyon süt ya da süt ürünü diyor benim doktorum, ben sabah bir bardak içiyorum akşam yemeğinde de yoğurt yiyorum 2 porsiyonda kalıyorum yani
evet yesekkur ederim kizlar bugun itibati ile gunde 2 bardak icmeye gayret edecegim zaten bir kasrde yogurt yiyorum insl sifa olur kuzulara bize

Mrb kizlar bayadir giremedim siteye umarim topikteki herkes iyidir ara ara adet sancisi gibi agrim oluyo varmi benim gibi sancisi olan..?

Eklentiler

• Screenshot_20180125-072342.webp
    Screenshot_20180125-072342.webp
    8,3 KB · Görüntüleme: 54
  • Screenshot_20180125-072322.webp
    Screenshot_20180125-072322.webp
    12,7 KB · Görüntüleme: 49
  • Screenshot_20180125-073153.webp
    Screenshot_20180125-073153.webp
    11,2 KB · Görüntüleme: 48
  • Anladım canım. Ben de öyle bir pijama aldım. Büyük beden. Göbekten falan oldu altı da oldu ama omuzlar düşük duruyor kollar falan uzun. O yüzden dedim. Ben pişman oldum. L bedendi üstelik. Ona dikkat et yani. Omuzlar falan düşmesin.
    cok saol cnm dedigini dikkate alcam

Back
X