2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kizlar iliski sonrası gusül abdesti almadan bebek emzirilir mi? Biz bugun yarin dogum sonrasi ilk iliskiyi yasariz heralde. Dun gece olacakti, ben banyoya girip abdest alamam bu gece (yatili misafirim var) diyerek oyaladım. Bu gece de yatili misafirim var gerci ama bir kez daha ertelemek istemiyorum. Zaten adama kirk yilda bir istek geliyor :işsiz:
Emzirmiyorum ben canım
gusül alıp temizken emzirsen daha iyi bence eşin oyalar 5 dk da alıp çıkarsın öyle bi durumda

Son düzenleme:
Çok tatlılar ama ya insan kıyamıyor :)) arkadasın bebegi de öyleydi kadın bel fıtığı oldu kocası omzunda gezdirmeye başladı, bu sefer de adam omuz çökmesi oldu :)) Ayy benim de bugün belim çok agrıyor, hamileyken kalçam batıyordu ya yine başladı bugün
Aynen öyle Can'ım. Az önce eşimin kucağında bıraktığı an tık açıyor gözünü. Göğüste yatmaya bayılıyor. İnsan kıyamıyor ama sonra sıkıntısını biz çekicez işte.
Sen kucakta taşımamaya çalış. Bel ağrısı çok kötü. Hamilelikten farkı yokmuş bu ilk ayların. Benim de bacaklarım fena. İlk kalktığımda topallıyorum bi süre
Normalde imkanim olur ama bugunlerde evimde yatili misafir var.
Can'ım bence al. Bebişi eşin oylasın. Herkes yatınca girersin duşa. Yavaş açarsın suyu. Ya işte ebeveyn banyosu çok önemli bu durumlarda.

Canim ya bizim kiz da ötüyor emerken iki gun sonra kontrolde soracaktik biz de bu hastalik neyin nesiymis boyle doktor sadece hirilti ve otmeden mi anladi

Malum muayeneler kısa sürüyor,dolayısıyla doktor çıkarttığı seslere denk gelemeyeceği için ben vidyo cektim bir kaç tane ve 2 ayrı çocuk doktoruna izlettim. Gırtlağındaki kıkırdak gelişmediği için böyle sesler çıkarttığını ve hırıltıları olduğunu; 18 aya kadar gelişip düzeleceğini söylediler. KBB doktoruna gitmeme gerek olmadığını söylediler ama içim rahat etmiyor bazen tıkanır gibi nefes alıyor, özellikle uyurken sesine uyanıyorum tıkandı zannedip..

Aa canım benim hiç duymadım doğum parasını. Nereye başvurdun ve ne kadar?

Kuzum şehrindeki aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne başvuruyorsun, ekteki dilekçeyle. İnternette aratirsan çıkıyor dilekçe örneği ,ya da gittiginde direkt olarak müdürlükten temin edebilirsin.

Dogum parası 300 TL olarak PTT ye adina yatiyor. Sadece sen çekebilirsin.. Sadece bir kerelik veriliyor. Devlet her yenidoğana bir çeyrek takacak haberleriyle çıkmıştı bu konu 2 sene kadar evvel..

Eklentiler

• 153CC700-DC06-414D-B716-86B691C5527D.webp
    153CC700-DC06-414D-B716-86B691C5527D.webp
    25,1 KB · Görüntüleme: 41
Kuzum şehrindeki aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne başvuruyorsun, ekteki dilekçeyle. İnternette aratirsan çıkıyor dilekçe örneği ,ya da gittiginde direkt olarak müdürlükten temin edebilirsin.

Dogum parası 300 TL olarak PTT ye adina yatiyor. Sadece sen çekebilirsin.. Sadece bir kerelik veriliyor. Devlet her yenidoğana bir çeyrek takacak haberleriyle çıkmıştı bu konu 2 sene kadar evvel..
Yaa sagol kuzum hic haberim yoktu bi bakayim ben de

Maşallah size bende bugün sağlıkocağına götürdüm öylesine süt sarılığı gibi öok hafif sarılığı var dedi iki saatte bir uyandırayımmı dedim yok artık kendi düzenini bozma dedi süt sarılığı için müdahale etmiyoruz zamanla geçiyor dedi dilinin beyazlığını gösterdim pamukçuk değil süt birikintisi dedi 24 günde 1 kilo almış gayet güzel dedi
24 günde bir kilo nasil aldırıyorsunuz? Ben 40 günde doğum kilosunun üzerine 600 gram aldirmisim

Kizlar yenidoganlar gunde 16-20 saat uyur yaziyor bi yerde ama bizimki toplam 10 saat ya uyuyor ya uyumuyor kalan butun zamanlarda agliyor veya emiyor
Canım sürekli uyutmak gerekiyor. Sadece 45 dk uyanık kalıyor Max. Sonra uyuması lazım. Öyle hoplamak ziplamak zangir zangir TV filan yok. Hep sakin ve huzurlu bir ortamda bakmak gerekiyor. Ilk esnemesinde karanlikca bir odaya gitmek gerekiyor. Üç esneme son şansın.ucuncuyu kaçırınca fazla uyarılıp agliyorlar.

24 günde bir kilo nasil aldırıyorsunuz? Ben 40 günde doğum kilosunun üzerine 600 gram aldirmisim
Ekstra hiçbirşey yapmıyorum canım sadece anne sütü alıyor bir aylık kontroldede kilo alımımız güzel demişti yapısal bişey bence birde zaten bir ayda 500 ile 1500gr arasında kilo alımını yeterli görüyorlar ben kilodan ziyade boy uzamasını dikkate alıyorum bir dr tanıdığımız kilo alımı önemlidir ama tek başına gelişimi değerlendirmede yetersizdir boy ölçümü gelişimde daha belirleyicidir demişti

Emzirme ucreti ve digum parasinin farki ney? Biz bir tanesine basvurduk ama hangisi bilmiyorum . Şartları ney ikisini de almanin
Dogum ücretine basvurmussundur.. emzirme ucreti otomatik yatiyor, basvuru yok yaziyordu. Ben de başvurmadım ona..

Dogum ücreti denilen 300 TL
Emzirmrme ücreti de 149 TL civarında.,

Sizin memleketin bebişleri sükut içinde sakince uyuyarak büyüyorlar bizimkiler hala amca teyze nine kucağında sürekli bir uyarım halinde ağlayıp zırladıkça ağzına meme tıkılarak :işsiz: bizim burda 40günde 600 gr alsa anne kafayı yer;doktor mamaya başlatır hemen bir eyvahlar olsun psikolojisi :KK17: senin pediatrist normal demiştir dimi kesin kilo alımına :oops:

Canım relaktasyon ile ilgili kaynakları oku internetten. Sütünün geri gelmemesi için hiçbir sebep Yok, bebeği hiç bıkmadan usanmadan emzireceksin ve takviye alacaksın. Bunlardan ilki medikal takviye olan damlalar burda dr tavsiyesi ile kullanan arkadaşlar vardı onlardan edin mutlaka bir de solgar ın bira mayasından al. Bebek memeni emdiği sürece süt gelmese de ilk önce memeni ver sonra mama hazırla. Mamayıda mümkün mertebe düşük cc de hazırla örneğin 90cc yiyorsa sen 60 ver ki çabuk acıksın ve tekrar memeni emsin. Ortalama 1 hafta 10gün içinde süt geri gelecektir en önemlisi maalesef pozitif düşünmeye çalışmalısın. Relakastasyonda ilk 3 ay içinde yeniden emzirme başarısı %80 civarında yani olmaması için hiçbir sebebin Yok. Bol motivasyon ve medikal takviyeyle bu işi halledersin hiç merak etme.
sağol canım teşekkürler..bira mayası almıştım..olmazsa solgarınkini alıyım birde..tamamen bitmiş durumda değil çok şükür..zor bela emzirmeyi başarabilirsem cuklatiyor..

Back
X